'Lijkt alsof hij elke wedstrijd paar centimeter langer wordt'

GinoHaverkamp, 28-11-2020 om 14:20, 10697 views, NH Radio Sportcafé |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Menno Pot ziet Perr Schuurs met de week beter worden. Waar de centrumverdediger aan het begin van de jaargang nog wel eens wisselvallig was, heeft hij volgens Pot de sterke lijn ingezet. 

Wat Pot vooral opvalt is het overkomen van de Ajacied. 'Hij begint te groeien in zijn rol en dan heb je het vooral over hoe hij oogt in het veld', legt hij uit in het NH Radio Sportcafé. 'Het lijkt alsof hij elke wedstrijd een paar centimeter langer wordt. Zijn aanwezigheid wordt steeds beter. Ik denk dat Perr Schuurs voor de komende tijd zeker is van zijn plaats en steeds sterker wordt.'

'Nu is het wel duidelijk dat Ajax van een ander kaliber is'

Ook werpt Pot zijn blik op de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en FC Midtjylland van afgelopen woensdag. Het spel van de Amsterdammers kon hem wel bekoren. 'Er hadden alleen wel wat meer kansen in gemoeten in de tweede helft, maar er werd wel heel duidelijk afgerekend met deze tegenstander.' Dat is goed volgens hem, gezien Ajax' Europese verleden tegen clubs als Molde FK en Rapid Wien. 'Het is niet zo lang geleden dat Ajax ook tegen dit soort ploegen in de problemen kwam en nu is het wel duidelijk dat Ajax van een ander kaliber is dan een ploeg als deze.'

Het is Black Friday in de Ajaxshop. Bekijk alle acties en kortingen hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Krijgt meer zelfvertrouwen, dat is mooi om te zien. Nu nog eens een vrije trap opeisen en die er genadeloos hard erin poeieren. Mag Labyad de volgende keer weer.
0 0
Babangida83
Is gewoon fysiek aan de intensiteit van twee wedstrijden in de week, waarvan één Champions League, aan het wennen. Heeft wat rust gehad in de interlandbreak en nu loopt t weer als een malle. Zal einde jaar nog wel een dipje krijgen weer. Moeten we een beetje geduld mee hebben, denk ik.
7 0
OdjePils
Mijn vrouw zegt dit ook geregeld...
4 -1
Ferd
Dat Schuurs iedere keer langer lijkt? Dan zou ik toch maar eens over een echtscheiding gaan denken
1 0
Rockpotje
Ben je zo'n fan van Schuurs?
4 0
OdjePils
Jouw begrijpend lezen bevalt me niet
0 0
Rockpotje
Te scherp?
0 0
OdjePils
Haha ja.
0 0
OdjePils
Jouw begrijpend lezen bevalt me niet
0 0
Web
Hopen dat hij dit door kan zetten
Begon het seizoen heel sterk, kreeg een terugslag. Maar de laatste weken is hij weer echt goed
6 -2
Bensco
Schuurs is nu basis klant en krijgt tijd en vertrouwen om zich te ontwikkelen. Dat heeft zo’n speler ook nodig om zijn potentie waar te maken. Ik zie te vaak spelers die een te korte reeks de kans krijgen om het te laten zien met als gevolg dat er niet alles uitgehaald wordt wat erin zit. We zullen het na afloop van het seizoen zien hoe die zich heeft ontwikkeld, maar tot nu toe ziet het er goed uit.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Schuurs is geen De Ligt maar heeft echt wel de potentie om uit te groeien tot een goeie verdediger. Ik vind zijn opbouw erg verzorgt en goed, bijna altijd vooruit en goeie pass in de benen.
6 0
Ozymandias
Hij is opbouwend nog veel beter dan hij tot nu toe bij het eerste heeft laten zien doordat hij nog steeds veel voorzichtiger is dan hij bij Jong Ajax en daarvoor Fortuna was. Hij mag van mij meer risico in zijn inspeelpasses leggen aangezien hij de kwaliteit heeft om dat soort risico's veroorloofd te kunnen nemen. Het is mooi om te zien hoe zijn vertrouwen aan het groeien is en hij nu ook vaker het middenveld oversteekt. Hopelijk zet die ontwikkeling zich door want hij heeft in het verleden laten zien ook over een redelijke korte hoge voorzet (chip voorzet?) vanaf de rechterhalf-space net op de grens van het laatste 1/3 van het veld te beschikken. Bij Fortuna legte hij zo'n bal regelmatig perfect achter de verdedigers van de tegenstander neer (zoals Blind en Eiting ook zo goed kunnen).
5 0