'Ajax blij met Liverpool, willen zich meten met de beste clubs'

BartVeenstra, 19-10-2020 om 11:05, 3759 views, Liverpool FC |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ruud Gullit kijkt uit naar de Champions League-kraker tussen Ajax en Liverpool. De voetbalanalist vertelt op de website van de Engelse topclub dat men in Amsterdam blij was met de loting. 'Ajax was erg blij om Liverpool te loten, omdat ze zichzelf willen meten met de beste clubs ter wereld.'

Het Ajax van nu is allang het Ajax van pakweg twee jaar geleden niet meer, zo legt Gullit uit. 'Dit is een nieuw Ajax. Ajax heeft weer veel spelers verkocht', zegt Gullit, die in Engeland speelde bij Chelsea. De analist geeft aan dat Ajax kansen ziet. 'Ajax houdt ervan om tegen een team te spelen dat ook wil voetballen, omdat ze moeite hebben met teams die heel diep verdedigen. Ik weet nog dat Ajax tegen Real Madrid speelde en hen overtrof. Dat hopen ze nu ook tegen Liverpool te doen.'

Dat er woensdagavond geen toeschouwers welkom zijn in de Johan Cruijff ArenA wordt door Gullit een groot gemis genoemd. 'De stad mist haar fans en de toeristen. Het is een enorme domper dat er geen fans mogen komen', zegt Gullit, die eveneens baalt van de afwezigheid van de fans van Liverpool. 'Iedereen kent de fans van Liverpool, dus het had geweldig geweest om ze hier in Amsterdam te ontvangen. Ik raak er maar niet aan gewend om naar voetbal te kijken zonder publiek. Het is niet hetzelfde, je mist die vibe en de energie afkomstig van het publiek.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Liverpool? Zet dan in en krijg 12,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TwoLegsAlwaysWin
Hallo minners, hebben jullie herfstvakantie en mogen jullie van je respectievelijke papa's en mama's of verzorgers niet naar buiten? Veel plezier met minnetjes geven.
2 -1
AFC34
Erg sneu inderdaad. De sfeer tijdens met name Europese wedstrijden van Ajax zijn bijna ongeëvenaard. In Liverpool kunnen ze er ook wat van. Hadden leuke potjes kunnen zijn voor ons supporters.
0 -2
ajax1981
Zouden er nu echt mensen naar Ajaxshowtime komen om te minnen? Alle reacties, waar toch niets bijzonders mee is, hebben 2 minnetjes gekregen..
1 -1
4xEC1
Laat ze. Misschien zitten ze nu zichzelf te verminken met een mesje.
0 0
Tinus
Ik kijk al een paar decennia uit naar deze wedstrijd en dan met name natuurlijk de uitwedstrijd. Dan is het eindelijk zover en dan krijg je dit. Doodzonde gewoon.
0 -2
Schip
Als alles logisch staat en een goede tactiek de individuele spelers samenbindt, beschikt Ajax door het geld en de opleiding de laatste jaren over genoeg kwaliteit om mee te doen voor overwintering.

Het begint weer logisch te staan omdat door - weer - een dure aankoop de trainer wordt gered en hij bijna gedwongen wordt het logisch neer te zetten. Nu nog een goede tactiek. Ook daar schort het deels nog aan. Te weinig druk op de bal, tegen H'veen zag ik veel te weinig het agressieve doordekken door het centrum zoals Schuurs mooi liet zien in de eerste wedstrijden en een voetballende, uit het centrum trekkende 9. Blind liep te vaak achteruit. Als de centrale 2 doordekken, moet een back gewoon rugdekking geven.

Maar in potentie staat er weer een team dat niet nog klaar is furore te maken, maar wel weer lekker fris te spelen en competitief kan zijn. En daarmee kun je zoals vorig jaar overwinteren.
1 -2
Babayaka
Ajax gaat nog winnen ook, europees is ajax meestal een aantal tanden beter, en de tegenstander denkt vaak ach het is wel ajax maar een club uit een kleine competitie.

Getafe ging welliswaar niet goed, maar ook andere europese grootmachten gaan daar tegen onderuit blijkbaar.

En chelsea en hotten tot hadden eigenlijk geen schijn van kans, tot de scheids roet in het eten gooiden
0 -2
Ozymandias
Inderdaad, Ajax speelt bijna altijd beter tegen teams die zelf ook het spel proberen te maken en niet alleen de bus proberen te parkeren. Dit is trouwens ook waarom AZ er vorig seizoen zo goed uitzag. Het is voor aanvallende teams geweldig als ze de ruimte krijgen om te voetballen. Spelers met redelijk veel voetballend vermogen zien er dan al snel uit als geweldige spelers. Op het moment dat een tegenstander zich ingraaft zie je pas dan hun terkort komingen (zoals dit seizoen bij AZ het geval is).
1 -2
Lane 8
Bovendien liggen Engelse ploegen ons wel heel erg
0 -2
mvdk
Ajax-Liverpool zonder fans... Dat is ondenkbaar. Bizar scenario door dat kut corona
0 -2
Hans Kraay Jr.
Zo had bij deze pot wel graag in de JC Arena gezeten.
0 -2
Keizer020
Of Anfield
0 -2