Jansen looft Ajax-middenveld: 'Speelden niet zomaar zo goed'

JesseTH, 19-10-2020 om 20:50, 6203 views, Voetbal International |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Het betere spel van Ajax van zondag tegen sc Heerenveen komt volgens Freek Jansen niet volledig vanuit het niets. De Ajax-watcher van Voetbal International zag een nieuw middenveld het heft in handen nemen, terwijl hij in de spitspositie juist nog onzekerheden ziet.

'Het is niet dat ze zomaar zo goed speelden. Het middenveld met Kudus, Klaassen en Gravenberch vond ik dikke prima', aldus Jansen in de Pak Schaal Podcast, waarna hij op de rol van Davy Klaassen inzoomt. 'Hoe Klaassen stond te voetballen, dat was precies wat Ajax een beetje nodig had. Het directe en het recht toe, recht aan. Het lego-blokje Klaassen is altijd nuttig, wat je ook maakt. Hij straalt gelijk iets uit.'

In de spitspositie zag Jansen hoe Lassina Traoré zich trachtte te tonen aan Erik ten Hag, maar overtuigd is de verslaggever nog niet. 'Ik vond hem oké. Het komt nu wel steeds meer aan het oppervlak dat Ajax een spits had moeten halen. Iedereen ging ervan uit dat Tadic in de spits zou komen, maar het duurt maar en duurt maar. Tussen Labyad, Huntelaar en Traoré vind ik de keuze voor Traoré in zo’n wedstrijd niet zo gek. Ik vond ook niet dat hij het zo slecht deed. Hij werkt hard en zwoegt. Het is totaal ongepolijst, een ruwe diamant.'

Mohammed Kudus blonk niet voor het eerst uit bij Ajax en ook Jansen is enthousiast. 'Ik vind het mooi hoe snel hij zich aanpast. Het is echt bewonderenswaardig. Soms heb je bij hem, dat had je bij Frenkie de Jong ook, iets van: speel hem nou, pass hem door. Tegelijkertijd zie je hem ook makkelijk in de man draaien. Hij laat expres een man tegen zich op lopen en draait in die man naar rechts of links weg.'

'Nu beter thuis tegen Liverpool dan tegen FC Midtjylland'

Na de 0-1 nederlaag op bezoek bij FC Groningen deed Ajax tegen sc Heerenveen weer een belangrijk stukje vertrouwen op, zo gelooft Jansen. 'Dit was wel even nodig voor het team. Ik vond Ajax bij vlagen prima spelen en bij vlagen ook slordig. Qua boost voor het vertrouwen was dit wel nodig. Het is lekker dat je nu tegen Liverpool speelt. Je kunt nu beter even Liverpool-thuis hebben dan dat je thuis tegen FC Midtjylland begint. Als je tegen FC Midtjylland speelt, dan heeft iedereen iets van: dat doen we wel even. Zo safe zijn ze nog niet.'

Denk jij dat Liverpool een maatje te groot is en met 0-2 wint van Ajax? Zet in en krijg 9,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Ik snap persoonlijk weinig van de wens die ik vaak gelezen heb dat Klaassen de nieuwe 10 moet zijn. Precies zoals Klaassen het invulde tegen Heerenveen had ik het ook gehoopt. En in die rol is hij denk ik wel grotere versterking dan dat ik op voorhand gedacht had. Zonder Tadic op 9 en Neres ingewerkt moet er sowieso meer creativiteit aan de bal komen van de 10. Met Tadic links en Antony rechts krijg je meer een typisch vleugelspel. Vorig seizoen was de eerste bal in de laatste fase vaak voor Ziyech, dat is niet een rol die Antony of Promes zomaar overnemen. Klaassen ook niet. Laat Klaassen de aanval maar vooral voeden.
Klaassen kan de organisatie denk ik helpen en met zn dynamiek en directe spel zorgen dat t middenveld niet snel vast komt te staan.
3 0
Web
Geen speld tussen te krijgen, hier spreekt iemand met inzicht
1 0
Amp
Zal je zien dat volgende pot gewoon labyad op 9 en promes op 10 staan met alvarez op 6. Want per wedstrijd bekijken wat je nodig hebt.

Benieuwd wat kudus zn beste plek in dit systeem nou is voor het team. Als je hem steeds ziet wegdraaien en versnellen krijg je flashbacks naar frenkie. Dacht altijd dat gravenberch dit ook zou kunnen, alleen die doet dit een behoorlijk wat tempootjes lager dan kudus
1 0
ETM
Nee Klaassen start denk ik wel zeker tegen Liverpool. Dat gaat of ten koste van Promes of van Alvarez. En ik denk van Alvarez.
De rest vind ik wel moeilijk te voorspellen. De media gaat uit van de Tadic-variant, maar ik ben daar gezien de uitlatingen van Ten Hag en ook de afgelopen pot nog niet zo zeker van.
0 0
Schwalbino
Dat kan Gravenberch ook als je hem genoeg laat spelen. Hij zit nog volop in het leerproces. Dat zegt hij zelf ook. In een interview laatst dat ook hier op AS werd geciteerd. Hij zei dat hij leren moest om vooruit te denken.

Dat is de omschakeling van KKD naar een niveau waar het allemaal sneller gaat en je minder tijd hebt. Kudus is ouder en verder.
1 0