'Drommel is klaar om opvolger van Onana te worden'

NielsOpdam, 29-11-2020 om 11:35, 8391 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Volgens Hans Kraay jr. kan Joël Drommel de opvolger worden van André Onana. Dat vertelt de analist zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. Volgens Kraay jr. is Kjell Scherpen niet goed genoeg voor de keeperspositie in Ajax 1.

'Ik denk dat Ajax superblij mag zijn dat ze een wereldkeeper hebben', trapt Marciano Vink af over Onana. Volgens de oud-Ajacied is het voor de Ajax-goalie wachten totdat er een plekje vrijkomt bij een Europese topclub. 'Dan heeft Ajax de volgende keeper al klaar. Joël Drommel wordt de opvolger van Onana', haakt Kraay jr. in. 

De Amsterdammers hebben Scherpen onder contract staan, maar Kraay jr. ziet dat niet zitten. 'Ik denk niet dat Scherpen ooit de nummer één van Ajax wordt. Joël Drommel is gewoon klaar om de opvolger van Onana te worden.'

Het is Black Friday in de Ajaxshop. Bekijk alle acties en kortingen hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GvanAchteren
Ik heb zelf ook vertrouwen in Scherpen als opvolger van Onana. Maar zeker weten doe je het nooit. Nu het kennelijk niet lukt om Kotarski te verhuren zou het beter zijn om nu we nog Onana en Steek hebben Scherpen maar een half jaartje te stallen bij een eredivisie club of buitenland waar ze een eerste keeper nodig hebben. Hij speelt nu te weinig en op een te laag niveau om hem goed op waarde te kunnen schatten. Wellicht - ik boop dat het niet waar is- moet er volgend seizoen een topkeeper klaar staan als vervanger van de bijna onvervangbare Onana.
0 0
Elayais
Ik hoor goede dingen over Scherpen, en van wat ik af en toe bij Jong zie, ziet dat er ook goed uit. Maar echt goed kan ik daar niet over oordelen, dus ga hierin op de mensen bij Ajax af.

Bijlow en Drommel vind ik allebei niet zo geweldig. Goede en degelijke keepers, maar verder... ik zie het niet zo bij ze.
1 0
RN
Zie scherpen wel nummer 1 worden uiteindelijk als Onana gaat
3 0
AnsB
Geen idee wie een betere keeper is/kan worden.
Ik hoop dat het gewoon Scherpen wordt, want die heb je al in huis en daarbij: ik zou het best leuk vinden als al die aanvankelijk negatieve kritieken gelogenstraft worden.
Hoe dan ook is duidelijk (naar wat ik lees) dat Scherpen een hele goede ontwikkeling doormaakt. Ben benieuwd waar zijn top ligt.

Wat betreft Drommel. Dat vind ik een hele talentvolle keeper die - nadat hij al vroeg voor de leeuwen werd gegooid en veel fouten maakte - zich uitstekend heeft hersteld en elk seizoen duidelijk beter wordt. In 2015 informeerde ik eens bij Twentefans of er nog grote talenten bij hen rondliepen. Een stuk of vijf reageerden op die vraag en allen, dus onafhankelijk van elkaar, noemden Drommel. Voor wat het waard is, maar het maakte wel dat ik hem min of meer in de gaten houd.

Overigens vind ik het nog moeilijker dan bij spelers om in te schatten waar het plafond ligt bij keepers.
5 -1
Meerkoet
Heeft Hansie weer met Kieft lopen snuiven ofzo?
Drommel .... kom op man, net Taffarel, de kippenvanger, nooit iets klem.
1 -2
JariJari
Haha Taffarel. Cult held!
0 0
Cello
Dat Onana een keeper van wereldklasse is, daarover is iedereen het wel eens inmiddels.

Maar hoe slecht is het geheugen van de meesten?. Toen Onana eerste keeper werd in Ajax-1 was het alom paniek in de tent hier!. Weten we het nog?. De grabbelende Onana in Jong Ajax met zijn rare fratsen in de goal?. Die toen ook tegengoals etc opleverden?. De meesten onder ons dachten dat men bij Ajax het verstand verloren had en verschillende andere namen passeerden de revue, van andere keepers die men liever zag komen.
Onana kreeg wel de kans, greep die en bleek binnen weinig tijd uiteindelijk toch een schot in de roos geweest.
Wat ik hiermee wil zeggen is dat je niet raar moet opkijken, dat Scherpen straks ook gewoon die kans gaat krijgen. Zeker als men intern bij Ajax vindt, dat zijn progressie okay is en er in hun ogen nog voldoende rek in zit om nog beter te worden.

Een andere keeper halen zal men, denk ik, pas doen als Scherpen geen progressie meer maakt en men geen kans op groei meer ziet.
2 -2
Minsc
Je overdrijft. De meesten hier, waaronder ik, zagen weliswaar rare fratsen van Onana bij Jong Ajax maar zagen ook dat hij erg veel talent leek te hebben. Meer dan Scherpen.
1 -1
Tinus
Zo overdreven is dat ook weer niet. Hij deed in Jong echt wel vaak onbezonnen dingen. Nog steeds overigens. Dat hij meer talent heeft dan Scherpen is zo. Maar onana heeft ook meer talent dan Drommel. Scherpen doet het momenteel prima.
1 -2
AlexIbarra
Hij heeft nog jaren de tijd om de Kameroense nationaliteit aan te vragen, dus komt goed!
0 -1
de-Ajacied
Vink was het, terecht, niet eens met Kraaij. Scherpen ontwikkelt zich dit jaar heel goed. Drommel natuurlijk ook .
0 -1
talent020
Wat een gelul weer van Hansie, in Nederland loopt er geen enkele keeper rond die ik zou aantrekken als opvolger, en als Ajax toch niet de markt op gaat, dan gewoon Scherpen de kans geven, net zoals Stekelenburg, Vermeer Cillessen en Onana zulke kansen hebben gekregen, Drommel is echt niet veel beter!
4 0
Web
Ik zal deze topisch weer bewaren
Drommel is met Bijlow en Scherpen de meest talent volle keepers van de eredivisie
En dan weet je nu nog niet of ze stabiele keepers worden
Maar hier weet iedereen dat het Drommel geen goede kan worden
Maar ja dat zijn dezelfden die vonden dat Klaassen geen grote aan winst was
1 0
Godenzoon24
Drommel is prima en kan zich nog ontwikkelen. Maar is hij beter dan Scherpen? En in potentie?
Dat weet ik niet en dan zou ik op dit moment zeggen Niet halen en geef je eigen talent de kans!
0 0
3*stars*3
Hans begint alweer vroeg...
Volgens hem zou Johnson ook binnen een paar maanden, DE linksbuiten van Ajax1 zijn.
Seizoen is 10 duels bezig en daarin heeft Drommel paar potjes goed gekeept en Hans slaat weer door...
3 0
Rdk1983
Wat een onzin
4 0
TontoKarnaggel
Hoe vaak moeten we het nog uitleggen? Het leuk/goed doen bij een eredivisie subtopper is niet meer genoeg om bij Ajax te kunnen komen!! Daar zijn we in het verleden al veel te vaak op nat gegaan. Alleen spelers die het niveau van de eredivisie eigenlijk al onstijgen (of die duidelijk die potentie hebben) zijn interessant voor ons. Kortom, momenteel loopt er niks in de eredivisie die ik zou willen hebben...
1 0
3*stars*3
Laatste speler die via een ED club kwam, zich top door ontwikkelde en vertrok, is Ziyech.
En die kwam in 2016 maar verder is het al jaren schaats, als je ziet welke ED spelers bij Ajax is geslaagd.
0 0
Soccerskins
Als Scherpen bij Twente keepte en Drommel in JAJ waren de worden van Hans ook compleet omgedraaid.
9 0
cantharel
Weer een Feyenoorder die net als Mario Been de beste Ajacieden zo snel mogelijk weg wil hebben bij Ajax. De presentator vond het ook nodig hier iets over te zeggen. Stelletje lamlullen.
6 0
Gooseman
Als opvolger van Onana moet er een figuur staan. Drommel vind ik vergelijkbaar met Jasper. Prima keeper, maar geen keeper die uitstraling geeft aan je team. Wanneer Onana het veld op komt weet je als tegenstander dat het lastig wordt. Gek genoe heeft die Mvogo ook die uitstraling, maar die vent kan gewoon niet tippen aan het niveau Onana. Op dit moment schat ik Kjell hoger in dan Drommel. Minder ervaring in de Eredivisie en maakt toch flinke stappen. Zijn potentie is hoger dan Drommel. Laat PSV hem maar ophalen.
4 0
EWJM
Ik snap dat geneuzel over uitstraling nooit zo goed. Kom op zeg, ze spelen tegen professionals. Alsof die opeens bang gaan worden voor een keeper die wat uitstraling heeft (wat dat ook uberhaupt moge betekenen). Het is niet de 4e klasse amateurs waarbij je tegen een onbekend team speelt en onder de indruk bent als daar een grote keeper met zelfvertrouwen staat. En zelfs dan, zelfs op dat niveau; ga je daar dan slechter door spelen, tegen zo'n keeper?

En ook de verdedigers van Ajax. Als die met rust, en vertrouwen in de keeper, spelen, dan is dat omdat ze de keeper kennen en weten dat de keeper gewoon goed is en geen rare dingen doet en eventuele fouten goed kan repareren, niet altijd die keeper 'uitstraling heeft'.

Laten we eerlijk zijn, de enige voor wie uitstraling verschil maakt, is de kijker op tv. Ik snap het ook wel. Op een oppervlakkige manier geeft het gewoon vertrouwen in de keeper, als je zelf het idee hebt van 'nou, daar staat een keeper zeg'. Het geeft je als kijker, of als fan, een bepaald gevoel, en een goed gevoel dan dus. Maar meer dan een gevoel is het niet. Laten we dat gevoel nou niet groter maken dan het is. Want dat gevoel heeft geen enkele invloed op de prestaties.

En het lijkt me dan ook niet dat je als club dat dan ook maar enige voorrang zou moeten geven in het kiezen van een keeper.

Heb je ooit uberhaupt wel eens een trainer of wie dan ook, horen zeggen dat ze een bepaalde speler gehaald hebben omdat ie zo'n goede uitstraling had?
1 -1
Kingoffdatoilet
Drommel staat ook heel goed te spelen dus in dat opzicht snap ik het wel. Scherpen speelt daarintegen in jong Ajax ook erg goed. Hij wordt beter. Dus ik zie niet in waarom Scherpen Onana niet zou kunnen opvolgen.
2 0
MarLuuk76
Ik hoop dat Scherpen de kans krijgt zodra Onana weg is. Hij heeft alles om een onbetwiste baas te worden.
2 0
Kingoffdatoilet
Ik hoop het ook.
0 0
Ajacied33
Drommel ontwikkelt zich aardig nu, maar absoluut geen Ajax materiaal. Dat zal hij ook nooit worden schat ik in. Ik vind hem toch nog te druistig en ballen die Onana klemt, zie ik Drommel wegstompen.
0 0
Web
Omana krijg je zo maar niet weer
Als je hem daar mee wil vergelijken is gewoon niet eerlijk
0 0
Duif63
Die Kraay wordt ook steeds gekker. Ik nam hem al niet serieus meer sinds hij Dennis Johnsen een geweldenaar noemde, maar Drommel keeper van Ajax 1.... Vraag dan maar of Heinz Stuy weer zin heeft om te gaan keepen. Na één week training is hij al beter dan Drommel.
1 0
Kaatje
Drommels, Kraay wat kraam je weer een onzin uit op deze zondagochtend na een heerlijk potje voetbal gisterenavond.
3 0
geronimo
Zitten de dames weer bij elkaar?
3 0
Web
Of mogen analyticus geen mening geven, en wij wel?
Bovendien hebben ze wel een punt, als je voetbal volgt had je het zelf ook kunnen constateren
1 -9
Web
Ik vind het wel een goede keeper, heb ook nooit begrepen dat hij zo afgezeikt werd door Johan Derksen
De drie talentvolle keepers van Nederland zijn
Bijlow, Drommel en Scherpen
En dan moet je altijd afwachten of ze door groeien tot een stabiele keeper
Voor de rest heeft Nederland geen goede keepers, dat is in het verleden vaak anders geweest
1 -2
Saanchez
Uiteraard vertelt Kraay JR er niet bij waarom Drommel beter geschikt zou zijn als opvolger van Onana, hij houd tenslotte alleen van zogenaamd interessante dingen roepen zonder reden of onderbouwing. Dit wordt weer iets zoals wat hij van Johnsen vond denk ik. Drommel doet het prima bij Twente voorlopig en zal denk ik wel een stapje hogerop aankunnen maar hoezo zou Scherpen niet eerste keeper van Ajax kunnen worden? Die staat uitstekend te spelen in Jong voor het grootste gedeelte en dat met een heel wisselvallig team voor zijn neus. Heeft zich fysiek enorm ontwikkelt en ook op gebieden van reflexen, uitkomen en communicatie zie je hem stappen maken. Grootste minpunt is nog altijd meevoetballen maar ook dat doet hij al beter dan eerst. Ik denk dat als Onana na dit seizoen vertrekt, Ajax Scherpen de kans gaat geven onder de lat en ik denk dat hij dat dan ook zelf afgedwongen heeft
13 0
Web
Je kunt ook zeggen dat Hans zijn nek uit steekt
Het makkelijks is om geen menig te hebben en met de meute mee gaan.
0 -5
Saanchez
Het is net zo makkelijk om iets nieuw te roepen zonder enige bron of vorm van onderbouwing, in de hoop dat hij straks gelijk krijgt
5 0
Web
Zullen wij het even afwachten
Hij ziet het in ieder geval beter dan jou, en blijkbaar heel veel hier
Dezelfden die ook Klassen is miskoop vonden
Inzicht is heel beperkt op AS
0 -1
Saanchez
Zullen we dan ook even afwachten of hij het beter ziet dan ik? Natuurlijk zit hij veel meer in dat wereldje maar ik heb hem wel heel vaak klinklare onzin horen verkondigen en hij houd er ook wel van om spelers die 2x een goede pass geven, de wereld in te prijzen. Dus laten we aub niet doen alsof Kraay jr het orakel is. Bovendien maak jij nu ineens ook weer opmerkingen waar ik geen idee van heb waarom je deze maakt. Mocht je het willen weten: ik was vanaf minuut 1 voor de komst van Klaassen omdat ik niet in 2017 ben blijven hangen en hem daadwerkelijk gevolgd heb na zijn vertrek. Dat wil absoluut niet zeggen dat ik er meer kijk op heb dan een ander hier ofzo, dat zijn nutteloze en domme discussies
0 0
Web
Ok Klaassen sorry
0 -1
Web
Het gaat bij mij er om dat je zo stellig bent
Niemand heeft de wijsheid in pacht
Zelfs de grote Johan Cruijff zat wel eens mis met doorbreken van spelers
Kraay mag ook een menig hebben, daar zit hij er zelfs voor
Ik vind ook dat Drommel zich goed ontwikkeld
Frank de Boer waarschijnlijk ook

Hoe ging het met Scherpen die bij Ajax kwam
Hij werd door 90 procent als een miskoop gezien
Daar is nu 80 procent van die het nu anders zien
Klaassen en Klaiber nog voorbeelden

Ik zeg zelf, je zal nu nog nooit kunnen zeggen of het stabiele keepers worden
0 0