'Vind je niet dat Schuurs ongelooflijke stappen heeft gemaakt?'

BartVeenstra, 02-12-2020 om 07:55, 8114 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Waar voetbalanalist Arno Vermeulen nog altijd twijfelt aan de kwaliteiten van Perr Schuurs, is oud-Ajacied Kenneth Perez een stuk meer overtuigd van de Limburger. De Deen vond de verdediger uitstekend spelen tegen Liverpool, zo vertelt hij bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Vermeulen vertelt dat hij echter blijft twijfelen. 'In de Eredivisie is het prima, dan komt hij niet in de problemen. Maar in de eerste tien minuten kopt hij een bal onhandig weg, waar meteen een kans uitkomt. Daarna greep hij nog een keer niet goed in, wat meteen nog een mogelijkheid was voor Liverpool. Van een verdediger verwacht je dat hij foutloos en sober speelt, maar dat lukt hem niet', aldus een kritische Vermeulen.

De commentator van de NOS ziet dat Schuurs bepaalde momenten van onhandigheid in zijn bewegingen heeft waar je van kunt schrikken. 'Als hij de ruimte heeft om een sprintduel aan te gaan, is hij sterk. En fysiek greep hij ook wel een paar keer goed in.'

Perez is een stuk positiever over het optreden van Schuurs tegen Liverpool. Hij neemt het dan ook op voor de Ajacied. 'Vind je niet dat hij echt ongelooflijke stappen heeft gemaakt? Kun je van een speler van Fortuna Sittard verwachten dat hij in twee jaar de stap naar de wereldtop maakt? Wat hij goed deed deze wedstrijd was zijn snelheid bij het afschermen van Mané. Hij liep ook een keer moeiteloos met hem mee. Met die snelheid kun je in Europa wel wat betekenen.'

'Ryan Gravenberch, dat is een wereldtalent'

Ook Ryan Gravenberch krijgt de complimenten van Perez. 'Het is zo'n mooie speler. Je wordt ook een klein beetje in de maling genomen. In de tweede helft speelde hij helemaal niet goed, in de eerste helft wel. Het is zo verschrikkelijk mooi... De clubs kunnen hem over een aantal jaar halen, voor heel veel geld.'

Willem Vissers, journalist van de Volkskrant, sluit zich aan bij de Deense analist. 'Op het laatste moment nog net die bal langs iemand tikken, wanneer je denkt: dat kan niet meer. Schitterend. Hij is pas achttien, maar je kan aan hem zien: dat is een wereldtalent.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Zuiderling
Je ziet Schuurs bijna per wedstrijd beter worden en hij begint het ook uit te stralen.
0 0
Ozymandias
Zo'n snelle verbetering ligt volgens mij volledig aan een toenemend vertrouwen in zichzelf en zijn rol binnen de basis. Het is volgens mij dus meer een toennemende vorm dan dat het daadwerkelijk een toenemende kwaliteit is (al zal dat ook meespelen).
0 0
Babangida83
Dat, in de combinatie met sterkere benen. Hij heeft nog nooit van zn leven 2 wedstrijden per week gespeeld en doet dat nu ineens week na week. Logisch dat je dan op een gegeven moment zware benen krijgt. Als je dan aan t niveau moet wennen nog, dan wordt het in het duel allemaal wat wankel. Niet voor niets dat t richting interlandbreak steeds erger werd en daarna ineens weer prima ging. En beter uitgerust fysiek leidt direct tot een beter zelfvertrouwen.
0 0
Babangida83
Wat een zielig commentaar van Vermeulen. Heb Mané nauwelijks gezien gisteren. Want Schuurs had hem voor 95% in zijn broekzak. En dan klagen over die 5%. Wil wel eens zien hoe die Vermeulen het tegen Mané doet. Waar haalt hij lef vandaan om zulke onzin uit te kramen ten koste van een jonge speler die net een paar wedstrijden basis staat en dan dit al op de mat legt.
1 0
Web
Vermeulen moet je niet serieus nemen
Onze eigen ogen hebben anders gezien
0 0
Babangida83
Doe ik al jaren niet. Maar dit irriteert :-). Vind dit zo kleinzielig en onnodig.
0 0
Bjorn2321
Zeg Arno, waar heb jij vroeger gevoetbald?
1 0
Soccerskins
Schuurs heeft Mane perfect aangepakt. Zat er constant dicht op.
1 0
Rockpotje
Er zijn misschien tien verdedigers in de wereld die op het niveau zitten dat Arno nu van Schuurs verwacht. Als de verwachting voor sportjournalistiek nou net zo hoog zouden liggen.
3 0
Siemmie
Die Vermeulen is toch niet serieus te nemen? Iemand die verwacht dat een 21-jarige die pas een paar maanden in de basis staat foutloos tegen de wereldtop speelt, mag van mij van de buis verdwijnen. De verwachtingen zijn gewoonweg veel te hoog, en dat komt mede door De Ligt. Sinds wanneer is het de norm dat een verdediger van 21 foutloos speelt tegen fucking Liverpool met die aanvallers???
Mooi dat Perez het voor Schuurs opneemt.
9 0
komop
De discussie over Schuurs neemt belachelijke vormen aan. Deze jongen speelde een dijk van een wedstrijden tegen wereldtop aanvallers. Hij maakt een goede ontwikkeling door.
Zelfs topverdedigers als Ramos, Cielini, Hummels , van Dijk of de Ligt spelen niet 100% foutloos.
11 0
Bjorn2321
Gelukkig is Arno in het verleden een wereldtopper, uhh profvoetballer, uhh selectiespeler bij de amateurs, uhh voetballer, uhh...
Nee Arno moet gewoon voor altijd zijn bek houden over voetbal.
1 0
migilo
Schuurs was inderdaad de eerste 5 a 10 minuten wat onzeker, vooral aan de bal. Maar dat gold voor heel Ajax. Ik hoor Vermeulen bvb ook niet zeggen dat Daley Blind het niveau niet aan kan terwijl die toch minstens zo'n onzeker factor was (als niet meer).
5 0
Ajacied33
Die Vermeulen is echt niet goed wijs. Tuurlijk mag je geen fouten maken, maar als het gebeurt is het hartstikke normaal. Schuurs komt net kijken, denkt hij dat de Ligt foutloos was in zijn beginperiode? Denk je dat Ramos of van Dijk geen fouten maken?
7 0