Van Halst bekritiseert Blind: 'Pijnlijk om te zien tegen Polen'

JesseTH, 20-11-2020 om 20:05, 3113 views, Ziggo Sport |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Jan van Halst en Youri Mulder zien Daley Blind liever niet meer in het hart van de defensie van Oranje spelen. Laatstgenoemde is nog van mening dat het aan zijn partner in het centrum ligt, maar Van Halst gaat zelfs nog een stapje verder.

'Als je ooit voor de prijzen wilt spelen, dan kan dat echt niet meer', zo oordeelt hij bij Paniek voetbal. 'Verdedigers moeten snelheid hebben. Aan de bal en positioneel heeft hij zich allang bewezen, maar je moet ook weleens één-tegen-één sprinten en gaten dichtlopen. Ik vond het heel erg pijnlijk om te zien tegen Polen.'

'Blind naast De Vrij, dat kan niet meer', zo vult Mulder hem even later aan. 'Als de backs als een gek omhoog gaan en wegrennen, dan is het lastig. Zet je hem naast andere spelers, dan kan het wel. Je hoeft niet het hele elftal te veranderen, maar met De Vrij is het lastig. Speelt hij naast De Ligt, dan kan het wel.'

Collega Jack van Gelder is het volledig oneens met de kritiek en neem het op voor Blind. 'Ik vind het gênant om Blind zo af te schminken, dat past niet. Tegen Polen stond er een middenveld dat verdedigend eigenlijk helemaal niets deed. Dan sta je altijd tegen een overtal en dan komen de eerste meters van Blind tot uiting. Dat is een gegeven bij hem, maar hij is zó slim.'

Sean Klaiber in Oranje?

Op een andere plek in het Nederlands elftal lonkt er mogelijk ook een kans voor een Ajacied. Hans Hateboer maakte als rechtsback geen goede indruk en mocht er het een en ander in het voordeel van Sean Klaiber veranderen, dan ziet Van Gelder kansen. 'Als Mazraoui in de winter weg zou gaan en Klaiber zou een basisplaats krijgen, dan zou het zomaar kunnen dat hij een stand-in gaat worden.'

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Heracles Almelo? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jeugd
Wat kunnen we weer slecht tegen kritiek op onze jongens. Je kunt het helemaal dood analyseren maar je kunt simpelweg niet ontkennen dat Blind aan het wegzakken is. Dat is al maanden het geval. Hij hobbelt terug, dekt niet fel genoeg door. Ook in de CL tegen een simpele ploeg uit Denemarken gaat het mis. Blind is op topniveau niet goed genoeg in de verdediging. Punt. In de Nederlandse competitie is het een topper.
0 0
grannig mokum1
Maar wie moet je dan zetten? Inplaats van blind in het verdediging?
0 0
Kingoffdatoilet
Nogmaals ongefundeerd zeiken op Blind terwijl hij gewoon een uitstekende wedstrijd speelde. Er kwam zoveel aanvallend gevaar bij Blind weg. Zonder Blind zijn er twee a drie spelers in oranje die aan opbouwen doen. Dat zijn Depay, Frenkie en Klaassen. Van hun komen bijna alle gevaarlijke ballen.
0 0
PierreHeno
Waarom zou Mazraoui weggaan in de winter?! Jack lult weer eens volop uit zijn nek. En Jantje en Youri ...ach.......ik luister liever naar Marco van Basten.
1 0
Turbo
Gelukkig stond de beste verdediger van Italie ernaast om te laten zien hoe het wel moet.
4 0
Babangida83
Na al die commentaren heb ik dat doelpunt nog eens 20x teruggespoeld. Dit is mijn conclusie:

Hateboer krijgt de bal van Klaassen en laat zich veel te makkelijk wegzetten en de bal ontfrutselen, slechte aanname. Dan staat De Vrij op 5 meter te dekken, waardoor zijn man ingespeeld kan worden, een kroket kan gaan halen, zich om kan draaien en de man van Klaassen kan wegsturen. Dan ben je als verdediger sowieso al kansloos, want je vertrekt altijd een fractie later dan je aanvaller. Klaassen wordt dan uiteraard ook nog op snelheid geklopt.

De Jong probeert de fout van De Vrij te herstellen, maar moet eigenlijk met zijn eigen man meelopen. Daardoor komt Blind tegen twee man te staan. Namelijk diegene die Klaassen eruit sprint en de man van De Jong. Dan gaat Blind mijns inziens op het juiste moment naar de man met bal toe, geen pass naar de man van De Jong toelatende. Dit is niet te laat gedaan in mijn ogen, maar perfect getimed. Daar zie je hoe goed Blind eigenlijk wel niet is, positioneel gezien. Dit kun je vanuit een bepaalde hoek heel goed zien. Dan moet Krul eigenlijk de korte hoek hebben en mag Blind zich niet zo makkelijk uit laten kappen door die man met bal. De Jong was inmiddels weer terug voor zijn eigen man.

Met andere woorden, iedereen maakt hier verschrikkelijke fouten, inclusief Krul in de coaching. De korte hoek moet voor hem zijn, dan hoeft Blind zich niet geforceerd uit te laten kappen. Blind maakt inderdaad ook een fout. Maar is in principe degene die met twee man staat en degene die het meest loopt te corrigeren met zoveel fouten en ook incompetentie om zich heen. Helaas wordt hij uitgekapt. Maar Krul had dat mijns inziens kunnen voorkomen als hij gewoon zn werk gedaan had.

Lang verhaal kort: Dus eigenlijk vind ik Klaassen en Blind niet veel te verwijten. Begrijp ook oprecht de commentaren niet.
2 0
Web
Het gaat verkeerd bij de ingooi
Klaassen krijgt de bal op de borst. Dat moet op de voet. Leer je al bij de pupillen
Dan had hij weg gedraaid en afgespeeld
Waren al die anderen helemaal niet aan de orde geweest
Hateboer maakt de fout
1 0
Babangida83
En dat ook nog ja. Grootste fout vind ik overigens van De Vrij. Die staat op 5 meter te verdedigen. Als wie dan ook die bal verliest, ben je weg. Kun je als middenvelder bijna niet verdedigen, als je verdediger z'n aanvaller zo makkelijk die bal laat controleren en doorspelen.
0 0
Gonzo
Die gasten lullen elkaar na. Analysten worden ze tegenwoordig genoemd. Ehm vooral heel slap gelul en gepapagaai.
0 0
Amp
Wacht ff... Dus met de ligt ernaast kan het wel, maar met de vrij niet. En dan is alleen blind degene die daar nooit meer zou mogen staan... Hebben ze die draaicirkel en dat terughobbelen van die de vrij niet gezien ofzo. Wauw het wordt steeds sneuer, dat verheerlijken van goddelijke stefan
1 0
AlexIbarra
Kijkend naar de tegenstanders op het EK denk ik dat we in de poule weleens meer kunnen hebben aan Blind dan aan een 2e verdedigend sterke CV die voetballend minder brengt.

We hebben geen geslepen, klinische aanvallers maar jongens die gevoed moeten worden met zoveel mogelijk ballen, en dan blijven proberen totdat er iets lukt. De Ligt en vDijk zijn allebei betere CV's dan Blind maar als je iemand wil die 50 keer per wedstrijd 1 of 2 linies naar voren speelt, dan is Daley je man.

Het is net als met Ziyech, je weet wat Blind kan en wat hij niet kan. Aan de trainer de taak om op het juiste moment die kwaliteiten in te zetten, of te kiezen voor een fysiekere speler.
0 0
Tinus
Pijnlijk om te zien.... wat een oelewapper die Van Halst. Iedereen weet dat Daley verdedigend geen topper is. Maar heeft Jantje geteld hoeveel aanvallen bij hem beginnen. Het aantal kansen dat werd gemist, dat was pas pijnlijk om te zien.
1 0
MK77
Blind werd door de hele rechterkant van de verdediging in zijn hemd gezet. Dat hij niet de snelste is weten we nu wel maar hij heeft een enorme meerwaarde als opbouwer en bij het anticiperen van bij het drukzetten. Dat vereist wel een stukje voetbalintelligentie van de collega's om zijn zwakheden te compenseren. maar dat was ver te zoeken
0 0