'Traoré is pas 19, laat hem maar gewoon even staan'

JesseTH, 29-10-2020 om 07:30, 4392 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Youri Mulder ziet potentie in Ajax-spits Lassina Traoré. Hij zag hem aan het werk tegen VVV-Venlo en Atalanta Bergamo en raakte onder de indruk. Mulder weet dat er nog genoeg beter kan, maar hij beseft ook dat zijn potentie alleen benut kan worden door hem speelminuten te gunnen.

'Die jongen verdient het om te blijven staan', zo oordeelt de oud-spits dan ook in gesprek met het Algemeen Dagblad. Mulder zag de Burkinees spelen in het Champions League-duel van Ajax met Atalanta en dat kon hem wel bekoren. 'Hij begon niet zo goed, maar hij ging steeds verdienstelijker spelen. Ik vond dat Traoré zijn werk als aanspeelpunt goed deed.'

'Hij is heel sterk', zo zag Mulder dan ook. 'Traoré heeft niet het verfijnde zoals voorgangers als Kluivert of Van Basten. Maar weet je wat het is: in Duitsland bij Schalke draaide het om doelpunten maken. Als ik scoorde, speelde ik. Daar wordt puur gekeken naar goals. Als een spits scoort, moet je hem er niet uithalen. Kijk gewoon naar de cijfers.'

Bovendien is de spitspositie van Ajax allesbehalve een definitief ingevulde vacature, zo weet Mulder. 'Tadic is niet supergoed in vorm, Labyad was het ook niet. Met Traoré heeft Ten Hag er nu een goede optie bij. Hij heeft zich als aanspeelpunt bewezen. Hij houdt de bal makkelijk vast. Ik vind wel dat hij daar nog stappen in kan maken, met goede aannames in de ruimte. Het gevaar is alleen dat hij log wordt. Maar hij is pas 19, hè. Laat hem maar gewoon even staan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Misschien tegen Fortuna Traore rust geven en Brobbey als spits brengen.
0 0
Pheadrus
Ik heb al al vaker hier gezegd; Traore "snapt"hoe Ajax voetbalt en is een enorm talentvolle spits.

Moet je voorstellen; (1) een Afrikaanse jonge van net 18 jaar komt in januari 2019 bij Ajax spelen, (2) hij heeft door vergunningen-problemen al 1,5 jaar geen wedstrijd gespeeld (3) het in noodweer op de Toekomst (sneeuw!) als hij in de spits met Ajax1 tegen PEC mag voetballen.

Ik denk dan; hij zal nog een hele tijd nodig hebben om te "wennen". Kijk eens naar onderstaande samenvatting.

https://www.youtube.com/watch?v=9gsG6mE4svo&t=130s

tijd; 0:14 - Aanspeelpunt in de 16, bal afschermen en de Wit in stelling brengen om te scoren
tijd; 1:25 - Speelt een man uit in de 16, schiet niet zelf maar geeft af op een speler die er beter voor staat
tijd; 2:00 - Zakt in, neemt de bal aan en versneld met een loepzuivere pass op de diepgaande Lang

Ik vind dit heel bijzonder. Ajax kan heel veel plezier aan Traore beleven maar dan wel in de rol van aanspeelpunt en verbindingsspeler. Hij is nuttiger voor Ajax dan een Bergkamp of Dolberg type spits.
3 0
AnsB
Bergkamp weet ik niet hoor, maar voor de rest ben ik het helemaal met je eens.
Ik vind dat Traoré echt veel potentie heeft om als aanspeelpunt te fungeren, en als hij dat weet te koppelen aan voldoende scorend vermogen (wat hij in principe wel heeft) dan kan hij heel waardevol zijn/worden voor Ajax.

En ja, zijn leeftijd en achtergrond moet je absoluut meenemen in de zin dat je ook geduld moet opbrengen wat betreft zijn ontwikkeling ipv direct afbranden als het niet altijd soepel of goed gaat.
0 0
Ansjo
Tja ik laat me graag verrassen maar ik denk nog steeds niet dat Traore de spits voor Ajax is.
1 -2
Pheadrus
Goed dat je positief kritisch reageert. Ik snap wel dat er een deel van de Ajax fans moeite heeft met Traore. Hij is niet lichtvoetig, zal niet een lange dribbel maken, twee man uitspelen en dan scoren. Alles wat een Ziyech of Anthony heeft, heeft hij niet. Maar hij kan een hele belangrijke schakel zijn in het team als aanspeelpunt.
0 0
Schwalbino
Zo werkt dat niet bij Ten Hag. Hij houdt ervan om onvoorspelbaar te zijn voor de tegenstander. Iedereen roept 'Tadic in de spits' dus zet hij hem op 10. Iedereen verwacht na de wedstrijd tegen Liverpool dat Blind weer op het middenveld speelt dus zet hij hem in de verdediging.

Dus de kans dat Traore 5 wedstrijden achter elkaar in de spits speelt is nihil.
2 0
Asociaal
Persoonlijk heb ik ook liever niet dat hij 5 of meerdere wedstrijden op rij speelt. Aan zijn potentie twijfel ik niet, maar ik heb liever dat hij (hoe cliché 't ook is) gewoon rustig gebracht word
1 0
insectenverdelg
Wat er in 4 dagen tjd kan wijzigen in t land van de analysten.
2 -1
Ajax27
haha echt he, de waan van de dag. Ik hoop dat ie m'n ongelijk bewijst en in één of andere magische flow komt... maar ik zie het niet in die Traoré.
0 0