Driessen: 'Bleef te weinig over om het Liverpool B lastig te maken'

JesseTH, 22-10-2020 om 08:55, 3096 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Valentijn Driessen is kritisch op de prestatie die Ajax woensdagavond leverde tegen Liverpool. Vooral de keuzes van Erik ten Hag kunnen op weinig lovende woorden rekenen, vooral vanwege diens aanpassingsvermogen tijdens het verloop van het Europese duel.

'Inderdaad is Liverpool wereldkampioen, maar het bewees in de Johan Cruijff ArenA niet van Europees topniveau te zijn zonder Virgil van Dijk en met een middelmatige keeper, twee doorsnee centrale verdedigers en een middenveld waarop alleen Wijnaldum van topniveau is', zo schrijft Driessen in De Telegraaf. 'Alleen in de aanval loopt wereldklasse rond met Mané, Firmino en Salah.'

'Helaas stelde het Ajax van woensdag zich te veel in op het supertrio van Liverpool', zo zag de verslaggever. 'Het misplaatste ontzag leidde tot een afwachtend Ajax, dat het zocht in de omschakeling met een vleugje opportunisme. Vandaar het ongekend lage percentage balbezit van 44% van de Ajacieden in eigen stadion, zonder een moment dominant te zijn.'

Ondanks het feit dat Liverpool haar hele voorhoede wisselde, kan Ajax geen vuist maken. 'Ajax bleef volharden in de uitgestippelde strategie. Zonder succes, en dat zat er helemaal niet meer in toen twee van de vier beste Ajacieden, Klaassen en Neres, naar de kant moesten. Met Blind en Tadic als overgebleven sterkhouders bleef er te weinig over om het zelfs Liverpool B nog lastig te maken. Dat Ten Hag in de slotfase koos voor een paniekvariant met spitsen Huntelaar en Traoré onderstreepte de Amsterdamse onmacht.'

'Tagliafico geen schim meer van de speler in het successeizoen'

Toch begrijpt Driessen het meest genoemde woord 'zonde' wel na afloop. 'Desondanks was het verlies zuur, omdat Tagliafico ongewild het duel besliste met een eigen doelpunt. Waarbij aangetekend dat de Argentijn geen schim meer is van de speler in het successeizoen. Toen vielen zijn rare fratsen niet zo op, omdat hij soms scoorde. Maar nu overheerst het beeld van iemand die grossiert in overtredingen en kaarten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Peewee
slap gelul natuurlijk, zowel Liverpool A als Liverpool B met hun zgn. topspelers was niet in staat op eigen kracht tegen een gehavend Ajax te scoren!!! Ze mogen in hun handen knijpen dat ze dit cadeautje in de schoot geworpen kregen! In Liverpool zullen deze zaken zeker recht gezet worden door Ajax reken daar maar op!!!
0 0
Hollister
Bah , was een vies mannetje is het ook... deze rat vergeet wel even te zeggen dat zelfs hun wisselspelers internationals (Henderson) en minimaal 45 miljoen kosten (Shota) zijn.. ..
0 0
Freddy Al
Zoals altijd is Driessen weer erg optimistisch en enthousiast, Ajax had gewoon domme pech , gezien de kansverhoudingen hadden ze zelfs kunnen winnen.
Laat lullen die Dwalentijn Triester.
0 0
WillyBrokamp
Ik zou nog niet dood gevonden willen worden met een Telegraaf. Het hetzerige afvoerputje van journalistiek Nederland. Nou ja, eigenlijk wat je ziet als je het putdeksel weghaalt.....
0 0
Kingoffdatoilet
Tagliafico speelde niet slecht hoor. Wel vond ik de tactiek matig spel opleveren en verdedigde Ajax te veel. Dit is overigens echt geen Liverpool B. Alleen de keeper en CV misten.
0 0
Kuningast
Hij gaat nu iedere week roepen dat Nico er niks van kan.. hoe kwam het dan dat we Salah en TAA amper gezien meneer falentijn? Kneus
0 0
afca1985
Wijnaldum van wereldklasse, ha goeie mop ouwe
0 0
johnantoni
Postbode voetballer. Lijdt weinig balverlies, tikt alles naar de goede kleur, vaak breed, en loopt wat gaten dicht. Nuttig om erbij te hebben maar is absoluut geen grootse voetballer. Snap ook niet waarom die in Oranje spelers als Pröpper en van de Beek op de bank houdt.
0 0
ajaxxcied4life
Journalistiek in het algemeen is onderhevig aan een stevige devaluatie, maar de sportjournalistiek is helemaal de weg kwijt lijkt het. Driessen die continu Hemel en Aarde beweegt om het klootjesvolk in de provincie het anti-Ajaxsentiment te blijven geven via zijn gifvodje. What else is new?

Liverpool miste van Dijk, Matip en Thiago. Ajax uiteindelijk Kudus en Anthony. Ieder normaal redenerend mens snapt, dat voor Ajax het uitvallen van Kudus en Anthony vele malen zwaarder weegt dan voor Liverpool de blessures van Van Dijk, Matip en Thiago. Kortom, als je Liverpool dan ineens bombardeert tot een B-team, dan moet je dat ook over Ajax schrijven.

Het vervelende is dat zo een krant voor een groot deel van het Nederlandse Volk bepaalt hoe het kletst, omdat het gros van de mensen totaal niet in staat is om voor zichzelf te denken laat staan te spreken en uiteindelijk uit pure armoede maar mensen als Valentijn Driessen na gaan lopen kletsen. Maar goed, het is helaas allemaal niet anders. In mijn beleving speelde Ajax in de eerste helft een goede pot en kreeg het uiteindelijk te weinig, mede door een ongelukkig eigendoelpunt van Tagliafico. Die verder niet eens heel onaardig speelde.
5 -1
Simon1
Wat een kut media hebben wij toch. Ajax speelde gisteren een zeer verdienstelijk pot, niet het niveau van twee jaar geleden, maar heel verdienstelijk. Dat we 0-1 verloren was gewoon pech. Wij waren beter dan Liverpool en hadden meer kansen, maar het was er nog niet. Dat kan en is geen schande.

Moet je eens kijken hoe de Engelse media Ajax ophemelt en Liverpool afbrandt. Als je de wedstrijd als buitenstaander zou hebben gezien, zag je een sterker Ajax wat met pech verloor. Nederlandse media moet eens die kut bril naar Ajax afzetten en eens achter onze spelers gaan staan. Kritisch mag, maar wel realistisch.
5 -1
Freddy Al
En zo is dat!
0 0
Bruno04
Echt wat een overdreven gedoe. Eerste helft waren we gewoon beter. Tactiek was hardstikke prima. Je wil juist niet in de omschakeling 1 op 1 komen te staan tegen die 3 voorin
3 0
Pheadrus
Het moet een kwelling zijn voor Driessen om Ajax te moeten volgen en te moeten zien dat Ajax steeds verder wegloopt bij zijn geliefde Feyenoord. Ajax kan wel een Kudus en Anthony binnen halen. Ajax haakt aan bij de top van Europa en krijgt lof van Klopp maar Driessen weet daar toch een negatieve "spin" aan te geven. En dat is prima. Dat maakt Ajax alleen maar sterker.
3 -2
3*stars*3
Eens hoor maar weet niet of Fey zijn geliefde club is.
ADO was zijn club maarja, ADO en Fey hebben wel veel gemeen.
Van het spelletje tot de schuimbekkende supporters.
0 0
Ajacied33
Ik volg je in wat je zegt, alleen moet je de woorden van Klopp niet zo serieus nemen hoor. Klinkt hard, maar die gast neemt ons niet zo heel serieus, anders haal je met een half uur te spelen nog niet je beste 3 aanvallers naar de kant. Het is gewoon een klote avond geweest, 1e helft was nog goed. Tweede helft tegen idd een B team van Liverpool lukte ons niets meer. We hebben veel potentie, maar ook wat zwakheden in de ploeg
1 -2
Lazell
Niet mee eens dat hij ons niet serieus nam. Zag je de eerste helft hoe hij aan de zijlijn stond te schreeuwen? Ajax had de tactiek erop ingericht dat Firmino niet aan de bal kwam, waardoor Salah en Mane geisoleerd stonden en ze hun dynamiek niet meer konden toepassen. Verder was het een ontzettend open wedstrijd, waar spelers gewoon op waren na een bepaald moment. Ajax moest verder drukken en Liverpool kon met verse benen op de counter spelen. Vond Liverpool gevaarlijker met de 3 wisselspelers dan met Salah en Mane, maargoed.
2 0
Ajacied33
Je laatste zin is ook wel weer zo, best apart. Drie nieuwelingen brachten meer dreiging dan Mane, Mo en Firminho
0 0
Lazell
Tsja, gevolg van de intensiviteit en verloop vd wedstrijd. Ajax was moe, Liverpools voorhoede was moe en Ajax liet achterin meer ruimte in de slotfase. Zijn ook geen koekebakkers die 3 invallers, trouwens. Las dat ze 70 mio hebben gekost bij elkaar.
0 0
Redrum
Ik weet dat de intentie van Driessen zoals altijd slecht is, maar hij heeft ergens wel een punt. Ajax toonde veel te veel ontzag. Ik vond het verschrikkelijk om te kijken. Een afwachtend Ajax en Liverpool dat op de helft van Ajax de bal rondspeelde. Dan werd er bij vlagen door Ajax nog best goed gecombineerd, maar de kansen die ze dan kregen werden zo kinderlijk eenvoudig gemist. Ajax heeft echt een paar 100 % kansen gemist en dat mag gewoon niet op dit niveau. Het is moeilijk om een goed gevoel aan deze wedstrijd over te houden. Het enige positieve is dat je wel de potentie ziet in dit elftal, maar het moet er wel uitkomen. Als je volgende week ook van Atalanta verliest ben je al bijna klaar in de CL.
2 -2
Freddy Al
Dat we niet moeten verliezen ben ik met je eens maar Atalanta is ook bij verlies niet uit zicht.
0 0
Lazell
Ajax toonde ontzag, maar dat moet ook een beetje. Die 3 voorin zijn te gevaarlijk. Maar ondanks het ontzag hadden we meer en betere kansen dan Liverpool. Als je in kansen de betere bent en minstens een punt verdiend, heb je dan te véél ontzag? Ik denk het niet. Alles was goed, behalve dat die kansen gemist werden...
2 0
DeMeervanweleer
Ik denk dat het gaat om vertrouwen, met een Ziyech, De Jong en De Ligt, krijgt je elftal zo`n boost aan zelfvertrouwen, dat moet duidelijk nu nog groeien. Dit is echt wel een elftal met kwaliteit, anders krijg je op CL niveau niet zoveel kansen. Die bal van de lijn en op de paal is pure pech, het niet afmaken van de kansen van Promes en Ekkelenkamp zijn wel een gebrek aan kwaliteit. In de breedte vind ik dat Ajax wel een kwaliteitsgebrek heeft. Een Kudus vervang je niet met een vergelijkbare speler en na Tadic is het gebrek aan een echte spits schrikbarend. Ik begrijp dat Ajax zich geen Liverpool selectie kan veroorloven qua salarishuishouding en met de te verwachtten inkomstenderving, maar een beetje meer creativiteit op dat gebied was wel prettig geweest. Met een voltallige selectie zie ik het wel positief in, maar een a twee mutaties enje boet te veel in ben ik bang.
1 0
voorkennis
100% eens met Driessen.
De waarheid kan soms hard zijn. Nico is idd geen schim meer van wat hij was, en ook de wissels van Klaassen en Neres, uitgerekend je 2 beste spelers raakt kant noch wal.
Klaassen zei zelfs voor de camera niet te weten waarom hij gewisseld werd.
En als je dan wederom met Labyad, Traore en Huntelaar op de proppen komt, dan weet je dat je een verloren wedstrijd speelt.
Volgende week Atalanta uit, als je die verliest is de CL na 2 wedstrijden al voorbij en kan je je richten op overwinteren EL.
Triest maar waar
3 -10
jespero
Sorry, ik heb je per ongeluk een plusje gegeven
0 0
DeMeervanweleer
Driessen is al jaren nogal vermoeiend bezig met een hetze tegen Ten Hag. Nico speelt idd iets minder, maar de wissels waren in die zin logisch dat Neres voor het eerst weer in de basis stond en Klaassen het meest gelopen had van iedereen.
De kwaliteit van de invallers, ben ik met je eens, maar dat kunnen we Ten Hag niet echt aanrekenen, maar meer de RVC denk ik.
2 0
PeterVKV
Klaassen was op en niet gek als je ziet wat hij gelopen heeft. Ekkelenkamp is een vergelijkbare speler en kan dan voor de rest van de wedstrijd meer brengen. Neres heeft pas een paar wedstrijden volledig gespeeld en dan deze slijtageslag....Om op het eind opportunistisch te gaan spelen met twee centrumspitsen is natuurlijk ook niet gek. Tadic vanaf links en Labyad vanaf rechts zijn dan de spelers met de beste trap om die bal erin te brengen. En Nico heeft inderdaad moeite om de knop om te zetten na zijn mislukte transfer maar dat gaat goed komen.
5 -2
MarcoB1971
Wat een onzin reactie ook Taglifico speelt iets minder. mag het een keer de man heeft een constant hoog niveau gehaald. En Neres wordt gewisseld ga ik van uit omdat die net terugkomt van een zware blessure en je hem niet gelijk volledig een hele intensieve wedstrijd moet belasten. Het is geen eredivisie wedstrijd he.
Wat Klaassen betreft kan een stukje zelfbescherming zijn. Kennelijk is hij al zo belangrijk dat Ten Hag hem veel meer nodig zal hebben. Als je hem nu nadat hij bij Ajax weer is begonnen gelijk weer binnen 1 week 3 volledige wedstrijden laat spelen, dat kan teveel zijn.
5 -2
MarcoB1971
Ik snap werkelijk niet waarom Ajaxshowtime deze man iedere keer een podium geeft. Een B-ploeg er komt een speler binnen de lijnen die 42 mlj heeft gekost....
Ze missen Van Dijk. Wij missen de beste spelers tot op heden van ons Kudus en Antony.
5 -2
Santiago
Wat doet de prijs ertoe? Het blijven B-spelers van Liverpool. Dat debutantje was zelfs een C of D-speler.
1 -4
Restored
Wat heb ik toch een pleurishekel aan die Driessen, als er iemand geen verstand heeft van voetbal is hij het wel, clown
4 -2
PeterVKV
Die Driessen is een nare opportunist met weinig verstand van voetbal. Nico nu hard aanpakken na die ongelukkige eigen goal. De tactiek om tegen een club als Liverpool niet te gaan voor het balbezit om het balbezit maar meer op het compact spelen en snel omschakelen lijkt me ook niets mis mee. Anders krijg je weer het verhaal van Ajax loopt in het mes van Liverpool. Dus het is nooit goed.

Buiten de uitslag heb ik wel een goed gevoel over gisteravond. Het komt wel goed dit seizoen. Het verdedigingscentrum Schuurs - Martinez. Het middenveld met Blind op 6 en Klaassen en Gravenberch (!!) op de halfposities. Tadic hangend in de spits. En dan misten we nog potentiele supersterren als Kudus en Antony. En Neres is back!
4 -2
Matts
Tuurlijk Valentijn. De kampioen van Engeland is eigenlijk maar een veredelde amateurploeg.
2 0
SvenGeurtsen
Hou toch op man!
Liverpool heeft geen B ploeg!
Ajax heeft die wel, met Promes die echt slecht speelde, Labyad, Traore en Ekkelenkamp.
3 0
Adam24
Liverpool B, stond wel al onterecht 1-0 voor, als je dan je gehele voorhoede wisselt, tja, maakt niet zoveel uit, die krijgen toch alle ruimte.
0 0