Driessen verbaasd: 'Zes man voor de bal bij 0-2 voorsprong'

JesseTH, 29-10-2020 om 08:05, 4626 views, Veronica Inside |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

De remise van Ajax tegen Atalanta Bergamo heeft veel chagrijn opgeleverd bij Valentijn Driessen. De verslaggever zag hoe Ajax niet leerde van onder andere de nederlaag tegen Tottenham Hotspur van anderhalf jaar geleden. Tegen de Italiaanse club kwam het opnieuw op een comfortabele voorsprong, maar wist het dat toch weer weg te geven.

De manier waarop doet de wenkbrauwen fronsen bij Driessen. 'Er stonden zes man voor de bal bij een 0-2 voorsprong. Een van die zes was Perr Schuurs. Ik zag hem twee of drie keer helemaal van achteren naar voren lopen. Indrukwekkend, maar hij schiet ze er niet in. Je kunt het Ten Hag niet kwalijk nemen, want spelers moeten in het veld die beslissingen nemen', aldus Driessen in gesprek met Veronica Inside.

Diezelfde Erik ten Hag liet Ajax dinsdag in een erg offensieve opstelling aantreden tegen Atalanta. Het kan in eerste instantie op de goedkeuring van Driessen rekenen, maar toch blijft zijn oordeel klaar. 'Natuurlijk is Ten Hag geen echte Ajacied. Hij speelde wel heel aanvallend, maar dat stempel zal hij nooit krijgen. Ajacieden zijn mensen die vanuit de club zijn opgeleid en later weer terugkomen in allerlei functies.'

Na twee wedstrijden staat Ajax met één punt derde in haar Champions League-groep, maar alsnog moet de club voor het hoogste gaan volgens Driessen. 'Je moet de lat leggen waar Ajax hem zelf legt: overwinteren in de Champions League. Ajax wil graag bij de beste zestien van Europa horen, dan moet je overwinteren in de Champions League. Vooralsnog ligt die lat te hoog, al krijg je Atalanta gelukkig nog thuis. Alles ligt nog open in die groep.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
Ik weet niet wat Driessen loopt te lullen, maar tegen Tottenham ruilde EtH Schone, v/d Beek en Dolberg in voor 3 verdedigers, waardoor Ajax juist niet meer van de goal afkwam en de nederlaag op zich afriep.

De manier waarop Ajax speelt, is vooruit verdedigen en dat willen, of eisen, de supporters ook.

Wat er tegen Atalanta misging, was dat Tadic en Traore niet balvast waren, waardoor Ajax counter op counter om de oren kreeg. Het is scorebordjournalistiek om dat aan de taktiek te wijten, want het was puut toeval dat er pas 2 counters van Atalanta succesvol waren na de 0-2.
0 0
vdhaas
De enige Driessen van wie ik wat wil horen is Leo.
0 0
de-Ajacied
Het lijkt wel of Valentijn Driessen iets tegen Ten Hag heeft
0 0
ricky10
En doorrrrrr
0 0
Simon1
Dus volgens Driessen mogen we de wedstrijden niet meer met meer dan 0-2 winnen...

Alsof de fouten kwamen door de slechte organisatie. Je moet gewoon niet in het as van het veld op zo'n moment zo knullig balverlies lijden.
0 0
f.m.d.
Zelfs Ten Hag zei dat ze genoeg mensen achter de bal moesten houden.
0 0
Harrie Nak
Als Atalanta van Liverpool wint ligt niet alles open...
0 0
Bramble1988
Jawel, want als wij van Atalanta winnen hebben we 1 in onderling resultaat. Enige nadeel is dat je dan van Liverpool uit moet winnen
1 0
Deepblue
Schuurs rent tenminste nog terug, kon je niet van iedereen zeggen.
0 0
Rinus M.
Sinds Driessen en die rotte viskrant van hem geen voorkeursbehandeling meer krijgen bij Ajax zijn de messen geslepen en wordt elke gelegenheid aangegrepen om op Ajax af te geven. Wat te denken geeft is waarom hij hier zo vaak een podium krigt zonder dat hij iets wezenlijks toevoegt. Misschien kan AS dat eens toelichten.
0 0
Redrum
Omdat artikeltjes van Valentijn altijd veel views en reacties opleveren waarschijnlijk.
0 0
Frank1978
Jammer dat deze geniepige rat hier steevast een podium krijgt.
3 0
GerardAjax26
Dat Ten Hag geen Ajacied zou zijn vind ik totaal niet relevant. Ik heb meer genoten van het voetbal onder Bosz en Ten Hag dan onder de Boer. Wat maakt het uit wat de achtergrond van een trainer is, ik wil gewoon aantrekkelijk en aanvallend voetbal zien. Juist bij een clubicoon vind ik soms pijnlijk als het niet loopt dat ze ontslagen worden. Een keer een grote buitenlandse trainer lijkt me ook wel leuk.

Wat betreft Schuurs ben ik het wel eens met Driessen. Het ziet er inderdaad heel indrukwekkend uit, maar ik kan mij niet herinneren dat het ooit wat heeft opgeleverd. Als je dan niet de snelste bent, lijkt het me niet verstandig om in de 16 van de tegenstander te lopen.
4 0
trodat4030
Ja, lekker verwijzen naar een pot van anderhalf jaar geleden (Spurs) waar er 6 andere spelers in de basis stonden. Kansloos dit weer.. Maar goed, dat krijg je ervan als je elke dag een column moet vullen met een 'mening'. Journalisten die overduidelijk totaal geen flauw idee hebben wat het vak 'journalist' inhoud.. Informeren, weergeven van feiten, tyf op met je ongevraagde mening die morgen weer 180 graden gedraaid is als het je commercieel beter uit komt.
5 -1
f.m.d.
Het is dezelfde trainer die voor de groep staat waarbij het gebeurd. Kennelijk faalt hij er in om z'n spelers duidelijk te maken dat ze uit controle op zoek moeten naar meer treffers en niet naief moeten spelen.
1 0
Benleiden
Juist! Eindelijk iemand die verstandig is. Er is geen autoriteit die ingrijpt.
0 0
Benleiden
Zelfs Valentijn begint gelijk te krijgen, een unicum.

Ajax heeft gespeeld als een klein kind. Wederom niet geleerd van het verleden. Aan de andere kant hebben we achterin ook een hoop prutsers (Schuurs en Nous), dus aanval is de beste verdediging. Echter kan je ook gewoon minder risico nemen in je laatste linie en met het middenveld en aanval wat minder hoog gaan staan. Atalanta wilt ook graag dat het veld lang is, dus we hebben zeer onvolwassen gespeeld.
3 -7
jutter
Absoluut. Ik heb na de wedstrijd tegen die Italianen met woorden van ongeveer gelijke strekking ook die wedstrijd tegen Spurs aangehaald. Nogmaals, het is gewoon naief om tegen een dergelijk goede tegenstander met een 2-0 voorsprong op zak op zoek te gaan naar de 3-0 . Dat is Ajax ten voeten uit, maar ook iets dat geen enkele club in zijn hoofd zou halen, ja in de ED is dat normaliter geen probleem!
2 -1
MarcoB1971
jij snapt er helemaal niets van. Ajax moet elke jaar zijn beste spelers verkopen en moet heel snel weer een ingespeeld geheel gaan vormen. Grote clubs kunnen hun selecties jarenlang bij elkaar houden en die fouten die nu bij Ajax optreden zijn er bij hun dan al uit. Als Ajax deze selectie bij elkaar kan houden, wat niet gaat gebeuren, zullen deze fouten ook verdwijnen.
En die Driessen moet je geen podium meer geven op ajaxshowtime.
4 -3
Benleiden
Nee, gelukkig snap jij het wel. Ajax maakte ook deze fouten met al die sterspelers, dus je hele betoog kan zo de prullenbak in. De echte reden is dat er geen autoriteit is die ingrijpt. De hiërarchie is totaal niet aanwezig, ook niet in het veld. Ik weet niet welk niveau je zelf gevoetbald hebt, maar blijkbaar is dat niet heel erg hoog geweest. Anders zou je dit wel weten en niet komen met drogredenen.
2 0
Duif63
Ajax moet of hoeft zijn beste spelers helemaal niet jaarlijks te verkopen. Dat is een beleidskeuze van Overmars. Zelfs de Jong en de Ligt hadden nu nog bij ons kunnen spelen en dan was dit een jaar van oogsten geworden. Ziyech en Donny zouden dan ook misschien wel gebleven zijn. Maar Overmars wordt helemaal hoteldebotel als hij bedragen van 85 miljoen hoort en wil zijn spelers het liefst nog zelf wegbrengen.
Ik snap heus wel dat als je spelers verkoopt als ze nog maar een éénjarig contract hebben ze geen 85 miljoen opbrengen, maar hooguit 25-30. Is dat erg ? Nee, want de jaren dat de spelers langer blijven had je beter kunnen presteren. Geld binnenhalen door te presteren dus en niet door te verkopen.
Bovendien, zolang er ieder jaar weer aankopen gedaan worden van het niveau Alvarez, Bandé, Babel, Magallan, Marin, Labyad etc wordt dat verdiende transfergeld met grote scheppen weer uitgegeven, zonder dat het iets oplevert.
1 -2
Sjaakvaak
Nee hoor, jij hebt volgens mij niet door hoe topsport werkt. Wil jij 100% kunnen presteren, dan is focus en mentaliteit zo enorm belangrijk. Dat kan je al jaren bij Ajax zien wanneer wij tegen de kleintjes moeten spelen.. Vaak zijn dat de lastigste wedstrijden omdat spelers zich niet op kunnen laden. (Vandaar dat de huidige concurrentiestrijd opeens voor zo'n zege bij VVV heeft gezorgd)

Wil een speler graag weg en houd jij die speler willens en wetens aan zijn contract, dan kom jij met een ongelukkige speler te zitten. Deze speler gaat hoe dan ook niet op 100% van zijn kunnen spelen en je loopt zelfs het risico dat de sfeer binnen de groep verziekt raakt.

In theorie kan je spelers aan hun contract houden, in de praktijk absoluut niet.
1 -1
Benleiden
Focus en mentaliteit komen ook bij je werknemers zodra ze het juiste plan voorgeschoteld krijgen. Als er samen ‘een reis’ wordt afgesproken -met bijbehorende stijgende arbeidsvoorwaarden bij progressie- dan kan je zeker wel de focus houden. Het zegt meer over jou dat je er al te makkelijk bij neerlegt. Echt een Nederlandse mentaliteit.
0 0
BlueDuke
En je hebt het risico dat ze niet verlengen en dat je en de speler kwijt bent en geen geld voor een vervanger. Ik denk dat na het seizoen onana en tagliafico weg zijn. Misschieb neres. Maar voor de rest blijft iedereen. Vond het idd wat naief staan bij de twee doelpunten, maar allemaal naar achteren werkt ook niet. Vind meer fout van trainer. Maar goed, als je niet wint is er altijd wat te zeiken vooral Driesen en zelfs soms als je 0-13 wint. Lekker laten gaan.
0 -1
Benleiden
Nee hoor, dan moet je op tijd gesprekken plannen of eenzijdige opties inbouwen van een jaar. Desnoods tegen een astronomisch salaris voor een jaar.

Je moet wel willen en creatief zijn.
0 0
BlueDuke
Dat zijn ze toch. Wie had gedacht dat neres, tagliafico en onana bij Ajax nog zouden spelen. Met cash alleen ga je het niet winnen van engeland
0 0
Koscar
Heeft wel gelijk, een fout die ons ook de finale van de Champions League kostte. Het is heel mooi om te zien dat Ajax altijd door gaat (gedachten gaan ook terug naar Chelsea uit, toen Alvarez met 9 man nog een kans kreeg en dat iedereen naar voren ging), maar als je toch inderdaad een keer prijzen wil pakken, moet je daar wel iets slimmer in worden.
3 0
appiehappie
Valentijn is een beetje laat met "zijn" visie. Hij heeft geen visie, daarom lift hij mee op andermans visie. Een beetje goedkoop c.q. simpel.
0 -1
voorkennis
Ben het wel met Driessen eens.
Als je 0-2 voorstaat, dan zorg je dat het achtin gesloten is en blijft en loer je met snelheid voorin op de ruimte die Atalanta zeker gaat weggeven.
Nee wat doen wij , lekker met zn allen naar voren, schuurs voorop en dan in de counter er wederom genadeloos van langs te krijgen.
3 -2
Bky
Wat een enorme kneus is deze vent ook he. Ongelofelijk.
2 -4
Ajacied33
Dus alleen als je bij Ajax opgeleid bent, ben je een echte Ajacied volgens rat. Dus TH, Bosz,Olsen,Ten Cate zullen het nooit worden/zijn? Danny Blind was een echte Ajacied, we hebben gezien hoe hij het ervan af bracht als trainer van Ajax1...Onzin dus
0 -1
trodat4030
Dat Blind een echte Ajacied is staat wel vast, dat maakt hem niet per se een goede trainer. Blind is overigens niet bij Ajax opgeleid, die is op zn 21e/22e aangekocht van Sparta. Dus je haalt nog een ongelooflijk slecht voorbeeld aan ook.
2 0
Superman
Slim had geweest om na de rust in de Liverpool stand gegaan was. Martinez erin, en Traoere of Tadic eruit. Atalanta laten komen en doelpuntje meepikken in de 2e helft. 3 puntjes Eric.
3 0
Amp
Wow. Driessen neemt t ten hag niet kwalijk dat schuurs een aantal keer naar voren ging. Dat mike hier geen breaking news over heeft getweet zeg.

Overigens een keer met m eens. Te bizar voor woorden dat je met een relatief ervaren groep het laat gebeuren om bij zo een voorsprong tegen deze tegenstander naar voren te blijven stormen inclusief je verdedigers.
2 -1
Joseph
Dat is ook gewoon het spel van Ajax, je kan niet opeens anders gaan spelen, dat kunnen maar weinig ploegen succesvol. Schuurs creëerde zelfs de grootste kan van allemaal met zijn actie, als hij scoort beslist hij de wedstrijd.
2 -1
Wereld
bij die kans had ie de bal breed moeten geven aan Traoré die helemaal vrij stond voor open doel
0 -1
Joseph
Wat een schande dat Schuurs naast de nieuwe de Ligt, ook niet de nieuwe Messi is.

Wat een waardeloze voetballer!
0 0
Benleiden
Is het ook, onbegrijpelijk dat hij in Ajax 1 speelt als vast basismateriaal. Maak jij er maak dolletjes over, maar ik kijk daar even doorheen.
0 0
Joseph
Denk dat jij er vooral overheen kijkt, er zijn geen betere opties binnen de selectie en het niveau dat sommigen lijken te verwachten, komt niet in de buurt van de haalbare realiteit.
0 0
trodat4030
Wat maar weer benadrukt dat Schuurs nog wat te leren heeft, goh wat vreemd!
0 0
Benleiden
Hij gaat het nooit leren hoor haha. Hij maakt fouten die bij hem horen, want hij mist een hoop eigenschappen om dit vooraf goed in te schatten (oriëntatie) en/of het achteraf te corrigeren (meedogenloos zijn, (start)snelheid en wendbaarheid.
0 0
Joseph
Er zijn weinig spelers die na 4 CL wedstrijden op 20 jarige leeftijd al structureel de goede keuzes maken. Zijn meedogenloosheid is al behoorlijk gegroeid onder Bogarde en zijn snelheid ligt bij de hoogste van de selectie, sprintduels over meerdere meters zijn bijna altijd voor Schuurs. Enige waar echt de focus op moet, is zijn explosiviteit op de eerste meters, maar ook daar zie je al stappen vergeleken met een jaar geleden.
0 0