Van Gelder kritisch op De Telegraaf: 'Word er misselijk van'

JesseTH, 23-10-2020 om 19:40, 10479 views, Ziggo Sport |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Jack van Gelder ergert zich aan de manier waarop De Telegraaf schrijft over Ajax. Na afloop van Ajax - Liverpool was de krant negatiever dan de meeste andere kranten en dat volgens Van Gelder over aspecten die de negativiteit niet verdienden. Zo vond de krant dat Erik ten Hag zich niet aan had moeten passen, maar daar is de presentator het dus niet mee eens.

'Ik zou op dit moment ontzettend graag volger zijn van Ajax bij De Telegraaf. Je hebt altijd een leuke avond', aldus Van Gelder bij Paniekvoetbal. 'Of Ajax wint, of Ajax verliest en dan zeg je: zie je wel? Die Ten Hag kan er geen reet van. Het is zo’n fijne vorm van journalistiek. Ik denk dat ze heel reëel hebben gespeeld. Diezelfde journalisten vergeten dat Ajax het hele systeem heeft aangepast toen Tadić spits werd. Nu is het allemaal laf en had het anders gemoeten. Ik word er een beetje misselijk van.'

'Wat ik wel gek vond, was dat Ajax de ruimtes wilde zoeken achter de verdediging van Liverpool. Ik geloof dat er twee lange ballen zijn gespeeld', zo vervolgt Van Gelder met zijn mening over de wedstrijd. 'Het probleem van dit Ajax is dat iedere speler de bal in de voeten wil hebben. Neres gaat ook niet echt meer diep.'

Collega Youri Mulder is in ieder geval erg te spreken over het systeem en de tactiek waarmee Ajax aantrad tegen Liverpool. 'Ik was onder de indruk van hoe ze het neer hadden gezet en hoe zij het Liverpool toch behoorlijk moeilijk maakten. Ze creëerden veel kansen. Alleen ze halen de trekker niet over en misschien is dat een beetje het euvel van het Nederlandse voetbal. Wij moeten ook killen.'

'Groot verschil als je het vergelijkt met PSV en Feyenoord'

Jan van Halst sluit zich aan bij het verhaal. 'Ik vond het echt knap hoe ze het neer hadden gezet en met name hoe ze het uitvoerden. Je kunt het wel uitdenken, maar dat je zo kunt switchen binnen een systeem, dat vond ik echt heel erg knap. Ik vind het een groot verschil als je het vergelijkt met PSV en Feyenoord. Daar heb je het gevoel dat het een beetje standaard is en dat ze nog niet zo ver zijn dat ze kunnen switchen.'

Denk jij dat Klaassen scoort en Ajax wint van VVV Venlo? Zet dan in en krijg 3,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Waarom wordt van Gelder misselijk? Ajax toonde te veel ontzag voor dit Liverpool waardoor de wedstrijd toch verloren ging en totaal onnodig. Gaat toch in de koppies zitten zodra een trainer de boel helemaal aanpast aan de tegenstander ipv met verstand en bravoure ze naar de strot te grijpen. Doodzonde dat we t toch laten liggen. Aan complimenten heb je echt niks
0 -1
3*stars*3
Mensen vergeten het of weten het niet maar Jack is gewoon stiekem voor Ajax.
In het verleden kwam het duidelijk naar buiten.
Maar nu met alle social media en voor het publiek, wil hij neutraal overkomen.
Overigens heeft hij hier sowieso gelijk.
0 0
Schip
Van Gelder heeft zelf ook de diepgang van een stoeptegel. Hij komt niet voorbij de gebruikelijke clichés. TH had druk moeten zetten en het niet aan Liverpool moeten laten in eigen huis.

Aanpassen is weinig mis mee, dat kan ook een wapen zijn. Maar hij vangt een verzwakte tegenstander op. Gewoon typisch TH. Hij had die verdediging moeten testen.
0 -2
waayop
Het gemiddelde niveau van de voetbaljournalistiek in Nederland is al bedroevend maar Valentijn zit echt op de bodem.
0 0
MeneerJ
Op Twitter hebben Verweij en van gelder hier ook een "discussie" over. Niveau is om te huilen.
0 0
fanforeffer
Wat mij opviel : VD Gijp heeft ook zo'n grote negatieve mond over Ten Hag maar toen Schmidt aan het woord was en hetzelfde zei als TH ,hoorde je VD Gijp niet ,Derksen gaf commentaar maar vd Gijp zweeg . iets met pvc te maken ? of Falentijn naar de mond praten ? Huichelaar!
0 -1
Ginoajax1
Als ajax met 3-1 had gewonnen, wat echt mogelijk was had Driessen wel anders gelult.
Nu deugt het allemaal niet. Ik ben geen ten Hag fan wat betreft zijn wissels. Maar Driessen is een telegraaf rat met zijn opruiige stukjes. Daar staat die vuilniskrant vol mee.
3 0
Cello
Wanneer Ajax gewonnen had, wat idd ook zomaar gekund had, gezien dat er genoeg kansen waren, dan had men de nadruk gelegd op het ontbreken van een x-aantal spelers, het wisselbeleid van Klopp, die alle drie de top-aanvallers eruit haalde.

Ze hadden hoe dan ook vanuit een een negatief uitgangspunt de wedstrijd benaderd. En als je dat wilt zal je bijna altijd wel een manier vinden om dat te doen.
1 0
Ginoajax1
Echt een vuilnis journalist die Driessen. Van een sensatie bagger de telegraaf.
4 0
Juichtoon
Een Hagenees....nuff said. Je denkt toch niet Valentijn warme gevoelens voor Ajax heeft.
1 0
MickS
Van Gelder zegt het goed. Driessen, degene die thuis bleef omdat Ajax 100% zeker zou verliezen in Madrid... Dat was de druppel in geloofwaardigheidsverlies.

All we ever hear from you is blah blah blah
So, all we ever do is go ya ya ya
And we don't even care about what they say
'Cause it's ya ya ya ya
Blah blah blah blah
4 0
de-Ajacied
Valentijn de rat, hoe kan het dat hij er nog zit? Vroeger was de Telegraaf nog een beetje een pro Ajax krant
Met Valentijn zit het vol met feijenoord azijn
5 0
Juichtoon
Telegraaf is in Belgische handen.....die hebben het niet zo op Hollanders en voor hun zijn Amsterdammers natuurlijk de opper diknekken.
0 -1
Ajacied33
Echt een rotmens dat hoopje Driessen. Had heel lang niet naar VI gekeken, verveelde me vanavond en dacht weer ff te gaan kijken. Wat een niveau zeg en irriteer me mateloos aan Driessen. Net voordat de uitzending afgelopen was nog ff snel een sneer richting TH dat hij 10x verloren heeft in de laatste 23 potjes. Zelfs aan tafel keken ze hem na die opmerking lacherig aan. Man voert gewoon een hetze tegen TH.
4 0
ajaxminimax
Klopt helemaal. Ben zelf ook geen fan van ten hag, maar de telegraaf is echt een hetze aan het opvoeren. En dat is al begonnen sinds hij werd aangesteld, ook in het succesjaar, konden ze het soms niet laten om een sneer uit te delen naar ten Hag. Echt ongekend wat notabene de mediapartner doet. Als media mag je kritiek hebben, maar respect mogen ze nog wel hebben naar een trainer en respect hebben ze totaal niet.
1 0
TontoKarnaggel
Driessen gedraagd zich als een 3 jarige dreinende kleuter die zijn zin niet krijgt, met als verschil dat een 3 jarige wel verstand genoeg heeft om na een tijdje op te houden met janken...
1 0
ajaxminimax
Daarom kijk ik nu ook geen veronica inside, ik hoef die kwal van een Driessen niet meer te horen. Kritiek hebben op Ajax kan en mag ook, maar het is nu constant schoppen tegen ten Hag. Die man kan niks maar dan ook helemaal niks doen of Driessen gaat weer schoppen. Ajax doe je ding en schop de telegraaf eruit! Of zeg bij de telegraaf: Ajax weg of Valentijn weg! Zal best een moeilijke keus zijn bij de redactie...
2 0
jutter
Die Driessen wist zich duidelijk geen houding te geven na die opmerkingen van van Gelder aan zijn adres, zat/zit maar een beetje schaapachtig mee te lachen met de andere heren aan tafel, in een programma dat overigens ook niet serieus te nemen is, hebben die intentie ook niet! Driessen loopt onzin uit te kramen waar de honden geen brood van lusten, zonder enig voetbal know-how dus heb er geen andere woorden voor. Driessen zou een uithangbord voor de Telegraaf voetbal redactie moeten zijn, in werkelijkheid is het een zielig hoopje mens dat maar als een soort jaknikker in dat programma van Ome Johan mag zitten. Overigens valt over allemansvriend van Gelder ook het één en ander te zeggen, en niet in de meest positieve zin.
1 0
Ajax114
Ik word misselijk van dat kritiekloze gezellig doen met Ten Hag. Een van de slechtste trainers in de historie van Ajax.
0 -16
Sjaakvaak
Donderstraal een eind op Valentijn.
3 0
Ajacied33
Voor het eerst in 23 jaar in de halve finales CL met "een van de slechtste trainer in de historie van Ajax" te staan is niet zo verkeerd...
4 0
AlexIbarra
Ik zie je hier regelmatig een opmerking plaatsen en zie hier ook al weken heel veel kritiek op Ten Hag.
Maar jij ervaart zo weinig kritiek op Ten Hag dat je er misselijk van wordt.

Zou dat dan niet kunnen liggen aan de manier waarop jij kijkt / luistert?
3 -1
JOHANisGOD
Ja joh.
Geen beker, geen landskampioen, geen halve finale CL.
Ook kut voetbal toen in de CL.

Helemaal niks.
6 0
Ajacied33
Lees je mee Valentijn, alias Rat
8 0
Babangida83
Als Youri Mulder het eens is met de technische variant van Ten Hag, dan weet je hoe laat het is.

Blind speelde goed, maar moet gewoon op 4 staan. En dan heb je nog meer voetballend en scorend vermogen op het veld. Heeft Liverpool helemaal niks te vertellen hier in Amsterdam.
0 -9
Sjaakvaak
Wie ga je dan op het middenveld zetten?
0 0
Raikkonen94
100% eens met Jack.
13 0
JOHANisGOD
Helemaal eens met Jack.

TELEGRAAF
"Afwijken van huisstijl levert geen einde van slechte reeks op."
"Ajax krijgt zelfs Liverpool B niet op de knieën."

Ik wist niet wat ik las.
Die haat zit wel diep.
Altijd negatief die Valentijn en zijn kliek.

Liverpool met misschien wel de beste voorhoede van de wereld.
Omzet van ongeveer een half miljard.
Na 10 minuten valt Kudus weg.

Hoeveel doelpunten heeft Liverpool tegen Ajax gemaakt?

1-1 had een hele normale terechte uitslag geweest.
13 0
Labrador
Haha pak ze Jack!
11 0