Driessen: 'Je wilt tegen een compleet Liverpool spelen'

JesseTH, 18-10-2020 om 21:35, 2785 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Valentijn Driessen kan zich goed voorstellen dat men bij Ajax met gemengde gevoelens kijkt naar de afwezigheid van Virgil van Dijk bij Liverpool. Woensdag neemt Ajax het op tegen de regerend landskampioen van Engeland en de chef-voetbal van De Telegraaf kan zich voorstellen dat het dat tegen een complete tegenstander wil doen.

'Natuurlijk is het gunstig, want in feite valt hun beste verdediger weg. Vorig jaar was hij de beste verdediger van de wereld', aldus Driessen, die er meteen een kanttekening aan toevoegt. 'Als je tegen Liverpool speelt, wil je tegen een compleet Liverpool spelen. Als je nu wint, dan roept iedereen: maar Van Dijk was er niet bij. Je wilt zien hoe je spelers zich verhouden ten opzichte van de wereldtop.'

Hoe dan ook zal Ajax, na een goede prestatie tegen sc Heerenveen, woensdag met een goed gevoel aantreden tegen Liverpool. 'Het biedt geen houvast voor Liverpool, maar dit biedt wel enig perspectief. Vooral Klaassen biedt perspectief. Met hem in plaats van Álvarez op het middenveld gaat het spel gewoon veel sneller. Met Gravenberch loopt het ook goed en Kudus was er ook weer bij. Of het genoeg is voor tegen Liverpool, dat moet blijken.'

Erik ten Hag wijzigde zijn opstelling tegen sc Heerenveen op enkele cruciale plekken. Driessen gelooft echter dat daar woensdag nog een extra wijziging bovenop komt. 'Op drie posities had hij zich al aangepast, tegen Liverpool komt de vierde. Dan gaat Tadić ongetwijfeld in de spits spelen', aldus de verslaggever, die een wens indient bij de leiding van Ajax. 'We mogen toch niet hopen dat Traoré speelt. Hij was vanmiddag (zondag, red.) echt een dissonant bij Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
cantharel
Valentijn zou de eerste zijn om te roepen dat Liverpool niet compleet was en Ajax bla bla bla etc.Bij winst of verlies hij heeft zijn verhaal al klaar.
1 0
Hans Kraay Jr.
Aah daarom was meneer niet afgereisd naar Madrid, Ramos speelde niet mee.

Tja dan telt het natuurlijk niet dat we van RM hebben gewonnen.
1 0
AFCAMM
Oh jee, stel dat ‘iedereen’ (je bedoelt jezelf, Valentijn) straks roept dat Ajax gewonnen heeft van een gemankeerd Liverpool..

Poeh, wat erg man. Winnen van een verzwakt Liverpool.. ik durf er bijna niet aan te denken. Tuurlijk, je pakt er drie punten mee. En je vergroot de kans op Europees voetbal na de winterstop. En je harkt er misschien wat miljoenen mee binnen. Maar doet dat er echt toe als Van Dijk niet meedoet? Wat heb je nou aan Europees succes als je er Valentijn’s liefde niet mee kunt kopen? :’(
1 0
sebastiaan1900
Wat een onzin. Je wilt winnen van Liverpool. Zij hebben een geweldig elftal met honderden miljoenen bij elkaar gekocht.
0 0
RuffRhythim
Oh vDijk is er niet bij? Nee joh...nou gaan we ff Liverpool pakkie geven natuurlijk....

Wat lult die vent weer ongelofelijk...
3 0
insectenverdelg
Mocht Ajax pnvethopps toch stunten, dan heeft Driesen t bij deze al gedownplayed en ziet hij reden om die overwinning minder glans te geven.
3 0
chloorbestendig
Wat een gelul weer, ik denk dat Ajax woensdag liever 8-0 wint van het G-team van Liverpool als dat 3 punten oplevert. Het gaat verdomme om champions league miljoenen. Die Driessen lult met de dag stompzinniger.
2 0
AlexIbarra
Het al wel aan mij liggen maar ik ben het echt haast nooit met deze man eens.
Valencia klaagde niet dat wij Promes misten toen ze doorgingen vorig jaar na de 0-1.
Ik heb AZ ook nooit horen klagen dat wij Blind (en Promes) misten toen ze 1-0 van ons wonnen. Sterker nog, op basis daarvan wilden ze de titel / 1e plaats toegewezen krijgen.

De CL is een kleine competitie en in een competitie (of seizoen) krijgt elke ploeg met tegenslagen te maken. Als dat je concurrent is probeer je je voordeel ermee te doen, als het jezelf overkomt probeer je ermee te dealen.
Ik heb nog nooit tegenover een mandekker van 1.87 gestaan en gedacht: "Jammer dat zijn neef van 1.94 er niet bij is vandaag, die schijnt nog veel meedogenlozer te zijn."
Hoorde teamgenoten achterin ook nooit zeggen dat ze een snellere tegenstander wilden.

Een kolkend en uitverkocht Anfield mislopen is iets anders, dat kan ook inspirerend werken.
3 0
Restored
Als je tegen Liverpool wint dan heb je nog steeds een bijzondere prestatie geleverd, zelfs zonder Allisson, Thiago en Van Dijk hebben ze een waanzinnig elftal.
2 0
PierreHeno
Die Driessen ( zijn er nog steeds maar 2 trouwens) vergeet voor het gemak dat ze bij Liverpool nog een ander vrijwel gelijkwaardig centrum hebben dat nagenoeg net zo sterk is als het centrum met Virgil van Dijk. Dat wij nou bijna 2 jaar nadat De Ligt zijn vertrek aankondigde nog steeds geen CL/ EL waardige opvolger hebben voor zijn positie is al erg genoeg. Valentijn wil een eventueel goed resultaat van Ajax tegen Liverpool nu alvast verzieken door te stellen dat Liverpool zonder Van Dijk een stuk zwakker is.....nou eh....Valentijn...dan ben je dus vooral weer aan het zieken en zuigen ...precies dat wat jou altijd weer zo typeert. Seizoen in ...seizoen uit. Heeft met sportverslaggeving of analyses totaal niets meer te maken.
2 0
ajax4perez
Interesseert mij echt niet. Of nou 7/11 Corona hebben of geblesseerd zijn. Ten tijden van dit soort wedstrijden geldt maar 1 ding en dat is winnen.

(Zal wegens de VAR niet meer mogelijk zijn maar) Desnoods via een Wamberto’tje uit 2018 in de beker finale
0 0
AFCA-B93
Onzin. We willen door naar de KO fase. Sterk Liverpool of niet
2 0
Web
Tadic in de spits woensdag. Het inspelen van Klaassen, Kudus en Gravenberch die er onder komen. En Ajax gaat kansen krijgen
Het gevaar zou kunnen zitten bij balverlies. Te veel spelers voor de bal moet je voor waken
Maar Klaassen gaf zelf al aan vandaag dat het zonder bal beter moet. Hij zal minder de zestien in komen dan vandaag. Iets meer in controle spelen dan vandaag. Want dat is nodig tegen Liverpool
Vandaag zag je in het begin dat Heerenveen te makkelijk door kwam
Ben erg benieuwd. Ajax moet echt een hele goede dag hebben. En dan zou je ook nog kunnen verassen
1 0
Dennis129
Traore was zeker geen dissonant. Deed aardig mee, betrokken bij een hoop belangrijke momenten.
Labyad was echt een dissonant. Net zoals Promes dat was de laatste wedstrijden
5 0
Web
Zijn beste wedstrijd misschien wel
0 0
Ajaxtao
Lik mn reet Driessen ,ik wil winnen.
7 0
cantharel
Je lijkt Brobby wel. hahaha
0 0
Bruno04
Echt he. Ik heb liever dat de beste spelers niet mee kunnen doen
2 0
BokkieBokstra
Die Driessen, natuurlijk wil je tegen een compleet Liverpool. Vooral heel jammer voor van Dijk, waardeloze actie van de keeper en een klote blessure.
0 0
Huntelaar020
Zal mij een rotzorg wezen hoe een tegenstander bezet is, als ajax maar wint.
6 0