Spaan over Brobbey: 'Ajax heeft een probleem'

BartVeenstra, 27-10-2020 om 10:20, 17611 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Columnist Henk Spaan denkt dat Ajax met een probleem zit. Waar Lassina Traoré goede statistieken kan overleggen, geldt dat ook voor Brian Brobbey. Laatstgenoemde speelt nu bij Jong Ajax, maar heeft een aflopend contract en wil speeltijd.

Traoré scoorde tegen VVV-Venlo vijf keer, terwijl hij nog eens drie keer een assist leverde. 'Voor Jong Ajax scoorde hij 22 keer met 11 assists. Voor iemand van negentien jaar zijn het verbazingwekkende statistieken', schrijft Spaan in zijn column in Het Parool.

'En toch… Brian Brobbey is Traorés opvolger bij Jong Ajax. Hij maakte vijf doelpunten in negen wedstrijden', vervolgt Spaan zijn verhaal, waarna hij lovend is over het jeugdproduct van Ajax. 'Voor O19 maakte hij in 2019 34 goals. Ik heb hem dit seizoen drie keer gezien: hij was snel, won elk kopduel en niemand kreeg hem van de bal. Tevens heeft hij een aflopend contract. Bij FOX hadden ze het over verhuren aan Utrecht. Geen schijn van kans. Deze jongen wil speeltijd. Raiola is zijn agent. Ajax heeft een ­probleem.'

Denk jij dat Ajax na twintig minuten op voorsprong staat in Bergamo? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KingSimba
Ik denk dat je moet accepteren dat van de zoveel talenten er een aantal is die niet verstandig is in het opbouwen van hun carrierè. En dan zul je tot het zover is elk talent weer het voordeel van de twijfel moeten geven. Je weet niet wat er speelt. Misschien heeft Brobby wel gezegd: 'ik wil hoe dan ook blijven, voor jong ajax spelen of verhuurd worden.' En mag nu Raiola proberen Overmars onder druk te zetten voor een hoger loon. Lekker laten gaan als hij wil. Tot die tijd vertrouw ik er wel op dat hij vaak aan Kluivert denkt, haha.
1 0
JCr14
De enige met een probleem is Brobbey. Die heeft Raiola als zaakwaarnemer. Die zet hem ergens weg in Italië en hij komt niet meer aan de bak waarschijnlijk. Ajax heeft grotere completere talenten binnen de club.
1 0
OpaVerteld
De boodschap richting de Ajax jeugd is glashelder en niet mis te verstaan.
Zie het peloton verhuurde jeugdspelers (met doorverkoop percentage!) en zie de inkomende transfer van Klaiber en het geflirt met Suarez.
De Cruijff revolutie had als oogmerk jeugdige talenten vroeger door te laten stromen om er al doende langer plezier van te hebben in het 1ste. Vandaar ook het conflict met Jonk / Bergkamp.
De jeugdopleiding is verworden tot een verdienmodel, niet tot een opleidingsmodel.
Jeugdspelers als Brobbey zien dat ook en types als Graiola krijgen het daardoor nog makkelijker om ze transfervrij weg te brengen.
Spaan heeft gelijk. Ajax heeft een levensgroot probleem.
Goede resultaten van het 1ste zullen dat nog kunnen verbloemen, maar alleen maar zolang er sportieve resultaten worden geleverd.
2 -7
JCr14
Onzin natuurlijk. We hadden goede backs in de jeugd.
Maar Bakker, Bonnah, Dest zijn weg of verkocht. Onhoudbaar. Dus Klaiber is nu gehaald als stand in.
En zoals Cruijff zei. Je moet alleen kopen als het echt beter is dan wat je hebt lopen. En Suarez is natuurlijk een klasse apart.
Belonen kan ook makkelijk om ze af en toe minuten te laten maken.
Maar zowel Brobbey als Traore moeten nog veel stappen zetten. Daarom zou ik ook Tadic voornamelijk in de spits zetten. En af en toe als 10 achter Brobbey of Traore.
Zeker als je buitenspelers als Neres, Antony en Promes hebt
6 0
Eastwood
Brobbey oefent nog op een mooie handtekening. Als 'ie die onder de knie heeft, zet 'ie zijn krabbel echt wel onder een mooi contract van Marc.
2 0
ajax1forever
Paar keer hem bij jong zien spelen, geen oog voor medespelers, blind paard. Wel egoïst genoeg om elders wel te slagen. Kan er als invaller(afmaker) misschien wel 1 inschieten. Nee doe.mij Rasmussen dan maar. Wat een techniek en overzicht Ik weet het een 10, maar was Litmanen op die plek ook geen topscorer?
1 -10
Ozymandias
Hahaha, het overzicht van Brobbey is juist zijn grootste kracht (nog groter dan zijn fysiek).
2 0
LammertAlbertus
Idd Rasmussen is veel veel meer een Ajax 9 , Max de Waal vind ik ook veel geschikter als Ajax 9, Rasmussen en De Waal hebben rust aan de bal overzicht feeling ..

maar als ik Ajax was zou ik vol vol voor Joshua Zirkzee gaan...huurkopen.

Zirkzee die heeft als Kudus en Antony pure wereldklasse in zijn voeten zijn lijf als in het hoofd ...hij kan echt ballen.

Zirkzee huren huur-kopen ...een vette winwinwin .

343 Ideal Balanced dit wordt een meervoudig CL winnend Ajax
zo wil Onana en Kudus
0 -4
vdhaas
Spijkers op laag water zoeken. Brobbey en zijn speeltijd zijn vooralsnog totaal onbelangrijk
1 -3
kade88
Traore Brobbey en Hansen. Dit luxeprobleem zagen mensen op dit forum al een jaar geleden.
Kwestie van keuzes maken.
0 0
Web
Hij is pas 18 jaar en langdurig geblesseerd geweest, even geduld nog
Zelf heeft hij aan geven dat het wel goed komt met het verlengen
Daar ga ik dan voorlopig ook maar van uit.
5 -1
Ajaxhart
Brobbey heeft in de spits zeker waarde. Laat-ie wekelijks zien bij JA.
Vind echter wel dat hij in de zestien overzicht lijkt te missen. Ziet lang niet altijd de vrijstaande man, en passt regelmatig verkeerd.
Op dat punt moet hij zeker nog groeien, wil het een spits van Europese klasse worden (want op dat niveau moet Ajax zoeken).
0 0
ARUCAMBA
zoiets noemen ze toch een, luxeprobleem, daar kan advocaat enkel en alleen maar van dromen, hij heeft alleen maar geblesseerde spitsen
0 0
LammertAlbertus
Brian Brobbey een Hennie Meyer ++ = geen Ajax 9
Traoré ook niet, onbegrijpelijk dat ze Lassina Traore naar Ajax hebben gehaald .
Brobbey zou ik bij Heracles stallen ...en daarna voor niet weinig verkopen aan een PL of Duitse club .
1 -6
Toeschouwer
Brobbey moet gewoon zelf weg gaan naar andere club. Daar ontwikkeld hij zich meer als bij professor Ten Hag. Die steeds maar jeugd spelers mee neemt en niet laat spelen ipv ze 90 min te laten spelen in Jong Ajax.
2 -10
Hollister
Oh jij bedoelt dat spelers als Schuurs, taylor, Timber, Rensch, Dest, Traore, enz geen enkele kans krijgen om door te breken bij Ajax? Man loop niet zo te trollen en ga lekker terug naar je eigen fanclubsite
4 0
De Stift
Brobbey is 18. Als hij dit jaar zijn debuut maakt, is het mooi. Als hij over twee, drie jaar eerste spits is, is het goed.
4 0
Kingoffdatoilet
Speeltijd dwing je niet af met aflopende contracten maar met goed spel. Traore is ook gewoon goed dus Ajax heeft echt geen probleem
2 0
altijdwelwat
Ik ben van zowel Traore als Brobbey niet echt kapot , vaak te slordig in hun balaanname en beide blinken ze niet echt uit in spelintelligentie. Teren vooral op hun fysiek , en dan vind ik Brobbey net iets beter.
3 -6
Ozymandias
Ik vind juist dat Traoré en Brobbey vooral op hun overzicht teren. Dat overzicht is zeldzaam goed voor een spits en dan te bedenken dat ze beide nog nauwelijks ervaring hebben. Sterker nog, Traoré had voordat hij naar Amsterdam kwam twee jaar geen officiele wedstrijden gespeeld behalve voor de nationale jeugdelftallen van Burkina Faso.
7 -1
oudzuid2
eens, maar ik zie het helaas wel gebeuren
0 -1
Harrie Nak
Zou doodzonde en onnodig zijn als hij zonder zijn debuut in het eerste gemaakt te hebben Ajax zou verlaten.
2 0
Hollister
Op Fr12 willen ze Brobbey al heel graag deze winter komen ophalen uit Amsterdam. Hilarisch
3 0
Kingoffdatoilet
Terecht. Beter dan alles wat zij daar als spits hebben rondlopen
0 0
ajaxxcied4life
Aasgieren van het laagste soort. En maar trappen en spugen richting Ajax en Amsterdam, toch zich een spelertje meldt waarvan zij wanen dat die hen vooruit kan helpen. Dan is het ineens weg gecultiveerde en neurotische Ajaxhaat
6 0
MK77
Jezus je hebt gelijk. Alsof RKC Taylor wil kopen en Fortuna Unuvar wil overnemen
4 0
ajax1forever
haha
0 0
rsvh88
Heeft Ajax een probleem of Brobbey?
0 0
Joseph
Brobbey is nog geen dragende speler voor Ajax en Brobbey kan zich ook elders ontwikkelen voor veel geld. Allebei geen probleem.

Ajax heeft een zelf opgeleide spits met potentie en Brobbey zit bij de beste club om zich te ontwikkelen. Allebei wel een probleem..
1 0
AlexIbarra
Het gaat toch gewoon lekker met Ajax?
Het wordt een lang en druk seizoen, we gaan voor de dubbel en spelen CL, de spitspositie is dun bezet en Brobbey zit in een stijgende lijn.

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat die jongen (nu hij bijna weer goed fit is) 7 maanden gaat lopen etteren en dan gratis de deur uitloopt om 3e spits bij Leeds te worden.
En als hij dat toch graag wil is het jammer maar helaas.
0 0
AFCA-pride
Ik denk dat Overmars en Mino ook teveel zakenman zijn en ook haantjes zijn om goed met elkaar overweg te kunnen. Het zou voor alle partijen beter zijn om 2 andere personen onderhandelingen te laten doen. Tussen de 2 komt het niet snel goed en Ze houden alle 2 vast aan hun belang. Zo komt er ook weinig water bij de wijn en is in feite de speler de dupe.
0 -2
Hollister
allemaal aannames.. laat Overmars nu gewoon even zijn ding doen.. tot nu toe zijn alle talenten gebleven, dus ook hier maak ik mij niet druk om.. is meer voor de media en andere complotdenkers, en daar hebben we er tegenwoordig al heel wat van
1 0
Japie27
Wat is dit voor stemmingmakerij rond Brobbey. Die jongen heeft nog geen seizoen volgemaakt in Jong. Speelt met in lichting met Unuvar, Taylor, Hansen, Rensch wat gewoon in leeftijdsklasse beste van Europa is. Die gasten hebben volgens mij allemaal in hun achterhoofd samen shinen in Ajax 1 en bovendien zijn het vrienden. Daarnaast is ergens anders een basisplaats ook niet gegarandeerd en die heeft Brobbey sws wel in Jong Ajax met mogelijkheid tot speelminuten in 1. Azijnzeikerds Borst en Spaan
6 0
Hollister
Daarnaast weet ik zeker dat hij en Taylor dit jaar officieel zijn debuut gaat maken.
Overmars moet nu 3 contracten realiseren, Brobbey, Nico en Onana.
Als Traore er dit jaar 15 tot 20 inschiet kan je hem mooi voor een leuk bedrag 20 miljoen plus verkopen.
Anders dan Spaan weet ik zo net nog niet of Brobbey in alle wedstrijden wel zo n goede oplossing is als spits... hij rendeert nl wel het beste met veel ruimte, waarbij hij dan zijn lichaam en snelheid kan gebruiken. in dat tikitaka voetbal zoals tegen VVV komt hij een stuk minder uit de verf
2 0
Kingoffdatoilet
Nog twee wedstrijden en Traore zit al op de 15 ;)
0 0
Japie27
Gaat goeie kant op idd :)
0 0
RuffRhythim
Ja luister: als Brobbey zo gebrainwashed wordt door mr. Porkbelly dan moet ie maar gaan. Maar denkt Brobbey dan dat een speler van Ajax 2 zomaar even de wereld gaat bestormen en basis staat bij een van de grote clubs in het buitenland?

Brobbey kan ook denken: ik ga 100% voor mijn kansen bij Ajax. En dan moet ie dus gewoon bijtekenen.
4 0
Dennis129
Labyad is klaar in de spits. Huntelaar is vrijwel zeker aan zijn laatste seizoen bezig.
Tadic wordt in de competitie niet als spits gezien. Blijft over Traore.
Perspectief genoeg lijkt me.
6 0
Schwalbino
Mino dunt de kudde uit zodat alleen de echte stabiele talenten overblijven.
2 0
Joseph
Zo lang Brobbey een aflopend contract heeft, heeft Traore een streepje voor.

Voetballend zal Brobbey Traore vanzelf uit de basis spelen, maar Ajax moet er voor zorgen dat ze volgend jaar een spits hebben. Zowel voor Brobbey als Traore is Ajax nu voor hun belangrijker dan zij voor Ajax. Tadic is je eerste en beste spits.
2 -1
Ajaxtao
Het enige probleem is Mino R.
2 0
Oliveira
Ik zou Brobbey bij Ajax 1 betrekken. Laat hem rouleren met Traore en zorg ervoor dat ze samen kunnen bepalen wie in wedstrijden mee spelen
1 -1
Ajax114
Dat gaat niet , het is Traore of Brobbey, Ik zou het wel weten en maak de keuze voor Brobbey die echt beter is dan Traore die er echt niet zoveel van kan.
1 -1
ajaxx123
Brobbey heeft een week geleden nog aangegeven dat het met de verlenging van zijn contract wel goed komt, daar veranderen 5 goals van Lassina niet zo veel aan.

Waarschijnlijk wil Mino gewoon het beste contract voor een speler en daardoor duurt het wat langer.
Denk niet dat Brobbey naar Lassina kijkt, hij is echt wel overtuigd van zijn eigen kwaliteiten en is nu ook weer mee met de CL.
3 -1
trodat4030
Tete, Kluivert en vele andere Mino klanten hebben ook altijd aangegeven dat alles wel goed zou komen, alleen bij Gravenberch bleek dat achteraf ook echt het geval (en dat was slechts een verlenging van 2 jaar en niet 4 of 5). Ik geloof het pas echt als de krabbel er staat. Niet om Brobbey, want volgens mij is hij wel oprecht, maar IEDERE speler gebruikt letterlijk dezelfde zin: Mn zaakwaarnemer is daarmee bezig, ik focus me op voetbal en bemoei me daar niet zoveel mee, het komt wel goed *knipoog in de camera*... Denk je echt dat ze dat allemaal zelf verzonnen hebben? Toevallig allemaal dezelfde zin? Of denk je dat het ze wordt voorgekauwd?
9 0
JariJari
Ik vertrouw spelers die bij Raiola zitten niet (ook Gravenberg niet met die kleine verlenging is hij komend jaar weg). Ik zou dus lekker Traore vorrang geven en Brobey als hij echt niet bijtekent ook bij jong buiten de selectie gaan laten.
0 0
Joseph
Ajax kan er ook voor kiezen om 3 jaar lang een hele goedkope middenvelder te hebben, want reken maar dat Marc niet de hoofdprijs heeft gegeven voor die magere 3 jaar..
0 0
Hollister
Gravenberch zal aan het einde van het seizoen gewoon weer de keuze moeten maken, of verlengen of verkopen... Overmars weet inmiddels wel dat je met Raiola niet in de situatie moet komen dat hij een speler transfervrij kan laten vertrekken als hij zijn zin niet krijgt. En anders verkopen we hem toch aan het einde van dit seizoen als hij niet wil bijtekenen (gravenberch, dan pak je lekker die 25 a 30 miljoen, graag of helemaal niet. Ook Gravenberch ziet dat Ziyech en van de Beek op de bank belanden bij grote clubs, die zal dat heus wel meenemen in zijn afwegingen, zeker omdat hij tegen die tijd misschien ook voor het grote Oranje in aanmerking komt
0 0
Joseph
Ik denk dat als Gravenberch zich blijft ontwikkelen, je met 1 jaar contract ook wel 25 miljoen moet kunnen krijgen en als dat niet zo is, heb je als het goed is nog een jaar een goede speler.

We moeten niet zo bang zijn om spelers aan hun contract te houden als dit in bepaalde gevallen zorgt voor beter voetbal.
0 0
JariJari
Ik ben bang van wel.

Maar zelfs alls je gelijk hebt moet hij dan als huurspeler gezien worden: bij vergelijkbaar niveau heeft een ander de voorkeur. Hetzelfde bij gegunde speeltijd.
0 0
Joseph
Ik denk het niet, dan zou Overmars er 4 jaar van gemaakt hebben. Ik heb overigens nooit zo'n moeite met huurspelers, mits deze van een heel hoog niveau zijn en daarmee andere spelers meer waard maakt. Gravenberch kan je over 2 jaar verkopen, op dat moment ga je die keuze maken: voetbal of geld..
0 0
JariJari
Over 2 jaar is hij gratis. En als hij 4 jaar gewoon niet tekent? Ik hoop dat Marc dan Ryan het gat van de deur wijst maar betwijfel eigenlijk dat hij dat doet.

Talenten zijn zelden van een niveau en stabiliteit dat huren de juiste optie is. Ajax verdient zoveel aan zijn transfers ...
0 0
Joseph
Over 2 jaar zit hij in zijn laatste seizoen, waarom zou je hem dan gratis laten gaan?
0 0
JariJari
Dan wacht hij tot de winterstop en tekent ergens (officieel natuurlijk, in de praktijk heeft die rat dat natuurlijk al geregeld in de zomer van 2022).

Je ziet het zo aankomen. Bijtekenen of banken.
0 0
Soccerskins
Een luxeprobleem vind ik nooit zo’n probleem.
3 0
trodat4030
Het probleem is het contract. Dat is enkel een luxe voor Brobbey en Mino.
1 0
Hollister
Precies zoals Kluivert had, en hoe is het met hem afgelopen? Dat soort dingen zal Brobbey ook wel degelijk meenemen
0 0
Soccerskins
Brobbey heeft meerdere malen aangeven te willen verlengen. Als Ajax daar niet uitkomt met Raiola ligt dat bij Ajax. Maar ik heb er eerlijk gezegd wel vertrouwen in.
0 -4
Libero
Oh, dan is het goed. Het is natuurlijk niet als bij Kluivert die meerdere keren had aangegeven dat het wel goed zou komen.
Dus wat jij zegt is dat diens vertrek bij Ajax lag? Ajax had hem gewoon grootverdiener moeten maken?
Je weet toch dat Raiola bizarre eisen kan stellen, beetje naïef geredeneerd dit.
0 0
Soccerskins
Tuurlijk weet ik dat Raiola bizarre eisen kan stellen. Maar zullen die eisen groter zijn dan de gemiddelde speler in Ajax 1? Ik denk het niet. 5 jaar geleden was dit misschien niet realistisch voor Ajax en was ook een Gravenberch de deur uit gelopen. Nu denk ik dat Overmars wat meer mee kan geven.
0 0
Libero
Er is inderdaad meer speelruimte, maar in het geval van Kluivert ging Raiola echt voor een topsalaris, dat is het soort bizarre eis waarmee hij zeker nu niet aan kan komen voor een speler die zijn debuut nog moet maken. Het is maar een aanname, maar hoogstwaarschijnlijk is het contract van Gravenberch ook maar zo kort verlengd omdat Overmars zijn poot stijf hield op bepaalde vlakken. Nog eens verlengen gaat zeker gepaard met héél veel geld erbij, ook voor Raiola. En zo zal het bij Brobbey niet veel anders gaan, áls hij bijtekent.
0 0
trodat4030
Hm, dat geloof ik ook wel, dat hij dat wil, maar ik ken de tactiek van Raiola wel n beetje. Die heeft gewoon maandenlang 'geen tijd' om te onderhandelen, die kan deze verlenging makkelijk rekken tot pakweg maart ofzo. Want hij is nu zogenaamd ontzettend druk met het voorbereiden op de transfermarkt van januari, in januari vliegt hij de wereld over voor transfers, in februari is meneer een beetje moe (van het dragen van koffers geld waarschijnlijk) en gaat ie ff uitbuiken op een strand in waardanook en in maart komt ie dan eens langs om de onderhandelingen op te pakken. Ondertussen heeft Brobbey weer een half jaar gespeeld, zich ontwikkeld, is ie in het oog gesprongen bij talloze clubs en stapelen de aanbiedingen zich op, de een nog mooier dan de ander. Dan zegt Mino tegen Brobbey, als we het gewoon afkappen met Ajax, speel je 2 maandjes 2e viool in Jong, maar gaan we in juni een ongelooflijke klapper maken met tekengeld, kom je bij een ploeg waar je '100 procent zeker in de basis komt' en is alles koek en ei. En Raiola is manipulatief genoeg om jonge knapen te verleiden om zijn ideëen te volgen. Die gaat wijzen op zogenaamde beloftes die Ajax dan niet is nagekomen, wat die ook mogen zijn. Waarschijnlijk zijn dat niet eens beloftes ook, maar verdraait Mino de uitspraken zo dat ze wel zo lijken.. Zo ging het met Tete, zo ging het met Kluivert, ik ben heel bang dat het met Brobbey ook zo kan gaan. Ik hoop het niet, maar ik zou er absoluut niet van opkijken.

Die zin dat de speler zelf 'er niet mee bezig is, het overlaat aan zn zaakwaarnemer, dat ie graag wil blijven, het allemaal goedkomt', gevolgd door de bekende knipoog in de camera, het is allemaal voorgekauwd. Zowel Tete, als Kishna, als Malen, als Kluivert, als Gravenberch en nu weer Brobbey.. Het is te voorspelbaar, teveel hetzelfde. Het kan gewoon niet zo zijn dat spelers allemaal precies dezelfde antwoorden verzinnen op de vragen over hun contractverlenging. De woorden wijzigen niet eens onderling. Ze zeggen exáct hetzelfde. Alleen Gravenberch tekende uiteindelijk bij (en voor slechts 2 jaar, niet 4 of 5). Nee, pas als die krabbel staat, geloof ik het..
2 0
Soccerskins
Ik denk dat ik me er ook niet meer zo druk om maak. Mocht hij verlengen mooi, vertrekt hij in de zomer (jammer) maar ook prima. Zolang Overmars het voor het zeggen heeft bij Ajax vertrouw ik erop dat er aan het begin van het seizoen een waardige selectie staat.
0 0
AFCA-pride
Mitchel Bakker was ook nog een voorbeeld. Bouy in een verder verleden. Verhaal herhaalt zich helaas, terwijl het ook voor Mino beter zou zijn om een toptransfer te maken (bv De Ligt) na een aantal jaar Ajax. Voor Brian uiteraard helemaal, speeltijd op prof niveau (KKD) heeft hij nu al en voor 1 in het verschiet.
0 0
Ansjo
Tja volgend seizoen zit Brobbey er ook vast bij als Huntelaar stopt.
1 0
Joseph
Of loopt hij gratis de deur uit.
0 -1
Pauw
Ik weet niet of het aan zijn bewijsdrang / enthousiasme ligt, maar Lassina is vooral nog vaak wat wild. Brobbey is rustiger, bedachtzamer, tmaar ook wat passief / lui. Lassina is wel de draufganger waar Ten Hag van houdt. Dacht ook gelezen te hebben dat Ten Hag vond dat Brobbey meer werk moet verzetten / conditioneel beter moet worden.

Voorlopig lijkt Lassina de kans te krijgen. Als hij een goed seizoen draait zal hij ook volgend jaar een streepje voor hebben. In het ideale geval (onder deze omstandigheden) verlengt Brobbey en wordt hij snel verhuurd aan een club waar hij speeltijd krijgt. Jong Ajax is leuk en aardig, maar omdat ze feitelijk voor spek en bonen meespelen zal de druk anders zijn dan bij een club die daadwerkelijk om lijfsbehoud of kampioenschap vecht.
1 0
trodat4030
Brobbey heeft qua inhoud inderdaad een achterstand, dat had hij vorig jaar bij o19 al. Dat was ook de reden dat Heitinga hem geregeld wisselde tegen het einde van de wedstrijd, hij was dan gewoon op en veel minder effectief. Nu zie je in Jong dat hij wel aan het aanhaken is op dat vlak, maar dat is ook de reden dat hij vaak lui oogt, hij moet zn krachten beter leren verdelen tot hij de inhoud heeft om 90 min vol gas te gaan. Ik denk dat hij nu over de volle 90 min misschien gemiddeld 70-80 procent kan geven, hij moet nog toewerken naar 95 min 100 procent. Dat is vooral een kwestie van doen.

Ik snap het ongeduld bij velen, ook met Unuvar, die heeft precies hetzelfde probleem, alleen maakt hij minder grote stappen daarin zo lijkt het, maar mensen onderschatten die dingen vaak omdat het veelal onzichtbare dingen zijn. Spierballen zijn zichtbaar, techniek idem, inhoud wordt vaak over het hoofd gezien, maar is in feite net zo belangrijk. Je wil liever niet starten met een speler waarvan je op voorhand weet dat je hem moet wisselen.
5 0
SjaakWolfs
Mag toch hopen dat Brobbey verleidt wordt tot een verlenging. Zou doodzonde zijn als hij vertrekt.
11 0
Joseph
Het is de natte droom van Raiola, een groot talent met een aflopend contract. Ik vrees dat het moeilijk zal worden Brobbey (Raiola) te overtuigen, zeker met het argument naar de buitenwereld dat je geen kansen ziet met Traore..
0 0
Ajaxmax
Eens, en dan vindt iedereen Raiola een gluiperd. Hij verdient er flink aan maar als 5 om mijn zoon gaat wil ik ook graag zoveel mogelijk voor mn zoon. Ajax is rijk zat
0 -2
MrAFCA
Dit vind ik beetje kortzichting. Ajax wilt ook echt wel het beste voor die jongen. Als supporter van Ajax moet je helemaal goed weten dat je bij AJax op de juiste plaats bent als je een talent bent. Bij Raiola draait het om zoveel mogelijk geld verdienen. Ajax is rijk, omdat het normaal en slim handelt en we moeten niet doen alsof hij een hongerloon krijgt.
Zijn eerste salaris wat hij krijgt van Ajax zal een normaal mens nooit in z'n leven verdienen.
2 0