Ulderink blikt terug: 'Uiteindelijk was Muric niet goed genoeg'

ThijsZwagerman, 28-10-2020 om 17:00, 7671 views, Voetbal International |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Andries Ulderink, van 2014 tot 2016 samen met Jaap Stam de trainer van Jong Ajax, vindt het jammer dat oud-Ajacied Robert Muric nooit is doorgebroken in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Ulderink was in zijn Ajax-tijd onder de indruk van Muric, maar erkent dat de buitenspeler te wisselvallig presteerde. 

‘Toen hij bij ons binnenkwam, was Robert gewoon een heel vaardige aanvaller, met een geweldig balgevoel’, vertelt Ulderink aan Voetbal International. ‘Hij zocht graag de tegenstander op om hem dan soepel voorbij te gaan, om vervolgens, zoals Robben dat ook vele jaren deed, de bal met links binnen te schieten. Hij had niet de snelheid van Robben, maar was ook erg vast met binnenkant links. Hij heeft op die manier heel wat goals gemaakt.’

Muric speelt als invaller uiteindelijk slechts twee Eredivisie-wedstrijden in Ajax 1 en vertrekt in de zomer van 2016 uit Amsterdam. Ondanks zijn status als groot talent weet de Kroaat nooit definitief door te breken bij Ajax. ‘Ik heb de reden nooit helemaal kunnen achterhalen, maar hij bleef hoogtepunten afwisselen met mindere dagen. De ene keer had-ie het overzicht, de rust, de kwaliteit, de andere was-ie zo afwachtend, deed-ie nauwelijks mee aan het spel en kon hij zo zijn mannetje laten lopen. En hij was de eerste die daar mee zat, hè. Het was echt geen onwil’, draagt Ulderink een verklaring voor het uitblijven van Muric’ doorbraak aan. 

‘Robert was gewoon niet goed genoeg’

Waar de vleugelspeler onder voormalig Ajax-trainer Frank de Boer nog tot twee invalbeurten komt, besluit Peter Bosz kort na zijn aanstelling als trainer van Ajax geen gebruik van Muric te maken. Ulderink begrijp dat wel. ‘Druk zetten was bij Bosz wel iets belangrijker dan bij De Boer. En dat is nou net niet Roberts grootste kracht.’ Volgens de voormalig Jong Ajax-trainer kwam Muric, tegenwoordig spelend voor het Kroatische NK Rijeka, uiteindelijk kwaliteiten tekort voor Ajax. ‘Uiteindelijk is het simpel. Robert was gewoon niet goed genoeg’, besluit Ulderink. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EricAjax1
Jammer, vond het een mooie voetballer
0 0
Flipper33
Speelt morgen met zijn club tegen Az
0 0
OpaVerteld
Niets moeilijker dan een voorspelling te doen over een jeugdig voetbaltalent.
En dat gaat overigens beide kanten op. Er zijn ook spelers waar de "kenners" het niet in zien zitten, maar vervolgens een klinkende carrière als prof hebben.
Wat als Cruijff Bergkamp er nooit bij had gehaald? Weinigen waren van Dennis onder de indruk.
Mijn grootste teleurstelling was die in Erik Regtop. Ik vond hem waanzinnig en voorzag een grote toekomst voor hem. Hij liep zelfs als Cruijff, dat lichtvoetige en die versnelling.
Talent herkenning en ontwikkeling is zo ontzettend complex. Eigenlijk een wonder dat het zo af en toe lukt.
3 0
Yeshyeshyall
Ja mooie speler Regtop. Uiteindelijk op een wat lager niveau nog best goede speler geworden maar niet in de buurt van de verwachtingen. Nordin van Schuppen was schijnbaar ook zo eentje. Ik had het ook altijd een beetje met Ozbiliz en Manucharyan0
0 0
036AFCA97
Was het niet een enorme soap om deze gast binnen te halen?
0 0
3*stars*3
Volgens mij was het Meleg.
Servische middenvelder.
Ook nooit meer iets van gehoord.
1 0
3*stars*3
Ik was wel fan van hem en vond hem een mooiere speler dan Cerny.
Jammer dat hij het niet heeft gered.
Andersen idem, was echt een geweldig talent.
4 0
Bensco
Die lichting zat sowieso vol met talent. Ik kan me Savastano ook nog wel herinneren. Was echt een talent in de A1 maar heeft het nooit kunnen waar maken. Nu blijkbaar bij Jong AZ ook niet. Dacht echt dat hij wel de nieuwe linksback van Ajax zou worden.

Of El-Azzouzi. Plukte er in de A1 onder jonk aardig wat goals in maar wist het uiteindelijk nooit echt waar te maken. Velen voelen zich geroepen, weinig zijn uitverkoren.

0 0
Sjaakvaak
Andersen had ook gewoon alle kwaliteiten in huis, helaas zat het mentaal niet zo lekker bij hem. Had absoluut bij de beste clubs kunnen spelen als hij volledig voor het voetbal zou zijn gegaan.
0 0
Bensco
Ik had altijd hoge verwachtingen van hem. Talent had hij zeker, een veelzijdige speler met meerdere trucjes in zijn trukendoos. Waarom hij het nooit gehaald heeft is echt een raadsel voor me.
2 0
PeterVKV
Kwam hem nog tegen in een sportzaak in Amstelveen. Moest hij zijn eigen voetbalschoenen kopen....
1 0
Soccerskins
Bij vlagen vond ik hem een heerlijke speler. Jammer dat hij het alleen in Jong Ajax liet zien.
3 0