Driessen blijft kritisch: 'Aston Villa maakte er zeven, Everton twee'

JesseTH, 23-10-2020 om 16:55, 4694 views, De Telegraaf |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Valentijn Driessen is nog altijd van mening dat Ajax meer uit de wedstrijd tegen Liverpool had móéten halen. De Amsterdammers troffen een gehavende tegenstander die ook nog eens niet in een geweldige vorm stak en Driessen is dan ook van mening dat Ajax op z'n minst had moeten scoren.

'Je hebt geen goals gemaakt. Aston Villa maakte er zeven en Everton twee', aldus de chef-voetbal van De Telegraaf. 'Liverpool zit gewoon niet in een lekkere flow, dus nu was er de kans. Nu ga je je weer aanpassen. Twee jaar geleden heeft Ajax verschrikkelijk veel indruk gemaakt met de manier van spelen die echt bij Ajax hoort: 4-3-3 met de buitenkanten bezet.'

Ondanks de aanpassingen aan de tegenstander, wist Ajax het net niet te vinden. In de tweede helft besloot Erik ten Hag om David Neres en Davy Klaassen naar de kant te halen en ook daar kan Driessen geen begrip voor opbrengen, net als voor de eindtactiek van Ajax. 'Uiteindelijk kregen we de paniekvariant met Traoré en Huntelaar. Dat werkte al niet tegen FC Groningen, laat staan tegen Liverpool.'

Zaterdag volgt de volgende wedstrijd tegen VVV-Venlo. Driessen denkt dat Dusan Tadić dan weer als linksbuiten zal spelen en dus laait de discussie over de spitspositie weer op. 'Het probleem blijft de spitspositie. Op het moment dat je een goede spits zou hebben, dan zou je die discussies niet hebben. Hij is er samen met Overmars voor verantwoordelijk dat er geen topspits is binnengehaald.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Denees
Tja we weten allemaal nog wel hoe vaak Driessen chef voetbal van de Telegraaf mis zit. Driessen waait wel weer over, maar Ajax blijft.
https://www.dumpert.nl/item/7679021_31675004
0 0
PetrosQ
Ik snap niet dat deze man zoveel aandacht krijgt en dat er mensen zijn die onder hem willen werken. Elke week komt er zoveel onzin uit. Maar goed, ieder zinnig mens neemt de Telegraaf toch al niet serieus. Hun enige doel is om oplages te verkopen en views te genereren. Pure clickbait. Dit zijn geen journalisten, maar sensatiezoekers.
2 0
DHNC
Even los van wat Driessen weer allemaal roept, hot take: zet bij afwezigheid van Kudus op middenveld en koppigheid Ten Hag Tadic op tien en Promes spits. Neres en Anthony op flanken en joe!

Enige nadeel is dat je praktisch geen wissels meer hebt, maar daar kan Overmars vast wel iets op verzinnen over twee maanden wanneer transferwindow weer open is.

Uiteraard liever Tadic spits, maar als alternatief zou ik dit wel eens paar wedstrijden willen zien: Promes gaat veel diep, Tadic de ruimte en samba op de vleugels.
0 -1
Ajaxadept
Ajax kan een superspits lastig vinden en ook niet betalen! Meeste topspitsen willen niet in Nederland spelen en kunnen bij mindere clubs in Engeland of Spanje veel meer verdienen. Ajax heeft een poging gedaan Suarez te halen, die kiest vanwege bovenstaande redenen voor Atletico Madrid. Laat Atletico nou net van Bayern aan de broek krijgen. Kan Atletico er dan niets van, is de coach dan een onbenul...?
1 -1
JOHANisGOD
Helemaal eens met Jack.

TELEGRAAF
"Afwijken van huisstijl levert geen einde van slechte reeks op."
"Ajax krijgt zelfs Liverpool B niet op de knieën."

Ik wist niet wat ik las.
Die haat zit wel diep.
Altijd negatief die Valentijn en zijn kliek.

Liverpool met misschien wel de beste voorhoede van de wereld.
Omzet van ongeveer een half miljard.
Na 10 minuten valt Kudus weg.

Hoeveel doelpunten heet Liverpool tegen Ajax gemaakt?

1-1 had een hele normale terechte uitslag geweest.
4 -1
JariHeijden
2-1 voor Ajax was ook een terechte uitslag geweest.
1 0
Web
Ja, en het ergste
Er zijn Ajax mensen die er net zo over denken, scrol maar even naar beneden
0 -1
BRAMHOUTEN
En jij denkt dat het allemaal ajax mensen zijn? 80% is troll die zie je alleen maar bij een slecht resultaat van Ajax, anders zie je ze niet
0 0
31xAjax
Als Diessen weer iets schrijft gaat iedereen hier weer los op hem maar vergeet te lezen wat hij schrijft. Dit is al de zoveelste topwedstrijd die ten Hag verkloot. Iedereen is het daar over eens en mag daar wat van vinden maar Diessen kennelijk niet....
2 -5
PetrosQ
Daar is niet 'iedereen' het over eens. Allereerst ondergetekende niet, maar als je goed om dit forum kijkt, dan zie je dat het tegendeel bewezen wordt. Dus stop met woorden als 'iedereen'.

Ik vond dat Ten Hag een goede tactiek had bedacht om de aanval van Liverpool vleugellam te maken. Dat het niet goed uitpakt, komt doordat er 5 enorm grote kansen om zeep zijn geholpen. Promes had al 1-0 moeten maken net voordat het 0-1 werd. Dat kan je niet goedpraten. Die moet er gewoon in.

Het is dus niet Ten Hag die hier schuldig is, maar de spelers. Uiteindelijk zijn het de spelers die het moeten doen.
3 0
JariHeijden
Ajax had met Promes, Tadic en Klaassen drie levensgrote landen. En Ekkelenkamp op het einde ook nog. Kudus binnen tien minuten geblesseerd. Is dat ook de door van Ten Hag? Is Ten Hag ook aan te rekenen dat Promes de bal niet ver genoeg in de hoek plaatste, dat de inzet van Tadic jammerlijk van de lijn werd gehaald, dat het schot van Klaassen niet twee cm verder naar links was en dat Ekkelenkamp in de laatste minuut de bal niet goed kon drukken?

Wat een achterlijk commentaar. Het strijdplan van Ajax (gewoon 433, maar met de punt naar achteren, zowel op het middenveld als in de aanval) werkte gewoon prima. Klaassen en Neres werden helaas gewisseld, maar misschien zaten ze er volledig doorheen.

En Ten Hag verkloot topwedstrijden? We kwamen twee seizoen geworden tot de halve finale, die tien seconden te lang duurde. De vondst om Tadic in de spits te zetten, wekte veel argwaan hier. Maar bleek heel goed te werken. De manier waarop het systeem werd aangepast zodat Frenkie volledig tot zijn recht kwam werd hier ook bekritiseerd, want Frenkie was een aanvallende middenvelder, vonden de meesten op Azijn Showtime. Maar dat zag Ten Hag toch goed. De tweede kwartfinale tegen Juventus wonen we ook door slim tactisch voetbal. Naast Frenkie zakte Schöne ook helemaal uit richting de verdediging om de Juventus middenvelders te lokken, waardoor onder andere Donny meer ruimte kreeg. Een omzetting in de rust die ons de winst heeft opgeleverd.

Natuurlijk gaan er ook dingen mis. Dat gebeurt met iedere trainer. Soms door individuele fouten, soms werkt en tactisch plan gewoon niet.

Ook Cruijff maakte als trainer fouten, ook Van Gaal, ook Michels.

Onvoorstelbaar hoeveel chagrijn supporters van Ajax kunnen hebben. Hoe goed het ook gaat, als er ook niet iets niet klopt dan moet het hoofd van Ten Hag op het hakblok. Belachelijk.
2 0
Web
Ik ben het zoals gewoonlijk weer met je eens
Ik vind wel dat Ten Hag heel slecht wisselde woensdag
1 -1
JariHeijden
Ik was het niet eens met de keuze van Labyad. Maar dat neres een Klaassen eruit gingen haar niet te maken met het idee dat het beter zou gaan met de wissels. Dat geloof ik echt niet. Ik denk dat ze compleet leg waren. Neres komt met terug van een hele lange blessure en Klaassen heeft zij ongeveer de marathon gelopen die wedstrijd.

En dat hij Traoré en Huntelaar er dan in zet, ja... Hij moet wat proberen te forceren.
0 0
Web
Heb je hem inmiddels zien zitten naast Derksen
Hij is alleen maar bezig met Ajax onderuit te halen, geen meter verstand van voetbal
Denk je er nu nog net zo over?
Ajax heeft 55 minuten heel goed gespeeld, zonder de twee meest creative spelers Kudus en Antony.
De wissels leken nergens op, en dat mogen wij Ten Hag aan rekenen
Maar de begin opstelling was wel goed
1 -1
trooop
Deze site wordt dan ook voor een flink deel bevolkt door kleuters. Liverpool was rijp voor de slacht, maar Ajax bakte er welbeschouwd geen klote van. Een paar kansen tegen een totaal wankele topploeg creëren en verder alle ballen naar voren roeien, en het gros vindt alweer dat we het knap hebben gedaan. Dat soort supporters trekken de norm naar beneden, in feite kan Ajax die beter kwijt dan rijk zijn.
3 -5
Web
Kun je nu echt niet inschatten dat ze niet tegen Groningen spelen maar Liverpool? Zo ongelooflijk veel verschil kwa snelheid, power en dynamiek
Die spelen wekelijks top wedstrijden
Hoeveel top wedstrijden heeft Ajax gespeeld sinds de pandemie?
Dat heb je gewoon nodig hoor, dat kan ik jou verzekeren
En dan denk jij dat je zo maar even die ploeg oprolt?
Zonder je twee meest creatieve spelers? Kudus en Antony, Neres en Blind die nog niet op 100 procent zitten, Tagilafigo is uit vorm, Klaassen die zijn tweede wedstrijd past speelt. Zie je dit ook niet?

Dat Ten Hag het voetbal er uit gehaald met de wissels, dat is waar, en heel erg dom ook
1 -1
trooop
De intensiteit was het probleem niet. Ik zat aanvankelijk weer te genieten van de concentratie en de discipline die Ajax wist op te brengen. Samen met de hoge intensiteit zijn dat de fundamenten om 'europa-proof' te kunnen zijn, zoals de opdracht luidde die ten hag bij z'n aanstelling meekreeg. Het is knap en belangrijk voor Ajax dat hij daarin geslaagd is.

Maar dat het veldspel zo matig was en uiteindelijk nergens meer op leek, nam bij mij alweer snel de overhand. Vaak compenseren we dat in europa met veel flitsende aanvallen, maar ook dat deel viel tegen liverpool behoorlijk tegen.

Dan blijven alleen die fundamenten nog over, maar daarmee win je geen wedstrijden. Die zorgen er alleen voor dat je niet zomaar verliest, van niemand. Alleen lukte dat woensdag ook al niet. Daarom was het wat mij betreft een wedstrijd van niks.
0 0
Web
Ik zeg 35 minuten niets
En dat kwam echt door het gigantische slechte wisselen van Ten Hag
Probeer je eens voor te stellen dat Antony en Kudus er bij waren
Dat is echt de meerwaarde van dit Ajax, onderschat dit niet.
0 -1
de-Ajacied
Zoals Aston Villa er 7 maakten kunnen ze nooit meer nadoen.
Van richting veranderde toevals goals
En Everton dat bovenaan staat, tja Ajax had er met iets meer geluk ook 2 of 3 gemaakt
Valentijn heeft het gewoon niet zo met Ajax en al helemaal niet met eigenwijze Ten Hag
1 0
Joseph
Het is zo'n simpele vent, het blijft bijzonder hoe hij telkens weer een toneel krijgt.
3 0
Web
Stoker is het
Net als voetbal een optelsom is
AZ- VVV 2-2
Napoli-AZ 0-1
Enige logica?
1 -1
Wout1988
dus ajax wint atlanta volgens die logica
0 0
Web
Ik bedoel dat je nooit kan zeggen
Dat ze er 7 om de oren krijgen
Ajax ging ook af tegen Feyenoord met het hele goede CL team, een paar weken later spelen ze Feyenoord van de mat
0 0
greinsje
driessen moet zijn strontbek houden
7 -3
Juichtoon
Fnoord maakte er 6 en Hveen 4. Juve en Real M iets minder...
0 -1
voorkennis
Driessen heeft gewoon gelijk..... ga je morgen ook zien, veel spelers krijgen rust in aanloop naar Atalanta uit as dinsdag.......dus kom er maar in Labyad, Alvarez, Traore en waarschijnlijk ekkelenkamp.....triest maar waar, onze selectie is niet zo breed als ten hag ons probeert wijs te maken
4 -8
WillyBrokamp
volgens mij ben jij een billlemaatje van janktoon
5 -5
Juichtoon
Zit je weer in de kroeg Willy?
2 -2
De_Realist
Ik kan Driessen niet helemaal ongelijk geven. Dit Liverpool was te pakken want zonder van Dijk zijn ze zeer fragiel achterin en ze zaten al niet in een lekkere flow.

Uiteindelijk moet je doelpunten scoren om te winnen en dat deden we niet, dus was het gewoon niet goed genoeg.
6 -4
Juichtoon
Ms heeft Liverpool wel geleerd van die 7 tegentreffers....
1 0
Frank1978
Onnozel van Driessen voor de duidelijkheid... ;-)
3 -2
Frank1978
We hadden zeker een resultaat kunnen en eigenlijk moeten halen, maar ik vind het erbij halen van die slechte resultaten van Liverpool in de PL ronduit onnozel. United verloor laatst NB op eigen veld met 1-6 van Tottenham, maar wint nu wel bij PSG. Voetbal is gewoon niet logisch wat dat betreft. De 7-2 nederlaag van Liverpool was overigens ook nog met van Dijk erbij...
4 0
Ajax114
AZ speelt gelijk tegen VVV en wint van Napoli . Dat kan alleen in de sport voetbal en bewijst dat een zak geld inderdaad geen doelpunt maakt.
2 0
jutter
Wat die centrumspits positie betreft heeft hij natuurlijk het grootste gelijk van de wereld, ik zeg dat hier al een hele tijd. Een forse blunder van Ten Hag en Overmars, dat ongetwijfeld consequenties gaat hebben voor de ploeg, zeker tot aan de winterstop. Ook heeft hij heet gelijk aan zijn zijde, dat geef ik overigens niet gaarne toe omdat dat figuur een minkukel 1e klas is, wat de tegengoals en vorm van dat Liverpool betreft. Daarbij moet wel vermeld worden dat Liverpool enerzijds met talloze blessures te maken heeft en de 7-2 bij Villa een nogal een vertekend beeld gaf/geeft. Immers bij 4 goals! werd de bal op een hele curieuze manier van richting veranderd, zoiets komt zelden of nooit voor. En 2 goals slikken bij Everton is geen schande omdat deze ploeg momenteel aanzienlijk beter is dan voorgaande jaren.
3 -2
Frank1978
Wat zal de Spaanse Driessen hebben gezegd na Real tegen Ajax, kort na onze 6-2 nederlaag in de Kuip?
0 0
036AFCA97
Hhahaa half AS riep na de wedstrijd dat de tweede helft slap was en dat we hadden moeten scoren en nu zegt Driessen het en dan mag het niet.
3 -2
3*stars*3
Grote verschil is dat de meeste op As Liefde hebben voor Ajax.
Valentijn is een stoker en dat zorgt voor irritatie.
Overigens heb ik niks tegen journalisten die kritisch zijn op onze club maar Valentijn is gewoon een rat.
3 0
BRAMHOUTEN
Ik hoop echt dat hij een keer tegen de verkeerde aan loopt. Wat heb ik een pest hekel aan die kerel
0 -1
Hollister
geen podium geven deze rat.. de man haat ons tot op het bot... waarschijnlijk eens goed buitenspel gezet door de Ajax leiding.. en terecht....zint alleen nog maar op wraak
6 -1
036AFCA97
Hadden inderdaad moet scoren
1 -1
Amp
Ik vind t vooral vreemd dat hij zijn tactiek ging aanpassen terwijl er 3 buitenspelers beschikbaar waren {4 als je kudus meerekent) en vorig jaar de boel liet aanklooien met zo een babel op de buitenpositie en neres en lang toen er niet bij waren en er geen gemiddelde backups waren.
Ook was wel gek dat die adrian zoveel tijd kreeg aan de bal en weinig schoten van afstand echt op doel kreeg, waar ie in de PL veelvuldig wordt opgejaagd en onder vuur wordt genomen
0 -2
Thaschja
Driessen mag eric niet.
4 0
Web
Ajax ook niet
0 0
Redlum
Wanneer wordt de Telegraaf als huiskrant nou eens buiten geflikkerd?
6 0
Lazell
In de categorie "AZ heeft 2x van Ajax gewonnen en is dus kampioen"
3 0
Ajaxxxisdebeste
Ajax had zwaar pech, ze hadden er minstens 3 moeten maken van de 16 doelpogingen
3 0
Libero
Ja, maar pech verkoopt geen kranten.
0 0
ARUCAMBA
er is niets zo moeilijk als het inschatten van de kwaliteit van een voetballer, of het moet een supertalent zijn, Overmars heeft en doet het gewoon geweldig, dat er nu geen topspits staat heeft ook te maken met de status van ajax, je kunt je gewoon weg niet meten met de top van europa, je zoekt gewoon in de derde en vierde categorie, voor de nederlandse competitie is het voldoende, internationaal gezien niet
0 0
Soccerskins
Vraag me af of Driessen niet moe wordt als die zijn eigen rotzooi gaat lezen. Ik kan hem onderhand niet meer uitstaan.
7 0