'Gravenberch gaat heel veel geld opleveren'

FinnDekker, 26-11-2020 om 17:50, 10987 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ryan Gravenberch heeft woensdagavond indruk gemaakt op Mario Been. De oud-voetballer en -trainer van Feyenoord zag de achttienjarige middenvelder heersen op het middenveld van Ajax, dat in de Champions League won van FC Midtjylland. Dit mede door een prachtige openingstreffer van Gravenberch vlak na rust.

'Ongelooflijk knap', doelt Been in Voetbalpraat van FOX Sports op de leeftijd van de Ajacied. 'Ik denk dat hij over dé eigenschappen beschikt die je nodig hebt op het middenveld. En hij heeft een geweldige trap, ook van buiten de zestien. Hij schoot hem goed in. Op zijn leeftijd is het al een héél goede middenvelder.'

'Ik vergelijk hem weleens met Paul Pogba, die vergelijking wordt wel vaker gemaakt vanwege zijn postuur ook.' De analist sluit niet uit dat een toekomstige transfer van Gravenberch net als Pogba een waarde van tientallen miljoenen zal hebben. 'Ik denk dat dit wel een heel, heel goede middenvelder is. Hij gaat wel heel veel geld opleveren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Flipper33
Zei die maar dat Labyad veel geld zou opleveren of Traore
0 0
wendoo9
Geweldig talent, maar als hij zou beslissen om vroeg te vertrekken bij Ajax zal het maar zo zijn. Is een positie die vrij makkelijk te vervangen is in tegenstelling tot een linksback, Cv of een rechtsback dusssssss het is graag of niet spelen voor Ajax. Taylor staat ook al klaar !!
0 0
DeKes
“Heel veel geld opleveren”??
Waar praat de man over??
Heel veel uitmuntende wedstrijden voor AJAX spelen!!
1 0
Stroeve
Deze jongen heeft nu 10 wedstrijden in het eerste gevoetbald. Waarom in godsnaam gaat het nu al over zijn vertrek?
2 0
Kingoffdatoilet
Dat is typisch Nederlands. Zodra een speler bij Ajax 1 wedstrijd goed speelt wordt er geschreven dat hij verkocht moet worden. Is een van de meest vervelende dingen van de afgelopen jaren.
1 0
Ajax114
Gravenberch gaat niet voor veel geld weg omdat hij nog maar twee jaar contract heeft. Hij gebruikt Ajax alleen maar en eigenlijk moet hij al na dit seizoen verkocht worden wat ik niet verwacht en na het volgende seizoen zal hij niet de hoofdprijs opbrengen met 1 jaar contract.
0 -2
skaradonna
Niet lullen jonge :), contract tot 2023 dus niets insinueren.
0 0
ossenaar
Zou het? Er zijn tal van voorbeelden te noemen van "mega" talenten die veel te vroeg zijn gegaan. Ik schat Ryan iets verstandiger in en dat hij gewoon zijn contract met minimaal een jaar verlengd. Met Frenkie en Tieske als grote voorbeelden die als grote meneren weg gingen bij Ajax. Laat hem nog anderhalf seizoen echt een uitblinker worden bij Ajax en dan is hij nog bijna 20 en een heel voetballeven nog voor zich.
1 0
PetrosQ
Het opleiden van talenten en uiteindelijk verkopen voor veel geld, is essentieel voor het voorbestaan van de club Ajax, maar het zou niet het doel an sich moeten zijn. Het doel is om talenten op te leiden en ze zo lang mogelijk van waarde te laten zijn voor Ajax. Uiteindelijk zijn ze een keer uitgeleerd of hebben ze andere uitdagingen nodig, bij een club met een hoger plafond. Prima. Dan is het tijd om er wat extra's aan over te houden.
2 0
AnsB
Volgens mij is dat precies de insteek van Ajax hoor. Ben ik althans niet bang voor.

Maar met Raiola als zaakwaarnemer....?
Geen enkele garantie dat Gravenberch straks wéér gaat verlengen, integendeel zou ik bijna zeggen. Ik denk nog eerder dat Raiola er op uit is om hem gratis de deur uit te laten lopen. Hij heeft in principe alle touwtjes in handen en profiteert zelf dan maximaal.
De vraag is dan of Gravenberch daarmee akkoord gaat en wel bereid is om óók aan de club te denken.

Voor de rest sluit ik me helemaal aan bij Ajax114 wat betreft het huidige contract: als hij niet tussentijds verlengt (wat ik niet geloof), dan moet Ajax hem na volgend seizoen verkopen om nog een transfersom te incasseren. En dat zal dus niet de hoofdprijs zijn.
0 0
appiehappie
Dat die kakkerlak aan geld denkt. Oh ja, hebben ze bij 010 een chronisch gebrek aan.
1 -1
AjaxRobEnschede
ik vergelijk hem wel eens met Pogba ..... Die Mario wat een inzicht en open deuren man ... Een van de vele kansloze analisten vind ik hem.
4 -1
Joseph
Ajax en Gravenberch kunnen altijd nog voor het grote geld gaan. Ik denk dat Overmars opnieuw aan tafel kan met Raiola, contract kan omhoog en verlengd worden.

Ryan gaat met de andere andere "debutanten" van dit seizoen, Kudus en Antony, een geweldige periode tegemoet met Ajax. Ik hoop echt dat die jongens nog minimaal 2 seizoenen bij Ajax zitten!
3 0
DarkDefender
Toch altijd weer mooi dat er bij Ajax weer nieuwe toppers opstaan. Ik vond Frenkie geweldig, maar ik ben enorm benieuwd naar de verdere ontwikkeling van Gravenberch. En zeker zijn scorend vermogen is toch ook wel een enorm pluspunt.
2 0
markk
Raiola gaat 100% proberen om hem op zijn 19e/20e te slijten aan Juventus als Pogba 2.0.
1 0
JariJari
En ons 15M fooi geven ofzo. Dat is waarom Raiola zo'n kort contract geregeld heeft.
0 0
AlexIbarra
Ryan gaat het record van Sjaak verbeteren, minimaal 604 wedstrijden in Ajax 1.
Of hij daarna nog veel waard is, weet ik niet.
0 0
noppenkoning
Mario 0-10 Been, ga lekker Senesi verkoopklaar praten.
2 -2
bollejan1
Hij zit bij Raiola en heeft geen erg lang contract. dat gaat dus erg meevallen.
1 0
Ajax1969
Mark moet proberen om hem nog een jaar te laten bijtekenen. Zodat hij aan het eind van seizoen 2021-2022 nog een tweejarig contract heeft. Dan gaat Ajax veel voor hem vangen.
2 0
Amp
Ben best wel bang dat hij op zn 20e zal vertrekken omdat raiola hem dan wel gek zal hebben gekregen. Hoop dat ie en zijn omgeving (als ik soms reacties lees, zouden o.a. zijn pa wel echt aan carrièreplanning denken met vooral stap voor stap alles te willen doen) er tegen bestand zijn en hii tot zn 22 ofzo blijft. Dan levert ie maar wat minder op. Als hij sportief veel heeft gebracht dan streep je dat wel tegen elkaar weg, geniet liever van zn voetbalkunsten zo lang mogelijk
0 0
Ozymandias
Gravenberch vertrekt zodra hij een seizoen een dragende speler van Ajax is geweest (dat heeft hij meerdere keren aangegeven en ook zijn broer heeft ooit gezegd dat dit het plan is). Als hij volgend seizoen al een dragende speler is zal hij in de zomer van 2022 als net 20 jarige al vertrekken.
1 0
Kingoffdatoilet
Mooi. Toch maar iets vaker wisselen dus.
0 0
markk
Mooie woorden. Ik moet toegeven dat ik iemand was die heel erg twijfelde aan het talent van Gravenberch. Vorig seizoen was hij altijd erg laconiek en onbevangen, speelde hij te vaak te bal terug om de bal in ieder geval niet in te leveren en speelde hij ook vaak de bal er ver voor zich uit. Daarnaast oogde hij ook wat arrogant dacht ik waardoor ik meteen aan Bazoer moest denken. Wat ik de laatste wedstrijden heb gezien dan is hij veel balvaster geworden, verdedigd hij goed mee en is hij een stuk minder laconiek. Als hij deze ontwikkeling door zet dan kan het wel eens een absolute top middenvelder worden. Ik heb in ieder geval genoten van zijn dribbels en zijn energie.
0 0
MK77
Maar Ryan doet toch alles veel meer vanuit souplesse dan Pogba?
0 0
Web
Eerst maar eens jaren van genieten bij Ajax
Hij word in mei 19 jaar, kan ook nog met 22 naar het buitenland
5 0
masterrr
Zo is dat!
0 0
fanforeffer
2 artikelen over de verkoop van Gravenberg ? de Analisten hebben het er nogal druk mee . Is de wens de vader van de gedachte. Mag de Ajax supporter er niet van genieten ?
2 0
Santiago
Je moet niet achter alles een anti-Ajax reden zoeken.
2 0
Web
Genieten beide om 18.00 uur
0 0