'De Boer op termijn weer een hele goede Ajax-trainer'

JesseTH, 20-11-2020 om 21:30, 4317 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, is van mening dat Frank de Boer een nieuwe kans als trainer van Ajax verdient. De verslaggever zag hem de basis leggen voor de financiële situatie waarin de club nu zit en dat deed hij met beduidend minder materiaal dan waar Erik ten Hag mee mag werken.

'In het verleden hebben wij gezegd dat Frank de Boer heel leuk, offensief en goed begon bij Ajax. Ik kan me wedstrijden tegen Manchester City en FC Barcelona herinneren', aldus Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. 'Op het moment dat Orlando Trustfull erbij kwam, is het een stuk minder geworden. Vergeet ook niet dat De Boer daar materiaal had van het niveau Tobias Sana.'

'Bij het Nederlands elftal heeft hij wel goed materiaal en daarom denk ik dat De Boer op termijn weer een hele goede trainer voor Ajax is', zo vervolgt Verweij. 'Hij heeft de financiële basis gelegd voor hoe het nu met de club gaat en hij verdient een kans met een selectie die wél heel goede spelers heeft.'

Bovendien ziet de journalist hoe De Boer momenteel afrekent met zijn verdedigende imago. 'De defensieve stempel die De Boer had, is volkomen belachelijk gemaakt. Volgens mij is dat ingegeven door de laatste wedstrijd tegen De Graafschap. Daardoor kijken Ajax-fans heel anders tegen hem aan dan wanneer hij kampioen was geworden.'

Denk jij dat Tadić namens Ajax in beide helften scoort tegen Heracles? Zet dan in en krijg 6,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rodnet
Voor de persoon Frank de Boer heb ik alle respect, voor de trainer is dat toch duidelijk minder. Als supporter van Ajax sinds de vroege jaren 70 heb ik nog nooit zulk slecht voetbal zien spelen als in de laatste 2 jaar onder de Boer. En dat lag echt niet alleen aan de matige selecties want daarvan heb ik er in de loop der jaren veel meer meegemaakt. Dat lag aan de spelopvatting, aan het gebrek aan inzicht van de kwaliteiten van spelers waardoor er Ajax-onwaardige aankopen werden gedaan en dat lag aan het gezeur van de Boer over geparkeerde bussen terwijl dat louter een probleem was omdat hij er nooit een oplossing voor vond. Wat mij betreft nooit meer de Boer als trainer van mijn club.
0 0
Kingoffdatoilet
Mwah als je aanvallend geen goede spelers hebt is aanvallend spelen ook vrij kansloos. Dat was in zijn laatste seizoenen bij Ajax zeker zo. Je moet niet vergeten dat hij zijn teams in de eerste twee jaar wel aanvallend liet voetballen en dat er toen eigenlijk alleen maar bagger werd aangetrokken terwijl kwaliteit vertrok
1 0
Babangida83
Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Heeft net twee goede wedstrijdjes gespeeld met het NL-elftal, waarbij hij overigens opnieuw laat zien dat hij niet weet hoe met zijn ploeg druk te moeten zetten. Dat laatste is echt essentieel als je een heel seizoen lang wilt presteren.

Verder hoop je dan dat hij niet een te grote vinger in de pap krijgt bij het aankoopbeleid zoals Ten Hag dat nu heeft (wat nu al funest is voor de club).

Hij is wel iemand die de jeugd meer de kans zal geven en meer wisselt. Dat is zeker positief. Momenteel vind ik het voetbal van het NL-elftal ook echt goed in elkaar zitten. Echt Cruijffiaans ook. (Ja, Web). Dus ben erg benieuwd hoe het elftal het tijdens het EK gaat doen. Laat hem eerst maar eens de groepsfase daar door komen, voordat we conclusies gaan trekken.
0 0
Drukwerk1968
Ten Hag heeft niet meer invloed op het halen van spelers dan de boer had. Maar jij maakt er een gewoonte van om onwaarheden te verkondigen om ten Hag te kunnen bashen
0 0
Web
Als je het druk zetten goed onder de knie wil hebben, ook nog eens met veel wisselingen
Moet je daar heel veel op kunnen trainen
En dat kan niet bij het Nederlands elftal, heb je nu een maal niet de tijd voor
3 wedstrijden binnen 10 dagen, kun je alleen maar bezig wezen en tactisch trainen
Daarom is Bosz ook geen trainer voor het Nederlands elftal
Bosz is een typische club trainer

Of Frank waar naar Ajax moet weet ik niet?
Ik ben best geschrokken van hem. De jaren in Italië, Engeland en Amerika zijn hem niet in de koude kleren gaan zitten, hij oogt heel onzeker
Al moet ik ook weer zeggen dat zijn zelfvertrouwen alweer toe gaat nemen

Frank is wel de eerste trainer bij Oranje die rekening houd met de belasting
Hij ging om die reden niet altijd met de beste 11 spelers spelen, dat waardering in hem
Zullen veel trainers lak aan hebben.
1 -1
Redrum
Wat mij betreft is Frank in de toekomst weer welkom als trainer. Voor mij is het nog steeds een held. Het gezeik over het voetbal dat hij zijn teams laat spelen vind ik zwaar overdreven. De eerste twee seizoenen bij Ajax was het voetbal gewoon prima, daarna waren de selecties zo dramatisch dat hij er weinig meer van kon maken. Nu laat hij Oranje beter voetbal spelen dan ik ze de afgelopen jaren heb zien spelen.
1 0
oudzuid2
Frank is een Ajacied in hart en nieren. zowel al speler als trainer. heeft met dramatisch spelersmateriaal 4 titels op rij weten te behalen, waardoor we nu staan waar we staan. zou het hem wel eens willen zien doen met de financiele middelen die we nu hebben.
1 0
Caparzo
Orlando Trustfull is nu ineens de grote kwade genius achter het tikkie breed betontijdperk? Ja doei. FdB was hoofdverantwoordelijke, nu wordt er gespinnt dat het allemaal eigenlijk niet zijn schuld was, ook impliciet door hemzelf. Slecht dit.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Één zwaluw maakt nog geen zomer. De Boer is een echte Ajacied, dat zal die altijd blijven, maar vind dit nogal prematuur. Laat hem eerst respect terugwinnen ook internationaal door resultaten die voor zichzelf spreken.
0 0
Bennyben
Snap nog steeds niet wat mensen hier tegen de boer hebben zelfde geldt voor mensen die constant overmars en van de sar afzeiken, Johan heeft er voor gepleit dat dit Soort jongens op deze posities kwamen.

Als je daar zo op tegen bent kan je je afvragen wat je met de club Ajax hebt, want al deze jongens ademen Ajax.
1 0
Babangida83
Ook Cruijff had kritiek op het voetbal van Frank de Boer, hoor. Alleen heeft De Boer niet aangetoond te kunnen leren. Daarom werd het tijd om afscheid te nemen.
0 0
Bennyben
Veel mensen hier houden niet van iemand met een winnaars mentaliteit maar zien liever iemand als bosz met mooi voetbal nooit geen prijzen pakken en dan kunnen ze weer lekker overmars en van de sar afzeiken want ja je moet toch wat te zeiken hebben, ik hoop heeeel erg dat de boer terug komt kijk wat voor materiaal die nu heeft daar gaat die het zeker beter mee doen als zijn eerste succesvolle periode.
2 0
Simon1
Mike zijn onderbouwingen zijn echt onnavolgbaar. Omdat hij in het Nederlands elftal goede spelers heeft wordt hij een goede trainer voor Ajax.

Misschien moet Mike het zelf maar eens doen, want bij de Telegraaf is hij onnavolgbaar, dus wint hij met gemak de CL met Ajax...
2 0
Harrie Nak
Mike wilt Frank alleen maar terug, omdat hij weinig lijntjes meer heeft binnen de club die hem aan nieuwtjes helpen.
1 0
f.m.d.
Zou eerder voor Arne Slot gaan als opvolger van Ten Hag.
0 0
Joseph
Hopelijk zit Frank voorlopig goed bij het Nederlands elftal.
1 0
VanDerHoornLegend
Ik vind dat men te negatief is over Frank de Boer. Ik zie liever Peter B., maar Frank profileert zich als een heel aanvallende trainer bij Oranje. Hoezo zou dat niet bij ons kunnen?
0 -3
fanforeffer
oja tegen De Graafschap kampioenswedstrijd. Milik er uit , vd Hoorn er in . onvergefelijk Dom. Europese topspits wisselen voor een slechte verdediger.
1 -2
Raydo
Hij wisselde Milik voor El Ghazi... onvergefelijk dom, je feiten niet op een rij hebben als je met kritiek komt.
0 0
PierreHeno
Ten Hag wedstrijdcoaching thuis tegen Tottenham deed daar zeker niet voor onder....en dat ging nog wel om een plek in de finale CL
1 -1
Ajacied33
Blijf lekker zitten waar je zit Frank. Nooit meer Frank als trainer van Ajax 1 aub
3 -3
PierreHeno
...onzin natuurlijk.
2 0
JohnnyD
Een 2e kans? Hij is 5 jaar trainer geweest. Lang genoeg lijkt mij. Het leven gaat door en dat is in dit geval maar goed ook.
1 -2
PierreHeno
4x kampioen
3 -1
Babangida83
Toen je met 53 punten kampioen werd, ja.
0 0
RuffRhythim
Toen het niveau van Ajax en ook de rest van NL een stuk dichter bij elkaar lag ja....
0 0
Labrador
Nee
0 0
xstaniox
Eerlijk is eerlijk, hij doet het lekker bij Oranje.
0 0
Robbie en de Kock
Die laatste twee potjes speelde Oranje gewoon zoals Ten Hag met Ajax speelt.
0 0
trainerdv
Geen idee wat Ajax na Ten Hag gaat doen,. Misschien vd Gaag of Bogarde doorschuiven, of een keer op de internationale tour. De Boer zou dan echt voor de verre toekomst zijn, maar ik zie het niet gebeuren.
0 0
Simon1
Mijn oma wil vast ook wel Ajax coachen.
0 0
PierreHeno
Van der Gaag of Bogarde als hoofdcoach Ajax1? Ben je wel goed bij je hoofd of zo?! Dat getuigt nu niet bepaald van ambitie.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat De Boer alleen in een soort Alex Ferguson achtige rol (een manager van de technische speler en spelersgroep die ervoor zorgt dat iedereen zijn taak uitvoert en scherp blijft) geschikt voor Ajax zou zijn maar dan zonder enige zeggenschap over het transferbeleid. De Boer moet dan dus worden ondersteund door een tactische veldtrainer (zoals Vd Brom bij AZ werd ondersteund door Slot). Alleen vraag ik me af of De Boer wel akkoord zou gaan met zo'n rolverdeling. Hij gaf namelijk laatst aan dat hij de invloed die Trustfull op hem had gekregen als beklemmend was gaan ervaren.
1 -1
Babangida83
Wie zet het nu tactisch neer bij het NLs elftal, volgens jou? Want dat ziet er niet slecht uit. Op het druk zetten na dan (wat onder Trustful ook echt crap was).
0 0
Ozymandias
Ik heb Oranje onder De Boer nog geen tactisch goed voetbal zien spelen. Meer een soort simplistisch voetbal wat tegen een tactisch goede tegenstander niet zou werken.
0 0
PierreHeno
Trusrfull was me dan ook een miskleun van jewelste.
1 0
Bensco
Wat heeft De Boer dan nog voor voordeel ten opzichte van andere trainers als die zich niet mag maar bovenal niet kan bemoeien met het transferbeleid? Ferguson en Wenger waren allebei trainers die hun stempel hier wel op wisten te drukken. Dat moet ook in die rol denk ik. Als trainer moet je kunnen aangeven wat voor spelers je wilt en nodig hebt. Frank is graag bezig met talent maar oog voor talent heeft die niet (Quincy menig AKA de nieuwe kluivert nog vergeten?)

Ik vind dat hier ook teveel wordt afgegeven op Trustfull. Ik heb hem zien werken met de A1 en dat was gewoon sterk aanvallend voetbal. Frank probeert zijn eigen straatje schoon te vegen over de rug van Trustfull. Als die het allemaal zo beklemmend vond had die hem ook niet mee moeten nemen naar 3 clubs.
1 -1
Ozymandias
"Wat heeft De Boer dan nog voor voordeel ten opzichte van andere trainers als die zich niet mag maar bovenal niet kan bemoeien met het transferbeleid?"

Wat bedoel je hiermee? Het voordeel voor De Boer of het voordeel voor Ajax? Het voordeel voor De Boer is dat hij in die rol hoofdtrainer van Ajax kan zijn. Het voordeel van Ajax is dat er een hoofdtrainer zou staan die goed is in het neerzetten van een bepaalde cultuur waarin verslappen niet wordt geaccepteerd en iemand die (zelfs als er enorm veel onrust in de club is) van de spelersgroep een hechte groep kan maken die zich niet teveel laat beinvloeden door de onrust om hun heen (en bij Ajax is die onrust er altijd).

Trustfull liet als jeugdtrainer zijn teams niet het soort voetbal spelen wat hij zelf wilde maar het soort voetbal wat Jonk iedereen opdroeg. Trustfull heeft De Boer overtuigd dat hij de lange bal veel moest gaan hanteren om vervolgens de tweede bal te winnen. Daar hebben De Boer en Trustfull het beide zelf over gehad.
0 0
JohnnyD
Frank dus in een soort van helikopterview of zo? Ik dicht hem veel niet toe, maar dat zeker niet.
0 0
Sluk
De Boer praat zeker graag met Verweij en Faalentijn
3 -1