Derksen ziet in Boadu geen geschikte Ajax-spits

JesseTH, 30-11-2020 om 22:20, 6940 views, Veronica Inside |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Johan Derksen en René van der Gijp vinden dat Myron Boadu geen geschikte Ajax-spits zou zijn. De analisten zien zeker kwaliteiten bij de aanvaller van AZ, maar binnen het combinatievoetbal van Ajax vinden ze hem niet passen.

'Ajax speelt haast altijd in kleine ruimtes', zo zegt Derksen uit aan tafel bij Veronica Inside. 'Bij Ajax moet je een specifieke spits hebben die in de kleine ruimtes kan spelen, want die zetten iedereen met de rug tegen de muur. Wij vinden iemand heel snel een heel groot talent.'

Ook Van der Gijp lijkt het Ajax-zijnde niet verstandig om de jonge doelpuntenmaker in te lijven. De oud-aanvaller ziet specifieke kwaliteiten bij Boadu, maar die passen niet binnen het spel van Ajax. 'Hij is sterk, snel en kan een doelpunt maken, maar hij is technisch te beperkt', zo oordeelt Gijp.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ik heb de uitspraak van Johan niet gezien en gehoord. Ik kijk niet naar dat programma.
Ik blijf erbij Sebastian Haller te halen van Eintracht Frankfurt. Kijk eerst eens op You Tube naar een video van zijn Magie Goals uit 2019 voordat jij je afwijzende mening hier opschrijft.
0 -2
jutter
Zit wel wat in, is geen spits voor de kleine ruimte, maar dat is ook geen enkele spits bij Ajax momenteel. Toch maar de boer op gaan voor een spits die buiten het scoren van goals sterk in de combinatie is, die we in tegenstelling tot nu in het verleden diverse keren hebben gehad en niet de minsten natuurlijk. Dat programma, waar ik overigens zelden naar kijk, lijkt wel een soort F.C. Rijnmond 2.0, want ze beginnen steevast met die ploeg uit Rotjeknor (is ook niet verwonderlijk want het zijn figuren met een duidelijke voorkeur voor die club) ook als ze weer eens zwaar door de ondergrens zijn gezakt en de kritiek desondanks vrij mild is. Dat deze club al 24 potjes ongeslagen is is niet alleen verbazingwekkend en ongelofelijk tegelijk, maar geeft nog veel meer het vrij armzalige nivo van de ED aan!
2 0
Van Reenen
Kan ik niets meer aan toevoegen, jutter. Behalve dat ik houd van Texelse bitterjutter.
0 0
Soccerskins
In 16 wedstrijden voor Ajax dit seizoen heeft Traoré 9 goals en 9 assists geproduceerd. Waarom heeft Ajax dan nog een spits nodig?
5 0
masterrr
De ideale spits die wij zoeken, zijn de absolute toptalenten (Kluivert, zlatan, suarez).
Dat kan maar dan moet je 20-40 miljoen stuk willen slaan voor een Braziliaan of je vindt dat Boadu dat is
0 -2
AFCAwooz
Ik vind het altijd zo apart he. Gijp maar ook Kieft bijvoorbeeld doen altijd een beetje lacherig als we bjj Ajax zeggen dat we ander voetbal spelen maar als ze het over mogelijke aanwinsten hebben dan zeggen ze nee die kunnen niet mee in het ajax spelletje: kan niet goed in de kleine ruimte, geen combinatiespeler etc. Heel apart.
4 0
Schip
Goed punt!
0 0
036AFCA97
HHaah precies dit dacht ik ook
0 0
Bky
Zo gewaagde random uitspraken weer.
0 0
Henkjanklaas
Als boadu verstandig is blijft hij nog meerdere jaren bij AZ . Over pakweg 2 of 3 jaar weer eens bekijken waar hij dan staat.
1 0
Rentokill
Derksen vind de Ligt niks. Ten Hag niks, Ziyech was te licht. De Ligt komt tekort. Die man verdient zn geld met negatief doen. Dus we weten niet of hij echt vindt dat Boadu niet bij Ajax past. Ik weet wel dat ik het totaal onbelangrijk vindt dat hij dat zegt.

Maarre... Boadu bij Ajax zou ik omtoveren tot vleugelspits. En dan is ie wel degelijk van waarde.
4 -5
MarLuuk76
Je vergeet Ronaldinho was alleen een simpele goochelaar, of iets in die Derksen trant.
2 0
trainerdv
Weet ik niet. Ze doen alsof hij al helemaal gearriveerd is. Hij is 18 en kan nog veel beter worden: Ik vind hem juist wel heel allround voor een spits, maakt verschillende soorten goals. De kracht van Traore zit hem nu ook in de duelkracht en diepte zoeken.
1 -3
masterrr
Is bijna 20
0 0
DS
Gewoon Traore zichzelf laten ontwikkelen.
Ik heb er wel vertrouwen in dat hij echt een hele goede gaat worden.
8 0
3*stars*3
Was al lang duidelijk man.
Zou bijv beter passen bij PSV.
Ex-PSV’er Sam Lammers, zou bijv wel prima passen bij Ajax.
5 0
Hollister
Lammers zou ik zeker graag een keertje een jaar in de spits zien staan bij ons.. kan erg goed meevoetballen, tweebenig en past precies in het Ajax spelletje.. Ik zou einde dit seizoen afscheid nemen van Huntelaar, Brobbey een jaartje verhuren en Lammers proberen over te nemen.. dan heb je met Tadic, Lammers en Traore 3 totaal verschillende type spitsen die complementeer zijn aan elkaar en kan je als trainer dus kiezen welke spits tegen welke tegenstander het beste past.
0 0
Gonzo
Daarom heeft PSV hem ook vverkocht, hij kon meevoetballen. Dat kon de rest niet aan.
0 0
Rentokill
Boadon’t is t dus.
7 0
Mivado
Boadum-Tssss
0 0
Ajax95Duivendrecht
Op dit punt helemaal eens met de heren. Boadu is een spits die gedijt als hij veel ruimte heeft. Die ruimte krijg je bij Ajax bijna nooit. Als je tegen een laag blok moet voetballen, is zijn inbreng zeer beperkt.
6 0
Ajax4life16
Hebben ook genoeg spitsen, zeker in die leeftijdsgroep
8 0
Schwalbino
Nooit een goed idee geweest.
3 -1
arigold
Boadu is technisch niet goed genoeg en het daardoor niet waard om 20+ miljoen te gaan betalen. AZ zal zeker een hoog bedrag vragen en dat moet je niet willen. Zijn doelpunt afgelopen zondag, die aanname, dat was ook meer geluk dan wijsheid...
6 0