Lof voor Lang: 'Een opvallende verschijning'

GinoHaverkamp, 18-10-2020 om 13:05, 6110 views, Het Nieuwsblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Noa Lang heeft een goede beurt gemaakt in België bij zijn debuut voor Club Brugge zaterdagavond. De oud-Ajacied mocht 45 minuten meedoen bij zijn nieuwe werkgever, maar kon zijn ploeg niet de overwinning schenken tegen Standard Luik. Het werd 1-1. Toch heeft de Nederlander indruk gemaakt.

Zo ook op Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad. In zijn zondagscolumn is hij lovend over Lang. 'Noa Lang was wel een opvallende verschijning bij Club Brugge', vindt hij. 'De enige zomeraanwinst maakte een goede indruk. Hij mocht al meteen een helft meespelen, de 21-jarige Nederlander. Het gebeurt niet veel dat een debutant zich meteen zo op de voorgrond zet. Een schot voorlangs, een goede poging uit de tweede lijn en een kopbal die miraculeus door Bodart uit zijn doel werd gehouden. Het kan tellen.'

Vandewalle ziet in Lang een speler die past bij wat volgens hem de 'Nederlandse stijl' is. 'Meer bepaald het laconieke van die technisch vaardige jongens uit de Ajax-school', legt hij uit. 'De ervaring leert dat dit aardig is om naar te kijken.'

Daarmee is Lang er echter nog niet, waarschuwt de journalist. In het Belgische voetbal wordt er volgens hem meer van een speler gevergd dan alleen technische kwaliteiten. 'Goede voetjes zijn niet genoeg, er is ook mentale en fysieke weerbaarheid nodig. Afwachten hoe Lang zich daaraan aanpast maar het debuut houdt beloftes in.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet dan in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ThomasAjax
Ookal is het een prima voetballer, Noa Lang was de belichaming van alles dat mis is met een hoop jeugd tegenwoordig (ben zelf 29 trouwens, dus geen boomer gezeik). Je ziet dat de jonge spelers die zich nederig opstellen, vaak het verste komen. Vind het niet erg dat hij zo praatte en rapte etc., maar er zit een bepaalde stoerdoenerij in die je pas 'verdiend' als je daadwerkelijk veel hebt laten zien. Gun hem overigens wel een goede carriere, hopelijk wordt die wat nederig bij den Belgen en klimt die zo omhoog.
1 -2
Koningtoto
Ik ben er niet rouwig om dat Lang weg is. Kut mentaliteit tot en met. Kom maar met de minnetjes. Als het even tegen zit en meteen weg wil, ben je gewoon een slappe zak en dat is Lang, een slappe zak.
2 -7
Tinus
Dat is wel een beetje kort door de bocht vind ik. Die jongen trapt gewoon niet in het zogenaamde vertrouwen van EtH en dat is best te begrijpen. Ten Hag geeft zijn oogappeltjes altijd grenzeloos vertrouwen en is overdreven kritisch richting spelers waar hij minder vertrouwen in heeft. Als je lekker aan het voetballen bent in de voorbereiding en opeens weer op de bank zit ten faveure van spelers uit vorm, dan zou ik mijn heil ook elders zoeken.
Ik snap wel dat deze jongen de sympathie niet erg mee heeft, maar hij heeft zich na vorig seizoen prima teruggeknokt. Met die mentaliteit valt het dus wel erg mee lijkt me.
0 0
Ajax1969
Huidige beleid: nog niet constante jonkies krijgen nauwelijks kansen en zijn de eerste die weer uit de opstelling verdwijnen als het even niet lekker gaat.
Vervolgens vertrekken ze en doen het daar goed. Ik weet: 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Maar i zie wel een trent. Bakker, die vertrok omdat hij tot dat moment geen enkele kans had gehad in het eerste, Botman die betere kansen bij Lille zag, Lang, die ondanks een goede voorbereiding geen enkele kans kreeg en Dest, die een beetje een uitzondering is in dit rijtje, omdat geen speler een aanbod van Barcelona laat lopen. Is Brobbey de volgende?
6 -1
Ajax4life16
Mja, we spelen met Mazraoui, Schuurs, Gravenbergh, Kudus, Traore en Antony in de basis vandaag.. ik kan niet ontkennen dat het zonde is dat Lang weg is, maar het niveau van Ajax is gewoon omhoog gegaan. Bakker had Tagliafico er niet uitgespeeld, Botman heeft Blind én Martinez voor zich en Dest hoort totaal niet in dit rijtje thuis.
0 0
Mentir
vind het makkelijk praten want je gaat alleen echt je basis spelers rust geven als de wedstrijd gespeeld is. Bakker had nico voor zich en botman heeft blind voor zich. die speel je niet zo maar uit de basis. Lang had zijn minuten wel gekregen als je een beetje geduld had, maar net als wat andere jonkies geen basis = boos = vertrekken.

Dest en nous is beetje wie de betere week had dus die speelt. overal had die ook gewoon speel tijd gekregen als der wat was
0 0
OpaVerteld
Laten we het hopen voor Brian.
0 0
Schwalbino
Contractbesprekingen met Ten Hag? Of heeft Marc gewoon even niet verder gedacht toen hij Lang verkocht?
2 0