'Als Ajax niet wint, dan verdienen ze het ook niet'

NielsOpdam, 02-12-2020 om 19:00, 4430 views, Pak Schaal Podcast |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Freek Jansen vindt dat Ajax de volgende ronde van de Champions League ook niet verdient als er niet wordt gewonnen van Atalanta Bergamo. Dat vertelt de Ajax-watcher in de Pak Schaal Podcast. De Amsterdammers moeten aanstaande woensdag winnen van de Italianen om door te gaan in het miljardenbal. 

'Het is een beetje hinken op twee gedachten', opent Jansen. 'Je hebt met de huidige vorm van Ajax het gevoel van: als je niet overwintert in de Champions League is het echt een teleurstelling. De andere kant is heel simpel en zo sta ik er ook nuchter in. Als Ajax niet wint, dan verdienen ze het ook niet.'

Als Ajax alleen van FC Midtjylland zou winnen en niet wint van Liverpool en Atalanta Bergamo, dan moet men eerlijk zijn. 'Dan moet je ook zeggen dat je een Europa League-deelnemer bent. Zo eerlijk moet je zijn, ondanks alle ambities... Je moet dan genoegen nemen dat dit het is.'

Vorig CL-seizoen

Tijdens het vorige Champions League-seizoen won Ajax wel van Valencia CF en werd er ook gelijkgespeeld tegen Chelsea. De Amsterdammers hadden toen tien punten, maar verspeelden de achtste finales in de laatste groepswedstrijd tegen Valencia CF. 'Nu is het anders, nu sta je op zeven punten. Je hebt alleen twee keer FC Midtjylland gepakt. Als je wint, dan ben je de terechte nummer twee. Win je niet? Dan hoef je er ook niet over te spreken dat je meer had verdiend. Je bent dan gewoon de derde ploeg van deze poule.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dit elftal maakt een interresant ontwikkeling door, het zet nu al records neer met een nieuw elftal. wat gaat dat straks brengen als er net even dat ene sleuteltje word aangekocht. dan krijg je niet meer van die lullige cl uitslagen.

nu zijn we gewoon de nummer 3 in de poel, maar vergeet niet dat dat best indrukwekkend is met zulke nieuwe jonge spelers en aankopen.

zometeen krijg je golf unuvar en brobbey eroverheen, hetzelfde wat je had met de ligt en de jong.
hopelijk houden we wat spelers vast, want het kunnen wel eens gouden jaren gaan worden.
0 0
Kingoffdatoilet
Ajax verdient het al niet meer in mijn ogen. Twee keer laf gespeeld tegen Liverpool. Als Ajax niet aanvallend speelt verdient Ajax het sowieso al niet.
0 0
JOHANisGOD
Wat een gedurfde uitspraak van Freekje.

En ook zo knap gevonden.
Echt een doordenker.
Nog nooit gehoord ook.
1 -2
RuffRhythim
Zo'n gelul altijd: als je niet wint verdien je het ook niet.

Maar als we nou onverdiend winnen terwijl Atalanta 20 kansen om zeep helpt verdienen we het dan soms wel?

En omgekeerd: als wij onverdiend niet winnen van Atalanta terwijl wij 20 kansen om zeep helpen verdienden we het dan soms niet?

Zo'n suf gepraat man. Je moet gewoon winnen, klaar. Hoe maakt mij echt werkelijk geen ene malle moer uit.
1 -1
4xEC1
Als je een keer onverdiend verliest of onverdiend wint oké. Maar Ajax verspeelt een voorsprong tegen Atalanta. Scoort niet thuis tegen Liverpool ondanks meerdere goede kansen. Ajax scoort niet uit tegen Liverpool ondanks meerdere goede kansen. Sorry hoor maar Janssen heeft gewoon gelijk als Ajax ook niet kan winnen van Atalanta.
1 0
insectenverdelg
Of nog erger, jecstaat riant voor maar 1 of andere scheids denkt dat t leuk is om in 1 actiee 2 rode kaarten en een pingel te geven. Als die pot vorig jaar gewoon naar Ajax wad gegaan hadden ze ook overwintert. Maar dan verdien je t niet omdat je regen Valencia wel slecht speelt en Blind kwijt raakt met iets waar elke ajacied bang voor is na Nouri.

Voetbal gast soms om meer san verdienen .
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
als als is gewoon gelul. feit blijft dat ajax heeft verzuimd, dan ben je gewoon geen nummer twee of 1
0 0
Web
Zelfde kreten, als je mag in de laatste 5 minuten nooit een goal tegen krijgen
Ooit is daar iemand mee begonnen, en het word zo overgenomen als iets normaals
Zelfs trainers en spelers doen er aan mee.
1 -1
Hollister
Helemaal eens met Freek, geen speld tussen te krijgen...
Wat geld en status betreft zou CL overwintering heel mooi zijn.... wat sportieve kansen betreft, zeker nu we max nummer 2 kunnen worden en dus hoogstwaarschijnlijk een hele pittige tegenstander kunnen treffen in de playoffs, dan is EL misschien iets interessanter
2 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
el is ook heel mooi, moet gewoon gerespecteerd worden als een mooie prijs voor onze prijzenkast.
neemt niet weg dat ik ajax liever een hele sterke tegenstander zie loten in de 8e.
we hebben een sterke ploeg en wie weet stunten ze, dit geeft alleen maar weer meer motivatie
0 0
Kingoffdatoilet
Als Ajax vol op de aanval speelt kan het van iedereen winnen. Speelt Ajax zoals tegen Liverpool, dan wordt zelfs een wedstrijd tegen Atalanta moeilijk
0 0
Van Reenen
Toch niet eens, maar geen minnetje waard. Ik zi Ajax liever 8n de CL spelen dan in de EL. En bij de laatste clubs zitten alleen maar sterke tegenstanders. Ajax is toch ook een sterke club, dus moet niet uitmaken wie ze dan loten.
1 0
Thaschja
Heel simpel , wat ie zegt , dan nog betere spelers kopen.
1 -1
Duif63
Eens. Ik krijg ook steeds meer het idee dat men zowel binnen als buiten Ajax al tevreden is als we overwinteren in de EL. Zie ook Overmars met zijn tussenjaar opmerking. Ik vind dat van weinig ambitie getuigen. De lat mag best wat hoger komen te liggen.
0 -2
Lazell
TH heeft altijd uitgesproken voor CL overwintering te gaan. Overmars heeft uitgesproken dat het best wel eens een tussenjaar kan worden. Dat is wat anders dan uitspreken: het wordt een tussenjaar.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
voor mij is het ook een tussenjaar, kan ook niet anders met al die nieuwe spelers. wat trouwens best indrukwekkend speelt voor een nieuw elftal.
uitslagen die nieuwe elftallen zelden neerzetten ga er maar aanstaan.

kan alleen maar een goede basis zijn voor volgendjaar, waar misschien net even dat laatste sleuteltje word aangekocht.
op papier vind ik dit een sterker wordend elftal in ontwikkeling dan dat van 2017/2019
0 0
OpaVerteld
Geen speld tussen te krijgen!
En Ten Hag is de zwakste schakel van dit team.
De man ontbeert situationeel leiderschap. Altijd de verkeerde, geen of te late omzettingen tijdens wedstrijden. Hij functioneert slecht onder hoogspanning.
Bij uitschakeling wordt het tijd een vervanger te zoeken.
3 -6
Van Reenen
Is natuurlijk wel iets voor te zeggen. Als, als, als, TH Neres vanwege zijn zwakke optreden in de rust had vervangen, was hij niet geblesseerd geraakt. Maar ja, als de hemel naar beneden valt, lopen wij allemaal met blauw haar.
0 0
JOHANisGOD
Ik zag gisteren veel grotere zwakke schakels.
0 0
Web
Ik zag gisteren die klop overspannen langs de lijn lopen
Zou er als speler gek van worden
Guardiola en Simeone dito
Dat zie je Ten Hag nooit doen, ook nooit excuses zoeken, en niet zijn spelers openlijk laten vallen. Rustig analyseren wat hij ziet
Hoogspanning valt dus heel erg mee.
2 -2
NaarCLbeker5
Opa vertelt hoort met een t aan het eind.
2 -1
Hollister
Tenzij zijn achternaam Verteld is... taalpolitie
3 -2
OpaVerteld
Watzeggie..?
1 -2
3sterrenAjax1
eens. als je thuis en uit tegen je concurrenten voor plek 1 en 2 geen één keer wint, dan ben je terecht 3e. en dus europa league materiaal. volgende week vol gas.
6 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
goed geformuleerd, zo is het ook gewoon.

het word ook tijd dat ten hag eerder ingrijpt als zaken niet lopen, nu werd er veel te laat gewisseld imo.
en het word ook tijd dat onze sterkhouders een keer met zijn allen scherper zijn in dit soort wedstrijden, elke wedstrijd is er wel iemand anders uit deze selectieve groep die het aflaat weten. eerst is het tadic, dan weer tagliafigo, dan weer blind, allemaal belangrijke schakels in het elftal.

tegen atalanta zal iedereen scherp moeten zijn en verder moeten denken en met elkaar moeten communiceren.
atalanta gaat een zware kluif worden, die moeten ook winnen, en in die uitgangspositie zijn italiaanse clubs levensgevaarlijk
0 0