'In Amsterdam een mooi woord voor Klopp: mafkees'

BartVeenstra, 23-10-2020 om 10:35, 5678 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Columnist Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool geen goed woord over voor Liverpool-manager Jürgen Klopp. De journalist vraagt zich af wat Klopp met zijn wissels wilde bereiken en wordt 'een mafkees' genoemd.

'Jürgen Klopp vond ik een grappige vent met ijdele trekjes. In de ArenA kregen de trekjes de overhand', schrijft Spaan, die zich afvraagt wat Klopp wilde bereiken met het wisselen van zijn aanvallers Sadio Mané, Mohammed Salah en Roberto Firmino. 'Ajax vernederen? “Ik ben Klopp, dit durf ik” schreeuwen tegen lege tribunes? We hebben er een woord voor in Amsterdam: mafkees. Mogen die gebleekte tanden zwart uitslaan van zijn Duitse gal.'

Spaan is in zijn column verder lovend over Ryan Gravenberch. 'Terwijl Ajax de hele wedstrijd kansen miste die er dolgraag in waren gegaan, speelde Gravenberch zijn beste wedstrijd tot nu toe, volgens mij dan. Hij schakelde gedisciplineerd om en maakte pas diep in de tweede helft zijn eerste fout', aldus Spaan, die kritisch is op een andere Ajacied. 'Wie niet zo goed speelde, was Schuurs, volgens Ferdinand de nieuwe Matthijs de Ligt. Zo noemden wij hem niet toen hij kort voor tijd de bal wéér weggaf.'

Denk jij dat Ajax met 0-3 wint op bezoek bij VVV Venlo? Zet in en krijg 6,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Litmanen85
Hoezo spelers sparen? mane and salah lieten geen drol zien...
0 0
Raywaday
Als het de reden was om spelers te sparen dan denk ik maar aan een ding: "Sergio Ramos"
0 0
Kingoffdatoilet
Wat een dom gelul van deze gast
0 -1
AlexIbarra
Ik snap de mensen niet die alles niet (willen) snappen.

Het was gewoon een pittige wedstrijd. Liverpool stond al voor, het aanvallende trio creerde weinig en Klopp wilde vooral met frisse gasten de druk op ons middenveld / verdediging houden zodat we lange ballen moesten spelen.
Dat lukte ze aardig en Ten Hag kiest dan voor Huntelaar, Ekkelenkamp en Traore, om te proberen meer succesvol te zijn met die lange ballen tactiek.

Volgens mij is het allemaal niet zo heel onbegrijpelijk of vernederend. Er hadden ook andere keuzes gemaakt kunnen worden maar ik zie in de aanpak van beiden wel wat logica.
0 0
Keizer020
Salah en Firmino waren onzichbaar en Mané had een pijntje. Niet heel raar om ze te wisselen. Ik denk dat door het pijntje van Mané, en dus de wissel die niet op de planning stond, het er een beetje apart uitzag dat ze alle drie eraf gingen. Maar Henk moet niet zo aanstellen.
0 0
Ozymandias
Vreemd... in Engeland lijkt iedereen het er over eens te zijn dat Klopp zijn aanval wisselde omdat ze het slecht deden tegen Ajax (en Klopp zelf ook aangaf dat hij meer energie voorin wilde brengen) maar in Nederland lijken mensen te denken dat Klopp het deed om die spelers rust te geven.
0 0
ram
Wat een ongelooflijk kinderachtig verhaal van Spaan. Hoezo mafkees?! Moet hij maar niet wisselen zoals hij wil omdat Henk anders heel misschien, om onverklaarbare redenen, vernederd is?

Flikker toch op man... Aanvallers wisselen is heel normaal. En ik vond het in alle opzichten logisch om ze er lekker uit te halen en nieuwe spelers te brengen. In geen enkel universum kan ik dat uitleggen als disrespect richting ons. Het is niet zo dat hij er drie kinderen van 3 inbracht he...
0 -2
31xAjax
Mafkees of niet, ik ga hem met de fiets en roeiboot halen als hij naar ons wil komen en dan neem ik ons taktisch wonder op de heenweg mee ( tot ergens halverwege)
0 -1
Stamhoofd
Bakkie azijn te veel op denk ik?
1 0
Truth
Aldus Henk Spaan, zelf één van de grootste mafkezen onder het Nederlandse journaille
4 -1
MickS
Nogal negatief en vol aannames (understatement) allemaal. Klopp is inderdaad een beetje een mafkees, maar wel een prima gozer, zeer goede gozer, en ook sportief in mijn beleving.
3 0
Tinus
Zolang Klopp wint is het een leuke gezellige vent. Grapje hier en geintje daar. Zodra het een beetje tegen zit wordt het een hele nare enge man vind ik. Ik kan me dus volledig vinden in de omschrijving van Henk Spaan.
1 -4
Keizer020
Omdat hij als trainer van Dortmund een keer geflipt is tegen Napoli? Hij is verder meestal enorm respectvol tegenover de arbitrage en zoekt bijna niet de confrontatie met andere trainers op. Dus een nare enge man is een hele inaccurate beschrijving van hem.
0 0
Tinus
Die situatie met Dortmund kan ik me niet eens herinneren, dus daar zal het bij mij niet aan liggen. Klopp is een geweldige manager en wint veel, dus is hij vaak in een goeie bui. Maar als hij verliest en hij krijgt kritische en vervelende vragen, dan heb ik hem vaak genoeg heel onaangenaam zien worden.
Niettemin zou ik hem graag inruilen voor EtH;-)
0 0
ovopiet
ik niet
0 0
ram
Het zat Klopp woensdag inderdaad ontzettend tegen en hij heeft inderdaad van ons verloren. Vandaar dat zijn gedrag ineens omsloeg naar die "nare eng man".

Gek universum.
0 0
Dibbesdeef
Wel een leuke en goede mafkees dan. Als Erik gaat, mag Klopp direct van mij komen.
2 0
vdhaas
Spaan onderscheidt zich slechts door bloemrijk taalgebruik, want wat voetbal betreft slaat hij altijd nonsens uit. Wat hij nu weer over Klopp zegt is beneden ieder peil.
5 0
Lazell
Wat een treurige column.
1. Klopp wisselde de aanvallers omdat Mane corona heeft gehad, Salah/Firmino veel spelen, het tempo hoog lag dus dat zij moe waren omdat ze enorme afstanden moesten overbruggen, dat Ajax op het laatst opportunistischer ging spelen en je die ruimtes beter kunt benutten met frisse spelers.
2. Klopp schreeuwde omdat hij zag dat Liverpool totaal geen controle had, wat lege tribunes ermee tem aken heeft snap ik niet.
3. Een balletje weggeven betekent niet dat je slechts speelt als centrale verdediger. Typisch Nederlnads weer, de mening van een Man United legende afkraken en een centrale verdediger beoordelen op zijn passing die normaal wel geweldig is.

Om te janken, die Spaan.
9 0
Jeugd
Wat voegt dat Duits toe bij gal? Jammer Spaan, zo klein. Die trainer heeft wat eigenaardigheden, nou en? Je zou het ook kleurrijk kunnen noemen. Hoe dan ook, toptrainer.
6 -1
Zuiderling
Wat is de toegevoegde waarde van Spaan die een mening geeft ? Geldt trouwens voor de meeste columnisten !
1 -2
Jeugd
Nee hoor, columnisten zijn heel zinvol. Leidt tot discussie en verschillende inzichten. Veel beter dan in je eigen social media bubble bevestigd worden in je eigen mening. Zouden we juist meer van moeten hebben.
3 -2
Lazell
In algemene zin wel, maar de kwaliteit van de columns is vaak bedroevend.
2 0
Labrador
Maar wel een geweldige trainer.
2 0
Ron403
Ach, hier maak ik mij niet zo druk om. Wel om het feit dat we dan alsnog niet in staat waren punten te pakken...
3 0
Schip
Ja, laten we ons gaan ergeren aan een wissel van die andere coach. Dat helpt misschien.
3 0