Derksen vol vertrouwen: 'Ajax wint moeiteloos van Atalanta'

JesseTH, 23-10-2020 om 22:55, 11893 views, Veronica Inside |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Johan Derksen gelooft dat men zich bij Ajax geen zorgen hoeft te maken over de komende wedstrijd tegen Atalanta Bergamo. De analist blijkt niet onder de indruk van de kwaliteiten van de Italianen en dus verwacht hij een zege voor de Amsterdammers.

'Dat Atalanta valt wel mee. Ik denk dat Ajax daar moeiteloos van wint', zo spreekt Derksen aan tafel bij Veronica Inside. 'De Nederlanders die daar excelleren, zijn hier maar hele eenvoudige Eredivisie-voetballers. Het is hartstikke leuk dat ze het goed doen in Italië, maar Ajax hoeft daar niet bang voor te zijn.'

Het vertrouwen van Derksen kan voortkomen uit diens oordeel over Ajax na afloop van de thuiswedstrijd tegen Liverpool, want hij was over de prestatie te spreken. 'Ajax heeft hartstikke goed gespeeld en heel veel kansen gemist, maar dat de trainer van Ajax na afloop vertelt dat ze zo tevreden zijn, begrijp ik niet. Als ik een trainer in dienst had die heel tevreden was omdat ze verloren hadden, dan zou ik hem eruit schoppen. Hij wil zichzelf belonen.'

René van der Gijp verbaasde zich eveneens over Erik ten Hag, maar dan om een andere reden. 'Ik heb nooit van mijn leven meegemaakt dat iemand zijn drie beste spelers eruit haalt. Blind, Neres en Klaassen waren de besten. Hoe kun je denken dat je er voetballend op vooruitgaat als je die drie eruit haalt? Het kon helemaal niet wat hij deed. Het zijn twee jongens met scorend vermogen en diepgang. Je brengt twee hele andere spelers in. Zó dom.'

'Blind is je beste opbouwer'

De oefenmeester van Ajax wilde frisheid brengen in de ploeg door te wisselen, maar volgens de oud-aanvaller kon Ten Hag van tevoren aanvoelen dat het er niet op vooruit zou gaan. 'Natuurlijk verandert er veel aan het spel als je Blind eruit haalt, want hij is je beste opbouwer', oordeelt Van der Gijp.

Denk jij dat Ajax met 0-3 wint op bezoek bij VVV Venlo? Zet in en krijg 6,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Derksen kan niet goed voorspellen dat zie je al aan de wekelijkse toto bij VI.
Als ajax eigen spel speelt geef ik ze toch t meeste kans op een overwinning die hard nodig is trouwens !
0 0
vdhaas
Heeft Ten Hag echt gezegd tevreden te zijn met een nederlaag? Of was hij tevreden met het spel van ajax? Als hij het eerste gezegd heeft dan geef ik Derksen gelijk.

Ben het ook wel eens met Vd Gijp in dit geval. Je moet natuurlijk wat, maar er waren andere spelers die je eerder zou wisselen.
0 0
Frank1978
In Europa deden/doen ze het echter ook best wel goed... Het zal lastig worden dinsdag, maar denk dat het wel een heel mooie wedstrijd kan worden. We mogen in elk geval niet verliezen, anders wordt overwinteren in de CL wel een heel lastige zaak.
0 0
Cruijffthebest
Heeft vaak gelijk, maar slaat nu de plank volledig mis.
Atalanta is 1 van de betere ploegen in Europa, vergis je niet.
Niet voor niets vorig seizoen halve finale CL.
0 0
7172AFCA7395
Inderdaad, Ajax gaat zeker niet moeiteloos winnen.
0 0
vdhaas
Met een beetje goede wil de derde ploeg van Italie. Laten we niet overdrijven. Als je verder wil in de CL moet je daar niet bang voor zijn, en loot je ze in de knockout fase dan sta je op de bank te juichen.
0 0
korem
Nou ik denk juist dat Ajax tegen Bijna niemand kansloos is behalve tegen atalanta. Ik vind het een hele vervelende ploeg en hoop dat ik er naast zit maar het is zo’n ploeg die er vol op klapt en dan ook nog spelers hebben die kunnen voetballen. Al weet je het nooit die verliezen dik van Napoli en Az wint van Napoli. Hopen dat Antony erbij is !
0 0
ram
Tsja... Ik vind Derksen een hartstikke leuke en vermakelijke vent als hij oude verhalen vertelt en grappen maakt.

Maar qua voetbalkennis en spelerskennis loopt hij echt een paar decenia achter. 75% van de dingen die hij over actueel voetbal zegt slaan werkelijk nergens op. Maar goed... Wel vermakelijk. Al vind ik dit soort uitspraken niet vermakelijk maar krijg ik een soort plaatsvervangende schaamte.
0 0
Schip
Ajax gaat niet winnen van Atalanta, althans onder het gestuntel van professor Ten Hag. gaat gewoon niet gebeuren. Die is dit jaar echt extreem recalcitrant en moet per se rare dingen doen. Dat ene jaar met een exceptionele groep stunten - maar niet helemaal - in de CL is hem naar zijn hoofd gestegen en daar had hij al last van voordat hij kwam.

Ga nu echt goede trainers scouten. Trainers die wel voorin druk durven te zetten, die tactisch niet uit een ei komen en die met jeugd durven werken. Ze zijn er, maar ook die moet je scouten.
1 -4
DS
Gijp zat echt te kijken van wat een dom gelul is dit.
2 0
goajaxgo
Zwatelaar.
0 0
de-Ajacied
Derksen en Valentijntje zeggen dit niet omdat ze dat geloven maar om een eventuele verrassing van Ajax bij voorbaat te bagatelliseren.
Je 5 beste spelers verkocht en dan zeggen dat je de Europese topclubs makkelijk van de mat moet kunnen spelen. Dat is de redenering van jaloerse feijenoord supporters
5 -3
Santiago
Dit gebeurt op AS ook regelmatig. Tegen Liverpool was dit nog het geval waarbij veel mensen zich gedroegen alsof het wel een makkie zal worden.

Kan jou persoonlijk geen hypocriet noemen want ik weet niet wat jouw mening was in aanloop naar de wedstrijd tegen Liverpool, maar als een collectief is AS zo hyprocriet wanneer het op dit soort dingen aankomt.
0 0
Web
Zo zit dat volk in elkaar
Wat Ajax twee jaar geleden gedaan heeft, was heel bijzonder
Dat wil men ook hier als maatstaf zien, toen viel alles op zijn plaatst
Dan kan ik ze wel vertellen, vergeet dit maar
1 -1
Sterspeler
Ik zie vorig jaar als Maatstaf. En toen speelden we met 2 man minder gelijk tegen FC Olieveld. We kunnen goed voetballen. De vraag is hoe goed.
0 0
3*stars*3
Driessen is zeker zo’n type maar Derksen niet.
Derksen heeft er gewoon geen verstand van.
Ook wat hij zegt over de Nederlanders van Atalanta.
Voor een Ajax of oranje komen ze tekort maar voor het voetbal van Atalanta, zijn het de perfecte puzzelstukjes.

Atalanta gaat het ons moeilijker maken dan Liverpool...
1 -1
Web
Driessens nog veel minder hoor
1 0
Godenzoon24
Ja maar die heeft geen verstand maar stookt bewust. Derksen heeft alleen geen verstand!
0 0
geronimo
dit dus
0 0
JariJari
Tuuurlijk, Atalanta kan er niks van en Blind op het middenveld is niks.
Niveautje weer, blijkt weer eens dat ik niks mis met niet naar die idioten kijken.
1 0
Dolberg25
Opzich heeft Derksen wel een punt. Als je de trein weet te stoppen hoef je niet meer bang te zijn voor de passagiers.
1 -1
Lane 8
Geen goed teken dat johan dit zegt
5 0
Ajaxxxisdebeste
Ja idd, hij heeft het nooit goed...
1 0
Ajacied33
Die hebben dus totaal geen benul van Atalanta. Dat is gewoon een hele sterke ploeg, sterk collectief wat heel makkelijk scoort ook nog. Ik teken vooraf zeker voor een punt
5 0