Kwakman over Tagliafico: 'Scheidsrechters trappen er niet meer in'

JesseTH, 22-11-2020 om 22:40, 5000 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Kees Kwakman ziet dat Nicolás Tagliafico tegenwoordig minder vaak een vrije trap meekrijgt. De Argentijn staat erom bekend de overtreding zo nu en dan op te zoeken, maar de arbiters lijken het door te hebben.

'Tagliafico is iemand die het af en toe voor doet komen alsof er een overtreding op hem wordt gemaakt', zo leidt Kwakman zijn verhaal bij Dit was het Weekend in. 'Er wordt niet meer voor gefloten. Ze trappen er niet meer in en dat is goed.'

De analist van FOX Sports kan erom lachen en ziet er niet al te veel kwaad in. 'Tagliafico mag het doen. Ik vind het veel minder erg dan iemand doormidden schoppen. Hij heeft het natuurlijk de hele tijd gedaan, maar nu beginnen de scheidsrechters het een beetje door te krijgen.'

Een andere speler zag Kwakman zondag tegen Heracles Almelo uitblinken. 'Gravenberch deed het goed. Ik vond hem de beste speler van Ajax. Hij is een goede speler die zich echt goed ontwikkelt', aldus de oud-verdediger.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Hou toch op Kwakman. Zeg eens iets van de strafschoppen die Fnoord meekrijgt. 22 doelpunten voor, waarvan 7 uit een strafschop. Dat is gewoon idioot.
1 0
Bennyben
Was hele slechte wedstrijd van de scheids heeft alleen maar tegen Nico gefloten alle kleine overtredingen van Nico zelf werd wel voor gefloten meten met 2 maten noemen we dat.
1 0
AlexIbarra
Nico krijgt al sinds hij hier voetbalt behoorlijk wat stevige overtredingen tegen, waar opvallend vaak niet de juiste sanctie voor wordt gegeven. Hij pakt meer beuken dan de gemiddelde aanvaller.
Laten we het daar eens over hebben, ipv die paar keer dat er weinig aan de hand is.
Overigens kan 'weinig aan de hand' ook nog steeds een overtreding zijn, los van een al dan niet overdreven reactie van het 'slachtoffer.'

De enige keer dat hij het imo echt overdreef was Vitesse-thuis, waarbij Tannane Nico een zetje geeft achter de cornervlag terwijl de bal al lang uit is. Dat mag niet, dus Nico dacht: "Ik maak er een mooie voorstelling van." Scheids vond het niks, okee prima.
Vervolgens staat Nico weer op en pakt een speler van Vitesse hem 3 seconden vast in het vel bij zijn hals, voor iedereen zichtbaar en duidelijk in beeld in de herhaling en samenvatting. Je ziet de huid daarna meteen rood worden, zo close up is het gefilmd.

Waarom vinden alle moraalridders die het 3 dagen over het natrappen van Neres hadden, dat dan geen rood? Het enige waarover wordt gesproken is Nico die zich aanstelde.
Aanstellerij is ook vervelend maar op het moment dat hij dus Niet gaat liggen of zich aanstelt, wordt deze overtreding die rood waard is dus Niet gezien. Terwijl diezelfde scheids kort daarvoor onverbiddelijk was met rood voor Alvarez.

Bij een van Nico's eerste wedstrijden, uit bij Utrecht, komt er een wisselspeler uit de dugout om Nico een beuk te geven als hij vlak voor tijd snel in wil gooien. Die jongen heeft nooit een straf gehad, terwijl je van mij wisselspelers die het veld oplopen om agressief te doen gewoon per sluipschutter mag uitschakelen. Oprotten imbeciel!

Natuurlijk klaag ik net als elke voetbalfan graag over de scheids. Maar als er nou 1 Ajacied is waarvan ik serieus kan zeggen dat hij ongeveer 10 kaarten aan benadeling door NL scheidsrechters heeft gehad, is het Nico.
Zowel zware straffen voor hemzelf (die handsbal begin vh seizoen was echt niet direct rood waard) maar vooral geen of lichte straffen voor zijn tegenstanders.

Kwakman zegt af en wel zinnige dingen maar dit vind ik echt onzin. En mocht ik heel toevallig 30 schwalbes over het hoofd hebben gezien, dan geef ik Nico nog groot gelijk ook.
Kijk naar dat groepje zwakzinnigen dat gisteren met videobeelden en al die penalty aan Psv geeft, en leg me dan uit waarom hij zulke mensen nog serieus moet nemen.

In NL snappen we allemaal dat de tegenstanders van Ajax altijd per ongeluk te laat komen ipv expres, dat die jongens moe zijn en ff blijven liggen bij (g)een klein tikje, dat ze voor elke vrije trap gaan staan om 2 seconden extra uit te rusten, dat ze wat druistig moeten zijn in de duels om kans te maken, enz. enz.
De internationale norm is echter dat je dat allebei doet als de scheids het toelaat.
0 0
TontoKarnaggel
Klopt wel een beetje wat die Kwakman hier zegt natuurlijk. Wel weer erg apart dat na 20 minuten de loftrompet over feyenoord ( ja ja, gewonnen van het machtige fortuna en daar maar 2 penalty's voor nodig gehad ) dit het enige is wat ze over Ajax kwijt wilde. Oohja, en dat het heel saai was en het doelpunt van Neres toch echt minder mooi was dan die van senesi
0 -1
Robbie en de Kock
Piep piep hoi!
0 0
Jeugd
Heel slim maar inderdaad niet teveel willen. Hij vliegt iets te vaak en iets te makkelijk door de lucht. Gaat nog een keer een counter doelpunt tegen opleveren.
2 -2
AFCAPolarBear
Dan zie je niet vaak waar en wanneer Nico een "schwalbe" maakt. Vaak is het niet in een duel waarbij het gevaar op een tegengoal aanwezig is. Vaak als hijzelf in balbezit is en het goed uitkomt als het spel ff stil ligt. Ik ben geen fan van het snelle vallen van hem, maar dat is in het hele voetbal zo. Een speler krijgt alleen een pingel als hij zich laat vallen. Want 99 van de 100 keer kan iemand nog makkelijk door, ze zijn namelijk niet van papier-maché. Maar als je ziet hoe ze vallen, zal je denken dat ze hun been hebben gebroken of erger. Zolang dat niet uit het voetbal is, heb ik er geen problemen mee als spelers van Ajax ook daarin mee gaan!
1 0