Gijp steekt loftrompet af: 'Ajax is visitekaartje Nederlandse voetbal'

BadembaBarrie, 02-12-2020 om 20:55, 18844 views, Veronica Inside |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

René van der Gijp is lovend over wat Ajax dinsdagavond liet zien tegen Liverpool. Dat laat de analist van Veronica Inside blijken tijdens de voorbeschouwing van de uitzending van Manchester United - Paris Saint-Germain. De Amsterdammers verloren weliswaar nipt, maar Van der Gijp genoot van het vertoonde spel. 

'Ajax is echt het visitekaartje van het Nederlandse voetbal', zo begint Van der Gijp zijn lofzang. 'Als je tegen de kampioen van Engeland speelt en je houdt je zo goed staande, dan is dat razendknap.' Het ontbrak Ajax volgens de oud-voetballer dan ook vooral aan geluk. 'Ze hebben toch twee, drie, vier mogelijkheden gehad waarvan ik dacht "nou die zijn niet makkelijk." En Huntelaar had hem er natuurlijk gewoon in moeten koppen.'

Een belangrijk verschil dat Van der Gijp ziet met Ajax' succesvolle Champions League-campagne in 2018/19, is dat destijds iedereen boven zichzelf uitsteeg, waar spelers als David Neres en Antony tegen Liverpool minder speelden. 'En dan nog houd je je zo staande. Liverpool heeft een paar kleine kansjes gehad, maar ik vond Ajax met afstand de betere van het spel hebben.'

Begint elke keer bij Blind

Van der Gijp breekt tot slot nog een lans voor Daley Blind, die onder anderen van Gijps collega-analist Johan Derksen veel kritiek te verduren heeft gekregen. 'Je kan wel elke keer kritisch zijn op die Blind, maar het begint wel elke keer bij hem', stelt Van der Gijp. 'Iedere bal komt aan. Hij heeft een paar crossballen gegeven die op die jongens hun stropdas terecht kwamen.'

Dat Blind qua snelheid en in verdedigend opzicht minder sterk is, is volgens Van der Gijp een minder groot probleem dan velen doen voorkomen. 'Hij komt snelheid tekort, maar daar zijn er wel meer van', aldus de analist. 'Hij heeft een probleem als hij tegen Rashford moet gaan lopen, maar dat hebben meerderen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ansjo
Snap dat gezeik over Ajax ook nooit echt bij reguliere VI uitzendingen. Kritiek gaat dan vaak om dat spelers het Ajax spelletje moeten kunnen spelen. Ja omdat de hele jeugdopleiding ook zo speelt en dat ook precies de reden is waarom we vaak onze eigen jeugdspelers zo naadloos in kunnen passen. Dat moet je dus niet overboord gaan gooien als je merkt dat spelers als Magallan, Marin, Alvarez, Zivkovic daar niet in mee kunnen gaan.
0 0
Francisco81
Al vaker gezegd soms een verademing om van der Gijp tijdens de CL te horen. Niet dat onzinnige gelul zoals normaal bij VI Ajax belachelijk maken als er geen aanleiding toe is. Kieft zegt ook vaak zinnige dingen en heeft een eigen mening
0 0
Hollister
Juist... in bijzijn van Gene en met name Derksen vervalt hij vaak naar een heel bedenkelijk niveau van analyse, waar mensen beschadigen blijkbaar goede kijkcijfers opleveren..... hier is hij veel meer analist en ook een stuk objectiever
0 0
korem
Precies trots op ons Ajax !!! Het feit ook dat we lopen te vloeken als het 0-0 staat in de rust zegt alles, waar we aantal jaren geleden nog billen knepen tegen een oost Europees clubje om door te stromen.
0 0
brullie
Ajax is al vele jaren het visitekaartje van Nederland. De clubjes uit Rotterdam en Eindhoven laten heel soms iets zien tegen clubjes die Google aanvankelijk niet eens kan vinden en zichzelf op de borst kloppen hoe goed ze zijn als ze daarvan met 1-0 winnen...
1 0
trooop
Natuurlijk is Ajax het visitekaartje, de rest kan er geen klap van. Maar er is veel te veel ontzag voor het niveau van de champions league. Bij onze eigen supporters, en ook bij de heren hierboven. 'Knap dat Ajax het betere van het spel had' - dit is het typische oude hollandse denken, waarin de bal hebben wordt verward met goed voetballen. Liverpool liet Ajax begaan op plekken waar het ongevaarlijk was, en verder was Ajax volstrekt onmachtig. Tegen een compleet uitgewoonde tegenstander.

Als je kampioen van nederland wordt, wat niet zo moeilijk is, dan zit je al in de CL. Eenmaal daar zit je om te beginnen altijd in de groep bij een ronduit matige tegenstander - midtjylland, olympiacos, krasnodar, stade rennes enz. Voor een goed geleid Ajax moet dat gewoon twee keer 3 punten zijn. Daarnaast zit je meestal bij 1 tegenstander die daar qua niveau iets boven zit, zeg maar top/subtop europa league. Sevilla, porto, leipzig, dortmund enz. De betere teams die nu europa league spelen hadden daar ook gewoon kunnen staan, roma, arsenal, lille, leicester etc. Met die categorie moeten wij het realistisch gezien uit proberen te vechten.

Daarboven zit de top, liverpool, juve, psg etc. Maar het is echt niet zo dat die ineens onbereikbaar veel beter zijn dan de categorie daaronder, en dat een incidentele winstpartij tegen zo'n ploeg een enorme stunt of verrassing is, zoals het altijd weer wordt genoemd. Dat is jezelf naar beneden praten. Tuurlijk is het knap, maar zeker in de groepsfase doen die clubs het vaak betrekkelijk rustig aan, en liggen er haast net zo vaak wel als niet gewoon realistische kansen op een goed resultaat. Al helemaal als die clubs door omstandigheden op hun tenen lopen, niet in vorm zijn, hun halve basisteam missen of wat dan ook.

Ajax moet kortom vele malen brutaler zijn, veel minder respect tonen omdat het de grote champions league betreft. Als je het tactisch gaat spelen en het op details gaat laten aankomen, ja, dan is de kans wél groot dat je het aflegt. Daar zijn die teams in gespecialiseerd. Wij niet, wij moeten het hebben van volle bak op de aanval, uiteraard op een verstandige manier. Ajax zit tegenwoordig op een niveau, volledig aan zichzelf te danken overigens, dat het niet halfbakken tevreden of zelfs 'trots' zou moeten zijn als ze zich enigszins staande weten te houden tegen rijkere clubs. Dat is niet ambitieus genoeg, en dat is vooral niet nodig.
4 -1
AFCAMM
Ik vind alle lovende kritieken en zo een beetje.. slap. Het komt over alsof er naar ons gekeken wordt als een leuk clubje dat even mee mag doen.
Ik verwacht meer van Ajax dan af een toe een mooie opleving in een wedstrijd. Tuurlijk, het was tegen Liverpool en we bleven redelijk overeind, maar een echt goed Ajax was er niet met een verlies van het veld gestapt. We moeten meer willen dan ‘bij vlagen hartstikke mooi’ spelen.
0 0
Amsteraaij
Zoek ff sevilla op google op.. sub top europa league.... gozer
1 -3
Leprechaun
Leuk, maar ook opmerkelijk om te zien hoe positief Derksen, Kieft en Gijp zijn rondom deze CL wedstrijden. Wereld van verschil met maandag- en vrijdagavond, waar ze altijd op alles lopen te zeiken.
0 0
MickS
tja, dan moeten ze 2 uur tv vullen, waar jan en alleman naar kijkt, en dat gaat makkelijker door echt slap te ouwehoeren en onzin uit te kramen, dan die 3 minuten in de rust bij een CL wedstrijd waarbij 80-90% van de toeschouwers Ajacied zijn of pure voetballiefhebber, en dan kan je moeilijk aankomen met dat gebruikelijke gewauwel, wil je niet af geserveerd worden.
0 0
Duif63
Leuk die complimenten, maar je koopt er niks voor. Als het volgende week fout gaat tegen Atalanta wordt je net zo hard weer afgezeken.
4 -1
Ajaxxxisdebeste
Ja daarom hoop ik dat Ajax eens beloond wordt volgende week door goed spel en niet weer mes in loopt.
3 -1
Web
René weet het goed in te schatten
Hier ging het weer om details, mensen van de kaart dat Alvarez ipv Labyad ging spelen
Ik had even het idee, dat Labyad onze redder was
Alles wat Ten Hag doet word op de weegschaal gelegd.
En bij voorbaat afgezeikt
7 -4
AFCAjax
ik ging vol goede moed richting de wedstrijd, maar toen ineens uit het niets iedereen knielde voor blm notabene was ik van de kaart.
4 -1
Hollister
Helemaal juist
2 -1
Thaschja
Klopt ook , wat ie zegt , hun spelen elke week zulke wedstrijden, ajax veel minder, met vvv , emmen enz , en dat is jammer.
0 -2
Ajacied33
Zo, mooie lovende woorden van Gijp.
2 -1