Kieft lovend over Antony: 'Het is geen pupillenvoetbal'

JesseTH, 11-01-2021 om 22:40, 7989 views, Veronica Inside |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De heren van Veronica Inside zijn vol lof over Antony. Ze zien in de buitenspeler een speler die het menig tegenstander bijzonder lastig kan maken en dat al in zijn eerste seizoen bij Ajax.

'Ik vind die jongen zó goed. Hij is ook nog heel jong', aldus Wim Kieft in de uitzending. 'Wat ik graag van hem zie, is dat hij zijn snelheid benut. Hij gaat vaak naar binnen of hij twijfelt, maar áls er ruimte ligt en hij gaat, dan is hij niet te houden. Hij heeft ook nog eens een keer de controle op de snelheid. Buiten dat hij getalenteerd is, heeft hij ook de power in zijn spel. Het is geen pupillenvoetbal.'

Collega Johan Derksen sluit zich aan bij de woorden van Kieft en gaat nog een stapje verder. 'Je hebt als linksback een slapeloze nacht als je de volgende dag tegen hem moet spelen. Als hij een beetje ruimte heeft, speelt hij je helemaal uit de wedstrijd. Die andere Ajax-spelers boden zich alleen zo dicht bij hem aan dat hij eigenlijk geen kant op kon.'

Tot slot laat ook René van der Gijp zich positief uit over de Braziliaanse dribbelaar. Hij heeft hoge verwachtingen van hem, zeker vanaf volgend seizoen. 'Ik zeg niet dat hij het dit jaar doet, maar als hij echt geacclimatiseerd is, gaat hij volgend jaar twintig doelpunten maken. Op z’n gemak.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Flipper33
Brazilianen kunnen altijd wel goed voetballen alleen jammer dat ze zo duur zijn en meestal weer zo snel weg zijn ! Maar het zijn vrolijke jongens en geven echt alles
0 -1
Schip
Echt enorm goed gescout, ik herhaal het compliment nog maar eens. Benieuwd naar wie deze man op de scoutingslijst van Ajax heeft gezet.

Ik was al lijp van Neres in goede vorm, maar Antony is nog een stuk veelzijdiger. Kan niet wachten tot TH eens ballen kweekt en beiden op de vleugels zet. Tadic maar een keertje op 10 of zo. Daar kwam hij eerst ook voor.
2 0
ajax1forever
Pcies we moeten toch door selecteren, ik denk dat het voor davey dan moeilijk wordt...

onana
nous schuurs blind nico
kudus
gravenbergh tadic
anthony haller neres
2 0
Schip
Hallelujah. Ik denk alleen wel dat zo'n team enorm veel tactische discipline moet opbrengen bij balverlies. Wie haalt die bal terug en wie maakt het de tegenstander onmogelijk te voetballen?
0 0
korem
Geweldige speler !!! Die wereldtop gaat worden maar wie ben ik om dat te zeggen want dit zei ik ook over Dolberg !
0 0
Schip
Ik ook hoor, maar Dolberg is nooit in zoveel wedstrijden zo aanwezig en bepalend geweest in zo'n korte tijd. Antony gaat echt als een raket naar de Seleção. Als de EL nu eens wel goed verloopt, zie ik hem volgend jaar al een uitnodiging krijgen.
0 0
oudzuid2
die opmerking over die slapeloze nacht van Max heb ik letterlijk hier gelezen gister. Johan leest ook AS zo te zien :)
1 0
dolle dries
Is beste speler voor AJAX sinds vele jaren, laat hem aub niet te snel vertrekken al wordt er heel veel voor hem geboden.
7 0
Ajax27
Nou nou nou... we moeten niet meteen met de waan van de dag meegaan. Het is een jongen met enorm veel potentie, dat is duidelijk. Maar er schuilen ook wat 'maniertjes' in hem en hij is af en toe nog wat druistig.

Over een paar jaar, wanneer ie een heleboel heeft bereikt bij Ajax, prijzen heeft gepakt en voor een monsterlijk bedrag wordt verkocht kun je pas zeggen of hij de 'beste' speler sinds jaren is geweest.

Ziyech was ook de meest creatieve sinds jaren, een parel op de velden. De Ligt was de meest complete verdediger voor de absolute top die we de laatste 25 jaar hebben gezien. Frenkie was de meest behendige en complete spelbepaler op het middenveld die we sinds jaren hadden gezien.

Maar goed, laten we positief blijven. Het is gewoon een genot om naar te kijken. Een buitenspeler met power, behendigheid, een actie in huis, snelheid... ik hoop dat z'n familie snel mag overkomen zodat dit niet aan 'm gaat vreten en hij een geweldige toekomst bij Ajax tegemoet gaat.
1 -2
mallerd
Nee dat is toch echt Ziyech.
1 -1