'Toptalenten Feyenoord dreigen over te stappen naar Ajax'

BartVeenstra, 04-12-2020 om 07:30, 19023 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Enkele toptalenten van Feyenoord dreigen over te stappen naar Ajax, AZ, PSV of Sparta Rotterdam. Dat schrijft Valentijn Driessen vrijdagochtend in zijn column in De Telegraaf. Het zou rommelen binnen Feyenoord, waar de toptalenten in de bovenbouw moeten werken met 'theoretische trainers zonder enige voetbalachtergrond'.

'En zelfbenoemde performance and innovation managers', voegt Driessen eraan toe. Feyenoord wil in de komende jaren jonge spelers ontwikkelen en deze spelers daarna verkopen voor veel geld. 'Het is een beproefd recept, zeker voor clubs uit Nederland opleidingsland. Belangrijk is de doorstroming van de jeugdafdeling op Varkenoord naar De Kuip. Arnesen voert daarover de regie', aldus Driessen, die inziet dat er twijfels zijn omdat er in de bovenbouw dus een vreemdelingenlegioen aan theoretische trainers rondloopt. 

'Mensen als Melvin Boel, Koen Stam, Rick Cost en Rini Coolen krijgen van Arnesen alle ruimte om met Feyenoords grootste talenten vanaf 15 jaar aan de slag te gaan, terwijl voormalig topvoetballers als Gaston Taument, Arnold Scholten, John de Wolf, Brian Pinas en soms zelfs Robin van Persie aan de zijlijn staan. In plaats van koppels te vormen en zo het beste uit twee werelden bijeen te brengen', aldus Driessen, die ziet dat de oplossing in principe vrij simpel zou kunnen zijn.

Het huidige beleid bij Feyenoord leidt echter tot scheve gezichten bij de talenten, zo vervolgt Driessen. 'Omdat de jongste jeugd wel met topvoetballers op het veld staat. Intussen dreigt een aantal toptalenten over te stappen naar Ajax, AZ, Sparta of PSV omdat ze hun trainers niet serieus nemen zonder hun bagage als voetballer en zo eigenwijs zijn dat ze niet open staan voor advies.'

Denk jij dat Ajax binnen tien minuten op voorsprong staat tegen FC Twente? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Maakt het nog meer bizar dat Slot naar Feyenoord wil alwaar al jaren een wanbeleid wordt gevoerd. Ongelofelijk. zelfs de jeugd van laagvlieger Sparta is beter.
0 0
Van Reenen
Als er echt een sterke verdediger tussenloopt, zeg ik DOEN.
0 0
Caparzo
Feyenooit speelt niet in de KKD dankzij genie Van Geel, de KNVB moet er met de meest onwaarschijnlijke omwegen aan te pas laten komen om alsnog Visionair Martins visie te korrigieren en J010 alsnog daar te krijgen.
0 0
Hans Kraay Jr.
Hier doe je meester bestuurder Gudde natuurlijk wel tekort in je verhaal. Die was daar toen hoofd verantwoordelijk.

Die mag nu lekker aankloten bij de KNVB en heeft recentelijk de O21 competitie uitgerold voor zijn vrienden in Rotterdam. Ook zo’n unaniem succes.
0 0
Ajax34
Die hadden volgens de media toch de beste jeugd opleiding van Nederland. Kregen daar zelfs prijzen voor. Hebben ze al die spelers voor veel geld verkocht aan het buitenland? Waar spelen ze allemaal? Van al dat geld hadden de toch al 2 nieuwe kuipen kunnen bouwen dan. Ik heb nog wel een kuip liggen, een van plastic die roest niet.
0 0
Cruijffthebest
Elk groot talent is welkom bij de grootste en mooiste club van Nederland............ons AJAX!!!!
0 0
MPAjax
snap wel waarom advocaat zo snel mogelijk weg wilt haha
1 0
Van Reenen
Zoals ik al eerder zei, teleurstellend. Ik had gehoopt dat hij voor de Kerst zou vertrekken.
0 0
Bennyben
Arne word een John van de brom 2,0 die van AZ een stapje terug wil doen . Iedereen die een beetje verstand heeft weet dat AZ organisatorisch beter staat dan een feyenooit of Utrecht
4 0
de-Ajacied
Ach die arme Valentijn maakt zich zorgen om zijn cluppie. Logisch geen Jong feyenoord.
En dat gun hem wel, die rat
0 0
Tinus
Driessen schrijft regelmatig flauwekul over Ajax. De kans dat dit ook flauwekul is, is toch niet heel ondenkbaar?
0 0
Bennyben
Hahaha feyenooit wil Arne slot, hoop dat het doorgaat met deze selectie gaat die het nooit beter doen dan Dick. Ze willen hem halen omdat Arne de jeugd de kans geeft maar als Arne goed heeft opgelet dat heeft hij allang gezien dat de jeugd bij feyenooit niks voorstelt
2 0
MankeNelis
Als Arne ambitie heeft dan doet hij dat niet.
0 0
ajaxxcied4life
Ik denk dat Feyenoord een coup d'etat wilt plegen in Alkmaar en Eenhoorn en Slot willen aanstellen. Het blijft overigens wel een opmerkelijk gerucht, want ik meen me te heugen dat Dirkie Kuyt die club weer richting de wereldtop moest brengen. Het kan verkeren.
1 0
MrPink
Als Arne slim is blijft hij bij az, die kakkerlakken zakken steeds verder in de stront.
5 0
Meerkoet
Dit is indicatief voor de puinhoop in Rotterdam zuid.
Als spelers willen overstappen zien we het wel.
2 0
AFCAPolarBear
Ik hoop dat Valentijn het weer bij het verkeerde eind heeft. Want ik was juist enthousiast over het plan om juist jeugdspelers meer de kans te geven bij Feyenoord, ipv een Diemers of Botteghin kopen. Ik wil dat Feyenoord weer de 2e club van Nederland wordt. Want ik ben die lampen nu inmiddels wel zat en verlang weer naar die haat richting Feyenoord. In het verleden ging ik gespannen en vol haat richting Ajax-Feyenoord. Nu zie het als een normale wedstrijd. :-(
1 -2
Hollister
dat heeft niets te maken met Feyenoord... maar als PSV de komende 2 jaar geen plek verovert in de groepsfase van de CL dan zullen ze vanzelf afhaken. Zonder die inkomsten kunnen ze alleen nog aanhaken als ze jaarlijks 2 a 3 grote uitgaande transfers gaan doen... dan moet je OF verdomd goed inkopen, OF jaarlijks datzelfde aantal talenten weer laten doorstromen vanuit de jeugd EN/OF steeds meer gebruik maken van huur en of transfervrije spelers. Dat proces houden ze niet lang vol en zullen ze ieder jaar wat minder niveau hebben.
Voorbeeld dit jaar: Corona zal ook voor PSV betekenen dat ze 20 a 30 miljoen in de min gaan komen... men gokt met 2 hele dure transfervrije spelers, 3 gehuurde spelers en een heel hoof salarishuis echt op een CL Plek.. wordt die niet behaald zal er 2 a 3 spelers verkocht moeten worden, dat heeft men zelf al eerlijk aangegeven. Daarbij belemmeren Gotze, Zahavi, Fein, Van Ginkel, Mvogo ook de waarde van de "eigen " spelers ... Unnerstall, Viergever en hendrix lopen zo straks gratis de deur uit.. Bruma, Romero en Guti zitten ze ook nog mee in de maag
0 -1
AjaxDaniel
Eens maar zou het prima vinden als er nog een paar toptalenten van hun deze kant op komen.
0 0
Hollister
Het grootste probleem van Feyenoord is met name de achterban.... Het continue vergelijken met alles uit Amsterdam, de haat en afgunst die groeit en groei naar mate wij het op sportief en financieel gebied steeds beter doen. Hun imago, de hardwerkende volksclubs, geen woorden maar daden, hun tweespalt in de supportersschare mbt Feyenoord City enerzijds en de verbouwing van de nostalgische Kuip anderzijds en de van geel aanhangers versus de Arnesen aanhangers, verschil tussen diegene die niet meer tegen de jaarlijkse teleurstellingen kunnen en roepen om buitenlandse investeerders en diegene die willen voor de langere termijn door meer te gaan gooien op de jeugd. De eeuwige onrealistische verwachtingspatronen, waarbij men denkt zich structureel nog steeds ieder jaar weer zonder geld te kunnen mengen in de titelstrijd. De tweespalt op Varkenoord, waar de "oude garde olv Janssen en Brard" lijnrecht tegenover de jonge garde "Boel, Groothuizen en andere performancetrainers staan of stonden.
Tel daarbij de penibele financiele situatie van de club met nog max 16 miljoen EV met daarnaast nog aardige schulden van 30 aan de vvF en 17,5 miljoen aan GoldmanSachs en 5 miljoen aan de ABN AMRO, waarbij dit jaar zoals bij heel veel clubs natuurlijk ook nog eens een hele dikke min zal moeten worden gepresenteerd. Als die dingen samen zorgt voor de huidiuge situatie (en dan vergeet ik er nog heel wat)
Ook nu weer denken weer heel veel supporters daar (ik heb een profiel op FR12 , niet om te rellen maar juist om te lezen hoe de eigen supporters denken over diverse agendapunten en spel) dat met de komst van FC en die nieuwe investeerders dat de kloof tussen Ajax en Feyenoord nog maar als enige redmiddel aan te wenden is en ze echt weer met Ajax de strijd kunnen aangaan.
Dat FC en dus het nieuwe stadion pas ergens in 2024/2025 er staat en dat die zgn investeerders ook in ruil enorme zeggenschap willen in het transferbeleid hebben ze het nog door.
7 -2
AFCA-pride
De “vrienden” van Feyenoord is ook maar relatief. Ze zitten er vooral in om er niet slechter van te worden. Uiteraard hebben ze Feyenoord gered van de ondergang, die er nu had geweest zonder hun inbreng maar Feyenoord heeft zich hiermee ook in een ongezonde situatie gemanoeuvreerd. Om die nu af te kopen is voor Feyenoord niet te doen en 2 willen de vrienden dat ook niet aangezien ze nu ook al rendement ontvangen. Blijft toch vreemd dat Feyenoord niet zoiets op kan zetten als Psv met Brainport heeft gedaan. En de jeugd moet belangrijk zijn, maar daar hebben ze ook de boot gemist met jong Feyenoord en KKD. Die komen er niet zomaar bovenop. Daar helpt zelfs een 25mio voor Senesi bv weinig aan. Blijft amper iets van over.
0 -1
Godenzoon24
En wat levert brainport nou op? Zoveel meer niet dan huidige hoofdsponsor van Feyenoord toch. Iig niet zodanig dat het enig effect op de kloof zou hebben. PSV en zeker wij natuurlijk zijn gewoon de grotere clubs. En dus meer sponsering
0 0
cantharel
Vrienden die geld genoeg hebben maar toch rendement willen over de rug van de club.Met zulke "vrienden"heb je geen vijanden nodig.
3 0
Hollister
Niet helemaal waar...
ten eerste.. de Vrienden voor Feyenoord hebben er echt wel voor gezorgd dat Feyenoord nu nog bestaat en hun gered van een faillissement . natuurlijk hebben ze daardoor ook wel wat teruggekregen, stem(men) in RvC, dividend en zeker ook wat zeggenschap, maar mag dat ook als je 49% vd aandelen bezit?
Op dit moment wil men (VvF best meewerken aan de (terug) verkoop van de aandelen door Feyenoord (lees buitenlandse investeerders) alleen is er een clausule dat feyenoord die aandelen dan niet binnen 1,5 jaar mag doorverkopen aan een nieuwe partij (lees dus weer die buitenlandse investeerder) die gesprekken zijn nu gaan de begreep ik met 3 Amerikaanse investeerders en 1 Rotterdamse partij.
Men kijkt hoe men hier samen mee uit kan komen.. en eigenlijk wordt dus de VvF weer uitgekocht voor het vastgestelde bedrag van 30 miljoen voor die 49% aandelen. Diezelfde 49 % zouden dan weer opnieuw verkocht moeten worden aan die investeerders voor 130 miljoen waarvan 30 miljoen dus voor die VvF.
dat is globaal een beetje de bedoeling.
De havenbedrijven zijn helemaal niet geïnteresseerd in feyenoord mede ook vanwege juist het imago en daarbij ook het rendementsverhaal in het voetbal... als je geld wil verdienen ga je niet de voetbalwereld in..
0 0
AFCA-pride
Ik schreef ook dat ze Feyenoord ook echt wel uit het moeras getrokken hebben. Maar in die situatie toen, kon Feyenoord ook alleen maar toehappen. Daar hebben de vrienden goed gebruik van gemaakt door voor slechts 30mio 49% aandelen te krijgen. Daarboven krijgen ze rendement en altijd hun inleg terug, dus is gewoon een investering en geen gift of zo. Ik vind vrienden dan altijd een beetje raar klinken...Verder spelen er ook nog wel meer (financiële) belangen met nieuwe Kuip waarbij je vraagtekens kan stellen. Nogmaals situatie van Feyenoord wil je niet inzitten als club.
0 0
ajaxxcied4life
Gaat dat FC überhaupt door? Zelf denk ik dat een investeerder, in combinatie met de schuldenlast die jij zojuist opsomde misschien wel de ultieme doodssteek zal zijn. Als Feyenoord wilt aanhaken moet het niet opzoek gaan naar een investeerder, maar naar een suikeroom die heel veel om die club geeft. Investeerders zeggenschap geven over je club is het begin van het einde. En ze zullen wel moeten want er staan zo te lezen aardig wat schulden op de balans, dus in ruil daarvoor zijn ze natuurlijk best bereid om centenbaas dan een aardig mondje mee te laten praten. Indien een speler dan presteert zal de eerste gedachte niet zijn om zijn contract te verlengen en zodoende iets langer een competitief team op de been te houden, maar om die dan te verpatsen want investeerders willen winst maken en rendement zien. Het zou zomaar weleens van kwaad tot vele malen erger kunnen gaan als ik het allemaal zo lees.
0 0
Hollister
Feyenoord City gaat denk ik wel degelijk door..... Of het verstandig is en goed doorberekend? Nee echt niet.. Businesscase is veel te rooskleurig voorgesteld
maar dat het doorgaat is maar om 1 hele belangrijke reden, zoals altijd de reden is... Geld !
Achter de schermen zijn er al heel vedel mensen die erg veel belang hebben dat dit megalomaan project van 1,4 miljard doorgaat... denk hierbij aan politici, bouwondernemingen, investeerders, banken, speculanten, etc.
Feyenoord is met dat stadion maar een kleine speler hierin. daarbij is het punt van no return al bereikt. Feyenoord (stadion) heeft er al 17,5 miljoen geleend van goldman sachs met de Kuip als onderpand. (Stadion feyenoord presenteerde vorige week nog even vele miljoenen verlies en is straks technisch failliet). feyenoord zelf heeft ook nog 5 miljoen extra geleend bij de ABN AMRO en de gemeente Rotterdam heeft er ook al meer dan 27,5 miljoen in gestoken en staat straks ook nog voor minimaal 40 miljoen garant.
Zo zie je maar dat men eigenlijk al niet meer terug kan en bovendien is er ook nog geen plan B. FC gaat gewoon door.. links om of rechtsom... de grootste verliezen kunnen worden: de gemeente Rotterdam en Feyenoord... dat alles voor 7 miljoen extra spelersbudget per jaar... tja
0 0
Ajax34
En hoe reageren Sparta en Excelsior op dat Feyenoord zo gesteund word door de gemeente?
0 0
AFCA-pride
Jongere broertje Zirkzee of zoon van Slory mogen best overkomen. Marengo ook aardig.
0 0
Ansjo
Nou als je als jeugdspeler talent hebt dan lijkt mij dat Feyenoord 1 je met wijde armen ontvangt aangezien de selectie kwalitatief niet heel hoogstaand is. Maar goed Feyenoord is natuurlijk wel enorm achterhaald en loopt denk ik zo'n 20 jaar achter op clubs als Ajax, PSV en AZ als het niet meer is. Het is dat kneuterige huppie, flurrepie, durrepie... Feiijjjenooorrrd is mijn kluppie geleuter in combinatie met dat arbeidersclub imago waar ze zo bang voor zijn om kwijt te raken. De club Feyenoord komt gewoon niet meer overeen met de stad Rotterdam. Ze stellen zich daar altijd voor dat de "arbeiders" van Rotterdam het geld verdienen en dat dit dan wordt uitgegeven door subsidie opslurpende nutteloze kunstenaars uit Amsterdam en dat het Amsterdamse publiek alleen maar bestaat uit advocaten, directeuren etc etc terwijl dit de grootst mogelijke onzin is. Rotterdam is tegenwoordig een moderne bruisende stad ook vol met creatievelingen. Amsterdam is daarnaast ook een havenstad.

Dit in stand houden van arbeidersclub dit, volksclub dat, dat seniele gereutel van vlak na de oorlog. Kijk even wie er allemaal in de jeugdopleiding rondlopen. Ik denk dat meer dan de helft allochtoon is die hebben daar toch helemaal geen gevoel bij? Daarnaast voelt de club Feyenoord zich de kampioen van het klootjesvolk van Nederland en het overgrote deel van de Feyenoord aangang wilt dat dit zo blijft. Met als gevolg dat bij thuiswedstrijden het lijkt of alle TBS-klinieken in Nederland vrijkaartjes hebben gekregen, de rijke sponsoren ver weg blijven van Feyenoord want die willen echt niet hun naam vereenzelvigen met die club.

De club Feyenoord moet qua imago enorm gaan moderniseren. Dat geleuter van "hard werrukuh", "niet lulluh maar poetsuh" dat zijn allemaal van die lege kreten. Alsof je niet hard moet trainen om een goede techniek te krijgen. Alsof Ajacieden niet graag zien dat onze eigen spelers zich een slag in de rondte werken. Als dat imago moderniseert, er rijkere sponsoren komen, meer mensen hun naam willen verbinden aan die club dan zullen de talentvollere spelers zich ook meer thuis gaan voelen bij Feyenoord.
8 0
ElPistolero9
Mooi opgetekend. Toch blijft Feyenoord een club met een eigen identiteit, een eigen cultuur. De naam Feyenoord staat in ieder geval ergens voor. En dan mag het voor iets infantiels zijn, dat zou ik nog altijd prefereren boven die totale lege huls, die nietszeggende identiteitsloze pisclub uit Eindhoven.
1 -1
Schip
Mooi verhaal ansjo. Weinig aan toe te voegen, behalve dat die arbeiderscult vooral leven is in geblazen in de decennia dat de club erg slecht speelde en op sterven na dood was. En dus cultiveren ze hun armoede en leed maar, dat enkel door wanbeleid is ontstaan. Eind jaren 60, begin 70 was het vertrekpunt hetzelfde als dat van Ajax.

Maar niets gedaan met hun filosofie, niets met hun status, niets met een topsportklimaat. Lekker slachtofferrol innemen en wachten totdat er een verlosser langskomt. Of het nu Johan uit rancune is, Kuijt uit demagogie of Persie als liefhebber.

Dat AZ ze stilletjes voorbij is gegaan die eveneens uit de dood zijn opgestaan, zegt alles. Maar ze leveren hun club aan uit tokkie supporters, om identiteit te krijgen. Dan kom je in ADO vaarwater terecht. Zo'n imago schrikt bepaalde sponsoren af en poets je niet zo maar weg.
2 0
ajaxxcied4life
Alhoewel ik een een cocktail Eenhoorn, investeerder en Kuyt wel een kans van slagen zou geven. Maar zoals je leest moet er dan nog wel wat water door de Maas.
0 0
Hollister
Kuyt gat het echt niet worden.
1 0
ajaxxcied4life
Hij lijkt erg vol te zijn van zichzelf inderdaad, maar daar tegenover staat wel dat hij binnen de club denk ik door iedereen wordt geaccepteerd en uitstraalt wat zij daarachter graag willen zien. Dat kan in zijn voordeel werken als hij onverhoopt drie potjes achter elkaar wint en Eenhoorn samen met die Arnesen beleid gaan formuleren.
0 0
Hollister
Nope, sterker nog als Kuyt wordt gekozen tot trainer voor komend seizoen zal het legioen in opstand komen... 90% van het legioen zien hem niet zitten als trainer... die willen Jonk of nog liever zgn Ajax een loer draaien met kroonprins Slot. Haha
0 0
ajaxxcied4life
Je stelt de vraag of allochtonen wel of geen gevoel hebben Feyenoord. Ik ken jouw achtergrond verder niet en meen geenszins dat jij niet zou weten wat er speelt bij 'allochtonen'. Wat geen homogene groep betreft vanzelfsprekend, maar de Rotterdamse Surinamers en Antillianen die ik ken zijn van het zelfde bedenkelijke niveau van hun witte evenknie. Ik hoor uit hun monden veelal hetzelfde geleuter als het over Feyenoord gaat. Turkse jongens hebben veelal een club in Turkije die ze net een tikkeltje harder steunen. De marokkaanse jongens die ik ken vanuit mijn oude woonplaats in het Zuiden, waren vroeger vooral voor PSV. Tot mijn grote verbazing zie ik toch niet een klein aantal nu in volledige Ajaxoutfits rondhuppelen. Dat even ter verduidelijking van jouw vraag. Voor de rest eens met wat jij schrijft.
0 0
Ansjo
Ja maar ik heb het niet over de allochtone supporters maar de voetballers. Ik zou sowieso als Rotterdammer altijd naar Sparta gaan mocht ik een talent zijn. Ik ken toevallig 2 allochtone vaders met een zoon op die opleiding. Die allochtone voetballertjes van deze generatie zitten echt niet te wachten op dat seniele arbeidersclub gereutel hoor. Via Sparta kan je sowieso alle kanten op en het is de club van Rotterdam wat het dichtsbij het gevoel komt van wat de stad nu is geworden. Feyenoord is natuurlijk veel groter maar die wilt maar de kampioen zijn van het "plebs" van Nederland. Marketing technisch is dat hun doelgroep in Nederland met landelijke dekking alleen het levert je niets op.
5 -1
ajaxxcied4life
True, true... Het sentiment dat binnen die club heerst correspondeert op geen enkele wijze met de hoge torens die inmiddels in het centrum van die stad zijn herrezen en het nieuwe centrale station dat er staat. Ik denk dat je gelijk hebt wanneer je stelt dat Sparta nog het meest het zogezegd 'nieuwe' elan van de stad vertegenwoordigt.
4 0
Lazell
Feyenoord is qua potentie de nummer 2 van NL. Grote en trouwe achterban, grote stad waar veel talent en geld te halen valt, groot stadion. Als ze nou eens goed beleid zouden voeren, zouden ze PSV voorbij gestreefd zijn. Die hebben dan geen goede jeugd (Feyenoord ook niet meer), maar voeren een risicovol en tot op heden succesvol transferbeleid met goede spelers en de laatste jaren ook grote uitgaande transfers.

Door AZ zijn ze 3-dubbel ingehaald qua jeugdopleiding. En nu worden ze zelfs door Vitesse voorbijgestreefd op basis van vooruitstrevende tactiek. Feyenoord heeft inmiddels 0 onderscheidende kwaliteiten meer. Inderdaad, hard werken is niet genoeg. Dat kan iedereen.

Het is wachten tot ze structureel tot de subtop horen, maar die tijd gaat snel komen mocht er niet snel iets veranderen.
8 0
Hwb
Ik ken die trainers en hun kwaliteiten niet. Maar trainers niet serieus nemen omdat ze geen achtergrond als profvoetballer hebben is nogal misplaatst. Er zijn meerdere grote trainers die geen profvoetballer (of op zeer bescheiden niveau) waren.
Als je beter wilt worden, kijk je bij elke trainer die je krijgt wat je van hem op kunt pikken. Als dat weinig tot niets is, is dát het probleem, niet hun voetbalachtergrond.
2 0
trainerdv
Er zijn zeker managers en coaches die zonder supercarrière goed zijn in het leiden van een eerste elftal, maar jeugdtrainer is toch echt wel wat anders, daar gaat het nog juist om 100% voetbal.... Als je zelf geen dribbel kan maken en je staat voor de groep, dan ben je gewoon niet erg geloofwaardig.
0 0
Hwb
Andere aspecten zijn imo veel belangrijker dan dat. Natuurlijk gaat het in de jeugd om voetbal, maar het is niet zo dat je zelf een goede voetballer hoeft te zijn om het aan te kunnen leren. Verstappen is niet per se de beste rij-instructeur.

Waar het om gaat is dat een trainer in staat is jeugdspelers zich te laten ontwikkelen. Technisch, tactisch, mentaal. Daarvoor is het allerbelangrijkste dat je dingen goed kunt overbrengen. Natuurlijk helpt het op allerlei manieren als je zelf een aardige dribbel hebt of een val van de 16 op de lat kunt leggen. Maar dat is uiteindelijk niet waar het om draait.
0 0
Cesc8
Toptalenten hebben ze daar al jaren niet meer, en nee Kokcu is ook geen toptalent.
4 0
ajaxxcied4life
Kokcu is niks meer dan die Mendez die bij ons rondloopt. En wat vindt de gemiddelde ajaxsupporter van Mendez? Juist, niet heel veel spannends. Daar moet je het als Feyenoorder maar mee doen.
0 0
mgtow
Is geeneens een talent. Is echt niks.
1 0
DrFootball
Dit is toch een proces dat al jaren aan de gang is. Je ziet zelden of nooit jongens de andere weg bewandelen. Wel ervoor waken dat het meer Speksnijders zijn en minder Van der Sloots.
1 0
Ajacied33
Tsja, dit kan ook zomaar geroepen zijn door Rat. Ik vind het niet echt overtuigend overkomen dit verhaal
1 0
Lazell
Is het nooit. Als je goed oplet zie je nooit een quote of duidelijke feiten die het onderbouwen. De man die sportjournalsitiek devalueert tot Privé-kwaliteit.
0 0
Web
Driessen stookt overal
Wat is dit een verschrikkelijk persoon
Ik ben er van overtuigd dat hij niets anders doet dan onrust stoken
Dat je als krant die vent wil, zegt ook genoeg
0 -1
Lazell
Ik denk juist dat De Telegraaf heel blij is met hem. Hun doel is om het meest spraakmakende en sensationele nieuws naar buiten te brengen. Geen enkele vaste lezer zit daar te wachten op een goed genuanceerd en (wetenschappelijk) onderbouwd stuk.
0 0
Web
Het is in ieder geval niet mijn krant
Zo veel sensatie, er staan meer foto’s ( heel groot ) dan echt nieuws
0 -1
Simon1
In de laatste zin zit het probleem. En dat heet mentaliteit. Het mag organisatorisch wellicht een miskleun zijn, de spelers laten het ook afweten.
4 -1
Hwb
Ik denk dat het laatste stuk vsndie laatste zin op de trainers slaat en niet op de spelers. Past meer bij de strekking van het stuk. Beetje onduidelijk opgeschreven.
0 0
Ozymandias
Kinderen hebben soms een veel betere bullshit radar dan volwassenen. Ik denk dat veel talenten direct doorhebben wanneer ze begeleid worden door een trainer die vol met hete lucht zit. Het lijkt me dan ook sterk dat het te maken heeft met een gebrek aan bagage als voetballer. Bij Ajax waren de jeugdspelers helemaal gek op Vink (terwijl die geen bagage als voetballer heeft) omdat ze zijn begeleiding als positief ervaarden (terwijl hij één van de strengere jeugdtrainers was). Als de talenten bij Feyenoord de begeleiding van deze personen als positief hadden ervaren had het ze niets uitgemaakt dat deze trainers geen bagage als voetballers hebben.
4 -1
afcas
Of zijn die feyenoord spelertjes niet intelligent genoeg om te begrijpen wat die "theoretische" trainers te vertellen hebben? Dan zou het hier ook een probleem worden, want hier zullen ze juist na moeten denken over voetbal...
5 -2
appiehappie
Hebben wij ruimte voor kakkerlakken ??
1 -5
Ferd
hebben wij ruimte voor kneuzenopmerkingen als de jouwe?
1 0
3sterren
Remember Noa Lang ...
1 0
Chrisf1985
Volgens mij kwamen bijvoorbeeld de Timbers ook daar vandaan.
Als ze goed genoeg zijn moeten we dat gewoon doen.
9 0
Spectre
Als ze goed zijn wel hoor, de meeste zullen voor die club hebben gekozen omdat de reistijd beter was en qua naam. Zodra die gasten bij Ajax komen gaat er een wereld open voor ze
4 0
off
Als ze goed genoeg zijn zou het dom zijn om ze weg te sturen.
2 0
trainerdv
Snap het wel.... Zie tegenwoordig ook genoeg spelers uit jeugdteams een half uur yoga doen voor de wedstrijd, allerlei cryptische aanwijzingen krijgen en vervolgens geen een geslaagde dribbel maken. Maar goed, als ze ook een keer iemand op 18 jarige leeftijd voor een enorm bedrag willen verkopen, is het misschien niet zo'n gek idee om zoveel mogelijk ' atleten' op te leiden en op die manier onderscheidend te zijn.
0 -1
Duif63
Schuim op de bek waarschijnlijk op fr12, haha.
1 0
Spectre
Heb ff gekeken voor je daar op het desbetreffende bericht maar het is gelogen en niet waar, de opleiding draaid goed onder de vleugels van voormalig topvoetballers Taument, Scholten, de Wolf en Pinas
1 0
Redrum
Mijn hemel dat is toch even een mooi rijtje extopspelers zeg. Je zou er bijna jaloers van worden.
2 0
Ferd
Scholten heeft wel mooi een CL achter z'n naam.
0 0
WesleySonck
Een maand geleden waren ze nog erg positief... https://www.rijnmond.nl/nieuws/200211/Hoe-Rick-Cost-als-hoofd-performance-voor-een-omslag-zorgt-bij-Feyenoord-Er-wordt-hier-eindelijk-aan-topsport-gedaan
0 0
ajaxxcied4life
Binnen het Rotterdamse durven ze elkaar niet de waarheid te vertellen, want 'We zijn immers geen Ajax. Hier zijn we allemaal vrienden van elkaar'. Dus speelt iedereen daar mooiweer inclusief het AD en verandert er geen ene moer daar. Ergens jammer dat Driessen dit doet ergens.
3 0
fanforeffer
Zo Falentijn stookt nu bij 010 ?
3 0
Redrum
Hij stookt overal. Psv maakt hij ook regelmatig met de grond gelijk.
4 0
Ajax95Duivendrecht
Is Valentijntje tenminste nog ergens consequent in.
0 0
ajaxxcied4life
Mooi toch...
3 0
Bky
Klinkt een beetje zoals wij maar dan 10 jaar terug ofzo in de tijd van Jol.
2 0
Spectre
Alleen hadden wij gelukkig mensen met kennis die er werk van maakten
1 0
migilo
We willen met alle liefde helpen, maar ze moeten ons niet in de weg gaan lopen op de toekomst. Ik stel voor dat ze zich eerst een paar jaar bewijzen bij Sparta.
3 0
mgtow
Dat wordt rap een investeerder zoeken om de achtergelaten puinhopen van Martin van Geel te stutten en te repareren. Of niet en dan zakt de club alsmaar verder af.
0 0
Ferd
Dit zijn niet alleen de puinhopen van Van Geel. De jeugdopleiding is nooit zijn portefeuille geweest en is jaren na zijn vertrek nog altijd een zooitje
1 0
DeGodenzonen020
Pik de krenten maar uit de pap hoor :p leuk als het een toppertje wordt, kun je lekker plagen!
2 0
kade88
Over te stappen??? Op te klimmen bedoel je...
4 0