Kritiek op KNVB: 'Ik mis dat in dit beleid'

GinoHaverkamp, 17-10-2020 om 22:00, 3658 views, Trouw |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens medicus Casper van Eijck, die clubarts is van Feyenoord en daarnaast ook chirurg is in het Erasmus MC, heeft de KNVB steken laten vallen omtrent het meer proberen te weten over het mogelijk maken van bepaalde zaken in coronatijd. Volgens hem had de bond eerder verbinding met de wetenschap moeten zoeken.

Samen met virologe Annemiek van der Eik, de GGD en de gemeente Rotterdam is Van Eijck bezig met een onderzoek naar besmettingsgevaar in de stadions. Door de huidige coronaregels is dat onderzoek lastiger geworden, omdat er geen fans aanwezig mogen zijn bij voetbalwedstrijden. De arts is kritisch op de rol van de KNVB tijdens de coronacrisis. 'De KNVB is voornamelijk bezig met de gevolgen voor het voetbal en met sneltesten, maar dat is allemaal achteraf', zegt hij tegen Trouw.

Daarmee wil Van Eijck zeggen dat de KNVB proactiever had moeten zijn en niet vooral bezig moeten zijn met enkel het gevolg van de coronacrisis. 'Men mag ook de hand in ­eigen boezem steken', vindt hij. 'De voetbalwereld had veel eerder zelf experimenten kunnen aangaan, in plaats van ongenuanceerde opmerkingen te maken, zoals experimenten met veel publiek. Er gaat zoveel geld in om.'

De KNVB had bijvoorbeeld hulp in de medische wereld kunnen zoeken, stelt van Eijck voor. 'De KNVB had er al lang medische professionals bij moeten halen. Een coronamanager, virologen, microbiologen, ik mis dat in het beleid. Ze hadden veel eerder de verbinding met de wetenschap moeten zoeken.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet dan in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Meerkoet
Eens met de onderstaande poster.
Voetbal neemt totaal geen enkele verantwoordelijkheid.
Ze zijn alleen bezig met lobbyen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk man binnen te krijgen.
Hoe kan het dat je als club 9 !! spelers met covid hebt in je selectie?
Dan doe je iets fundamenteel fout.
Wat hebben clubs maatschappelijk gedaan om te helpen covid te bestrijden.
Hebben ze zichtbare campagnes gemaakt, geld ingezameld ...... ik heb het niet gezien.
0 0
Bennyben
Slaat nergens op wat die Casper zegt echt weer dat domme kakkie gelul, wanneer hadden ze dan met publiek moeten testen in de zomer waren er veel minder besmettingen als in de winter dus dan zou je nooit een echt beeld krijgen van wat de cijfers doen. Dan had je volgens Casper dus in maart al moeten testen toen was niemand daar nog mee bezig en hijzelf ook niet volgens mij.
1 -1
Aeter
Hij heeft hier toch gewoon gelijk in? Al denk ik eerlijk gezegd dat hetzelfde geldt voor de regering. Die luisteren ook niet naar de wetenschappers. Ja, alleen die gene die zelf heel mediageil zijn. Maar wetenschappers die op tv komen belangrijk vinden, schat ik niet heel hoog in als wetenschapper.
2 -1
Koningtoto
Wat zegt hij hier eigenlijk? Helemaal niks. Maar dat past wel bij een rotterdammer.
4 0
mgtow
Het is Casper van Eyck voor en na van de veurenstaande klup Feyenoohtt Rottehdam. Gepromoveerd van Oncoloog naar Allesweetoloog en Feyenoord redder pur sang. Gaaap.
3 -1
Amp
Ze voelen t piepen en kraken zo zonder de supportersinkomsten in Rotterdam. Deze man is al een tijdje wel erg opzichtig bezig, voorheen hoorde je hem hier niet over
4 0
mgtow
Ja het valt ook totaal niet op dat Feyenoord naast deze man ook nog een hele batterij deskundologen ingeschakeld heeft. Het geld dreigt op te raken ; het resultaat van complete wanbeleid.
2 0