Janssen pleit voor Tadić als linksbuiten tegen Liverpool

JesseTH, 18-10-2020 om 23:05, 4279 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Theo Janssen is van mening dat Erik ten Hag zijn aanvoerder Dusan Tadić tegen Liverpool als linksbuiten op moet stellen. De buitenwacht wacht al een tijd op de Serviër als spits, maar tegen Liverpool zou Janssen dat nog even achterwege laten.

'Liverpool zet altijd hoog druk', begint de oud-middenvelder uit te leggen bij Studio Voetbal. 'Arnold dekt vol door op de back van Ajax. Je zult zien dat er ruimte komt voor Ajax aan de linkerkant. Daar moet je je beste speler hebben en dat is Tadic. Je moet alleen wel tegen Tadić zeggen dat hij niet de hele tijd achter Arnold aan moet lopen.'

'Je moet Arnold gewoon laten lopen en tegen Tagliafico aan laten voetballen', beargumenteert Janssen zijn idee. 'Salah gaat naar binnen en hem moet je op laten pakken door een middenvelder. In de omschakeling heb je Tadić dan vrij. Dat is toch wat je wilt? En dan heb je een goede bezetting voor het doel, ideaal.'

De voormalig Ajacied is van mening dat Tadić in de problemen zal komen wanneer Ten Hag hem toch in de spits opstelt. 'Als je Tadić in de spits zet, dan komt hij tegen de beukers en speelt Promes als extra back. Hij zal veel meer naar achteren gaan. Hij wordt er vaak neergezet omdat hij de back van de tegenstander op kan vangen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Odin
Het is eigenlijk heel simpel: als je voorin kan beschikken over een drietal als Tadic, Neres en Antony (en eventueel Promes als hij beter in vorm is) moet je gewoon nooit met Traoré of Labyad beginnen. Of je Tadic nu beter vindt op links of in de spits of niet en wie er ook bij de tegenstander als back staat.
0 0
Harrie Nak
Promes mag wat mij betreft lekker weer de bank warm blijven houden.
2 0
Schip
Dit vind ik best moeilijk te volgen. Je laat een speler die denk ik de minste meters maakt, als linksbuiten spelen, tegen een ploeg die erom bekend staat extreem druk te zetten. Tadic is juist geen buitenspeler meer omdat hij dan nietmee hoeft te lopen met de back. Hij was oorspronkelijk ook als 10 gehaald en wil graag het spel maken.

Met 2 tienen op de buitenposities was Ajax te kwetsbaar en verhuisde de balvaste Tadic naar 9, wat hij soms subliem deed.

Als hij iets niet heeft, is het snelheid. Van Dijk is afwezig. Als er op links ruimte komt, zet je daar natuurlijk een snelle speler neer. Tadic hoeft niet de hele tijd duels uit te vechten met sterke centrale verdedigers. Hij moet ze juist uit hun positie lokken, zodat er ruimte voor anderen komt. Dat vond ik juist missen aan het spel vorig jaar en zelfs tegen Spurs en Juve.

Overigens deed Traore het naar behoren en zei ik eerder al dat hij echt wel beter kan. Maar Tadic blijft toch echt de beste 9.
3 0
Ajax27
Lees je het verhaal van Janssen wel? Dat is precies wat Janssen zegt. Tadic moet NIET achter die back aanlopen, zodat ie continu vrij staat in de omschakeling en het spel daar kan maken.

Je moet dan echter goede afspraken maken wie die back die eroverheen stormt van Liverpool aanpakt. Waarschijnlijk wordt dat Nico en dan moet je dus 1 van je middenvelders de taak geven om heel erg ver terug te gaan spelen. Want Blind in de mandekking laten spelen, dat is gedoemd om te mislukken.

Ik denk dat je er bijna niet aan ontkomt om Gravenberch in te ruilen voor Martinez of Alvarez. Ik zou zeggen Martinez, die dan bijna als 5e verdediger kan opteren om Blind te ontlasten. Klaassen daarvoor zetten die vanuit daar direct de bal erover kan gooien richting 1 van de buitenspelers of Kudus op 10
0 -1
Prethoofd123
Volgens mij moet je bij Ajax altijd van je eigen krachten uitgaan en niet nu ineens weer met een verdediger op het middenveld gaan spelen omdat Liverpool zo goed is. Laat die backs van Liverpool maar lekker gaan, dan doen die van ons precies het zelfde. Zo hebben we het 2 jaar geleden ook geflikt! Niks geen extra controle omdat de tegenstander Ronaldo, Kane of Benzema heet! Gewoon je eigen wedstrijd spelen en afdwingen dat de tegenstander zich moet aanpassen.
0 -1
Schip
Ja, klopt dat stukje heb ik niet goed uitgelegd.

Nog maar eens: je ontkomt er niet aan om mee te lopen. Anders wordt Nico gek. Dat is eerder ook al eens gebeurd. Je moet als vleugel mee terug. Daarom kon TH ook niet door met Tadic en Ziyech beiden op de vleugels. Ziyech deed nog genoeg, maar Tadic niet. Die was beter in ballen vasthouden, leed amper balverlies, maar liep ook minder en veroverde zeker minder ballen dan Ziyech. Dat maakte hem juist een prima aanspeelpunt centraal.

Als linksbuiten mis je een man die met de back meegaat. Als spits kan hij blijven staan. En een middenvelder opofferen: leuk hoor, maar je blijft rekenkundig een man missen. Want ook de middenvelders hebben een tegenstander die op gaat komen. De spits niet, ja, bij corners.

Dus nee, het is geen goed idee en zelfs een typisch Theo Janssen idee. Lekker lui de linksbenige spelverdeler uithangen en wachten tot je iets moois kunt laten zien.

Zet Neres of desnoods Promes op links. Die zijn snel, kunnen een goal maken en kunnen meters maken. Ik zou voor Neres gaan.
0 0
Ajax27
Daar ontkom je wel aan.. als je de juiste afspraken maakt en die nakomt. Tactische besprekingen. We weten allemaal hoe Liverpool speelt, hoe de spelers lopen. Daar kun je op inspelen.

Jij noemt het lui... maar als je Ajax de taak geeft wanneer ze de bal te veroveren om die eroverheen te gooien richting Tadic, om vanuit daar te voetballen.. dan zal Liverpool op een gegeven moment hun tactiek bij moeten stellen. Want met Tadic, Antony, Kudus en iets mindere mate Traore heb je een sterke aanval. Als Liverpool daar keer op keer 1 op 1 komt te staan, met het gemis van Van Dijk... dan kan het nog wel eens fragiel zijn daar.

Dus nee, ik vond dat idee van Theo helemaal niet zo verkeerd.
0 0
insectenverdelg
Ik zou Promes op rechts zetten en Tadic spits. Twijfel nog over Martinez of Gravemberch als ik kan k8ezen.
1 -1
Kingoffdatoilet
Promes wil ik tegen Liverpool sws niet in de basis zien.
1 -1
de-Ajacied
Theo Jansen is wel grappig, praat gezellig, had als voetballer een goede trap maar hij heeft echt nog nooit een zinnige tactische opmerking gemaakt.
1 -1
Schip
Ik vind hem juist heel scherp. Hij ziet het goed en zegt dat ook. Ik vind VdV juist erg vanuit een voetbalhart praten, maar die analyseert veel minder tactisch. Alleen vind ik Theo hier ongelijk hebben. Tadic als terugzakkende spits die een beetje rond de 16 speelt net als tegen Bayern, die ook stevige verdedigers had en dat ook komt om te voetballen, is veel beter dan als llinksbuiten.
0 0
rsvh88
Kan ik mee in komen. En Martinez voor Gravenberch. Maar die spits positie blijft dan bagger. Ookal vond ik Traore niet "heel" beroerd spelen. Was een aardig aanspeelpunt.
2 0
Soccerskins
Ben ik het niet mee eens. Tegen Liverpool heb je op de flank snelheid nodig die Tadic niet heeft. Ook moet Traoré of Labyad dan in de basis beginnen en die hebben het niveau gewoon niet voor de CL. Ik hoop op de volgende opstelling woensdag:

Promes - Tadic - Antony
Gravenberch - Kudus - Klaassen
Tagliafico - Blind - Schuurs - Mazraoui
Onana
3 -1