Jansen over breedte Ajax-selectie: 'Dat gaat echt blijken'

GinoHaverkamp, 23-11-2020 om 09:25, 11744 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Freek Jansen, Ajax-watcher bij Voetbal Internationalvindt het te vroeg voor conclusies omtrent de breedte van de Ajax-selectie. De tijd zal moeten uitwijzen of de spelersgroep kwalitatief breed genoeg is om, ondanks blessures, ook in de Champions League te leveren.

'Dat gaat echt blijken', antwoordt Jansen op de vraag of de Ajax-selectie breed genoeg is voor de drukke decembermaand, die tien wedstrijden telt, en de belangrijke Champions League-duels die eraan komen. 'Daar kunnen we nu geen zinnig woord over zeggen. Ze worden wel echt getest op dat vlak met Kudus, die er lang uit is, en Antony. Nu zijn er ook weer een paar blessuregevallen, maar verder is het nog niet zo dat ze vijf of zes spelers moeten missen.' 

In de heenwedstrijd met FC Midtjylland leek trainer Erik ten Hag geen beroep te kunnen doen op een legio Ajacieden, maar die konden allemaal uiteindelijk wel meedoen nadat bleek dat ze vals positief testten op het coronavirus. 'Ik denk dat dat de belangrijkste test wordt de komende weken: hoe breed is deze selectie? Nu zeg je 'ja, ze winnen met 5-0 van Heracles', maar hoe is dat als ze zo in het ritme komen? Met Midtjylland, Atalanta en Liverpool, wedstrijden die er echt om gaan, dan wordt de kwaliteit echt getest. Dat zal moeten blijken.'

 

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EersteAanname
Antony en Kudus zijn geblesseerd en alsnog hebben we momenteel spelers van het niveau Martinez en Promes op de bank. Natuurlijk is het altijd goed om omhoog te kijken, maar het is wel eens slechter geweest toch? Voor een club als Man City of Real Madrid is het misschien haalbaar om 6 topspelers op de bank te hebben, maar voor Ajax (iig nu nog) niet.
0 0
Henkjanklaas
Zo enorm breed is die selectie nu ook weer niet. Overmars heeft bijv verzuimd een complete as te kopen met nadruk op het verdedigende aspect op middenveld en centraal achterin.
Eigenlijk onbestaanbaar dat geen krachtige CV is aaangekocht. Op CL niveau wordt dat in iedere wedstrijd pijnlijk duidelijk dat met name Schuurs nog veel te licht is voor dit grote werk.
Een kanjer van een spits van CL niveau behalve Tadic is er niet en een organisator middenveld evenmin. Ik spreek vol lof over de kwaliteit van kudus en anthony maar dat neemt mijn kritiek op het beleid geenszins weg.
0 -1
Hollister
dat Atalanta steekt ook momenteel niet in de grootste vorm... waarschijnlijk kost het dus wel heel veel kracht zoals zij willen spelen.... en dat kan met zoveel wedstrijden niet iedere keer opgebracht worden.. we hadden daar natuurlijk ook gewoon moeten winnen
0 0
RuffRhythim
Selectie mag wat mij betreft nog wel ietsje breder hoor
0 0
Adam24
4 basisspelers missen is voor ieder team funest. Ik denk dat Ajax alsnog met een aardig elftal op de proppen kan komen. Ekkelenkamp of Klaassen scheelt nogal een slok op een borrel maar Neres begint zijn draai weer te vinden dus op die positie heb je nog steeds veel kwaliteit, Klaiber als RB kan ook prima en het gemis van Kudus zijn we inmiddels al aan gewend en zou niet echt een rol meer moeten spelen. Ondanks dat is het gewoon heel lastig om je constant aan te moeten passen.
1 0
JariJari
Liverpool uit doet er eigenlijk weinig toe.

Mydtjelland moet je winnen en Atalanta is een gelijkspel genoeg, mits we het tegen Liverpool uit net zo goed/slecht doen als hen. Winst is ALTIJD genoeg (nadat we thuis van Mydtjelland winnen).

Dus met een B team uit bij Liverpool winnen is een optie als we qua fitheid echt in de problemen komen. Een goed resultaat daar helpt weinig.
1 0
Hollister
je kan er met 10 punten uitvliegen op onderling resultaat, maar je kan ook met 8 punten verder zijn.. veel hangt af van deze week... winst Ajax en verlies Atalanta betekent 0-0 of 1-1 gelijkspelen tegen Atalanta en je bent hoe dan ook verder.
1 0
NaarCLbeker5
''met een B team uit bij Liverpool winnen is een optie''
Weet niet of het realistisch is, maar dat is wel een fijne optie ja, om daar met ons B team te winnen van een team dat in de Engelse competitie thuis al 64 keer achter elkaar ongeslagen is....
1 0
JariJari
Sorry met een B team spelen bedoelde ik. Je hoeft daar geen resultaat te halen.
0 0
NatureTwo
Ligt helemaal aan Liverpool - Atalanta... Als Atalanta daar een resultaat pakt dan is een gelijkspel niet voldoende..
0 0
Babayaka
Kampioen worden is belangrijker
1 -1
AFCA-B93
Je mist Kudus, Antony en nu weer 2 jongens die uitvielen. "Maar het is niet zo dat je 5 of 6 spelers mist", zegt Freek. Ik denk dat als de twee uitvallers er niet waren, dat hij had gezegd: "Maar het is niet zo dat je 3 of 4 spelers mist". Beetje een lulverhaal, want 4 basisspelers missen is gewoon erg veel.
1 0
AlexIbarra
Mazraoui, Klaassen en Labyad vielen uit, plus Kudus en Antony is 5 spelers.
Hopelijk valt het mee bij die drie van gisteren maar hij formuleert het wat raar idd.
0 0
Sampaoli
Middenveld is vooral een zorgenkindje. Álvarez, Ekkelenkamp en Labyad zijn back-up achter een heel sterk trio. Bij elke wisseling ga je er significant op achteruit. In de Eredivisie kom je hier mee weg, zeker tegen het rechterrijtje. In topduels is het al een ander verhaal en in de CL hebben deze drie spelers niks te zoeken.

Taylor komt eraan, maar heeft dit seizoen nog nodig in Jong Ajax. Klaassen, Kudus en Gravenberch zijn er volgend jaar ook nog. Één goede middenvelder erbij halen en we hebben met deze vijf genoeg mogelijkheden om te rouleren.
0 0
AlexIbarra
Ik ben het niet met je oneens, maar met Martinez-Alvarez samen als controleurs hebben we met 3-0 gewonnen van Lille en met 0-3 bij Valencia.

'Betonmiddenveld, niet des Ajax', geen rust aan de bal, veel billenknijpen', etc.
Het liet echter wel zien dat deze jongens als ze fit en redelijk in vorm zijn, gewoon een nuttige bijdrage kunnen leveren. Op CL niveau en niet alleen tegen het rechterrijtje.

Ik denk dat we dit seizoen ook gerust 1 vd 2 op kunnen stellen als de nood eens aan de man is. Ook al is het voetbaltechnisch natuurlijk een achteruitgang.
Pas bij meerdere langdurige blessures ga ik me zorgen maken, al is Eriksen of een andere fysiek volgroeide, technisch superieure 10 met overzicht, scorend vermogen en een versnelling aan de bal natuurlijk altijd welkom. ;)
2 0
Sterspeler
Bij Valencia waren ze toch centrale verdediger met z'n tweeën?
0 0
AlexIbarra
Nope, 'blok' op het middenveld.
0 0
Gajes
Een talentvolle linksback en een 10 ( liefst Eriksen) zijn beide erg welkom. Andere posities zie ik voldoende breedte.
1 -1
WZAWZDB14
Oja bijna vergeten: we moeten de knvb nog ff bedanken voor al die oefeninterlands en de onnodige extra bekerronde!
10 0
ajax_janneman
kunnen we die bekerronde niet gewoon afdoen door jong ajax te sturen? Dit seizoen met het drukke schema kan die beker me al helemaal gestolen worden. Lekker wat minder wedstrijdjes laten spelen en een oefening voor de jonkies. Daarnaast kan van Seumeren dan eindelijk ook zeggen dat hij een keertje van Ajax heeft gewonnen haha
0 0
Sterspeler
Bekerronde doe je tot de halve finale gewoon altijd met het tweede garnituur. Als je in de halve staat moet je ook de prijs pakken.
0 0
Hollister
Ik zou ook gaan voor de beker met 2e garnituur, juist om wedstrijdritme op te doen en hun ook ergens voor te laten spelen.... beker moet je eigenlijk niet belangrijk vinden... kampioen worden en CL overwintering en je hebt al een prima jaar... ongeacht de resultaten verder en of in de beker.
0 0
MK77
Tja, presteren in de CL is geen zekerheid. Los van blessures heb je spelers die nog niet in supervorm zijn, nog naar dat niveau moeten toegroeien (de jeugdspelers) en aantal waarvan je je kan afvragen of ze dat niveau ooit halen.
1 0
Hollister
Hoezo? Binnen nu en 15 dagen heb jij je zekerheid.. Overwinteren in de CL zou al fantastisch zijn.. voor de coefficientpunten en financieel.. ondanks het wegvallen van de recettes in de Cl (ong 10 miljoen) heb je dan toch weer minimaal 55 miljoen en wat daar dan nog eventueel bij kan komen. Er is 40 miljoen begroot dus ook hier ga je dan weer heel wat goedmaken mbt je begroting
0 0
Koscar
Lijkt me vrij duidelijk dat die niet breed genoeg is. Zonder Kudus zit je al in feite zonder degelijke 10 die ook buiten het rechterrijtje wat zou kunnen betekenen. En Ekkelenkamp (de huidige 4e middenvelder?) laat de afgelopen weken ook zien het niveau niet aan te kunnen. Als je twee middenvelders mist van Kudus, Klaassen en Gravenberch is het gewoon ontzettend pover wat er achter blijft. Grote vrees dat we woensdag moeten aantreden met Gravenberch - Ekkelenkamp - Labyad. Óf je moet weer gaan knutselen met Blind op het middenveld. Betreft het middenveld is er gewoon wanbeleid gevoerd.

Maar ja, voor Blind en Nico had je gisteren ook alleen Martinez als invaller. En omdat Blind gisteren gewisseld werd, moest je Nico wéér 90 minuten laten spelen. Lijkt me niet helemaal slim, al helemaal niet met die interlands.
3 -3
AlexIbarra
Ze zullen het na terugkeer vd interlands wel besproken hebben, anders hadden ze Rensch mee kunnen nemen ipv hem bij Jong in te zetten.

Zelfs nu hadden ze Timber prima naast Schuurs kunnen zetten bij 3-0 voor, en Martinez naar links voor Nico.
1 0