'Specialisten zien hoge ballen al langer als mankement Onana'

NickOoms, 02-12-2020 om 13:10, 6070 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Volgens Pieter Zwart zijn diverse keepersspecialisten al langere tijd van mening dat het uitkomen bij hoge ballen een mankement is bij André Onana, zo vertelt hij op de website van Voetbal International. Dinsdagavond timede de keeper van Ajax verkeerd bij een voorzet van Neco Williams, waarna Curtis Jones de 1-0 voor Liverpool scoorde.

Door de blunder van Onana staan de Amsterdammers nu op de derde plaats in Groep D van de Champions League. Zwart weet dat diverse specialisten al langer twijfels hebben bij het uitkomen van de Kameroener bij hoge ballen. 'Dit is al langer een mankement in zijn spel. Als je aan keepersspecialisten vraagt wat zijn zwakke plek is zeggen ze ook dat hij minder is bij hoge ballen. Het leek hier een soort nonchalance van: de Liverpool-spelers kunnen er niet bij, ik laat hem wel lopen, want hij gaat toch wel achter.

'Een hele dure fout, maar daarna pakt hij twee ballen wat ook een doelpunt had kunnen zijn', gaat de directeur van Voetbal International verder over de keeper uit Kameroen. 'Onder andere die redding na die terugspeelbal van Schuurs en Firmino die alleen op hem afgaat. Deze fout is ontzettend duur voor Ajax wat een verschil maakt in een uitgangspositie en nu moet Ajax volgende week winnen.' 

Perr Schuurs

Ook Perr Schuurs speelde dinsdagavond - net als Onana - de gehele wedstrijd mee en was met een aantal ingrepen belangrijk voor de Amsterdamse ploeg. Toch is Zwart kritisch op Schuurs. 'Je kan er op twee manieren naar kijken. Je kan zeggen: hij heeft zich goed staande gehouden door op cruciale moment een tackle uit te voeren. Dat valt op en dan denk je al snel: die is goed aan het verdedigen. Aan de andere kant denk je: hij moet drie keer aan de noodrem trekken met een sliding.'

'Als je het vergelijkt met een machinist, dan kan je zeggen die machinist heeft drie ingrepen gedaan en ons leven daarmee gered door aan de noodrem te trekken', gaat de journalist verder. 'Maar een echt goede machinist hoeft niet aan de noodrem te trekken, omdat hij dat gevaar inschat. Er was op een gegeven moment een statistiek dat Virgil van Dijk bijna nooit voorbij werd gedribbeld. Dat komt omdat hij zijn lichaam zo positioneerd dat hij niet in die situatie hoeft te komen. De Ligt heeft in Italië ook geleerd om de momenten te herkennen om geen tackle of sliding in te zetten. Dat is iets waar Perr Schuurs nog lang niet is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Blind liep veel uit positie, verdedigen deed Ajax niet aan.
Gelukkig was daar een Mazraoui en een Schuurs.
Ajax speelde veel te veel op de winst, de backs liepen te hoog en Klaassen en Gravenbech speelde te aanvallend
0 0
AFCAMM
Ik denk dat juist de nonchalance waar het uit voortkomt zijn manco is. Niet alleen bij het uitkomen, maar ook bij hervattingen. Het is een geweldige keeper, maar soms kan ik me er best aan ergeren.
0 0
Francisco81
Pfff gelul over Onana . Heeft sinds zn debuut echt wel rare momenten gehad (groningen uit met Linssen, Benfica uit bijvoorbeeld). logisch voor jonge keeper. Maar is al tijden zo stabiel en word alleen maar beter. Tuurlijk is het zuur dat dit in principe de wedstrijd kost, maar niet vergeten dat hij ons ook talloze keren heeft gered.
0 0
Rdk1983
Jahoor talloze keren komt ie er goed uit, en 1x valt balletje anders en meteen is t altijd al minpunt. Wat een onzin.
2 0
4EVERAJAX
Als dat een minpunt is, dan laten de medespelers hem zeker in de steek. Voorzet, zo makkelijk, doelpuntenmaker mag zo weglopen uit de rug van verdediger.
1 0
Dubbelvla
Ah ja, Schuurs de machinist—Wat een goede kritiek zeg! Waarom trek je het niet een stukje verder? Absurd dat Schuurs tackles nodig heeft, waarom gebruikt hij niet zijn paranomale gaven om exact te voorspellen waar en wanneer de bal ergens is en mind-bend hij de bal het doel van de tegenstander in?
0 0
Ozymandias
Tja, ik vind dat de scouts van Ajax te weinig scouten op de superpowers van spelers. Zeg nou zelf, wanneer zag jij voor het laatst een speler in een Ajax shirt die wel zo'n soort superpower had?
0 0
4EVERAJAX
Heiko toch ;)
0 0
stopperspil
Hoge ballen zijn een probleem bij Stekeleburg maar Onana heeft ze vaak (gisteren niet) klemvast. Onana is wel veels te veel een nonchalante showkeeper: pingelen in de 16, opkomen tot de middenstip en ballen uitkijken die inblijven.
0 -1
Ozymandias
Onana schat regelmatig een hoge bal geheel verkeerd in. Alleen dit keer werd dat afgestraft terwijl dat meestal niet gebeurd. Ik vind het geen probleem dat Onana pingelt in de zestien en opkomt tot de middenstip. Dat is juist wat ik van mijn doelman zou vragen. Af en toe zal dat fout gaan (dat zie je ook bij bijvoorbeeld Neuer en Allisson) maar over het algemeen levert het volgens mij veel meer op (balbezit) dan het kost. Ik vind het juist raar dat de verdedigers en middenvelders Onana af en toe aanspelen op momenten waarop hij eigenlijk alleen direct een lange trap kan geven. Waarom pass je de bal dan naar Onana in plaats van zelf de lange bal te geven van zo'n tien meter hoge op het veld? Zeker wanneer Blind en Schuurs dat doen vind ik dat zeer kwalijk aangezien die beide een veel betere lange pass hebben dan Onana. Volgens mij willen die die af en toe gewoon niet de schuld krijgen van een lange bal en laten ze die Onana dan maar geven.
1 -1
Ajax4proud
Viel me ook al op, dat Schuurs of Blind de bal terug geven aan Onana om daarna een lange peer te geven. Kan ook afgesproken zijn met de trainer.
Maar elke keeper heeft wel zijn gebreken, nou is Onana één van de betere mee voetballende keepers. Ben benieuwd of je straks een keeper gaat vinden die dat beter gaat doen. Meevoetballen en hoge ballen vangen, ben benieuwd!
1 0
ARUCAMBA
Iedereen die een mening over Schuurs heeft vergelijkt hem met van Dijk of de Ligt, twee van de beste verdedigers ter wereld, als we nu iedere aanvaller met maradona of messi gaan vergelijken dan kunnen die er ook geen pepernoot van, maar bijvoorbeeld neres is gewoon een goede voetballer moeten we die dan maar in de vernieling schrijven zoals met Schuurs gebeurt, Schuurs is gewoon goed
2 0
Ajax4proud
Schuurs is zeker goed, heel veel mensen die denken dat ze fan zijn zien alleen de fouten. Heeft nog niet eerder op cl niveau gespeeld en kijken hoe hij nu al speelt. Wordt gewoon heel goed en word straks weer verkocht, hoor je iedereen weer klagen dat hij een seizoen langer zou moeten blijven..
1 0
Ozymandias
Inderdaad, de kritiek die Schuurs krijgt begint steeds absurder te worden. Schuurs is een betere centrale verdediger dan bijvoorbeeld Vertonghen, Alderweireld en Van Dijk op 20 jarige leeftijd waren.
5 0
Francisco81
Dat dus. Die jij allemaal benoemd waren op hun twintigste lang niet zo ver als Schuurs nu, zeker van Dijk niet en kijk waar die nu staat. Niet dat ik hem wil vergelijken. En Frank de Boer heeft bijna zijn hele carriere een Frank de Boer momentje gehad, als dat nog iets verbeterd bij Schuurs dan word het gewoon een hele goeie
0 0
Ajax4proud
Helemaal mee eens, nog jong en op top niveau veel goeds laten zien. Blind daarentegen viel nu wel door de mand ondanks z'n ervaring.
1 0
4EVERAJAX
Het wachten is op z'n goals...dat deed hij bij Fortune namelijk en dat waren geen intikkers.. Schuurs mag blijven.
0 0
31xAjax
Hoge ballen zijn idd niet Onana' s sterkste punt. En wat zou dat, iedere keeper (en speler) heeft wel iets wat minder goed is? Of niet Courtois, of niet Neurenberg, of niet Ter Stegen.

En over Schuurs: Toen Tètè zijn sliding en tackles maakte in het shirt van Ajax was iedereen lyrisch. Dat hij daarmee meestal zichzelf moest corrigeren leek niet ter zake te doen. Een sliding of tackle behoort in het pakket van een verdediger te zitten. Zwart doet nu met of het beheersen en gebruiken er van eerder een tekortkoming dan een toevoeging.....
1 0
Gerbrand
Helemaal niet mee eens. Hij is juist heel sterk bij hoge ballen.Bijna alle keepers blijven gewoon op de doellijn staan omdat ze niet kunnen timen en geen risico durven te nemen. Omdat ze blijven staan kunnen de aanvallers van de tegenpartij vaak vrij inkoppen en van de verdedigers wordt dan veel meer gevraagd. Onana is juist heel erg allround. Alleen lijkt hij niet altijd geconcentreerd en dat vertragen moer hij afleren.Hij lijkt ook een beetje overmoedig te worden.
1 -1
Bky
Kan der niets van Onana, beter blijft hij zijn hele leven bij Ajax.
0 0
4EVERAJAX
Ja precies dit!
0 0
trooop
Daar hebben die zogenaamde specialisten dan helemaal gelijk in. Hij weet het er door zijn houding altijd iets zekerder uit te laten zien dan hij is, namelijk een klein beetje shakey. Altijd al. Het valt mee, een echte zwakte kun je het niet eens noemen. Maar goed is hij er absoluut niet in.
De lichtgeraakte reacties hieronder zijn te kleuterachtig voor woorden. Als je onana zo graag een wereldkeeper wil noemen, wat wat mij betreft terecht is, dan moet je juist streng zijn en niet gelijk gaan huilen als mensen kanttekeningen plaatsen.

Wat zwart over schuurs en een machinist zegt is het domste wat ik ooit heb gehoord. Of speelt die machinist ook met 40 meter in z'n rug tegen de snelste passagiers ter wereld, of zoiets?
1 0
Web
Noem eens een jonge keeper die beter is dan Onana met hoge ballen?
Ik vind hem erg compleet.
Wat Schuurs betreft ben ik het helemaal met je eens
1 0
Ozymandias
"Noem eens een jonge keeper die beter is dan Onana met hoge ballen?"

Ik zie niet in waarom die vraag relevant is voor de huidige discussie. Niemand hier schrijft dat Onana geen geweldige doelman voor zijn leeftijd is. Sterker nog, trooop schrijft dat hij het terecht vind dat Onana een wereldkeeper wordt genoemd. Die vind Onana dus zelfs voor welke leeftijd dan ook een geweldige keeper. Trouwens zijn er wel een aantal jonge doelmannen te noemen die beter zijn bij hoge ballen. Donnarumma (drie jaar jonger dan Onana) was als tiener al beter bij hoge ballen dan Onana nu en ook Meret (één jaar jonger) en Henderson (één jaar jonger) zijn beter bij hoge ballen. Ik kan er vast nog wel een paar bedenken als je meer voorbeelden nodig hebt.
0 0
Ajax27
Nog nooit iemand over gehoord... en Onana maakt 1 grote blunder en ineens is dat zijn grootste zwakte in zijn spel? Hij maakt een fout... en of die fout Ajax veel geld kost, dat zien we volgende week in Amsterdam.

Schuurs hebben ze wel gelijk over. Ja hij maakte een goede indruk, maar ja... hij moest idd ook nadat ze 'm een paar keer voorbij gingen aan de noodrem trekken middels een sliding. Feit is dat daar geen goals uit uit voort kwamen en dat is zijn taak. Hoe zekerder hij wordt in zijn spel, hoe minder vaak hij middels een sliding zal moeten ingrijpen.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Deze “mocht” je nog verliezen, volgende week is het do or die. Liever door in de CL vanwege status en geld dat hard nodig is. Wil nog niet nadenken over EL.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hoe vaak heeft Onana Ajax wel niet gered, het was een fout en hij baalde als een stekker ervan
1 0
DeMeervanweleer
Hummhumm, ach, oh, echt?
0 0
Simon1
En daarom horen we al die specialisten pas als het voor eerst sinds drie (vier?) jaar verkeerd gaat? Misschien dat die specialisten beter een ander beroep kunnen kiezen.
2 0
Web
Die Zwart heeft nog nooit een minuut op een normaal niveau gespeeld
En dan komen met wat een ander er wel eens over gezegd heeft
Onana is juist een hele goede allround keeper, beheerst alle facetten, die met de jaren steeds beter gaat worden, omdat de ervaring hem alleen maar beter maakt. Je leert situaties dan nog beter inschatten.

Ja hij heeft zich gisteren verkeken, dacht dat de bal achter zou gaan
Niet fijn en handig, maar kan een keer gebeuren

En over Schuurs
Waarom geen vergelijking met verdedigers die met de kont in de zestien spelen
En dan uit leggen wat het verschil in moeilijkheidsgraad is
Voorbeelden nemen van een machinist

Dat er nog mensen zijn die hem hoog hebben zitten, alleen maar theorie.
3 -1
Ozymandias
"Die Zwart heeft nog nooit een minuut op een normaal niveau gespeeld."

Dus?

"En dan komen met wat een ander er wel eens over gezegd heeft."

Is dat niet een belangrijk onderdeel van de rol van een journalist?
1 -2
Web
Kom dan met namen, want ik denk namelijk dat het helemaal niet waar is
0 0
Ozymandias
Als een journalist kan je niet zomaar met namen komen tenzij ze dit in een gesprek zeiden waarvan ze wisten dat jij het misschien zou gebruiken. Als je dat niet doen verlies je als journalist al snel je bronnen. Ik denk dat het wel waar is. Als je de minder sterke punten van Onana moet noemen zouden de meeste mensen volgens mij wel "opbouwen" en "hoge ballen" noemen.
0 -1
Gerbrand
De meeste mensen hebben er ook geen kijk op!
0 0
Hollister
Bah wat een nativiteit... Onana maakt idd nu een beslissende fout (pakt trouwens later een bal die bijna geen keeper had gepakt, maar ok) maar die zgn " specialisten " weten totaal niet waar ze over praten..... Juist Onana is 1 van de weinige keepers in de wereld die juist op hoge ballen doorgaans heel betrouwbaar is.. hij is comfortabel voor de goal en zeker (soms iets teveel zelfs) aan de bal... allemaal gezwets.... Schuurs speelde een berenpartij en het dan gaan hebben over 1 klein foutje slaat al helemaal nergens op... niet voor niets wilden heel veel Liverpool supporters hem maar al te graag in de winterstop inlijven... maakt steeds minder foutjes en wordt gewoon een hele grote. Hij, Gravenberch, Antony gaan allemaal minimaal 50 miljoen opleveren, mark my words... en dat hier iedereen weer gefrustreerd negatief is... ach.. ben niet anders gewend hier met al die azijnzeikers.
2 -1
Turbo
Valt wel mee. Hij komt bijna altijd en heeft weinig angst met het uitkomen. Lost vaak juist gevaarlijke situaties op door vol overgave zn goal uit te komen. Hoe vaak zal hij daadwerkelijk zon bal verkeerd inschatten? 1 op de 100 ofzo?

Zoals altijd heeft heel Nederland even 2 of 3 dagen moeite zichzelf in bedwang te houden als Ajax een (grote) wedstrijd verliest. We hebben het aardig gedaan. We zijn gewoon niet goed genoeg op bepaalde gebieden om top tegenstanders echt pijn te doen. En dat kan. Op het doelbewust om zeep helpen van je eigen opbouw (opstellen Alvarez) en de individuele missers van de juist ervaren spelers na was ik best wel tevreden met hoe we voor de dag kwamen.
1 0
Web
Zo is het toch
Bij Ajax moet iedereen een top dag hebben, dan sleep je die wedstrijd misschien als winnaar over de streep
Maar als de hele voorhoede niet zijn beste dag heeft, word het gewoon lastig
0 0
appiehappie
Tja, André is gewoon een mens en maakt wel eens een fout. Een hele dure fout. Op het veld liepen 10 spelers die ook fouten hebben gemaakt. KJH had het balletje voor het inkoppen.
André wint veel wedstrijden voor ons, dat lees ik niet.
3 0
shota99
Amen
1 0
fanforeffer
Raar dat iedereen dit al dacht en nu komt het naar voren , dat Onana niet goed is in de lucht. Ik heb het nog nooit gelezen of gehoord. Wie is Pieter Zwart nog nooit van gehoord of iets van gelezen . Maar nu komt hij naar buiten met zijn wetenschap .
1 0
davidgravemaker
Hij heeft gewoon nog steeds die nare laconieke bijna soort arrogante trekjes waarin hij de verkeerde keuzes neemt. Hoge bal of niet, hij had die bal gewoon weg moeten boksen of moeten pakken. Verder vind ik zijn trappen vaak ook slecht, het liefst geeft hij een soort truc balletjes.
1 -2
Hollister
Noem je zelf davidgrappenmaker, dat past beter bij je
1 -1
AFCAPolarBear
Dan kan jij beter fan worden van het betonvoetbal van PSV. Geen mooi spel, maar lelijk winnen (als ze winnen). Hij wijt het verlies ook aan zichzelf toe. Ik ken in het verleden spelers die dat niet doen. Hij erkent dat ie fout zat, en daar kan hij alleen maar van leren. Liever gisteren dan volgende week. Het had weinig uitgemaakt of we op Anfield resultaat hadden geboekt. Beter dat we volgende week moeten winnen, dan dat een gelijkspel genoeg is. Bewust of niet, je gaat anders de wedstrijd in.
2 0
nicholas87
Welke keepersspecialisten bedoel je dan Pieter Zwart?? Andere computernerds net zoals jij bent? Onana HEERST in de lucht, ziet 1x een speler over het hoofd (waar was zijn directe man?!) en heeft direct een hoge ballen probleem... Wat een fruitcake die Pieter
1 -4
PetervanAmsterdam
Degene die Pieter Zwart, iemand met ontzettend veel voetbalverstand, als een computernerd neerzet en beledigt, maakt zichzelf volstrekt belachelijk.
2 0
Web
Nou dat doe ik dus wel
Het is allemaal op theorie gebaseerd
En die vergelijking met Schuurs slaan kant nog wal
Leg eens uit wat het verschil is tussen een verdediger die ver van af de goal af speelt of een met de kont in de zestien meter, wat is moelijksheidsgraad
0 0
Ozymandias
Zo veel verstand heeft hij niet van voetbal. Dat lijkt vooral zo omdat hij één van de weinige mensen in de Nederlandse voetbaljournalistiek is die daadwerkelijk werk doet als analist (in plaats van alleen als columnist). De analyses van Pieter Zwart vallen in het niets in vergelijking met analyses van mensen met daadwerkelijk veel voetbalverstand (zoals de analisten die voor The Athletic werken). Het jammere van Pieter Zwart is dat zijn analyses eigenlijk alleen maar minder zijn geworden sinds hij voor de VI werkt. Hij had veel orginelere invalshoeken toen hij nog voor zijn blog 'Catenaccio' schreef).
1 -1
Lazell
Onana "heerst" niet in de lucht en dit is al helemaal niet zijn 1ste fout bij een voorzet/corner. Onana blinkt uit op andere vlakken. Vooral in de 1-op-1 en bijna zeker doelpogingen is hij abolute wereldtop. Maar als je hem toch tegen de meetlat van de absolute top legt, dan mag je dit best benoemen.

Pieter Zwart is de beste analist van NL. Een van de weinige, zo niet de enige, die "computer nerd" zaken op de juiste manier kan toepassen in zijn analyses. Voor sommige mensen is het makkelijker om analisten uit te schelden dan kritisch te kijken naar eigen spelers.
2 0
Web
Beste analist?
Dat zijn de mensen die aan hem vast klampen, voor hou vast
Hebben geen idee waar ze het over hebben uit eigen ervaring

Of vond jij dit een fout met uitkomen?
Heeft er helemaal niets mee te maken, inschattings fout, zag die speler over het hoofd, die bal hadden wij nog kunnen opvangen
0 0
Lazell
Wie is er beter dan?

Hij zegt "Het leek hier een soort van nonchalance van: de Liverpool-spelers kunnen er niet bij, ik laat hem wel lopen, want hij gaat toch wel achter." Vrij vertaald zegt hij dus dat het een inschattingsfout is. Het inschatten van waar de hoge bal komt, is 80% van het werk. De anderen 20% is springen/stompen/vangen.

Het is niet zo dat hij er elke week 1tje laat glippen zoals Vermeer, maar hij zegt dat als er iets een zwakke plek is, dat het de hoge ballen zijn. Daar kan ik me 100% in vinden.
0 0
Web
Ook met Schuurs vind ik het een erg vreemde vergelijking
Probeer uit te leggen waar het moeilijk is voor een Ajax centrum verdediger, tegen over een verdediger die inzakt en met de komt in de zestien speelt.
Lees nooit dat Schuurs te veel op zijn platte voeten verdedigd bij stilstand, daarom komt hij niet weg
Hij moet op de bol van zijn voeten staan, kom je wel weg.
Is heel goed te verbeteren, maar had in de jeugd al gemoeten
0 0
Web
Zeker was nonchalance, had de speler niet gezien.
Dat is misschien wel een punt bij hem
Maar dat heeft toch verder niet met hoge ballen te maken.
Jij en ik hadden die bal nog kunnen pakken.
Als Onana stompt, is het altijd naar de buiten kant toe, komt nooit gevaar uit
Maar over het algemeen pakt hij heel veel klem vast
En ik ken geen keeper die op die leeftijd beter is met hoge ballen
Dat krijgen ze in de loop der jaren steeds beter onder controle, heeft alles met ervaring te maken
Cillessen en Stekenburg zijn slecht met hoge ballen
0 0
Lazell
Dat heeft alles met hoge ballen te maken. Zoals ik al zeg, inschatten is 80% van het werk bij hoge ballen. Als je goed kan inschatten op welke plek de bal komt, met welke snelheid en of je op tijd daar kunt zijn, heb je eigenlijk het grootste werk gedaan. Een bal stompen kan iedereen, je mag je handen gebruiken en dan kom je zonder te springen al heel hoog. En Onana vangt inderdaad verrassend veel, heel knap.

Die nonchalance vind ik juist een kracht van hem, hij blijft rustig in lastige situaties. Als je dan in de verkeerde situatie rustig blijft is het al gauw nonchalance.

Ik volg verder alleen Ajax op de voet, dus ik ken die keepers ook niet. Maar als je een zwakte aan moet wijzen bij Onana, kan dat alleen de voorzet/hoge bal zijn. Dit wil niet zeggen dat hij écht zwak is op hoge ballen, klein nuanceverschil.

PS: wie vind jij de beste analist van NL dan als je het Pieter Zwart niet vindt? Ben oprecht benieuwd, geen vraag om te zeuren :)
0 0
AFCAPolarBear
Ik ben het met hem eens dat hoge ballen 1 van zijn zwakkere punten is. Daarmee zeg ik (en hij) niet dat ie slecht is in de lucht, want zijn reactievermogen en uitkomen (1-op-1) is fenomenaal. Maar hij maakt soms nog wel eens een foutje bij hoge ballen. Vaak zonder gevolgen, maar nu is het gelijk funest.
0 0
Ozymandias
Het is volgens mij wel waar dat Onana bij hoge ballen nog verre van een wereldtopper is (terwijl hij volgens mij over de gehele breedte gezien wel een wereldtopper is). Alleen vind ik het zo raar dat dit soort analyses in Nederland blijkbaar alleen worden besproken wanneer iets fout gaat. Als specialisten al langer dit als zwak punt van Onana beschouwen waarom is er dan niet eerder (door Pieter Zwart) meer aandacht aan besteed?
0 0
Web
Heeft de speler niet gezien, liet hem achter gaan
Heeft verder niets met kwaliteit te maken
Grote inschatings fout, hij kan hem zo opvangen
0 0
Ozymandias
Hoe komt het dat hij de speler niet zag terwijl hij tot twee keer toe zijn kant op keek? Volgens mij zag hij de speler wel maar dacht hij dat de bal over de achterlijn zou vliegen zonder dat iemand erbij zou kunnen.
0 0
Web
Volgens jou?
Dus je weet het niet zeker?
Noem eens een keeper van die leeftijd die beter op hoge ballen is
Dat heeft alles met ervaring te maken
0 0
Ozymandias
"Volgens jou?
Dus je weet het niet zeker?"

Het is een mening, mijn mening. Vandaag "volgens mij".

"Noem eens een keeper van die leeftijd die beter op hoge ballen is."

Wat heeft zijn leeftijd te maken met de vraag of Onana bij hoge ballen van wereldtop is?
0 0
AFCAPolarBear
Ik heb het wel eens vaker gehoord, maar omdat het zonder gevolgen blijft in de Eredivisie, wordt daar geen aandacht aan besteed.
1 0