'Geelen aanstellen werd als te vooruitstrevend beschouwd'

NickOoms, 27-11-2020 om 10:00, 6197 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Valentijn Driessen weet dat onder andere Toon Gerbrands vindt dat Menno Geelen te vooruitstrevend is en niet van hun niveau, zo schrijft de journalist in De Telegraaf. Jan de Jong had de commercieel directeur van Ajax graag toegevoegd aan de raad van commissarissen van de Eredivisie CV. Driessen neemt het in zijn column op voor Geelen. 

'Het idee van De Jong en enkele clubs om een gewaardeerd commercieel directeur als Menno Geelen (38) van Ajax in de rvc op te nemen, werd al beschouwd als te vooruitstrevend', begint de journalist. 'Te jong, te onervaren en als commerciële man niet van hun niveau als algemeen directeur. Geelen geeft in de Johan Cruijff ArenA leiding aan 180 mensen, dealt met miljoenen, doet zaken voor Ajax in het buitenland en heeft ideeën om de Eredivisie over de grens voor een goede prijs in de markt te zetten. In zijn job bij een beursgenoteerde onderneming als Ajax denkt hij groter en draagt meer verantwoordelijkheid dan twee derde van alle Eredivisie-directeuren.'

'Het directe gevolg is dat Ajax en Feyenoord, de twee historisch gezien grootste clubs van Nederland, internationaal vermaard en de melkkoeien van de Eredivisie, in de kleedkamer achterblijven', gaat Driessen verder. 'Twee clubs die eerder veren lieten bij individuele commerciële deals om zodoende ruimte te bieden aan de Eredivisie CV om KPN en Holland Casino te strikken als partners.'

Louter witte mannen en conservatie vijftigplussers

De journalist vindt het merkwaardig hoe de raad van commissarissen is samengesteld. Driessen vindt het jammer dat er is gekozen voor louter witte mannen en veel conservatieve vijftigplussers. 'Je moet als organisatie maar durven spreken over uitdagingen, vernieuwing, veranderingen en dan komen met Toon Gerbrands (63), Robert Eenhoorn (52), Martin van Geel (59), Thijs Otto van Es (43), Manfred Laros (44) en Marco Bogers (46) als commissarissen. Nadat een tegenstribbelende, baantjeszieke dinosaurus als John Jaakke (66) samen met Peter Fossen (58) en Oege Boonstra (62) na drie verloren jaren is opgehoepeld.'

'Het bolwerk van witte mannen is van hetzelfde gezindte', uit Driessen verder zijn onvrede. 'Allen algemeen directeur, behartigers van deelbelangen van clubs (degradatie – middenmoot rechterrijtje – middenmoot linkerrijtje – subtop – topclubs) en tot dusver niet in staat over hun schaduw heen te stappen in het algemeen belang. Met deze rvc-samenstelling blijven alle terreinen stevig afgebakend en zal niets veranderen, hoewel dat woord voor in de mond van al deze heren bestorven ligt. Deze heren zitten aan tafel omdat ze de ander wantrouwen. Ze willen vooraan staan om bij eventuele ontwikkelingen een vinger aan de pols te houden en sturing te geven. Met het eigenbelang voorop.'

Verwacht jij dat Ajax met 1-3 wint van FC Emmen? Zet in en krijg 8,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
Gerbrands heeft natuurlijk wel een beetje gelijk. Als hij stelt dat Geelen niet van zijn niveau is dan heeft hij daar 100% gelijk in. Geelen stijgt namelijk meters boven het niveau van Gerbrands uit.
0 0
Henning
Iedereen heeft het tegenwoordig maar over wit en zwart. Een grotere tegenstelling dan wit en zwart is er niet dus lijkt het me niet juist deze termen te gebruiken voor mensen die een lichte of donkere huidskleur hebben. Ik nog nooit iemand gezien die wit is, wel blank, dat zijn er genoeg. Ik heb ook nog nooit iemand gezien die zwart is. Wel allerlei tinten bruin, van licht naar donker. Frank Boeijen zong vroeger al denk niet zwart/wit.
0 0
JohnnyD
In Zuid Frankrijk aan de kust had je van die sieradenverkopers die gooiden dan een pinda op je om de aandacht te trekken (prachtige mensen overigens met een mooie, statige uitstraling), maar die waren toch echt wel een soort van serieus zwart. Vreemd genoeg zie ik dat soort personen nooit in Nederland.
0 0
Topteam
Ten eerste vind ik t bullshit om een zwart persoon jn een bestuur te krijgen, omdat hij zwart is.
Het zelfde domme geouwehoer over wit zwart blank bruin donker licht.
Als je VI even terug kijkt met die advocaat. Zij zei namelijk dat juist blank ravisistisch was en jij zegt nu weer zwart of wit! Volgens haar was blank een woord van overheersing.

Dus wat is goed?

Misschien niet zoveel pijpzeiken over dit onderwerp en pas echt er iets van zeggen als er daadwerkelijk spraken is van racisme, word hier zo moe van.
0 0
Ozymandias
Ik heb nog nooit iemand gezien die bank is. Blank is geen kleur maar de afwezigheid van kleur. Dus eigenlijk zijn alleen albino's blanke mensen. Witte mensen zijn over het algemeen meer roze of geel. Trouwens bedoelen veel mensen met "witte mensen" niet per se de huidskleur van die mensen maar de cultuur die met die huiskleur gepaard gaat. Als een zwarte Amerikaan het over "white people" heeft dan heeft hij/zij het normaliter specifiek over de witte bevolking van de VS en witte Europeanen worden door zwarte Amerikanen dan ook vaak niet "white" gezien.
3 -2
Hans Kraay Jr.
Blank werd gedurende de 20ste eeuw een woord dat ingeburgerd raakte om mensen met een enigszins roze huidskleur aan te duiden.

Eind 20ste en gedurende de 21ste eeuw kwam daar een verandering in en werd de aanduiding wit regelmatiger gebruikt voor mensen met een enigszins roze huidskleur.

Ver daarvoor werden beide termen gebruikt voor de aanduiding van mensen met een enigszins roze huidskleur.

Echter is het gebruikelijker om taalkundig iemand met een roze achtige huidskleur blank te noemen en met wit verwijs je vooral naar iemands tint.

Beide aanduidingen zijn taalkundig juist echter zorgen vooral de politieke thema’s in het tweede decennium van de 21ste eeuw ervoor dat wit boven blank wordt verkozen.

Daarnaast heb je in de VS nog een derde benaming voor de roze getinte mens ook wel Caucasian(Kaukasisch) genoemd echter behoort in Europa deze aanduiding tot een verouderde rassentheorie.
0 0
31xAjax
Hier in Nederland spreken we van het blanke ras en niet van het witte ras. Het klopt dus precies wat Henning schrijft....
2 -2
Ozymandias
Ook in het Nederlands is het taalkundig gewoon correct om over witte mensen te spreken. Net als in het Engels staat dat voor veel meer dan alleen de huidskleur van deze mensen.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2213596-blank-of-wit-een-taalstrijd-met-een-politieke-ondertoon.html
2 -2
mgtow
'Wit' is een politiek beladen term. Dus houdt rekening met backlash in bepaalde kringen. Just saying.
0 0
Ozymandias
Blank is net zo'n politiek beladen term. In welke kringen bedoel je trouwens? Niet witte mensen hebben over het algemeen liever dat we witte mensen niet blank noemen. Voor mij maakt het niets uit welk woord ik gebruik en als bepaalde mensen moeite met een woord hebben zie ik niet in waarom ik dat woord dan per se toch zou gebruiken.
1 -1
31xAjax
Kennelijk maakt het je wel uit anders had je Henning niet zo nodig hoeven te corrigeren.....
0 0
mgtow
Blank is misschien politiek beladen in de kringen van bij1 ofzo maar zeker niet over het algemeen. Dat is complete kolder.

You do you...
1 -1
AnsB
'Wit' politiek beladen heb ik nog nooit gehoord. Benieuwd in welke kringen dan?
'Blank' is absoluut politiek beladen, vanwege de alternatieve betekenis in de zin van 'blank, rein'.
Alsof witten rein zijn en zwarten niet.

Die beladenheid komt niet van op1 maar vanuit zwarte bevolkingsgroepen. Kan zijn dat op1 dat respecteert, maar daar komt het niet vandaan.

Ook ik heb er geen enkele moeite mee, integendeel ik zie het als respectvol, om andere woorden te gebruiken als andere bevolkingsgroepen met goede redenen moeite hebben met een woord.

Over 'goede redenen' valt uiteraard te twisten, maar die associatie van 'blank, rein' in combinatie met de slavernijgeschiedenis vind ik zeker een begrijpelijke reden.
1 -2
Ozymandias
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2213596-blank-of-wit-een-taalstrijd-met-een-politieke-ondertoon.html

Waarom zou wit meer politiek geladen zijn dan blank? En om mijn andere vraag te herhalen van welke kringen kan ik backlash verwachten over het gebruik van 'wit'?
1 -1
Leprechaun
Hahaha die Toon.
0 0
insectenverdelg
Knappe column van valentijn.
1 0
Amp
Ik begrijp de opmerking over witte mannen in deze niet helemaal, zelfs als buitenlander zijnde. Sowieso in de top zijn er nu ook geen allochtone mannen of vrouwen als bestuurder aanwezig. In de eredivisie dacht ik alleen die van ado, maar of je die er bij wil hebben gezien de chaos daar...

Wat ik wel bijzonder vind is dat de heertjes erg op hun status liggen te kwijlen. Hiermee laten ze dus direct zien dat ze er zitten voor het eigen hachie en niet in het belang van de eredivisie. Psv draait in het buitenland alleen maar op het verleden en de naam van philips. Az al helemaal op niks. Zoek dan mensen die innovatief en creatief kunnen zijn ipv het old boys network. Met az en psv heb je gelijk de geniepigste van allemaal
0 0
Ozymandias
"Sowieso in de top zijn er nu ook geen allochtone mannen of vrouwen als bestuurder aanwezig."

Hoe komt dit? In een sport die zo divers is als het voetbal lijkt me dat nogal vreemd. Hoe komt het dat niet-witte oud-voebtallers als Menzo en Bogarde (zowel voor als na een succesvolle periode als individuele trainer bij Ajax) met moeite een rol kregen binnen het Nederlandse voetbal terwijl witte oud-voetballers met een vergelijkbare status overal aan de bak kunnen zelfs als ze keer op keer laten zien ongeschikt te zijn?
2 -3
JohnnyD
Zoals Frank bedoel je?
1 0
Amp
Jij gaat mij quoten en mij een vraag stellen over iets waar ik helemaal niks over zeg. Hilarisch ben je weer. Laat ik je maar toch antwoord geven dat in je straatje past: mannen als menzo en bogarde hebben geen hoog genoteerde plekken omdat het een en al een racistische bende is waar vrouwen niet-witten geen plek mogen hebben op vooraanstaande posities.

Overigens doelde ik met mijn reactie dat het nu (!!!!!!!!!!!!) logisch is dat er geen niet-witte man in de rvc is opgenomen gezien er bij vrijwel geen enkele club een niet-witte bestuurder is. De reden mag jij uiteindelijk en uiteraard zelf invullen.
0 0
Ozymandias
"Jij gaat mij quoten en mij een vraag stellen over iets waar ik helemaal niks over zeg."

Ik schreef toch ook niet dat jij er iets over zei? Ik stelde je een vraag die ingaat op iets belangrijks wat jij terecht opmerkte (dat er momenteel nauwelijks niet-witte mannen of vrouwen in het bestuur van voetbalclubs aanwezig zijn).

"Laat ik je maar toch antwoord geven dat in je straatje past: mannen als menzo en bogarde hebben geen hoog genoteerde plekken omdat het een en al een racistische bende is waar vrouwen niet-witten geen plek mogen hebben op vooraanstaande posities."

Zo kijk ik (en veel mensen met mij) niet naar racisme. Wat ik als racisme zie is geen synoniem voor 'discriminatie op basis van ras'. Deze quote geeft goed weer wat racisme in landen met een dominante witte bevolking volgens mij is: "Racism is a system that encompasses economic, political, social, and cultural structures, actions, and beliefs that institutionalize and perpetuate an unequal distribution of privileges, resources and power between White people and people of Color. This system is historic, normalized, taken for granted, deeply embedded, and works to the benefit of whites and to the disadvantage of people of color." Voor racisme in een land met een dominante niet-witte bevolking zou je dat natuurlijk moeten herschrijven maar de principes blijven hetzelfde.

In lijn met zo'n beeld van wat racisme is denk ik niet dat er mensen waren die Menzo of Bogarde bewust geen kans gaf omdat ze zwart zijn maar ik denk wel dat het veel moeilijker voor hun was om aan de bak te komen omdat ze zwart zijn. Beide dingen kunnen tegenlijkertijd waar zijn.
2 -1
Kingoffdatoilet
Zou het toch wel bijzonder vinden als je iemand vooruitstrevend noemt en tegelijkertijd niet van je niveau met de achtergrond te zeggen dat je beter bent. Van Geelen hoort bij de wereldtop. Deze man heeft Ajax de laatste jaren zoveel gebracht. Geen enkel persoon uit de ecv rcv komt in de buurt. Het is dat een van der Sar en Overmars niet gezegd hebben van dat willen wij doen. Dan waren Eenhoorn en Gerbrands kansloos geweest.
0 0
debarbaar
Dioe basketballer verbeeld zich nogal wat "niet van zijn niveau" Dat klopt want Ajax hoeft de parkeerplaats niet te verkopen en de kroonjuwelen te verpanden. Een hele mooie reden voor Ajax om buiten de Nederlandse TV rechten alle rechten in eigen hand te hoiuden en ze te verkopen aan Twitter/TikTok/Facebook en welk kanaal dan ook die ze wenst uit te baten.

Dus nu hebben we een honkballer en een basketballer die wegens gebrek aan gewicht boven zijn komen drijven met kapsones.
2 0
Amp
*volleyballer
0 0
3sterren
What’s in the name?
; )
Beide sporten moet de bal in het netje en er door ...
0 0
Ferd
huh? heeft volleybal nieuwe regels gekregen? Moet de bal nu in het net, of door het net, in plaats van er over?
0 0
LANS
Over het netje
0 0
Ozymandias
Het is logisch dat het bestuur van de KNVB bestaat out oude witte mannen. Het is niet alsof een niet-witte man ooit een rol van betekenis heeft gespeeld voor het Nederlandse voetbal ofzo. Zouden ze niet doorhebben hoe ongelofelijk de KNVB zichzelf keer op keer voor lul zet?
2 -1
debarbaar
Geelen is ook gewoon wit of dacht je dat hij van Chinese origine is gezien zijn naam? Hoe graag jij ook zou willen dat er op kleur geselecteerd moet worden, het is onzinnig. De beste mensen moeten er zitten ook als de afgevaardigde een witte, lesbische vrouw met 1 been is.
1 -1
Ozymandias
Ten eerste, ik heb Geelen niet genoemd en heb het ook niet over hem gehad. Ten tweede, ik wil juist dat mensen NIET op basis van hun huidskleur/geslacht carriere kunnen maken binnen de bestuurlijke kant van het voetbal want het feit dat er alleen witte mannen zijn aangesteld toont aan dat dit momenteel wel gebeurd. Of moeten we geloven dat het toeval is dat het allemaal witte mannen zijn die carriere maken binnen de voetbalwereld (de bestuurlijke kant)?
0 0
Meerkoet
Het laat zien hoe beperkt de managers zijn.
Flexibele en open instelling in combinatie met innoveren is de sleutel tot succes.
Starre niet flexibele managers zijn 'het probleem' van elke organisatie.
Alleen weten ze dat vaak nog niet.
2 0
geDaante
Dat komt veelal doordat managers niet aangesteld worden vanwege inzicht en visie, maar op basis van netwerk, de mate van slijmerigheid, en de mate waarin zo'n iemand in de al bestaande bedrijfsvisie past, en dus niet iemand die tegenstribbelt en dwarsligt.

Overal zie je het, de suck-ups, mensen die zich sneaky steeds meer boven hun collega's willen verheffen, door te slijmen bij de baas/manager/chef.

En dat werkt ook nog echt.
3 0
Lazell
Inderdaad. Ik zie ook heel vaak dat mensen die heel goed zijn in hun vak opeens manager gemaakt worden, terwijl ze dat helemaal niet kunnen. Een goede medewerker is niet direct een goede manager.

Bij ons werk gaat dat al 10-15 jaar zo, maar gelukkig is iedereen het door mismanagement zo spuugzat dat ze zelf verandering willen.
0 0
Sanalologo
En toch kom je ze in elke organisatie tegen.
1 0
Babangida83
Bijna alleen maar. Mensen met een beetje innovatieve blik en die slim zijn, gaan naar t MKB.
0 0
MK77
Op één of andere manier kan ik me precies voorstellen hoeveel angst die andere bobo's moeten hebben als opeens een competent persoon er bij zou komen. Het contrast zou heel pijnlijk zijn
5 0
blava
Vooral van Geel is opvallend. Maakte er een zooitje van bij Feyenoord. Nu redder van het Nederlands voetbal. Ook Gerbrandts bewijst dat hij er niet veel van snapt. Speelt momenteel Russische roulette met PSV ondanks al die mooie managementboeken van hem. Verder heeft Eenhoorn heeft maar een belang, dat is nu wel gebleken. Andere commissarissen zijn niet gekwalificeerd. Die commissaris van Utrecht komt van een organisatie die slogans gebruikt zoals "bedrijfsethiek gebaat bij meer innovatie focus". Ik kan niet wachten.
3 0
Lazell
Als je bij je club faalt, kun je altijd nog naar de KNVB of een van hun clubjes om op een landelijk niveau te falen.
2 0
RuffRhythim
Geelen is inderdaad niet van hun niveau.
Dat niveau van Geelen tikken die gasten bij elkaar opgeteld bij lange na niet aan namelijk.

Zoals laatst al gezegd: blij dat Geelen niet aansluit bij dit hele enge clubje.
4 0
Lazell
Hij zou juist voor een frisse wind kunnen zorgen, maar dan blijkt natuurlijk al heel snel dat de rest er niks van bakt. Dat willen ze kosten wat kost voorkomen.

We zouden juist heel veel baat hebben bij Geelen daar. 8 tot 10 miljoen tv inkomsten tov 150-200 miljoen voor de top van Engeland. Als er iets belangrijk gebleken is voor het succes van clubs is het goed verkopen van de competitie, zodat er veel tv geld geincasseerd kan worden.

Gemiste kans.
4 0
RuffRhythim
Zo te lezen in dat artikel zou hij constant tegengewerkt worden.

KNVB en vooruitstrevend denken en werken: wat klopt hieraan niet?
0 0
trodat4030
Prima toch? De ECV wilde hem niet, hij wilde er eigenlijk niet per se bij, maar werd gevraagd waarna hij instemde om kandidaat te zijn, PSV wilde liever zelf hun mannetje aanstellen en Geelen vond het dikke prima. Ik zie het probleem niet. Ja, dat de ECV er weinig mee veranderd, maar ja, dat doen ze zichzelf aan. Bij Ajax zullen we er relatief weinig van voelen vermoed ik..
3 0
Babangida83
De Eredivie cv, dat is waar juist de meeste commerciële groei nog vandaan kan komen als wij eindelijk die Eredivisie eens beter gaan promoten gezamenlijk. Daar liggen echt nog heel veel kansen.
0 0
AFCAPolarBear
Dat zie je verkeerd! Ajax kan niet alleen de Eredivisie dragen/vooruit helpen. Ajax heeft een ijzersterke competitie nodig om nog verder door te groeien. Als je Ajax in de Premier League, Bundesliga of LaLiga plaatst, zal het op den duur steevast 1 van de beste teams van Europa hebben. Spelers komen of blijven niet omdat de Eredivisie te zwak is. Er is te weinig weerstand, waardoor een speler zich niet optimaal kan ontwikkelen. De reden van zowel De Ligt als Frenkie om weg te gaan bij Ajax. Dus Ajax kan niet alleen aan zichzelf denken, zoals PSV en Feyenoord wel doen.
2 0
BrandjeXL
Waarom heeft Ajax een sterke competitie nodig? Die hoor ik zo vaak maar nooit met een uitleg. Spelers komen niet door de competitie maar door het geld.
0 0
trodat4030
Weerstand.. Precies wat Jong in de KKD zo'n succes maakt. Dat kan in theorie ook op een hoger niveau. Maar hij zal maar een radartje zijn in het geheel vrees ik, door hem zal de ED niet opeens stukken sterker worden. Het lijkt me echt trekken aan een dood paard en kan me dan ook heel goed voorstellen dat hij er niet rouwig om is dat men voor Gerbrands koos.

Ik ga er vanuit dat Geelen (icm de andere directieleden natuurlijk) Ajax makkelijker kan opkrikken tot een serieuze Super League kandidaat dan dat hij de ED uit t slop trekt, dat zit in een keihard zuigend moeras. Hoe hard je ook trekt, ze blijven wegzakken, mm voor mm.. Je kan het wegzakken hoogstens wat vertragen. Ik zou ook al mn pijlen op de SL zetten.
0 0
geDaante
Voor beiden.

En een betere eredivisie en vooral betere eredivisie top, zal zorgen voor een steadiere en betere europese coëfficient, waardoor je meer kans maakt ieder seizoen rechstreeks de CL in te gaan.

Plus spelers die je al binnenboord hebt, zullen mogelijk langer blijven bij meer weerstand en sportieve uitdaging.
0 0
Ozymandias
Het zal inderdaad geen groot verschil maken in de aantrekkingskracht van Ajax maar spelers ontwikkelen zich wel beter als ze wekelijks tegen goede teams moeten spelen. De basis van het succes van Ajax is altijd de ontwikkeling van de spelers die ze al in huis hebben en in dat opzicht zou een sterkere competitie dus wel tot een beter Ajax leiden.
0 0
Babangida83
Hangt er vanaf hoe je 'niet groot' beschrijft. Een De Ligt en De Jong blijven dan op zn minst een jaartje langer. Dan heb je waarschijnlijk gewoon die CL in handen. Ook is t makkelijker talenten te binden.

Tot slot heeft het commercieel een enorm effect, waardoor je meer kunt betalen. En als je dan geen rotzooi gaat kopen ineens zoals bij Feyenoord, dan kun je daar echt nog prima stappen mee maken.
0 0
Ozymandias
Ik betwijfel ten sterkste of De Jong en De Ligt nog een extra jaar zouden blijven. Ik denk dat die ook voor het salaris wat zo’n 4/5 keer zo hoog was dan wat Ajax ze kon bieden hadden gekozen. Ook zie ik niet in waarom het een enorm commercieel effect zou hebben. De Eredivisie zal niet populairder worden omdat het niveau omhoog gaat. Het niveau zal namelijk altijd veel lager blijven dan dat in de grote competities.
0 0
Ajax68
Gerbrands is KLEINZIELIG, en kan niet in het groot denken en of handelen, het is Nederland weer eens op zijn smalst. Ajax is een bedreiging voor hun, sportief en financieel, en in alle opzichten, dus die inmenging moeten ze persé zien uit te sluiten.
Bij Psv kunnen ze alleen maar in het klein denken en handelen, kleinschaligheid, en klein zielig dus !
3 0
Lazell
"Toon Gebrands weet dat Geelen te vooruitstrevend is en niet van hun niveau."

Niet van hun niveau? Hij heeft op commercieel gebied voor een explosie gezorgd binnen Ajax, hij stijgt ver boven ze uit qua niveau. En té vooruitstrevend? Kom op man, we gaan al jaren op dezelfde voet verder en het brengt ons helemaal nergens. Toplanden zijn qua commerciële waarde mijlenver bij ons vandaan. Die landen zijn juist véél vooruitstrevender dan ons.

Ze zouden blij moeten zijn met iemand van internationaal topniveau in de Eredivisie CV. Gerbrands en Eenhoorn zijn 2 nitwitten tov Geelen.
7 0
BrandjeXL
Dan is Geelen toch niet van hun niveau lieverd. Geelen is lichtjaren verder.
2 0
trodat4030
Dan klopt die zin toch? Dan is hij toch niet van hun niveau?
4 0
JariJari
Hij is een sexist, racist en agist. Mogelijk (waarschijnlijk) zijn de gekozen mensen slecht. Maar dat komt nier omdat ze blank, man en oud zijn.

Dat deze vormen van discriminatie ineens geaccepteerd zijn de laatste jaren is walgelijk.
3 -4
trodat4030
Wie bedoel je precies met 'hij'? Geelen? Of Driessen?
0 0
JariJari
Driessen. De racist.
0 0
ajaxxcied4life
Als jij het duiden van een inmiddels eeuwenoude machtsstructuur, discriminatie noemt dan kan ik het haast niet anders dat jij heel graag wilt dat de macht bij witte mannen blijft. Het erkennen ervan is de eerste stap naar meer inclusie. Janken omdat dat benoemd wordt is pure gaslighting en huilie huilie.
3 -4
JariJari
Je kiest mensen omdat ze competent zijn. Niet omdat ze zwart of jong zijn of een kut hebben.
0 0
Lazell
PS: als er een ding slecht is voor de "inclusie", is het de ander betichten van het (opzettelijk) in stand houden van 'white supremacy', 'discriminatie', 'janken', 'gaslighting', 'huilie huilie'.

Mocht hij al die richting op gaan, wat niet blijkt uit zijn post trouwens, zou je hem alleen maar verder weg duwen door het ridiculiseren van zijn mening. Mensen die alleen maar te lopen vinger wijzen zorgen alleen maar voor meer polarisatie ipv minder. Probeer gewoon open het gesprek aan te gaan.
2 0
Lazell
Even voor de goede orde... Koevermans en Geelen zijn ook witte mannen. Welke beslissing dan ook, er bleven alleen maar witte mannen zitten. Om dan te zeggen dat de keuze niet deugt omdat het witte mannen zijn, slaat helemaal nergens op.
1 0
mgtow
De wal zal het schip doen keren.
1 -1
mgtow
Zo. Dat moest er even uit...
0 0
mgtow
Niet van hun niveau? Halts maul! We hebben het hier over de volleyballende, boekjes en onzin verkoper psv! Dat 2 constant geblesseerde idioten kopen tegen gruwelijk hoge (salaris)kosten. Ze laten Europa League schieten!.... Dat expres een lulverhaal over Zahavi en Ajax de ether in schiet.... Etc etc....

En dat heeft dan hoger niveau dan Menno Geelen van by far de grootste en succesvolste club van de Benelux? Echt, die Toon van het verachtelijke psv moeten ze laten nakijken als hij dat echt meent...
5 0
kampioen0809
Begint dat 'witte mannen' geneuzel hier nu ook al?
4 -4
ajaxxcied4life
De duiding 'witte mannen' de groep die op alle posten waar belangrijke beslissingen worden genomen op sleutelposities zitten 'geneuzel' noemen is pas zorgwekkend. Dat die zinsnede kennelijk een trigger voor jou vormt om daar meteen op aan te slaan, mogelijk weleens een groot aanhanger voor het behouden van deze machtsstructuren.
4 -2
DonQ
Bewaar dat extreemlinkse gejank lekker voor bij de koffie met je Antifa en KOZP vriendjes.
0 -1
Ferd
Niet vreemd dat een rechtse bal een Q in zijn naam heeft, Qanon aanhanger
0 0
WheermolenFC
Kennelijk voel jij je ook aangesproken om erop te reageren? Last vanm het linkse hippie/antifa syndroom zeker ouwe
0 -2
Mark03
Vond het inderdaad ook vreemd dat Driessen dat benoemde. Toch weer even goedkoop scoren. Bovendien hypocriet, want ik kan me niet voorstellen dat de top van De Telegraaf zo heel divers is.
2 -2
ajaxxcied4life
Boem! Driessen scoort punten.
1 -2