Wijffels: '0-13 is een psychologische grens te ver'

NickOoms, 26-10-2020 om 13:30, 8503 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Maarten Wijffels is van mening dat Ajax een psychologische grens te ver is gegaan na de overwinning op VVV-Venlo, zo vertelt de journalist in de podcast van het Algemeen Dagblad. Zaterdagmiddag wonnen de Amsterdammers op bezoek bij de Limburgers met maar liefst 0-13 (!). 

Wijffels had liever gezien dat Ajax niet boven de dubbele cijfers was uitgekomen tegen VVV-Venlo. 'Het gebeurt in een tijd waar Liverpool met 7-2 verliest van Aston Villa en ook in andere landen zie je de meest bizarre uitslagen, maar er is wel een soort van psychologische grens. Als het nou 0-9 wordt, maar 0-13. Dat is wel echt een grens te ver.'

Mikos Gouka, ook journalist van het Algemeen Dagblad, heeft totaal geen medelijden met VVV-Venlo, maar hij vindt wel dat dit effect kan hebben op de Eredivisie. 'Het ging nergens over, want het is niet iets waar je graag naar wil kijken. Dit had niets met betaald voetbal te maken. Ik denk dat het uiteindelijk voor de Eredivisie ook niet goed is wat hier is gebeurd. Waarom zou je stoppen als het 0-8 of 0-9 staat. Het is betaald voetbal en ik snap wel dat je meer goals wil maken. Dat gevoel van medelijden heb ik niets mee. Bij VVV moet je afvragen waarom je iedereen laat schieten. Ze deden er niks aan.'

Sjoerd Moussou kan zich niet voorstellen dat Ajax met een goed gevoel de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo ingaat. 'Hans de Koning zat op de bank alsof hij op de camping was en de fase na de rode kaart van Kum was het meest triest. De ene na de andere goal viel er in. Het leek alsof VVV een amateurteam was met een grote kater. Traoré heeft een beetje vertrouwen gekregen door de vijf goals. Ik kan me niet voorstellen dat Ajax met een goed gevoel naar Bergamo afreist.'

'Tuurlijk was het spel goed van Ajax', gaat Moussou verder. 'Ook was het lekker om Davy Klaassen weer in je elftal te hebben. De gretigheid die Ten Hag benoemde snapte ik wel, maar ik vind het raar als je bij 0-10 de bal uit het netje haalt en na afloop dan die keeper gaat troosten.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Atalanta Bergamo? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Elayais
Ik snap het gezeur niet. Ik irriteer me altijd mateloos aan wedstrijden waar Ajax snel op 3-0 staat en dan de wedstrijd maar een beetje uit speelt. Ik vind dat een topsporter altijd meer zou moeten willen, ook individueel. Tadic, Traoré, Antony, etc. die moeten allemaal het doel hebben om topscorer te worden. Natuurlijk komt het team eerst en moeten ze niet egoïstisch rond gaan lopen ballen, maar het streven moet volgens mij altijd het hoogste zijn.

Vorig seizoen vaagde we Feyenoord van de mat en was het 4-0 in de eerste helft. Aan het eind van de dag was ik vooral geïrriteerd dat het aan het einde ook 4-0 was, ik vond dat we Feyenoord daar ook met 7/8/9-0 naar huis hadden moeten sturen want dat kon makkelijk.

Ik vind het bijvoorbeeld ook niet getuigen van weinig respect als Onana de penalty zou nemen, het is gewoon één van je spelers die een penalty neemt en het is mooi als ze dat Onana gunnen. Net als van de Sar destijds. In Brazilië hadden ze een keepr rondlopen die niet anders deed. Er is pas weinig respect als Onana in de spits rond gaat lopen en vrolijk mee gaat ballen.
1 0
de-Ajacied
Volgens van Halst en van Basten was het vertoonde spel van VVV vergelijkbaar met dat van RKC en Zagreb.
Die uitslag is niet slecht voor de eredivisie. Dat is nou eenmaal het niveau buiten de top 3 Ajax Psv en AZ
0 0
Meerkoet
Wat die AD boys vinden boeit toch niemand wat?
Sterker nog, de pers neem ik sowieso niet echt serieus meer.
Die willen alleen nog maar shockeren of hijgend primeurs scoren.
De blaadjes moeten vol en de eens best goede beroepsgroep is verworden tot een stel clowns.
0 0
Boer Gijs
dit maakt Ajax alleen maar sterker, als ze dit hebben gelezen gaan ze met nog beter gevoel richting Atalanta
0 0
Cello
Wanneer je wekelijks dergelijke uitslagen zou hebben....ja dan misschien is er reden om te spreken van dat het allemaal een wel heel erg bedenkelijk niveau is geworden. Maar dat is vooralsnog niet het geval.
Moest ook terugdenken aan de veegpartij die PSV Feyenoord gaf en kan me niet herinneren dat de reacties daarna van eenzelfde niveau waren. Er werd toen, zover ik me herinner, echt geen noodklok geluid en dergelijke.

En deze 0-13 zal ook niet heel snel overtroffen worden, vermoed ik. Al hoop ik wel, dat onze jongens ergens de smaak te pakken hebben en het op een gegeven moment wel een uitdaging zullen vinden om hun eigen record nog iets scherper te stellen.
1 0
Leprechaun
Kan iemand uit dit stuk opmaken wat nou precies de mening is van Moussou? Wat een onsamenhangend geleuter zeg.
2 0
ghouleseddik
Ze winnen met 0-13 en verbreken een vijftig jaar oud record, maar het journaille heeft alleen wat te zeiken.
1 0
TontoKarnaggel
Ach, je kan boos worden om hun hypocratie, je kunt je ook verbazen over de onzin die ze uitkramen maar ik moet er vooral om lachen. Ik zie hier niets anders in dan een verkapt smeken om genade. Ze hebben het opgegeven en het enige dat ze rest is de hoop dat we niet nog verder weglopen. Ze weten dat ze Ajax niet meer bijhouden en aangezien ze zelf niet harder kunnen, "vragen" ze nu ons om in te houden. Ze weten dat ze het niveau van Ajax niet gaan benaderen dus hun enige hoop is dat wij terug vallen naar hun niveau. Ze liggen op hun rug en dat weten ze, ze zullen het nooit toegeven maar ooh, wat weten ze het....
0 0
Ajaxtao
En als we weer met 2 doelpunten een kampioenschap mislopen ,lachen die zelfde ratten van het AD ons uit.
0 0
ajaxwestland09
Volgende grote uitslag tegen feyenooit een 0-10 in die badkuip zal mooi zijn
1 0
3*stars*3
Lijkt er zelfs op dat de journalisten slecht hebben geslapen.
Jeetje, Ajax breekt een record dat lang in de boeken stond.
Wat PSV tegen Fey destijds deed was nog erger.
Hoe je het wendt of keert, Fey blijft een grote naam in het Nederlands voetbal.
Clubs als VVV kunnen tegen zulke nederlagen aanlopen.
0-6/7 maar nu was het 13, so be it.
2 0
TontoKarnaggel
Nou nou, 4 AD boys die een grote huillie huillie doen omdat we teveel gescoord hebben. Hoe hadden die rotterdamse papierboeren het dan in gedachte? Dat we Ten Hag in de rust even naar hun sportredactie laten bellen om te vragen hoeveel we er nog mogen scoren?
4 0
3*stars*3
Ergste zijn de papegaaien die alles maar nalullen.
Op social media, forums en in het dagelijks leven
Ook op werk paar collega’s die het hadden over, “niet goed voor het Nederlandse voetbal”, flikker toch op man.

1 ding is zeker, de messen zijn geslepen om Ajax morgen/overmorgen aan te pakken als Ajax niet wint in Bergamo.
1 0
alvin01
Had er nog 1tje bij gescoord, dat was een mooie tribute naar Johan.....#14.
0 0
Van Reenen
Wijffels? Ik twijfel aan zijn verstandelijke vermogens in zeer grote mate. Hij is zeker vergeten dat zijn clubje aan dat riviertje zich bewust liet slachten door PSV. Reden: voorkomen dat Ajax kampioen werd op doelsaldo. En daar hoor je die andere hufters van het AD ook niet over. Walgelijk.
3 0
insectenverdelg
Wat willen ze mou eigenlijk.Jaren lopen zeuren dan Nederland Europees een bijrol vervult. Ajax pakt de handschoen op en laat zien dat ze mee kunnen doen. Dat betekent dus dat Ajax sterker wordt. Ook in de breedte. Maar dat mogen ze dan niey op het veld laten zien? Wat een onzin. Of verwachten zecdat de hele eredivisie ff naar PL niceau gaat.

Kortom het is heel goed voor het Nederlandse voetbal dat Ajax beter is geworden en vaker opmerkelijke resultaten in Europa behaalt. Dan is dit de keerzijde. Vraag is hoe je t amders wil..... t toon alleen maar aan dat Ajax eigenlijk maar beperkt tegenstand krijgt in de eredivisie. Il zou fortuna ook nog rf zo over se knie leggen gewoon om te laten zien wat t verschil is.

Triest gezuer.
4 0
Simon1
Dit is hartstikke goed voor het voetbal, heel erg goed zelfs. Het gat tussen de topclubs en kleine clubs wordt zo gelukkig goed uitgebeeld en zou, naar mijn mening, moeten leiden tot Europese competities zodat al die kwaliteit wekelijks tegenover elkaar staat. Sorry, maar wie zit er nu te wachten op VVV - Ajax, Ajax - RKC of Feyenoord - Ajax? Heel de wereld ziet liever wedstrijden als Ajax - Juventus, Real madrid - Bayern Munchen en Liverpool - Barcelona. Dat is veel aantrekkelijker en zal uiteindelijk de kwaliteit van voetbal op hoog niveau alleen maar doen toenemen.

Laat amateur en semi-prof in waarde, dan zijn we ook af wat dat gehuil uit Rotjeknor.
1 -1
Juichtoon
AD Sportwereld is een schande voor de journalistiek!
3 0
ChrisMokum
Ik hoor louter van positieve reacties uit het buitenland, maar in Nederland gaat ons aller Ajax te ver.
2 0
ETM
Ik schrik wel echt dat dit geluid op bijna alle voetbalmedia podia klinkt. Ajax heeft iets gedaan wat eigenlijk niet mocht?
Is het daarom zo dat dat oude record zo lang stond? Er is een etiket, een ongeschreven regel? Waarom heb ik dat nooit geweten? Wel dat teams zich meestal gaan sparen bij een ruime voorsprong.
Gallery-play is oneerbiedig, als t echt puur om te sollen is maar dat heb ik Ajax niet of nauwelijks zien spelen. Ajax was bloedserieus! De missie om zoveel mogelijk te scoren dus. En dat is echt wel opvallend hoor. Als je iets zou moeten willen bespreken dan is het dat. Ik lees ook dat t te maken had met gretigheid bank om zich te bewijzen, maar mij viel juist het samenspel op. Combinatie na combinatie. Bovendien, bankspelers hebben die gretiheid altijd.

Maar het gaat overal meer over hoe slecht VVV was, en dat zal allemaal wel, maar hoe zit het met het hoge niveau dat Ajax ineens de hele wedstrijd haalde. Waarom is dit dan nog nooit eerder gebeurd? Gaat iemand het daar nog over hebben? Mentaal geknakte degradatie kandidaten daar heeft Ajax zovaak tegen gespeeld.
Een slechte aanname Onana en ik dacht 1 kopkans, meer heeft Ajax niet toegestaan. Ajax was gretig zegt men dan, en ja dat was zeker zo, maar waarom dan?

Ik denk persoonlijk dat het alles met Liverpool en de CL te maken had. Daar komt het vuur vandaan.

En dit is dan slecht voor het Nederlands voetbal? Maar ik heb daarvoor nog geen enkel argument gezien. Ging het daar dan over toen VVV gelijk speelde tegen AZ?
9 0
insectenverdelg
Tegen Heerenveen stond het oom 3-0 bij rust en was Tadic nooit dat ze de 2e helft niet goed speelde Toeval dat ze nu wel scherp waren? Denk t niet. Fortuna moeten er ook minimaal 7 of 8 worden.
0 0
Welja
Haha... Nederland is van slag.
12 0
Mike4wheelz
Het is werkelijk waar nooit goed... als je het bij 0-5 houdt dan heb je ingehouden en is het een zakelijk en doodsaaie wedstrijd geweest waar de “sterren” alweer met hun hoofd elders waren... En verbreek je een record, dan is het niet goed want je bent te ver gegaan. Pleur op! Records zijn er om te breken, sowieso werd de Nederlandse competitie al jaren niet meer zo serieus genomen, dit verandert daar weinig aan.
5 0
Libero
Die club heeft alles gekregen wat het verdiende.
Hadden ze maar het kunstgras moeten sproeien destijds!
Mossou is gewoon zuur dat ie herinnerd werd aan de 0-8 tegen zijn club en Wijffels is sws een raar ventje dat vroeger niet mee mocht voetballen.
7 0
AlexIbarra
Haha, dat bizar droge kunstgras ja.. Scherp!

#neverforget
0 0
DeKenner
Wat een onzin zijn dit soort berichten toch zeg, paar seizoenen terug won PSV met 10-0 van Feyenoord. Een duel tussen twee Nederlandse topclubs. Dat was veel erger dan dit maar toen hoorde je zulke onzin niet.
8 0
Mike4wheelz
Ja juist!!!
1 0
TontoKarnaggel
Gatverdamme, sporters die hun best doen, dat moeten die arrogante teringlijers uit Amsterdam wel zijn, beetje uitsloven ten koste van vvv, bah. Neem een voorbeeld aan feyenoord, die gunt elk semi amateur tegenstander een puntje....
12 0
Oliveira
Wat een nep journalistiek is dit zeg....
2 0
sebastiaan1900
Sjoerd M. kan het zich niet voorstellen dat Ajax met een goed gevoel afreist.
Wat is het toch een droevige vent. De Ajaxspelers genoten van deze wedstrijd. Hartstikke goed om in een lekkere flow te komen.
1 0
Hans Kraay Jr.
Zo nou hebben we iedereen wel ongeveer gehad, of zullen ze het vanmiddag ook nog bij RTL boulevard bespreken?
0 0
mickey2602
Vanavond VI,Jinek op RTL4,Op1 op NPO1 en pas dan hebben we iedereen gehad;-)
0 0
Ferd
Ik zie de rijdende rechter nog wel naar de Arena rijden hoor.
0 0
ram
Dat lijkt me duidelijk. Ajax heeft iets verschrikkelijks gedaan en moet nu echt op de blaren zitten.
0 0
Hollister
Wijffels, onze ras PSVer, heeft nog nooit iets positiefs geschreven over ons.,.. sluit je lekker aan bij Driessen en Mike Verweij... des te meer die zeiken des te beter het ons gaat
1 0
Bjorn
Het is toch niet aan Ajax om mededogen te tonen? Dit is competitievoetbal waarin elk doelpunt telt.
3 0
AlexIbarra
Belachelijke column, ik ga er niet eens meer op in (heb al 380 GB aan geouwehoer geplaatst hier de laatste dagen).

Maar ik kan toch smakelijk lachen om een hoop reacties hieronder. :)
1 0
Aspers73
Zie net dat deze wedstrijd wereldwijd live is uitgezonden
0 0
Rijn1
Bepaalde journalisten en analisten kunnen hun anti-Ajax sentimenten niet meer onderdrukken. De kul die ze verkondigen wordt met de week groter.
3 -1
ram
Ja, precies. Dit kon echt niet.

Morgen hoop ik dat de politie Ten Hag oppakt en gaat verhoren. Ik verwacht ook zeker een zware boete of misschien wel strafrechtelijke vervolging voor Traore. En het zou mij niet verbazen als er een schadeclaim vanuit Venlo komt.

Zwarte dag voor Ajax en voor het Nederlands voetbal. Dit nooit meer!

#JesuisEredieviesie
15 0
OpaVerteld
ik zit inmiddels al te wachten tot we een boete van de tuchtcommissie krijgen wegens provocerend en onsportief gedrag......
Typisch Nederlands gelul weer. Iets met een maaiveld of zo.
A.s. zaterdag tegen Fortuna, weer dubbele cijfers!
0 0
mickey2602
Die lui kunnen beter niet komen opdagen,verliezen ze met "maar"3-0 en Ajax heeft extra rust richting de CL wedstrijd.
0 0
Redrum
De conclusie van de media over dit weekend: Ajax heeft zich zwaar misdragen en moet zich schamen. Feyenoord heeft een knap punt gepakt na een zware Europese week en psv is ontzettend genaaid omdat de VAR de totaal onterechte penalty in blessuretijd terugfloot. Ik vind het allemaal prima. Begin steeds meer te genieten van al die onzin eigenlijk.
11 0
Kuningast
En fey is nu al een jaar ongeslagen! niet te vergeten
0 0
stefanwillem
Inderdaad, dit begint surrealistische vormen aan te nemen.
6 0
stefanwillem
Als je na 0-5 niet meer scoort: Ajax liet de kans liggen om op doelsaldo uit te lopen.
Als je 0-13 wint: Ajax is gemeen.
4 0
Jariiii
Het wordt allemaal steeds gekker.
Voor het eerst sinds vele seizoenen zijn de dubbele cijfers gehaald en na vijftig jaar is het oude record verbroken. Een unieke, mooie prestatie. Meer is het niet, maar zeker ook niet minder. Al het negatieve gezeik erover slaat nergens op en komt alleen maar voort uit afgunst jegens Ajax. Next.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Ze verdienen hier hun geld, mee? Oh jee...
1 0
Cello
Hoe vaak zeiken de heren journalisten wel niet, wanneer het bij rust 4 a 5-0 staat, dat een team in de tweede helft dermate veel gas terug neemt en de tweede helft compleet saai is en eigenlijk ook schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Dan heet het, dat het team dat wint zichzelf te kort heeft gedaan en aan het doelsaldo had kunnen werken. En dus klaagt men dan daarover.
Nu gaat een team, Ajax in dit geval, wel vrijwel 90 minuten voluit en krijg je dit geouwehoer van gasten als Wijffels, Gouka en Moussou. Eigenlijk te zielig voorwoorden.

En verdergaat het niet eens om dat VVV zo zwak was, maar meer nog dat vrijwel alles bij Ajax klopte op zaterdag middag. Het tempo was vrijwel de gehele wedstrijd zeer hoog (vanaf minuut 1), waardoor VVV altijd en overal op het veld te laat was. En zelfs die momenten, dat ze wel 'op tijd' waren speelde Ajax one-touch en konden ze toch niet de al onderscheppen en in de wedstrijd komen. Daarbij was óók de passing aan Ajax zijde zeer goed en nauwkeurig (ik dacht zelfs ergens gelezen te heen van 88%), zelfs in de kleine ruimtes.
Kortom.... voor VVV ging werkelijk op alle fronten alles veel en veel te snel. Maar dat zou het ook zijn gegaan voor alle andere 16 ED-clubs. En dan zou het niet tegen iedereen in de dubbele cijfers eindigen, maar een grote uitslag zou het tegen elke club uit de ED geworden zijn.

Je kunt in zekere zin zelfs respect opbrengen voor een VVV, dat het uiteindelijk niet is overgegaan op ordinair schoppen van de tegenstander, iets wat je dan bij zulke wedstrijden dan nog wel vaak ziet gebeuren. Maar de overige 16 ED clubs kunnen niets anders dan blij zijn dat zij niet de tegenstander waren op zaterdag.
3 0
Libero
Er was er een bij VVV die zei 'over mijn lijk' en die kreeg rood.
In ieder geval één voordeel van de VAR, als die zijn werk doet tenminste, is dus dat ze niet meer wegkomen met een ordinaire schoppartij als ze het voetballend niet kunnen bijbenen.
0 0
kade88
Wij gaan onszelf niet verlagen tot het niveau van de eredivisie. Laten ze zich maar optrekken aan ons.
4 0
rajz
Precies dit!
0 0
Dubbelvla
er liep een beetje bloed uit mijn ogen door het lezen van deze tekst; nog nooit zoveel onzin tot me genomen in zo'n korte tijd.
2 0
atalantanio
Nee Ajax zal na die 0:13 inderdaad niet met een positief gevoel de wedstrijd tegen Atalanta in gaan. (......)

Hahahahaha waar halen ze dit soort “analisten” vandaan? Pieter Baan Centrum? Grotere onzin bestaat werkelijk niet.
8 0
Kuningast
9-0 is leuk maar 13-0 gaat te ver? Kan iemand mij dit uitleggen?
2 0
JariJari
Wanneer spelen we tegen ADO? Die leken mij gister tegen AZ NOG slechter.
1 0
Babayaka
Hopelijk doet ajax volgende week een poging om dat record nog wat scherper te zetten.
15-0 of 20-0 zou ik leuk vinden.
3 0
AFCA.
Maarten wijffels is dan ook een psv'er in hart en nieren.
3 0
Jaridebeste
Dit is toch echt Nederland op z'n smalst. Er is werkelijk waar altijd wat te zeiken. En zeker Ajax kan het nooit goed doen.
5 0
Truth
Mijn hemel, was de azijn overal weer in de aanbieding ofzo
5 0
goajaxgo
0-13. Niks mis mee.
5 0
booya4afca
Haha, typisch Nederlandse journalistiek.....
Je zou bijna hopen dat de spelers dit lezen en dit als motivatie gebruiken om volgend weekend ook Fortuna met 11,12-0 het veld af te poetsen.

Wat een armoede.
5 0
Babayaka
Ik zou het oohangen als trainer zijnde.
0 0
mgtow
Is er een psychiater in de zaal? Dhr Wijffels vraagt om een psychische check up.
1 0
martijnmartijnk
Al die columns en opinies zijn gewoon geschreven vanuit het angst perspectief dat blijkbaar iedereen heeft. In plaats van de credits te geven aan Ajax dat gewoon heel erg goed en geconcentreerd heeft gespeeld, ga je nu de prestatie afbreken omdat je bang bent dat het je eigen cluppie ook kan overkomen. Schrijf dan over het schandalige flutbeleid wat die club uit rotjeknor al jaren en voert en de gebrekkige visie die de club heeft (bijv. het niet inschrijven van het jong team in de KKD).
3 0
ajaxxcied4life
Hoor je niemand over en niemand lijkt dat wat te interesseren. Vervolgens is het wel Ajax dat de Eredivisie hoogstpersoonlijk de vernieling in helpt. Het is allemaal niemand zijn schuld behalve die van Ajax. Rechtstreekse plaatsing voor de CL? Dat komt door de Eredivisie niet door Ajax. AZ dat 5 maal gelijkspeelt? Dat komt omdat Ajax allemaal corona richting Alkmaar blaast? PSV dat verliest? Dat komt door Ajax want KNJB je weet zelluf.
1 -1
Toon meer reacties