Zwart over wissel Neres: 'Je doet acht stappen achteruit'

JesseTH, 22-10-2020 om 15:15, 6542 views, Voetbal International |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Pieter Zwart, hoofdredacteur bij Voetbal International, ziet een groot verschil tussen de bank van Ajax en Liverpool. De kwaliteit van de Engelse selectie is in de breedte vele malen sterker en dat zag Zwart woensdagavond maar al te vroeg terug.

'Op een gegeven moment kon Neres niet verder, want hij komt terug van een blessure, en dan komt Labyad erin. Dan doe je niet één of twee, maar acht stappen terug', zo luidt het harde oordeel van Zwart. 'Dat is ook een verschil tussen Liverpool en Ajax. Als er gewisseld gaat worden, dan kan Liverpool er topkwaliteit in brengen. Ajax brengt Labyad, Ekkelenkamp, de oude Huntelaar en Traoré.'

Een speler die wél indruk kon maken op de analist, is Daley Blind. 'Ongelooflijk, heel knap. Het is een systeem waarin hij nooit echt in een wedstrijd gespeeld heeft. Vóór hem speelden Klaassen en Gravenberch, die hadden één keer met elkaar samengespeeld. Achter hem speelden Martínez en Schuurs, ook geen koppeltje dat het vaak samen gedaan heeft. Er waren een heleboel nieuwe, onzekere elementen.'

'Het is waanzinnig hoe hij dat invulde, echt topkwaliteit', concludeert Zwart desondanks. 'Hij had ook verreweg de meeste heroveringen van alle Ajax-spelers. Hij brengt heel veel rust en ervaring in het spel en is een hele belangrijke speler. Je zag het ook bij Davy Klaassen. Het zijn volwassen voetballers die een bepaalde rust in hun spel hebben. Blind was bij Ajax verreweg de beste man op het veld.'

Denk jij dat Klaassen scoort en Ajax wint van VVV Venlo? Zet dan in en krijg 3,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Japie27
Oplossing loopt in Brugge
3 0
VoorOnzePloeg
En liep in Amsterdam..
2 0
RayJordaan
Maar volgens de leiding is die jongen overbodig.. Blijkbaar zoveel keus voorin..
2 0
Drukwerk1968
Dat is niet waar, ze konden hem niet voldoende speeltijd garanderen. Wat ik snap. Dus ik snap ook dat noa dan zelf kiest om weg te gaan.
0 -1
Schip
Gelul natuurlijk. Hij kreeg geen enkele speeltijd. Lang gaf al aan dat het niet niet eens de inhoud was in het laatste gesprek met TH wat de doorslag gaf. Hem zal vast speeltijd in het vooruitzicht zijn gesteld.

Maar als Promes keer op keer mag spelen op 10 en nul aan het spel toevoegt, terwijl Lang juist wel een creatieve speler is, en je ziet Alvarez als middenvelder aankloten, logisch dat je er geen vertrouwen in hebt. DIe jongen is genegeerd. TH is gewoon een kluns.
1 0
Schip
Altijd al gezegd, nog voordat Blind zes terugkwam, dat Blind een top 6 is. En met mij een paar anderen. De beste uit de selectie.

Liet hij tegen Bayern uit al zien, de eerste wedstrijd waarin een echt hoog niveau werd gehaald. En dat zonder Frenkie.

Daarom was ik ook voor Vertonghen. Die had Schuurs prima kunnen mentoren, of anders had Botman moeten doorschuiven. Dan lever je qua opbouw in, maar Schuurs kan veel compenseren. Martinez was trouwens niet mis, maar lijkt mij de opvolger van Nico, die voetballend prima mee kan, maar verdedigend vind ik hem echt te weinig de rest uit de brand helpen.
1 0
Meerkoet
Niemand die ik ken vind Labyad Ajax 1 waardig.
Sterker nog, ik denk dat hij nog moeite heeft in Jong.
Die gozer voegt 0,0 toe aan het spel van Ajax.
Komt fysiek te kort, maakt veel overtredingen, verliest elke bal en is lui en onnauwkeurig.
Kan iemand zich (buiten een potje tegen amateurs) zomaar 2 goede potjes van hem herinneren?
Niveau Emmen.
1 0
Flipper33
Ajax heeft echt een matige bank valt echt tegen voor een club die op alle fronten mee wil doen !
2 0
JanBiesbos
Volgens mij was neres niet meer fit na 75 min en trok met zijn rechterbeen knie
1 0
Duif63
Klopt ja. De wissel van Neres was sowieso wel logisch. Bijna 10 maanden niet gespeeld en dan de intensiteit van zo'n wedstrijd. Plus zaterdag alweer VVV en dinsdag Atalanta.
0 0
Joseph
8 stappen? Je zit opeens in een rolstoel, het gaat niet eens meer over stappen..
2 0
Henkjanklaas
Kleine toevoeging de begroting van liverpool is bijna net zo groot als de hele eredivisie bij elkaar.
0 -1
Schwalbino
Groter. https://www.tijd.be/ondernemen/sport/liverpool-fc-de-champions-league-van-het-televisiegeld/10212898.html
0 0
Multi
Het was natuurlijk te verwachten, de selectie is gewoon niet breed genoeg. We missen op bepaalde posities nog echt wat kwaliteit. Taylor kun je nog prima doorschuiven, maar met het wegvallen van Antony en de slechte vorm van Promes merk je gewoon dat het voorin ook te zwak is. Het was zeker geen overbodige luxe geweest om 1 vleugelspeler, 1 spits en nog een goede middenvelder erbij te hebben.

Zodat je Traore had kunnen verhuren, Labyad lekker had kunnen laten gaan en ook Ekkelenkamp had kunnen verhuren. Het werd van te voren al gezegd, maar snap nog steeds niet dat Lang werd weggedaan en Labyad kon blijven.
3 0
Henkjanklaas
Open deuren bij de vleet van deze zwart. De begroting van Liverpool is ongeveer 4x die van Ajax.
Logisch dat hun bank beter is. En dan heb ik het nog niet over de aantrekkingskracht van de PL en de salarissen aldaar.
1 -2
Ajax114
Blind en Klaassen mogen blijven staan daar we Kudus missen. Allebei topspelers . Voorin zal Labyad of Traore weer terugkeren wat natuurlijk om te janken is. Neres op rechts en Tadic op links. Nu was Lang op links, Tadic spits en Neres op rechts beter geweest.
1 0
Keizer020
Promes Tadic Neres
2 -1
JanBiesbos
Precies tadic sterk in de punt met die korte “steek” paasjes mooi om te zien balletje stil draai paas ....
0 0
Simon1
Mooie opstelling die alleen direct weer in de prullenbak kan door de blessure van Kudus, wat echt zonde is. Hopelijk zijn Neres en Antony snel de oude waardoor met Blind, Gravenberch en Klaassen op het middenveld spelen of met Martinez, Gravenberch en Klaassen.

Gisteren was wel duidelijk te zien dat het centrum goed stond en dat gaf stabiliteit en rust bij Ajax. Ze speelde erg gegroepeerd, maar ze moesten overduidelijk nog wennen aan de opstelling. Pieter Zwart schrijft in principe hetzelfde.
0 0
Ansjo
Ik had Lang, Eiting en Botman graag nog bij Ajax gezien dit seizoen... Met Alvarez, Labyad win je de oorlog ook niet en Botman is toch wel fijn om erbij te hebben.
4 0
Drukwerk1968
Er moet ook belangstelling zijn voor spelers als labyad en alvarez, daarnaast kiezen eiting en lang voor speeltijd. Bij ajax staan ze lager in de pikorde. Botman heeft het niveau trouwens ook niet. Toen eiting speeltijd kreeg werd hij ook afgebrand. Dus jij reageert uit de waan van de dag. H
0 0
Simon1
Snap je idee, maar hadden die dan het niveau om dit aan te kunnen?
0 0
oudzuid2
dacht precies hetzelfde gister.... prima basis-opstelling, maar wat daarachter zit... pijnlijk om te zien dat Labyad, Huntelaar en Traoré in de tweede helft het verschil hadden moeten maken. drie spitsen die alledrie gewoon niet van het niveau zijn wat Ajax nu na zou moeten streven
5 0