'Bij Ajax is de druk groter, bij Club Brugge is het gemoedelijker'

JesseTH, 30-11-2020 om 19:10, 5549 views, VoetbalPrimeur |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax en Club Brugge liggen op veel gebieden nog behoorlijk ver uit elkaar, zo zijn Peter 'T Kint, journalist van het Sport/Voetbalmagazine en Glenn Schrader, adjunct-hoofdredacteur van VoetbalPrimeur.be, van mening. De clubs worden geregeld met elkaar vergeleken, maar er blijken veel verschillen te benoemen.

'Ajax is al jaren een instituut waar de focus ligt op opleiding, de visie belangrijk is en ook wordt bewaard. Een club met wereldwijde bekendheid, een modern bedrijf. Club Brugge is nog niet zover', zo oordeelt 'T Kint in gesprek met VoetbalPrimeur. 'Ze hebben net als Ajax traditie én een visie die bewaakt wordt, maar kenden de afgelopen twee decennia veel interne onrust.'

Bovendien ziet Schrader tussen Ajax en Club Brugge een flink verschil in de benadering van de media. 'Wanneer Club Brugge met pakweg 5-0 verliest van Borussia Dortmund, is dat de normaalste zaak van de wereld, terwijl dat bij Ajax toch groot nieuws zou zijn. Bij Ajax worden de spelers ook iets steviger aangepakt door de pers en is de druk groter, terwijl het bij Club Brugge toch net wat gemoedelijker is.'

Bovendien is Schrader van mening dat Europees succes voor Ajax sowieso realistischer is. Zo lijkt een halve finale in de Champions League, door Ajax behaald in 2019, onmogelijk voor Club Brugge. 'Op Europees niveau staan ze nog ver van het niveau van Ajax. Een halve finale in de Champions League of een Europa League-finale is eigenlijk een utopie voor Club Brugge.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Koekepeer
Wat een non-nieuws. Clubs worden voortdurend met elkaar vergeleken, dat zegt niets over of ze gelijkwaardig zijn.
0 0
Pheadrus
Wat te denken van de volgende opzet;

Eredivsie 18 ploegen
Jupilair pro league 16 ploegen

Tot de kerst spelen Belgie en Nederland een halve competitie. Belgie 15 wedstrijden, Nederland 17. Na de kerst gaan de beste 6 Nederlandse teams met de beste 4 Belgische teams (10) een volledige competitie (uit en thuis) spelen = 18 wedstrijden. De beste Belgische ploeg wordt Belgisch kampioen, de beste Nederlandse team is Nederlands kampioen. De Europese tickets worden apart voor Belgie en Nederland verdeelt in deze groep. De overgebleven 12 Belgische en Nederlandse teams (12) beginnen weer bij nul en spelen een volledige competitie in hun eigen land waarbij de onderste(n) degraderen en de winnaar "reserve" kampioen wordt.

Zo houd je een voor de helft de Nederlandse en Belgische competities overeind maar heb je in de tweede helft meer strijd voor de top clubs en een extra dimensie aan het voetbal.
0 0
Kingoffdatoilet
Dit soort bijzondere competitievormen maken Nederlandse clubs alleen maar slechter. Minder Europese plekken en minder internationale allure. Ze lachen je in het buitenland uit. Vergelijkbare competities zijn alleen maar minder geworden na een dergelijke opzet. Daarnaast moeten we de Belgen niet willen. Er is daar te veel corruptie in het voetbal.

Eredivisie is prima zo als het is. Kwaliteit gaat alleen maar omhoog als de clubs zelf beter beleid gaan voeren. Juist nu zie ik de eredivisie dichterbij buitenlandse competities komen.
1 -1
AFCAPolarBear
Het is juist het beleid wat bij de andere (top)clubs zo slecht is, waardoor we zo ver weggezakt zijn. AZ lijkt de juiste koers te varen, maar ik vrees dat ze het over de verkeerde boeg gaan gooien, als een landskampioenschap nog lang op zich laat wachten. Ten tijde van Van Gaal (bij AZ), deden ze het wel goed. Maar gezien de uitspraken (een topclub genoemd willen worden) en de actie met rechtstreeks CL-ticket, lijken ze ongeduldig te zijn en (te) snel naar de top te willen. Maar PSV en Feyenoord zijn echt amateuristisch bezig! PSV neemt echt veel te veel risico met de spelers (en vooral de salarissen die dat met zich meebrengt) die ze hebben ingelijfd dit seizoen. Als ze geen CL spelen volgend seizoen, dan zijn ze weer afhankelijk van de gemeente en/of sponsoren om faillissement te voorkomen. Feyenoord is natuurlijk helemaal krankzinnig bezig. Spelers als Diemers halen, terwijl je een hele jeugdopleiding hebt, waarmee je lekker kan cashen. Maar blijkbaar willen ze de armoedige subtop in.
0 0
dumperPattiruhu
Ajax is de grootste club van de Benelux. Club doet het leuk in eigen land, maar Europees is het allemaal in de marge. De laatste grote prestaties van Club in Europa dateren van eind jaren 70.

Ajax is qua statuur gewoon te vergelijken met Porto en Benfica.
1 -1
Ajax27
En toch zou ik ze in een BeneLeague met open armen verwelkomen. Dit zijn gewoon clubs die de competitie enorm verrijken.
0 0
f.m.d.
Brugge is te klein met alle respect. Ajax kun je beter vergelijken met clubs van het kaliber Porto of Benfica.
1 -1
trodat4030
Ik heb nog nooit iemand Ajax met Club Brugge horen vergelijken.. Misschien dat ze dat in België doen, maar ik heb er echt nog geen seconde over nagedacht. In mijn beleving is Anderlecht meer het Ajax van België, niet Club..
8 -1
Santiago
Ze zijn momenteel beide de beste ploeg in hun respectievelijke competitie. Zo raar is die vergelijking dus niet.
1 -3
trodat4030
Ik heb het gewoon over de opmerking dat de clubs regelmatig met elkaar vergeleken worden. Heb jij het ooit eerder gehoord? Ik niet..
3 -1
Santiago
In Belgische media redelijk vaak ja. Vooral sinds het geweldige seizoen in de CL waardoor je vaak de vraag terug ziet komen hoe het komt dat Belgische ploegen dat niveau niet kunnen aantikken. Dan is de meest evidente vergelijking al vaak met Club Brugge aangezien ze de laatste tijd toch worden gezien als de nummer één club die de belangen daar moet verdedigen.
1 -1
3*stars*3
Los van band tussen de supporters maar vond altijd dat Ajax en Anderlecht meer gemeen hebben.
Jammer dat die club zo ver is weggegleden.
2 0
trodat4030
Waarschijnlijk doordat we allebei een internationale topopleiding hebben. Anderlecht is doorgaans een geduchte tegenstander op internationale toernooien (met de Future Cup die extra in het oog springt natuurlijk). En natuurlijk beide de recordkampioenen van hun land met allebei 34 titels.
2 -1
3*stars*3
Dat maakt het idd ook mooi, als de jonkies het op de Future cup tegen elkaar opnemen.
Ook bijzonder dat beide clubs momenteel op 34 staan.
Al hoop ik dat Ajax snel doorschakelt. ;-)

Maar clubs als Anderlecht komen altijd weer bovendrijven.
Althans dat hoop ik wel.
0 -1
trodat4030
Ah zie je wel, ik ben niet de enige..
1 -1