Cijfers VI: Drie keer een 8, maar ook drie onvoldoendes

BartVeenstra, 02-12-2020 om 12:40, 4919 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Perr Schuurs, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch kunnen - ondanks de nederlaag van Ajax op bezoek bij Liverpool - terugkijken op een persoonlijk goed optreden. Het drietal krijgt bij Voetbal International een acht als rapportcijfer.

Er zijn ook drie spelers die een onvoldoende scoorden. Zo krijgt André Onana, die in de fout ging bij de tegentreffer, een 5. Ook buitenspelers Antony en David Neres moeten het doen met een 5 als rapportcijfer.

De andere spelers bij Ajax krijgen een 6, al scoort Nicolás Tagliafico met een 6,5 net iets hoger. Ajax verloor met 1-0 bij Liverpool en moet om die reden volgende week per se winnen van Atalanta Bergamo om te overwinteren in de Champions League.

Cijfers Ajax volgens Voetbal International:

Onana 5; Mazraoui 8, Schuurs 8, Blind 6, Tagliafico 6,5; Álvarez 6, Klaassen 6, Gravenberch 8; Antony 5, Tadić 6, Neres 5.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Er zit misschien ergens enige logica achter maar ik het het altijd oneerlijk gevonden dat alleen de keepers en verdedigers echt afgerekend worden op fouten. Klaassen (een normaliter redelijke kopper) kopt tot twee keer toe een bal fout waardoor Ajax twee doelpunten misloopt en hij krijgt een zes terwijl Onana één fout maakt waardoor Ajax een doelpunt tegen krijgt en hij krijgt een vijf. Waarom Tagliafico een 6.5 krijgt begrijp ik niet. Zowel verdedigend als aanvallend vond ik hem onvoldoende.

Álvarez krijgt een 6 terwijl zijn teamgenoten hem niet durven in te spelen waardoor ze geforceerd moeilijkere passes geven (wat de juiste keuze is aangezien Álvarez zelfs in ruimte zelden de juiste speler is om aan te spelen) en daardoor meer balverlies leiden. Álvarez een 6 geven toont aan dat je voetbal alleen kijkt door de bal te volgen en het belang van de juiste off-ball movement (beweging zonder de bal?) geheel onderschat (zeker voor een speler als Álvarez die zo min mogelijk aan de bal komt). Ik had Mazraoui, Schuurs en Gravenberch een 8 gegeven, Tadić een 6 en de rest een 5.
1 -1
SvenGeurtsen
Nous zijn cijfer terecht!
Perr vond ik ook redelijk spelen maar geen 8 waardig.
Hij moest paar keer aan de noodrem trekken.
En paar ballen wat ik dacht oef Perr.
Ryan speelde een geweldige eerste helft op basis daarvan zeker een 8!
Tweede helft een beetje ontzichtbaar
0 0
JOHANisGOD
Waarom moest hij aan de noodrem trekken?
Mede door een fout van Blind.
1 0
Kingoffdatoilet
Ik snap eigenlijk niet waarom Alvarez een 6 krijgt. Dat cijfer mocht ook wel een 5 zijn
2 -7
JariJari
Wat deed hij verkeerd dan? Speelde naar vermogen en volgens zijn opdracht.
5 0
Ozymandias
Niemand durft hem aan te spelen. Als je nooit aan de bal komt kan je ook niets fout doen. Álvarez zelf doet misschien weinig fout maar een foutloze wedstrijd spelen is niet hetzelfde als een redelijke (of zelfs goede) wedstrijd spelen. Ajax speelt als team slechter als hij erin staat omdat er een deel van het veld aanwezig is (namelijk waar Álvarez staat) waar het team omheen probeer te spelen. Je zag Blind en Schuurs regelmatig geforceerde passes geven richting spelers in de drukte terwijl Álvarez vrij stond. Het is duidelijk dat de basisspelers van Ajax het niet in Álvarez zien zitten. Volgens mij is dat alleen al een goede reden om afscheid van hem te nemen.
0 -1
JariJari
Ik ben het helemaal met je eens maar dat betekend ook dat je hem gewoon niet lager dan een 6 kunt geven vind ik.
0 0
Ozymandias
Als je op school je huiswerk niet inlevert krijg je een één. Álvarez staat opgesteld maar doet niets. Volgens mij moet hij dus ook een één krijgen omdat hij zijn werk niet heeft ingeleverd.
0 0
JariJari
Je zegt dat anderen hem niet aanspelen. Of vind je dat hij zich ook verkeerd opsteld? Of doet hij gewoon wat de trainer van hem vraagt?
0 0
4EVERAJAX
Ten Hag stelt die Alvarez op, heel kwalijk. Die jongen voldoet totaal niet aan een AJAX spel...techniek, inzicht, persoonlijk en snelheid zeker niet een plek op t middenveld waardig.
0 0
JOHANisGOD
Eerder Blind een 5.
4 0
Mazraoui
Die drie bij elkaar 2 miljoen gekost
0 -2