Derksen streng: 'Blind is een gedateerde voetballer'

JesseTH, 16-11-2020 om 21:55, 7785 views, Veronica Inside |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Johan Derksen is niet bepaald onder de indruk van het niveau dat Daley Blind op de mat legt. De Ajacied speelde zondag namens het Nederlands elftal als linker centrale verdediger tegen Bosnië en Herzegovina, maar Derksen ziet hem op al zijn favoriete posities iets te kort komen.

'Daley Blind is een gedateerde voetballer', zo klinkt Derksen dan ook hard aan tafel bij Veronica Inside. 'Hij is verdedigend te slecht om centraal te spelen, te traag als linksback en hij kan geen drukzetten als middenvelder. Op iedere positie hebben we een betere. Dat is gewoon afgelopen. Hij kan niet meer mee.'

Collega René van der Gijp zag het Davy Klaassen, een andere Ajacied in Oranje, een stuk beter doen. 'Ik vond Klaassen goed spelen. Hij brengt veel meer voetbal dan De Roon. De Roon raakt hem eerst vijf keer aan, Klaassen raakt hem één keer', benoemt de oud-international een belangrijk verschil.

Ook Derksen zag Klaassen in het Nederlands elftal uitblinken. Mede daarom begon Donny van de Beek op de bank en daar kijkt de analist niet gek van op. 'Hij is een hartstikke goede vervanger als er een geblesseerd raakt, maar ik zou Van de Beek nu niet de voorkeur geven boven één van die drie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kampioenenjood
De gezondheidsproblemen van Blind zullen zeker meespelen, maar ik denk ook dat de zwaktes van Blind dit seizoen meer bloot liggen doordat hij geen behendige snelle verdediger naast hem heeft staan. De Ligt schakelde de spits wel uit en loste wat verdedigende problemen op waardoor Blind kon uitblinken op andere vlakken. Schuurs heeft helaas het niveau (nog) niet dat hij zo'n rol zou kunnen vervullen. Een topfitte Blind met de juiste verdediger naast hem is nog steeds een hele goede voetballer.
0 0
Joseph
Probleem zit vooral bij Tagliafico die minder scherp is en Gravenberch die verdedigend te weinig brengt. Schuurs vervult zijn taken beter dan de backs op dit moment, wat echt een probleem is.
0 0
Ajaccus
Als Daley 100% in orde is, is hij goed genoeg.
Ik heb de indruk dat hij door zijn fysieke problemen en de invloed
daarvan op zijn geestelijke gesteldheid niet dat niveau haalt.
0 0
goajaxgo
Derksen zelf ver over de datum.
2 0
Professor
Derksen (ik vind het een nare man) maar hij heeft 100% gelijk dat Blind eigenlijk overal tekort komt. Heeft mooie inspeelpass maar daar houdt het helaas bij op. Ajax zal langzamerhand ook daarin een oplossing moeten vinden. Niet makkelijk maar wel terecht.
1 -4
Sampaoli
Als hij overal tekort komt, dan is het toch helemaal niet moeilijk om een oplossing te vinden voor Blind? Dan kan je daar zo Martinez, Rensch of een andere willekeurige aankoop neerzetten. Toch gebeurt dat niet. TH doet het niet en Frank de Boer ook niet, net als zijn voorgangers bij Oranje overigens.
1 0
Flipper33
Achterin is Ajax gewoon heel zwak met Blind en Schuurs en dat weten de meeste clubs heel goed gaat nog veel punten kosten
3 -4
DeMeervanweleer
In het moderne voetbal, maar zeker bij Ajax verdedig je met het hele team en val je aan met het hele team , zo bekeken scoort Ajax 31 goals voor en 5 tegen, net zoveel goals tegen als de concurrentie, maar veel meer goals voor. De aanval is dus de beste verdediging.
6 0
RuffRhythim
Derksen was al gedateerd mijlenver voor het moment dat hij als gedateerd beschouwd kon worden....
5 -3
Juichtoon
Zoals zo vaak gesteld. VI is Fnoord tv, van Fnoorders voor Fnoorders. Tuurlijk kan Blind er dan helemaal niks van . Doei .
3 -4
ram
Zoals al zovaak gesteld: een grotere misplaatste Calimero kun je niet zijn.

Echt lachwekkend. Als er een programma is wat extreem objectief is, dan is het VI (waarmee ik niet zeg dat ik het eens ben met deze uitspraak van een oude man met gedateerde meningen).
0 -7
Juichtoon
Hahaha wat een analyse. Het anti Ajax sentiment druipt daar van de tafel.
Maar goed als je het niet wil zien, mij best.
Frank werd eronder geschoffeld na 4 titels, Suarez kon er niks van, Zlatan (zn ellebogen) , Ten Hag werd door Gijpie zelfs met een hese stem nagedaan. Echt heel erg laag.
2 -1
ram
Ja, en voor het gemak 'vergeet' je dat ze andere clubs ook op die negatieve manier benaderen en dat ze Ajax ook ontzettend vaak veren in de reet steken.

Je hebt echt een plaat voor je kop als je dat niet ziet. Je luistert puur selectief; een hele vermoeiende en zielige manier van tv-kijken. Typisch Calimero dus.
0 -3
Juichtoon
Als er ooit voetballers van het kaliber Suarez of Zlatan bij Fnoord spelen of er een Fnoord trainer langs komt die net voor de 4e keer in 4 jaar kampioen is geworden leggen ze de rode loper uit. Dat wordt een orgastische uitzending.
Snap dat nou eens.
En ze hebben ook kritiek op anderen? Op Fnoord dat in 50 jaar 4 titels weet binnen te slepen?. Nou zeg wat onterecht.
Ik kan me niet herinneren dat er trainers of spelers van andere clubs zo onterecht afgezeken worden.
Kom eens met voorbeelden Web?
1 0
ram
Web? Okay... Scherp... Het probleem is heel simpel: jij bent zo'n extreem verblinde Calimero dat het een psychologische studie waard is. Echt opmerkelijk. Als ze bijna letterlijk klaarkomen op De Ligt en Frenkie, bijvoorbeeld, gaat het bij jou het ene oor in en het andere uit. En als ze iets negatiefs zeggen over Blind... dan vergeet je het niet en sta je als een rood aangelopen kind te stampvoeten.
0 -2
Joseph
Objectief is dan wel een heel rekbaar begrip, hoogstens de objectieviteit van het moment. Ik denk bij VI eerder aan onafhankelijk.. al zeggen praten ze meestal elkaar wel na.
1 -3
ram
Ja... dat zijn praktisch synoniemen.
0 -1
Juichtoon
Haha praktisch synoniemen? Je kunt zeer onafhankelijk heel subjectief zijn hoor. Neem het AD maar.
0 0
ram
Ja... praktisch synoniem in die geval. Al heeft Joseph gelijk dat "onafhankelijk" een fractie beter past in dit geval. Dus leer jij nu maar eens objectief VI kijken... dan zie je hoe extreem onafhankelijk die tafel is.
0 0
Luck76
Laat Blind dan maat lekker elke week bij Ajax ballen en 1 van de besten vh veld zijn. Doei NL elftal!
5 -4
Joseph
De vorige interlands was Blind nog geweldig en enige die voorin voor echte dreiging zorgde als hij op kwam en nu is hij een gedateerde voetballer. Nu is het wel duidelijk dat het bij de heren gaat om de waan van de dag, maar je vraagt je af of ze dan zelf helemaal niet nadenken.
2 -4
Schip
Hier hebben ze het woord opportunisme voor uitgevonden. Blind moet rustig blijven en langzaam weer in topvorm komen. Hij kan zowel centraal als verdediger mee, maar ook prima als 6. Maar hij hikt tegen echte vorm aan en gezien zijn bizarre aanloop is dat best logisch.

Derksen heeft amper verstand van voetballers. Vond Ziyech ook jarenlang niets. Had hij net een dijk van een wedstrijd gespeeld in de CL tegen Spurs uit, zat Derksen weer te oreren dat Ziyech weer eens door het ijs was gezakt in Europa. Het gebrek aan voetbalverstand bij Derksen is moeilijk beter te omschrijven. Geloof dat Ziyech nog een uitverkiezing verdiende bij de Uefa op basis van die wedstrijd.
2 -2
Sampaoli
En nu schreeuwt hij moord en brand dat het een schande is dat Hakim niet in het oranje maar in het rood speelt. Derksen roept maar wat.
0 0
Babangida83
Belachelijk natuurlijk. Blind is sowieso op de weg terug. Tegen Bosnië was hij de beste verdediger aan Nederlandse zijde. Zonder hem was t los zand geweest. Je kunt beter over De Vrij zeggen dat t afgelopen is, als je dan toch iemand eruit wilt pakken. Die liet zn man constant twee meter uit de buurt gaan, waaronder ook bij de goal.
1 -2
JariHeijden
Zeggen dat het met De Vrij afgelopen is, is net zo opportunistisch als zeggen dat het met Blind voorbij is.

De Vrij heeft een zeer goed seizoen gedraaid. Speelde niet al te sterk tegen Bosnië, maar dat is ook een momentopname.
0 -1
Babangida83
Precies. Dat zou ik dan ook nooit zeggen. Maar ook hij krijgt de laatste maand al kritieken in Italië en tegen Bosnië was hij gewoon niet goed. Op basis van die wedstrijd was Blind niet eens de slechtste, maar 1 van de beteren.
1 0
JariHeijden
Dan zijn we het wel redelijk eens. :-)
0 0
PetrosQ
Als iedereen fit is bij Oranje, dan speelt hij niet. Maar hij is een hele bruikbare stand-in als linker centrale verdediger, linksback of linker centrale middenvelder. Bij Ajax is hij goud waard, dat kan hij dan ook bij Oranje zijn.
0 -3
JariHeijden
Ik vind dat als iedereen fit is, Blind gewoon moet spelen. Als linksback. Hij is verdedigend sterker dan Wijndal, qua voorzet en qua voortzetting is ie sterker. Hij heeft meer overzicht, kan veel beter opbouwen. Wijndal is alleen een stuk dynamischer en sneller. Maar het gebrek aan snelheid heeft Blind altijd kunnen compenseren. Blind kan vanaf die positie in balbezit ook het middenveld ondersteunen. Blind is veel stabieler dan Wijndal.

Wijndal is een talent en een prima linksback, maar in Oranje heeft Blind echt nog een streepje voor.
1 -2
TontoKarnaggel
Ach, Daley is al 100 keer afgeschreven door gasten als Derksen, kan deze ene keer ook nog wel bij....
6 -2
Ajacied33
Derksen zelf is gedateerd, laat m maar lekker lullen. NLs elftal volg ik niet echt, dus weet niet hoe hij het daar doet. Maar ik beoordeel Blind in een Ajax shirt, en daar is hij gewoon onmisbaar. Natuurlijk is hij dit seizoen wat minder als de vorige twee, maar iedereen weet natuurlijk waarom. Blind gewoon dikke prima
5 -2
ajaxinho
Hij heeft Studio Voetbal gekeken.
0 0
LammertAlbertus
2x hartfalen binnen 1 jaar
doet wat met iemand
het maakt je onzekerder
das logisch
3 0
brullie
Ik denk dat veel mensen dit vergeten zijn alweer. Maar het heeft idd zijn sporen nagelaten. Na de winterstop misschien weer het zelfvertrouwen terug krijgen? Ik weet het niet. Voor zijn hartproblemen draaide zijn hele leven om voetbal, al in de luiers. Na zijn hart problemen draait het van de ene dag niet alleen nog maar om voetbal maar om het leven zelf...
0 0
Ar
Ja, Danny Blind is inderdaad een gedateerde voetballer
3 -2
aka
Daley ook helaas maar waar
1 -9
wzawzdb91
Ik snap mensen die Blind afzeiken echt niet. Blind is een fantastische voetballer. En centraal achterin sta je nooit alleen. Je hebt gewoon een koppel nodig dat elkaar goed aanvult. De Ligt en Blind was wat dat betreft geweldig.

Iedere speler heeft sterke en minder sterke punten, daarom heb je een team spelers nodig die elkaar aanvullen. Net zoals Klaassen en Gravenberch elkaar prima aanvullen. Dat Blind dit seizoen minder lijkt te functioneren ligt volgens mij dan ook voornamelijk aan het feit dat hij samenspeelt met Schuurs. Maargoed, dat is een andere discussie.
13 -1
Ajax27
Het gaat hier over Blind in het NL elftal. En dan moet je gewoon eerlijk zijn. Als Wijndal zn ontwikkeling op deze manier doorzet en van Dijk terugkomt... zal Blind zn plek verliezen. Bij Ajax is ie onomstreden, daar zien we wekelijks zn enorme waarde. Blind rendeert het beste wanneer er een lange sterke onoverwinnelijke stopper naast m staat. Die staat zowel bij Ajax als bij het NL elftal nu niet naast m. En dan valt het zwakkere verdedigende werk extra op.
1 -1
3sterrenAjax1
blind lijkt minder fel en nog langzamer dan voorheen. vind hem mede daarom op t middenveld geen optie meer. sjokt vaak maar een beetje achter de lopende tegenstanders aan. qua inzicht en aan de bal op de laatste potjes na nog steeds bizar goed. echter vormt hij met schuurs geen complementair koppel. dat kan je gaan opbreken dit jaar.
6 -2
Jehebtnietaltijdbalbezit
Technisch begaafd, geweldig voetbalinzicht, positioneel sterk en vrijwel elke pass heeft de goede snelheid en lengte: prima speler voor Ajax en het Nederlands elftal. Tussendoor trouwens al 73 interlands gespeeld, best aardig...
6 -1
JOHANisGOD
Geen goede kopper, kan niet goed verdedigen, wordt steeds langzamer.

En dan heb je Schuurs nog naast hem.

Nee ons centrale duo achterin is geen top, in tegenstelling tot het middenveld en de aanval.
2 -4
Simon1
Johan Derksen heeft wel een punt als het gaat om het niveau wat Blind haalt. Dat Blind gedateerd zou zijn gaat mij wat te ver, maar iedereen toch wel zien dat Blind de laatste tijd niet meer in goede doen is. Het kan aan mij liggen, maar volgens mij is het begonnen na dat gedoe met zijn hart. Dit laat onverlet dat hij nog steeds een aanwinst is voor Ajax en het Nederlands Elftal, zeker nu met de afwezigheid van De Ligt en Van Dijk.

Blind is geen absolute top en is dat nooit geweest. Met De Ligt naast hem had hij twee seizoenen geleden natuurlijk wel iemand naast hem staan die dat al was en nog beter werd. Als hij naast spelers als Schuurs of De Vrij staat komen de mankementen van Blind ook duidelijker naar voren. De vraag is wel wat het alternatief is. Onze club en Nederland zouden zich best in hun handen mogen knijpen dat we achter de echte toppers als De Ligt en Van Dijk, De Vrij en Blind hebben staan.
4 0
MK77
Derksen die iemand anders gedateerd noemt.....
7 -3
Jeugd
Blind is hoe dan ook niet meer wat het geweest is. Dat ziet iedereen. Ik mis de absolute wil om duel aan te gaan. Hij hobbelt en sjokt de laatste maanden als een oude vedette. Komt overal te laat. Sorry maar het is niet anders.
3 -5
insectenverdelg
De beste zblind is mss wel de Blind voor zn incident geweest. Vorig jaar tot Valencia was hik mss wel onze beste speler. Ook verdedigend doorzag hij alles en stond hij al op de plek ipv te lopen .

Dot jaar zie je nog wel is een glimp van die Blind, maar zelden een hele wedstrijd, laat staan een serie wedstrijden
Om alles op zn leeftijd te gooien gaat me te ver. Ik hoop nog steeds datvhij weer t niveau van nog geen jaar geleden gaat aantikken.

Of hij in Oranje nog basis moet staan is een andere vraag. Maar hij is wel op 3 posities se eerste vervanger. Dan maak je nog steeds heeel veel minuten. Wees blij met zulke splelr in je selectie. Ik wordt niet blijer als een Strootman of een Hateboer deze leegte moet opvullen namelijk.
3 -1
Simon1
Precies dit. Het is echt een weelde en luxe dat we spelers als Blind hebben voor ons Nederlands Elftal. Kijk nu maar met de afwezigheid van ons centrum. Schud je zomaar even Blind uit de lange mouw en voila je kan je spelletje blijven spelen. Veel clubs en nationale ploegen hadden zich meer moeten aanpassen aan de mindere spelers. Wij gaan gewoon door met onze Hollandse school voetbal.
2 -1
Adam24
O shit Daley is 30 geworden; tijd voor de Hollandse voetbalpensioen. Het grote kan-niet-meer-mee geroep kan beginnen. En maar klagen in Nederland dat er zo weinig oud-spelers terugkomen, dat er zo weinig ervaring is in het Nederlands voetbal. Ik zou als ik 30 was lekker in Spanje, Duitsland of Italië gaan voetballen. Daar ben je nog een broekie.
7 -4
Simon1
Je ziet toch niet in de tekst dat Derksen het onderbouwt met zijn leeftijd. Sinds dat gedoe met zijn hart is Blind niet meer dezelfde Blind als daarvoor. Daarom is het allemaal ook net niet de laatste tijd.
1 0
Bensco
Derksen moet altijd een pispaaltje hebben die die kan afzeiken en dat begint langzaam maar zeker zielige vormen aan te nemen. Als je Oranje gaat analyseren maar je hele relaas gaat over hoe slecht je Blind wel niet vind kun je jezelf als voetbal analist niet meer serieus nemen.
6 -3
appiehappie
Ik hoor de echo van Studio Voetbal (Raffie) waar hij zo'n hekel aan heeft.
3 -1