Van Gelder: 'Schande hoe Daley Blind wordt afgebrand'

GinoHaverkamp, 21-11-2020 om 10:55, 21181 views, NH Radio Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Jack van Gelder vindt de kritiek die Daley Blind krijgt naar aanleiding van zijn interlands bij Oranje afgelopen week onterecht. Door sommige analisten wordt de Ajacied niet meer goed genoeg geacht voor het Nederlands elftal, mede vanwege zijn trage snelheid, maar Van Gelder vindt dat te makkelijk, zo laat hij weten in NH Radio Sportcafé.

'Ik vind het een schande hoe Daley Blind wordt afgebrand', steekt Van Gelder van wal. 'Te belachelijk voor woorden! Er wordt gezegd dat hij te langzaam is, maar dat weten we.' Volgens de presentator is het zaak voor de Ajacied om zich goed te positioneren, zodat hij sprintduels kan voorkomen. Hij wordt daarbij echter niet geholpen door zijn ploeggenoten bij Oranje, zo merkt Van Gelder. 'Dit middenveld deed helemaal niets. Klaassen, Wijnaldum en De Jong deden helemaal niets en dan sta je tegen een overtal.'

Blind kon volgens Van Gelder daarnaast ook niet rekenen op Stefan de Vrij, zijn partner centraal achterin de Nederlandse defensie. De verdediger van Internazionale maakte geen al te beste indruk de afgelopen interlandperiode en zodoende kon Blind niet op veel ondersteuning van hem rekenen. 'De Vrij vond ik niet het monument van beste verdediger in de Serie A. Het is onzin om hem (Blind, red.) af te branden, want hij kan goed met de punt naar achteren spelen op het middenveld en is ook als linksback goed. Niveauloos om hem zo af te branden.'

De 30-jarige Ajacied kan de afgelopen tijd op veel kritiek rekenen van Nederlandse analisten. Volgens Jan van Halst kan het Nederlands elftal niet om de prijzen mee doen zolang Blind centraal achterin speelt, terwijl Johan Derksen hem een 'gedateerde voetballer' noemt. Volgens Van Gelder zijn dergelijke kwalificaties onterecht, al noemt hij de analisten niet bij naam.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ansjo
Bij Oranje ging het er meer over dat als iedereen fit is Blind dan niet meer in de basis komt te staan. Dat dat moment er aan begint te komen. Als straks de Ligt en van Dijk weer fit zijn dan hoef je ook niet meer te verwachten dat Blind linksback komt te staan. Op het EK is Blind straks bankzitter als hij al meegaat. Bij Ajax complementeert Schuurs niet echt Blind als een goed koppel. Dus dan moet je eigenlijk of met Martinez - Schuurs gaan spelen of met Blind - Timber.
0 0
BokkieBokstra
Blind is misschien niet zo snel maar wel heel slim en voetballend trefzeker en geeft hij vaart aan het spel. Wat ik niet begreep bij Derksen en co was dat ze Depay zo goed vonden. Vond Depay slecht. Als Depay zo trefzeker zou voetballen als Blind zou het echt een wereldvoetballer zijn.
0 0
AltijdGelijk
Traore is echt een beest aan het worden, killer voor de goal, ijzersterk, kan goed kaatsen, met de rug naar de goal, kopsterk, overzicht!

Hij heeft alles om een topspits te gaan worden...
0 0
unis
Kunnen ze Jack niet gewoon in beton gieten en dumpen in de zee?! Misselijke vent!
0 -1
GrandMasterFlex
Wanneer je De Ligt, Nico en Maz bij je hebt staan met een middenveld met Frenkie en Schone of Klaassen (die zorgen voor verdedigende balans), dan komt Blind uitstekend tot z’n recht. Speelt De Ligt in vorm straks naast Daley met een Wijndal die ook al geacclimatiseerd is op links en Klaassen en Frenkie ervoor gaat het helemaal goed. Voetballend vind ik Daley namelijk beter dan Van Dijk, maar Van Dijk is weer completer als verdediger. Misschien zou een variant kunnen zijn met De Ligt, De Vrij, Van Dijk en Daley, waarbij Daley doorschuift voor een 3 4 3?
0 0
Juichtoon
Hear hear...
0 0
MankeNelis
Laat ze maar lullen Daley is nog steeds goud waard voor ons aller Ajax.
4 0
Spectre
En daar gaat het om, wat hij bij het Ned 11tal doet vind ik niet zo boeiend
1 0
ambtenaar
Wel eens met Jack, hij is ineens het pispaaltje van het NL geworden.
Speelt momenteel niet goed maar speelt wel alles ondanks zijn hart.
0 -3
insectenverdelg
T ia altijd makkelijk om de 2 momenten van Blind te pakken dat hij t niet kam belopen. Dit grbeurt tegen alle goede tegenstanders. Altijd al, zal nooit anders worden. Daarom en ook echt alleen daarom is Daley geen absolute wereldtop. Maar je moet dat ook zeker meenemen in Daley zn beoordeling, maar ook de rest van de pot. De trainer die m opstelt, weet dat die momenten komen. Een team moet daar op voorbereid zijn dus ook. Je krijgt ook veel terug als je Daley opstelt. Net als vroeger met Frank of met zn papa. Of dacht je dat Stam zon voorzet kon geven als Frank op bergkamp tegen Argentinië?
3 0
ajaxinho
Geniale reactie, vooral het einde.
1 0
Welja
Ineens? Dit is al gaande sinds zijn eerste minuten in het betaalde voetbal.
1 0
Joseph
Het is allemaal enorm overtrokken en iedereen lijkt elkaar in de media na te praten. Blind is traag, Blind kan niet verdedigen en Blind is niet vrij in zijn hoofd.

Ondertussen verdedigd Blind gewoon goed, maakt amper meer fouten dan andere topverdedigers en is in zijn opbouw uitstekend, veel beter dan de gemiddelde topverdediger. Het grootste probleem voor Blind is de mensen waar hij mee samen speelt. Blind is inderdaad niet de snelste en 1 op 1 niet de beste, hij wordt nu te vaak gedwongen zijn zwakke punten in te zetten met Tagliafico uit vorm en Gravenberch die verdedigend te weinig doet. Ook in Oranje worden veel te veel fouten gemaakt.
1 -1
Web
Ik verzeker je dat ook De Ligt en Van Dijk het heel moeilijk hadden gehad mer deze twee backs die continu weg waren, en grossieren in bal verlies
Ook het middenveld liet nog wel eens zijn man lopen woensdag
Best triest dat dit zelfs de analisten niet zien
Jack ben ik het niet vaak mee eens, maar deze keer dus wel
2 -2
bdsngsfs
Misschien is Daley niet helemaal vrij in zijn hoofd. Sinds hij met een kastje speelt is zijn spel achteruit gegaan. Als dit met elkaar in verband staat is het natuurlijk begrijpelijk. Maar hij zal dan toch een manier moeten vinden terug naar topniveau te komen, wil hij mee blijven komen in de top.
1 -1
AjaxAddicted
Helemaal mee eens. Hij was een van de weinige die bijna alle passes goed gaf, hard inspeelde en op de juiste plek stond. Als je hem één op één laat spelen dan ben je de lul. Die discussie hadden we met schöne ook altijd. Totdat hij het jaar erop weg viel. Dit zijn hele waardevolle spelers die je moet koesteren. Die zien het spelletje zo goed! Maar iedereen is lyrisch van die stink Depay, Stengs, Wijnaldum, Hateboer, de Vrij en Aanholt. Nouuuu, die brengen werkelijk niets extra’s...maar ja, je moet een zondebok hebben.
0 0
Jaridebeste
Helemaal mee eens. Fijn dat iemand het ook eens van deze, naar mijn mening terechte, kant belicht. En niet de makkelijkste weg kiest waarbij het bovendien een nationale hobby lijkt te zijn om de Ajacieden er in negatieve zin uit te pikken.
0 0
Ar
De Vrij wordt schromelijk overschat. Beste verdediger van Italië? Ja, bij een verdedigende club met een drie mans centrale achterhoede. In een centrum van twee is het niets, was het niets, en zal het nooit veel worden. Dat had Koeman al door bij Feyenoord, Van Gaal had dat door bij Oranje en ook bij Inter hebben ze dat goed in de smiezen. De Vrij drukt ook niet door, wat Veltman, De Ligt en zelfs Schuurs wel doen. Hij loopt meer achteruit. Hierdoor worden de ruimtes te groot. Vergelijk het maar met toen Jaap Stam bij Ajax kwam spelen. Geweldige verdediger, maar niet gewend vooruit te verdedigen. Dat is De Vrij ook niet en hij kan ook niet met veel ruimte in zijn rug spelen. Ongeschikt dus als je zo speelt als Oranje doet. Dus om dan Blind te gaan afbranden slaat nergens op.
6 0
Redrum
Volledig mee eens. Een dikke keiharde plus van mij.
0 -1
insectenverdelg
Blind en Klaassrn de laatste pot waren niet heel goes, maar vond de kritiek onevenred8g.

Wijnaldum is de held, maar tot hij een pinge versierde was hij totaal onzichtbaar. Stengs leek op een jeugd pupil. De Vrij, beste verdediger van Italië, stapt tot 3 keer toe niet uit als t moet, malen was aardig maar 9ok niet meer dan dat. Depay zn passing was de helft van de tijd dramatisch. Hateboer begin ik niet eens over.

Maar t lijkt wel of kritiek op Ajaciedem beter scoort. T hele elftal was zeer matig, op berghuis Krul en Frenkie Enigszins na.

Overigens heeft blind aan de bal als 1 van de beste van t team gespeeld. Maar t gaat alleen maar over zn 2 a 3 sprintduels. T is allemaal zo kortzichtig.
3 0
AjaxAddicted
Ik heb er op gelet maar ondertussen gaf Blind goede passes in de diepte waarbij Wijnaldum 10 keer de bal en zijn duel verloor. Hij mag credits hebben maar dan moet je die ook aan Blind geven want wat was Wijnaldum ontzettend slecht!!
1 0
Redrum
Wijnaldum is altijd dramatisch slecht in Oranje. Hij speelt vaak verstoppertje en als hij wel actief mee doet aan het spel verspeelt hij vaker de bal dan dat hij hem bij een medespeler weet te krijgen. Ik vind het echt een verschrikkelijke voetballer. Depay idem dito met een sterretje. Die lopen samen wat af te prutsen daar voorin bij Oranje zeg, werkelijk waar ongelofelijk. Blind en Klaassen leveren wel gewoon degelijk werk, maar als ze een keer een foutje maken is de media er als de kippen bij om ze af te branden helaas.
0 -1
Redrum
Het is gewoon lekker populair om Ajacieden af te zeiken, dat scoort goed in Nederland. Blind en Klaassen voegen daadwerkelijk wat toe aan Oranje, dat kan ik eigenlijk niet zeggen van de rest van de spelers. Vooral Depay en Wijnaldum zijn elke keer weer een grote bron van ergernis. Ze doen beide meer fout dan goed, maar omdat ze toevallig voorin staan zijn ze wel eens betrokken bij goals en iedereen vindt het weer prachtig. Ach ja, ik ben altijd weer blij als die irritante schijt interlands voorbij zijn en we gewoon weer naar Ajax kunnen kijken.
0 -1
fanforeffer
De manier waarop heel oranje naar voren vliegt is dom, oerdom. Iedereen vliegt naar voren en Blind en De Vrij moeten de counter er uit halen. Je hoort te weinig over de en enorme blunders die Hateboer maakt . ook weinig over de blunders die Murphy's maakt . Maar Schuurs en Blind worden aangewezen als onkundig. Papagaaien journalistiek . Trekpoppen van Derksen zijn het ,ze willen allemaal een x op tv bij VI.
0 0
trodat4030
Ik ben het wel eens over de Vrij. Die vond ik ook in niets uitstralen de beste verdediger vd Serie A te zijn.. Nou volg ik het Italiaanse voetbal niet, maar mag toch wel verwachten dat de beste verdediger uit Italië wat meer impact heeft dan dat hij liet zien. Die match met Blind lijkt echt niet te kloppen (soms heb ik dat gevoel ook met Schuurs overigens). Zet Blind dezelfde 3 potjes naast Matthijs, dan zie je echt een heel andere Blind.. En waarschijnlijk zie je ook een heel andere de Vrij als die naast v Dijk zou staan... Soms matcht iets niet lekker, tja... Blind is absoluut nog van grote waarde voor Oranje, maar analisten moeten nou eenmaal iets roepen dat wat discussie oplevert, anders worden de analisten vergeten..
0 0
Amp
De Vrij valt dit seizoen bij inter erg tegen. Daarnaast vergeten veel dat ie daar lekker met 5 man achterin speelt met 3 centralen (Rotterdam zal roepen 3 verdedigers, maar jah...). Net als op t wk in 2014 is t dan toch stukkie makkelijker verdedigen dan met 2 centralen. Draait ook net als blind als een olietanker, en gewoon matig als ie met ruimte in zijn rug moet verdedigen.
0 0
AnsB
Mooi dat Van Gelder het voor Blind opneemt en met goede grond.
Tegelijkertijd vind ook ik dat Blind wisselvalliger presteert dan vóór zijn hartproblemen. Dat is geen kritiek maar voor mij een simpele constatering. Hij heeft dit seizoen een paar geweldig goede wedstrijden afgeleverd, zoals we in feite van hem gewend (en door verwend) zijn geraakt, maar hij heeft meer mindere wedstrijden tussendoor en ook tijdens wedstrijden wisselt hij vaker (hele) goede en minder goede momenten af.

En voor degenen die hem de vraag over het moment bij Oranje hebben zien beantwoorden: ook gezien dat de interviewer hem het antwoord min of meer in de mond legde dat het routine was? Blind reageerde met "ja, en dan ben ik weer gerust". Maar hij oogde niet ontspannen en dit in combi met die normaal gesproken onnodige toevoeging doet mij denken dat Blind toch af en toe symptomen heeft die (begrijpelijkerwijs) bij hem tot zorg leiden. Ik weet het, dit is speculatie, maar het zou voor mij wel verklaren dat hij minder 'zeker' in zijn vel en spel is.
Hopelijk heb ik ongelijk en is er een totaal andere reden voor zijn wisselvalligheid.
1 0
Babangida83
Haha, Twee jaar geleden stond Blind nog gewoon samen met De Ligt en De Jong de beste verdedigende driehoek van de Champions League te zijn. Dus dan begrijp je wel hoe veel dat commentaar van die semi-belangrijke analisten hout snijdt.
1 -2
Steeph
Hier haal je juist precies aan wat er bij Daley aan schort; hij heeft een verdedigend monster nodig en een CVM die zich diep laat terugzakken om het beste tot z'n recht te komen.
1 0
Babangida83
Maar dan heb je wel wat. En hij stond dus gewoon ook in het centrum, waarvan enkele analisten nu zeggen dat hij dat niet kan. Het is helemaal niet gek om een goede sterke verdediger naast je te hebben. Die vult Blind aan. Anderzijds haalt Blind zonder zo'n monster ook een prima niveau. Alleen wordt het dan geen halve finale CL. Monster vind ik ook weer extreem, overigens.
0 0
Lazell
Chiellini heeft hetzelfde nodig. Bonucci kon er weinig van in zijn jaartje Milan. De Vrij lijkt een pupil naast Blind. Dit worden als de beste verdedigers gezien in de competitie waar het best wordt verdedigd. Geen enkele verdediger kan in zijn eentje de verdediging van een heel team regelen.
1 0
Superman
van Gelder heeft helemaal gelijk, ook onverantwoordelijk om Blind 3 wedstrijden in 8 dagen te laten spelen.
3 0
Babangida83
Eigenlijk zou je hem tegen Heracles thuis gewoon aan de kant moeten houden. Het seizoen is nog lang en kan hij tegen Mityilland weer vlammen. Wat het gaat maar door, die wedstrijden om de 3 dagen. Zeker omdat we met Martinez een prima vervanger hebben op die plek.

En Klaassen bij 3-0 zo snel mogelijk naar de kant.
4 0
RuffRhythim
Denk sowieso wel dat er wat spelers rust krijgen morgen
1 0
ETM
Ik vind dat al die stellingen na zo'n interland periode over spelers op basis van 3 potjes zo loos als wat zijn. Oranje is een gelegenheidsploeg. Een bijeen geraapte ploeg. Een ploeg die haast uit het niets wel of niet presteren zal.
Als Van Dijk en de Ligt niet kunnen spelen dan kom je bij Blind en De Vrij. Dat is geen rocketscience. En die zullen dan algauw wat minder zijn dan bij hun clubs.
1 0
Lagasj
Hij heeft gelijk.
2 0