'Daar denken kenners binnen Ajax finaal anders over'

BartVeenstra, 26-10-2020 om 08:05, 21250 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Hugo Borst denkt dat de vijf goals die Lassina Traoré maakte tegen VVV-Venlo lelijke gevolgen kunnen hebben voor Ajax en met name Brian Brobbey. Dat schrijft de journalist in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'Lassina Traoré maakte er in Venlo vijf. Daar baalt Brian Brobbey, spits van Jong Ajax, van. Hadden verdomme zíjn goals moeten zijn', schrijft Borst, die zag dat Erik ten Hag voor Traoré heeft gekozen. 'Brobbey, beweert Ten Hag, is nog niet klaar voor de Eredivisie. Tja, daar denken heel wat kenners binnen Ajax finaal anders over. Die zien in Brobbey de nieuwe Lukaku.'

'De vijfklapper van Traoré kan lelijke gevolgen hebben', vervolgt Borst, die daarna uitlegt waarom. 'De onderhandelingen met Brobbey (vertegenwoordigd door Mino Raiola) lopen niet zo lekker. Contractverlenging moet nu echt. Want komende zomer loopt Brobbeys contract af. Lijkt de Ajax-opleiding eindelijk een echte nummer 9 af te leveren, vertrekt hij straks voor 0 euro naar Engeland, Duitsland of Italië.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Atalanta Bergamo? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
mag hopen dat hij beter wordt dan lukaku
0 0
Elayais
Als er zo over Brobbey gesproken wordt dan kan hij alleen nog maar falen. Hij laat hele goede dingen zien en heeft uitstekende kwaliteiten, maar hij moet het eerst gewoon op weer een niveau hoger laten zien.

En ten Hag zei niet dat Brobbey niet klaar is voor de eredivisie, hij zei dat Brobbey nog niet fit genoeg is voor de eredivisie. Dat is op zich niet zo raar, er wordt toch op weer een hoger niveau gespeeld met meer snelheid en intensiteit. Unuvar heeft bijvoorbeeld een tijdje terug ook al aangegeven dat hij eerst aan zijn fitheid moet werken voordat hij klaar is voor Ajax 1.

Ik vind Traoré ook helemaal niet zo slecht als vele hier dat lijken te vinden. Is ook nog hartstikke jong en heeft nog veel te leren. Hij heeft natuurlijk in Afrika 2 jaar lang zo goed als niet gespeeld voordat ie naar Ajax kwam. Dat is best een gat in je ontwikkeling, daar zit wel potentie in.
0 0
Caparzo
Gravenberch had geluk dat de Sr. veel invloed op hem had, en Raiola tegenwicht bood.
Z'n Ouweheer gaf zelf aan, Raiola zegt "je kunt morgen je been breken", pak die poen.

Hij zal ook zeggen, kijk naar Kishna, z'n knieën kapot maar wel financieel binnen.
Of Bouy, of Kluivert, carrière naar de gallemiezen, maar wel dikke bankrekening.
Je kan daarna altijd nog naar ADO of PEC maar hebt dan nooit meer geldzorgen.

Ik hoop dat Brobbey ook een wijze vader heeft.
0 0
trooop
Hoe graag AS het ook anders ziet, kluivert is een slecht voorbeeld. Die is net op voorspraak van de beste jonge trainer van europa naar leipzig gehaald, startte ondanks 'aanpassingsproblemen' na 1 wedstrijd al basis, is nog hartstikke jong en barst nog altijd van het talent. Kluivert is nog lang niet klaar.
0 0
Yeshyeshyall
Ja eens al had hij bij Ajax inmiddels 2 seizoenen basis gestaan en CL ervaring. Dan had ie de stap naar een echte topclub ws alsnog kunnen maken
0 0
oudzuid2
was toch Brobbey die heel recent zei dat het wel goed komt met die verlenging?
3 0
Ferd
Dat zeiden Tete en Kluivert ook. Zelfde zaakwaarnemer, zelfde woorden. Eerst zien, dan geloven
1 0
debarbaar
Ja maar dat statement zou ik met een flinke korrel zout nemen. Raiola is de zaakwaarnemer. Die ziet al Euro tekens, Raiola's clienten hebben niets te vertellen. Die geven een volmacht af en vervolgens eindigen die bij een verkeerde club. Zolang Raiola maar miljoenen in zijn zak steekt.

Als Overmars een kerel is zet hij 1 december als deadline en als er geen contract is dan zet je Brobbey op de tribune. Kijken hoeveel beter hij daarvan wordt en hoeveel minder geld dat Raiola oplevert.
0 0
Bjorn
Die jongen is 18 jaar en doet het net even lekker bij Jong Ajax, rustig rustig.
0 0
mvdk
Brobbey zit in de CL-selectie. Fijne dag verder, Borst.
7 0
jutter
Ik sla Brobbey beduidend hoger aan dan Traoré. Is ook niet voor niets opgenomen in de selectie voor de wedstrijd tegen Atalanta. Zal geen basis debuut voor hem worden normaliter, maar kan zeker invallen, een beetje zoals pinchhitter Huntalaar, als de nood aan de man is en de wedstrijd daarom vraagt. Brobbey is met zijn fysiek een prima aanspeelpunt en een plaag/handenbinder voor veel verdedigers, ook op een wat hoger nivo dan hij nu bij Jong gewend is. Maar is ook snel, vrij redelijk in de combinatie en goed in zijn kopspel. Dat zijn allemaal zaken die menig spits van dezelfde leeftijd als Brobbey doorgaans ontbeert. Het is misschien nog wat te vroeg om de vlag uit te gaan hangen, maar hij en, misschien meer nog, Hansen gaan een goede toekomst tegemoet bij Ajax n.m.m. En dan kan Jong, zie De Ligt en Frenkie bijv., door het spelen tegen doorgaans oudere, en fysiek sterke, spelers een hele goede leerschool zijn!
0 -2
Ozymandias
Ik zie persoonlijk geen groot verschil tussen het potentieel van Traoré en Brobbey. De enige reden waarom ik bij beide spelers denk dat ze een kans maken om bij Ajax te slagen is dat ze een geweldig overzicht hebben voor een spits van hun leeftijd. Ze weten beide altijd precies waar de lopende spelers zich bevinden (zelfs als er in hun rug een loopactie wordt gemaakt). Traoré deed het vorig seizoen bij Jong Ajax minstens net zo goed als Brobbey het nu bij Jong Ajax deed. Ik begrijp daarom de hype rondom Brobbey niet helemaal.

Er is trouwens één ding wat enorm in het voordeel van Traoré spreekt en dat is dat Brobbey vanaf acht jarige leeftijd door één van de beste jeugdopleidingen ter wereld wordt opgeleid terwijl Traoré pas op achttien jarige leeftijd bij een goede opleiding terecht kwam en daarvoor twee seizoenen bij Ajax CT zat waar hij geen officiele wedstrijden mocht spelen. Het feit dat Traoré het niveau heeft gehaald wat hij nu heeft zonder een goede opleiding betekent misschien dat hij (zeker tactisch maar ook qua voetballend vermogen) een groter onvervuld potentieel heeft.
0 0
Sjaakvaak
Qua doelpunten deed hij het net iets beter, qua assists deed Traoré het zelfs veel beter.
0 0
Sjaakvaak
Hoezo sla je hem "beduidend" hoger aan?
0 0
Ajaxadept
Al de betweterige analisten die al weken lopen te neuzelen dat Ajax niet in staat is een goeie (?) spits aan te trekken..! Nu schopt een ingezette spits er 5 goals in, wordt de "stemming" weer verlegd naar woorden als schandalig. Borst pretendeert kenners binnen Ajax te kennen en spreken, het lijkt meer op kinnesinne richting Ajax om Brobbey middels Raiola naar "de uitgang" te brengen!
6 0
Ozymandias
Hahaha, zo had ik er nog niet eens over gedacht.
1 0
godlike
Brobbey hoeft alleen maar naar de voorgaande vertrokken talenten te kijken, wie is er geslaagd?... je zit nergens zo goed als bij Ajax. Geduld hebben en het komt goed.
2 0
ZwartNazareth
Ik vind Traore en Brobbelmans allebei niks. Te lomp. Mag dat ook?
2 -5
Aspers73
Ben het met je eens, als oudere Ajacied helemaal. Sinds Patrick Kluivert geen enkele (top) spits meer voortgebracht.
0 0
Jeugd
Tuurlijk mag dat maar Suarez was ook lomp en ging overal dwars doorheen. Je hebt waarschijnlijk voorkeur voor verfijnde spitsen zoals bergkamp en van Basten. Dat wil niet zeggen dat lukken achtig types niet ook hele goede spitsen kunnen zijn
2 0
Jeugd
Lukken is Lukaku
1 0
Joseph
Alles mag, maar het is wel vreemd voor een jongen die ondanks zijn enorme fysiek zo bewegelijk is en de snelste is van de selectie.
3 0
Ozymandias
Wat vind je precies lomp aan Brobbey?
2 0
AlexIbarra
Wat Ten Hag laatst antwoordde op de vraag waarom Brobbey niet mee ging met 1 is dat Brobbey nog niet fit was en eerst een paar keer 90 minuten in Jong zou moeten spelen.
Medisch niet klaar zijn voor de Eredivisie en gewoon Niet klaar zijn voor de Eredivisie is natuurlijk wel een verschil.

Snapt Hugo ook wel, maar ja..
7 0
PetrosQ
Als Traoré er niet was, dan had Brobbery nu bij Ajax 1 gezeten. Brobbery moet alleen geduld hebben. Heeft hij zich al een jaar lang als eerste spits bij Jong Ajax bewezen? Nee. Vorig jaar deelde hij die positie met Danilo en Traoré. Daarnaast is Brobbery ook jonger dan die twee.

Wat wellicht wel goed is, is als Brobbery in de winterstop voor een halfjaar wordt verhuurd aan een club in de Eredivisie. Bij Ajax 1 is nu geen plek, maar als zich beter toont in dezelfde competitie als waarin Danilo en Traoré spelen, komt hij volgend jaar heus wel aan de bak bij Ajax 1.

Als Brobbery toch vertrekt, is dat niet de schuld van Ajax. Dan is het een ongeduldige Brobbery die naast zijn schoenen loopt en denkt dat de makkelijke weg de snelste weg is. Als een succesvolle carrière wil, dan moet hij bij Ajax blijven. Laat maar eens zien dat je de KKD bent ontgroeid door topscorer te worden en Jong Ajax eigenhandig naar een topnotitie te schieten.

In het buitenland worden Nederlandse talenten vrijwel nooit beter dan de potentie die ze hadden in de jeugd van hun BVO. Ik kan zo twintig tot dertig namen noemen, maar Kluivert is nog wel het beste voorbeeld. Als hij bij Ajax was gebleven, was hij onderdeel geweest van de beste jaren van Ajax sinds 1995. Via de bank bij AS Roma is hij nu in Duitsland beland bij een vergelijkbare club als Ajax. Waar had hij nu gespeeld als hij was gebleven? De Jong, De Ligt, Van de Beek en Ziyech spelen nu allemaal in de Europese top.
4 0
Dubbelvla
Brobbey*
4 0
insectenverdelg
Ik denk dat als Traore er niet was, dat er nu een andere spits was geweest.....
1 0
DeMeervanweleer
IJdele Hugo voedt graag welk negatief sentiment over Ajax dan ook in Rotterdam en omstreken.
Heeft niets met de realiteit te maken, zo doen ze dat in de media, onze ' eigen' Valentijn bakt ze ook steeds bruiner; Ten Hag is in zijn ogen geen echte Ajacied omdat hij Taylor op de bank liet. Wie de de criteria voor het predicaat :" echte Ajacied" ook moge opstellen, hij in ieder geval niet...
6 0
Adam24
Van die 'kenners' die ook een keer een wedstrijdje Jong Ajax hebben gezien. Hij begint net wat beter te functioneren in de KKD. Ben blij dat ze bij Ajax niet meer zo opportuun omgaan met jonge spelers als voorheen en ze veel meer tijd geven om te rijpen en ook om bij het eerste aan te haken.
1 0
Ozymandias
Als er iemand is bij Ajax diet denkt dat Brobbey de nieuwe Lukaku is moet die direct worden vervangen. Brobbey is fysiek sterk en (zeker voor iemand van zijn postuur) explosief maar verder zijn er nauwelijks aspecten van zijn spel die goed vergelijkbaar zijn met die van Lukaku. Dat soort vergelijkingen kijken vaak niet veel verder dan de huidskleur van een speler. Net als bij Riedewald, Bazoer en Gravenberch die nieuwe Rijkaard werden genoemd.
8 0
BlueDuke
Ik denk dat als Traore lrkker gaat lopen (en dat moet nog blijken) het harstikke goed voor brobey kan zijn. Vergelijkbare type is het veel makkelijker instappen in ajax 1. Als je een totaal ander type vervangt dan moet het team aan je wennen en dat kost tijd.
4 0
020bornraised
Nou als je binnen Ajax perspectief hebt, is dit wel als spits. Hebben verder helemaal niks rondlopen. Zeiken om te zeiken dit, lekker stoken.
3 0
Subzzee
De nieuwe Lukaku? Rustig aan Hugo. Lukaku zat op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van Anderlecht en was de topscorer van de Belgische competitie. Brian Brobbey is 18, moet nog voor het eerste elftal van Ajax spelen en is niet eens topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.
3 0
Sjaakvaak
Overigens hilarisch hoe Borst de uitslag durft te verbinden aan de contractonderhandelingen van Brobbey. Hoezo is dit nou weer negatief? Brobbey heeft nog steeds meer dan genoeg vooruitzichten bij Ajax.

En wat nou als je hem wel had laten spelen? En hij deed het goed? Dan gaat hij nog betere contractvoorwaarden eisen, of speelt ie zichzelf misschien wel lekker in de kijker voor andere clubs. Nee, laat die jongen lekker bij Jong zijn minuten maken en aldoende snel zijn contract verlengen.
2 0
Sjaakvaak
De waan van de dag regeert weer. Eerst liet Traoré prachtige dingen zien bij Jong Ajax en werd er geschreeuwd dat hij naar het eerste moest komen. Nu zit hij vast bij het eerste maar wordt hij na een paar slechte wedstrijden al volledig met de grond gelijk gemaakt door sommige analisten en 'supporters'.

Nu draait Brobbey even lekker bij Jong en verdient hij de plek van Traoré? Die jongen heeft ook nog niets bewezen in de Eredivisie. Gun Lassina eerst het vertrouwen.
7 0
MK77
Hij moet ook nog even verbloemen dat hij daarvoor zat op Traore zat te zeiken.
2 0
DeKenner
Brobbey heeft zich zeer recent nog uitgesproken dat hij niets liever wil dan bij Ajax doorbreken, en dat het wel goedkomt met zijn contract. Ik heb daar ook alle vertrouwen in moet ik zeggen.
2 -1
Joseph
Dat die woorden leeg zijn is wel vaker bewezen. Kluivert niet, Gravenberch wel, feit is gewoon dat hij op dit moment gratis de deur uit loopt in de zomer.
0 0
4xEC1
Iedere speler wil toch het liefst doorbreken bij Ajax? Ik denk dat dat wel oprecht is van hem, het ligt natuurlijk in de eerste plaats aan hem zelf of hij het geduld heeft daarvoor, je weet alleen nooit welke spelers zich wel of niet door hun omgeving (zaakwaarnemer) laat beïnvloeden.
1 0
Godenzoon24
Dat zei Kluivert ook met dezelfde zaakwaarnemer!!!!!
2 -1
Wout1988
Dit werd ook over Gravenberch gezegd
3 0
ajaxxcied4life
Inderdaad. Ik ga er stiekem vanuit dat het niks meer wordt. Dit getreuzel en gesar vanuit Kamp-Brobbey lijkt een prelude voor een vervroegde uittreding
1 -1
Joseph
Brobbey moet je pas opstellen als hij zijn contract getekend heeft, bij Kluivert kregen we nog een aantal miljoen voor het in de schijnwerpers zetten, bij Brobbey krijgen we helemaal niks.

Verder hoort Brobbey er gewoon te staan, daar zit veel meer potentie in.
1 -1
Dubbelvla
Och, och, Ajax heeft een topweekend gehad dus het anti-ajaxcorps moet er alles aan doen om toch nog een vleugje negativiteit te vinden, ergens. Zoals Brobbey zelf zou zeggen: 'ja hoor, is goed meneer... dag.'
7 0
Kuningast
Precies dit. Wat een kut media hebben we toch hier. Alles naar het negatieve trekken.
0 0
Alexander40
Traoré is beter dan Brobbey. Borst is gewoon gefrustreerd. Direct na afloop van VVV-Ajax focuste hij bij Fox tot in het extreme over hoe slecht de uitslag voor de eredivisie was. Hield vervolgens hierover op langs de lijn zelfs een pol en werd daar bozig als iemand het niet met hem eens was. Alles om de aandacht af te leiden van de prestatie van Ajax
4 0
Sjaakvaak
Zijn optreden bij Fox na de wedstrijd was ronduit schandalig.
1 0
Godenzoon24
Juist Traore maakt er min 30 in jong! Traore spoelt effe wat minder en Brobbey is veeeel beter. Totdat die 2 x slecht speelt en kan hij er ook niks meer van! Opportunisme!
3 0
Cesc8
Mag het toch serieus niet hopen, dit is DE spits voor Ajax. Niet van de bal te krijgen, is beresterk en is ook nog is behoorlijk snel, heeft altijd oog voor medespelers en maakt er zelf ook genoeg.
Let op mijn woorden, als je met deze jongen gaat spelen in de punt word Ajax een klasse beter.
0 0
Ajaxadept
Dus omdat Mino Raiola de zakenbehartiger van Brobbey is, moet Ajax Brobbey z.s.m. gaan opstellen anders loopt hij straks transfervrij de deur uit. Hoe gek kan en wil je het maken...!
5 0
Sjaakvaak
Hugo danst graag naar de pijpen van Mino. Blijkbaar is hij toch wel vatbaar voor de dreigementen van Mino, gelukkig is Overmars dat een stuk minder.
2 0
migilo
Qua statistieken doet Brobbey zeker niet onder voor Traoré, en ze schelen maar 1 jaartje qua leeftijd.
Dus in die zin snap ik de column wel en denk ik dat Brobbey zich inderdaad zorgen moet maken zolang Traore aan het doorbreken is. Stel er komt een club voorbij met een goed verhaal, dan zie ik geen reden waarom Brobbey bij Ajax zou willen blijven.
1 -1
Sjaakvaak
Volgens mij vergeten veel mensen hier dat Traoré uitstekende statistieken had in Jong Ajax. Vorig jaar:

109 minuten nodig per goal,
202 minuten nodig per assist

Brobbey dit jaar:
120 minuten nodig per goal
600 minuten nodig per assist
1 0
Bennyben
Brobbey, taylor onana baalde allemaal en bij feyenooit lopen ze de polonaise want ze hebben een puntje bij rkc behaald hahahahahahahanaha
3 -1
MaximilianRosse
Hugo Borst, niemand neemt deze man serieus. Een van de slechtste columns die ik ooit heb gelezen.
3 -1
Bennyben
Walian en hose werden ook grootte toekomsten belicht we weten allebei hoe dat is afgelopen hecht niet zo veel waarde aan de mening van Hugo.
2 -1
MK77
Sierhuis, Cassiera
0 -1
Spectre
Goh Brutil Hosé ja, dat is ook alweer ff geleden
3 0
Libero
Die gast lacht de ballen uit zijn broek. Kan al pretenderend dat hij werkelijk bronnen binnen Ajax heeft heeft gewoon willekeurige onzin spuien, daarmee aandacht genereren en zijn centen verdienen en als kers op de taart Ajacieden de kast op jagen.
1 0
trainerdv
Het zit anders hoor: We zitten niet dik in de spitsen. 1 blessure, of coronageval en de wereld (of eigenlijk de selectie) ziet er weer anders uit. Brobbey is 18 en talentvol. Dat krijgt bij Ajax altijd een kans. Traore is redelijk bezig, niet super en er is geen reden om aan te nemen dat Brobbey hem niet uit de basis kan trainen.
0 0
TontoKarnaggel
Een spits die 5 goals scoort en ook nog eens 3 assists geeft slecht nieuws noemen. Allemachtig, zelfs dit krijgen ze tot iets negatiefs gespind. Moeten we dan vanaf nu ook maar massaal treuren om een goede redding van Onana? Of balen dat Blind weer heerlijk speelde?
3 0
mgtow
Ja ja jaaa vervelend figuur. Moet je niet over psv, AZ en Feyenoord schrijven? Gaat niet bepaald goed met ze, he? Oh niemand geeft ook maar ene fuck om die heilige driefaalhaasheid? Tja vervelend wel...
3 0
Jaridebeste
Mijn hemel, is azijn in de aanbieding of zo? Sinds de 13-0 alleen maar gejank en geklaag. En maar stoken. De afgunst druipt er vanaf.
12 0
Spectre
Ja ze proberen ons allemaal een schuldgevoel aan te praten. Typerend vond ik toch wel de stilte in de Fox studio toen de wedstrijd klaar was, alsof er zojuist iemand overleden was, ongelofelijk
5 0
Jaridebeste
Ja klopt, ik dacht hetzelfde. Heel bizar.
0 0
Bky
Hugo's logica:

"Ik ben Brobbey"
*Traore scoort 5 doelpunten tegen VVV*
"Ik teken nu niet meer bij"
8 0
Ozymandias
Hugo Borst past duidelijk perfect hier op AjaxShowtime. Hij heeft dezelfde bizarre "logica" als veel mensen hier.
0 0
Oeroeboeroe
Dat noem ik geen logica maar een psychose...
1 0
MK77
Wow het is echt het seizoen om aan de poten van Ajax te zagen door gefrustreerde stukjesschrijvers.
Begrijp me niet verkeerd ik zou het geweldig vinden als Brian zou blijven maar als hij niet wilt tekenen dan is het jammerdebammer. Daarmee komt hij waarschijnlijk in een illuster rijtje van aanvallers dat te vroeg naar het buitenland is gegaan en eigenlijk niets voor elkaar heeft gekregen
Kluivert im looking at you
2 0
Cesc8
Dan heb je echt geen flauw idee hoe goed Brobbey is als je zoiets roept.. Als hij niet wil tekenen is het niet '' jammerdebammer'' maar VERSCHRIKKELIJK. Dit is een spits waarmee je in de komende jaren europa kan veroveren.
0 -2
MK77
Waar baseer je dat op? Resultaten uit de jeugd?
Wat hij nu doet in Jong Ajax deden Sierhuis, Cassiera, Traore ook dus dat is echt geen graadmeter.
Ik zou ook willen dat hij blijft maar als hij niet wil tekenen waarom zou Ajax dan in hem investeren?
1 0
Godenzoon24
Wat te denken van Castillion! Was jaar in jaar uit topscorer van de jeugd. Ook door fysieke voorsprong!
1 0
Keizer020
Never forget Zivkovic
0 0
MK77
Tja en Hoessen en Dolberg.
0 -1
ajaxxcied4life
De wens die weer eens vader is van de gedachte. Zo had Ajax vorige week nog geen spits en faalde misschien wel de jeugdopleiding en nu is de aasgier de eerste om het heugende nieuws te brengen dat Brobbey misschien wel gratis de deur uit loopt. Rotterdamse zurigheid vermomd in tegenstrijdige columns.
2 0
Bky
Mijn god wat een slecht stuk.
3 0
Dennis129
Hugo gaat niet zo lekker op Ajax momenteel.
Hij had laatst ook al van die waanzinnige opmerkingen dat Ajax Lewandowski,, Higuaín en Lukaku had moeten scouten.
3 0
Lazell
Snap niet dat programma makers denken: "Hmm ik heb iemand met verstand van voetbal nodig... HUGO BORST!!!"
1 0
ajaxxcied4life
Want Dolberg was natuurlijk in eerste instantie ook al zo slecht gescout hè.
1 0
MK77
Hij zat echt te knarsentanden toen Milik werd aangehaald
0 0