'Een omissie van Ajax dat er geen echte spits staat'

NielsOpdam, 17-10-2020 om 15:50, 5464 views, NH Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens Jack van Gelder is het een omissie van Ajax dat er geen echte spits in het elftal staat. Dat zei de presentator van Ziggo Sport zaterdag bij NH SportcaféVerder vindt Van Gelder dat Davy Klaassen en Mohammed Kudus sowieso moeten spelen op het Ajax-middenveld.  

'Ik vind het wel een omissie van Ajax - met zoveel geld - dat er geen echte spits staat', begint Van Gelder. 'Ik vind Labyad gewoon niet goed genoeg, die is goed voor wedstrijden als het er niet echt om gaat. Traoré vind ik er nog niet aan toe, dan is Huntelaar in principe nog de beste. Tadić is de oplossing gebleken in grote wedstrijden, maar is natuurlijk niet de centrumspits die je van Ajax verwacht.'

Op het middenveld heeft Ajax genoeg opties en volgens Van Gelder moeten Kudus en Klaassen daar sowieso spelen. 'Dan maakt het mij niet uit wie die derde man is. Ik denk dat de andere twee in ieder geval zorgen voor een goede balans in het elftal.' Tot slot heeft Van Gelder wel twijfels bij het centrale duo van Ajax. 'Ik moet het nog zien of Perr Schuurs het houdt tegen Firmino en die anderen, dus dat wordt deze week tegen Liverpool een hele aardige testcase.'

Denk jij dat Davy Klaassen scoort en Ajax wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 2,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Het blijft idd armoede..
0 0
Kuningast
Wat is er mis met Tadic? Het is geen pure goalgetter maar in de eredivisie maakt hij er minimaal 20 en geeft hij ook nog wel 15 assists. Bovendien was hij in de grote wedstrijden fenomenaal als spits.

Ik had liever een sterke CV zien komen! Van Schuurs ben ik niet overtuigd.
1 -3
Schip
Punt is dat Tadic voor het team de beste spits is. En als je besluit dat je een echte spits nodig hebt, heb je Tadic voor niets. Want hij mist de snelheid en diepgang voor de linksbuiten positie. Daar heb je Neres voor en daarachter Promes.

Dus je hebt hooguit een 2e spits nodig, voor als Tadic uitvalt, of je meer killer nodig hebt op 9. Maar dan koop je dus geen basisspits. En daarvoor ben je Traore en Brobbey aan het opleiden.

Dit is geen wanbeleid, dit is even een tegenvaller dat Traore toch niet zijn ontwikkeling door weet te zetten. Maar hij krijgt die kans ook niet. Als je zo stupide bent om Promes op 10, Labyad op 9 en Alvarez op 6 zet die wekenlang mogen falen, waarom geef je Traore dan diezelfde kans niet?

Van het genoemde rijtje is dat de enige jeugdspeler. Dat is de levensader van Ajax. Wat begrijpt TH hier niet aan? Iedereen ziet dat Labyad op 9 ongeschikt is en altijd zal blijven. Traore verdient dan de kans.

Natuurlijk had Dolberg er nu moeten staan, maar ook dan had je een dilemma gekregen wat je met Tadic doet.
2 0
Ajax27
Ben ik de enige die even moest googlen wtf een omissie is? :-)
3 0
echteajacied
Waarom geen Mandzukic( mits ie blessurevrij en fit is )?
0 0
Kingoffdatoilet
Mwah ik denk niet eens dat we een spits missen. Eerder een hele creatieve middenvelder al denk ik dat die ook al in de selectie rondloopt. Is een kwestie van even de poppetjes op de juiste plek zetten en dan is dit elftal weer gewoon een machine. Daar horen Promes en Alvarez op het middenveld niet bij in mijn ogen. Zie dan liever Kudus, Martinez en Klaassen op het middenveld. De beste aanval is in mijn ogen Antony, Tadic, Neres. Als je Tadic geen spits vindt zet je er van mijn part Huntelaar maar neer die maakt met Antony en Neres op de flanken en met het middenveld wat achter hem staat gewoon 30+ goals in dit seizoen.
1 0
MPAjax
het gaat erom dat ze voor een echte spits geen spelers hebben die om backs heen kunnen en goede voorzetten of slimme diepte passes kunnen geven zws moet een spits goed zijn in vrij lopen en afwerken en dat valt ook tegen als ze in het eerste spelen vanuit jong

de stap vanuit jong naar het eerste is nog steeds te groot, overgang word niet goed genoeg gecoördineerd door de hoofd jeugdopleidingen of ze selecteren de verkeerde spelers door voor het systeem die op dat moment word gehanteerd
1 -1
EersteAanname
Hou je bek Jack
2 -1
Joseph
Tadic is je spits in de Champions League en wat mij betreft geven ze Brobbey in de eredivisie een kans, als hij getekend heeft.

Er wordt veel te moeilijk gedaan over die spits positie, het probleem ligt op het middenveld.
4 0
ram
En iedereen lult elkaar maar na. On-ge-loof-lijk debiel.

Als Ten Hag de poppetjes gewoon op de juiste plek had gezet, had letterlijk niemand lopen zeiken om een gebrek aan spitsen. Dan hadden mensen waarschijnlijk juist gezegd wat ik vind: "Waarom is Traore niet verhuurd?! Ajax heeft nu 4 spitsen".
1 -1
Santiago
Oké maar dat is nu niet zo dus komen er logische vraagtekens. Of vind je de opties van de spitspositie (in de wedstrijden waar Tadic dus als linksbuiten beschouwd wordt) goed genoeg?
0 0
ram
Ja... zo ken ik er nog wel tien.. Als Ten Hag straks Onana, Steek en Scherpen op het middenveld zet, moet de media dan gaan zeiken op de club omdat we te weinig keepers hebben?
Deze selectie is samengesteld met het idee dat Tadic spits is. En hij heeft bewezen daar geweldig te zijn, ook in de Eredivisie.

En daarachter heb je Huntelaar als zeer goede supersub. Dat is in principe al voldoende natuurlijk. Maar wij hebben ook nog de luxe dat we een talent als Traore hebben (nu in dramatische vorm) en dat Labyad redelijk in de spits blijkt te kunnen spelen.

Ik vind dit echt een vreselijke discussie. Het klopt gewoon niet en ik heb echt het gevoel of het geheugen van Ten Hag, en een aantal napraters met hem, is aangetast. Ineens is hij vergeten hoe geweldig Tadic in de spits is en hoe geweldig Martinez op het middenveld is.
En dat vervang je dan met spelers van kaliber Edson en Zaki. Ik heb zelden gekkere dingen gezien in de voetballerij.
3 0
Santiago
Je moet begrijpen dat het er niet om gaat wat jij vindt. Wel over de reailiteit.

Dus als Ten Hag stelt dat hij in Onana tegen mindere tegenstanders enkel een CVM ziet dan is Onana tegen mindere tegenstanders enkel een CVM. Zo simpel is het. Dat hij verder het beste is als keeper doet er niet toe want het is simpelweg geen optie voor onze trainer.
0 -2
ram
Ik begrijp ook dat het er niet omgaat wat ik vind. Maar het is niet zo dat ik de enige ben met deze mening. Daarbij gaat het ook om feiten. Tadic is gewezen een hele goede spits voor ons. Dan kun je niet janken over een gebrek aan spitsen.

Stel: jij hebt een prima huis. Op een gegeven moment sta je op de stoep bij familie met de opmerking "mag ik hier wonen, ik vind dat mijn huis geen huis meer is en dus ben ik dakloos". Dan stuurt jouw familie je toch ook (via een psychiater) terug naar je eigen huis?
Ik weet dat dit een slechte vergelijking is, haha. Maar ergens zit er wel een klein beetje iets in en als jij Onana op het middenveld zelfs 'goed gaat praten', mag ik dit ook wel zeggen
;)

Ik vind dat "geen optie meer voor de trainer" gewoon echt onzin. En ik vind het al helemaal onzin als je geen beter alternatief hebt. Als Suarez nu was gekomen; okay... Dan kan ik het begrijpen dat Dusan nummer 1 op links is en nummer 2 voor de spits. Prima. Maar dit...

Dat geldt ook voor Martinez op het middenveld terwijl hij daar echt heeft bewezen ongelooflijk goed te zijn. Hypothetisch: Als je dan gaat janken dat je een felle maar goed voetballende middenvelder mist... tsja... Kijk eens op de bank en in je geheugen, zou ik zeggen.
1 0
Godenzoon24
Juist 100% eens! Hoezo is Tadic geen spits. Heel Europa wilde hem als spits. Als buitenspeler niet. Maar omdat hij daar wel begon kan hij zogenaamd nooit een spits genoemd worden.
1 0
Web
Tadic is een uitstekende spits voor Ajax, het beste voetbal heb je met hem gespeeld
Traore heeft het moeilijk, komt waarschijnlijk te kort zoals het nu gaat
Daar heb je achter staan, Huntelaar en Brobbey
Een spits halen die Ajax beter maakt, zijn niet voor het oprapen

Dat de trainer eigenwijs is een heel andere discussie
De pers smult er weer van
2 -1
Adam24
Bijna niemand had het voor aanvang van de competitie over het feit dat Ajax geen spits heeft. Ajax had drie spitsen: Tadic, Huntelaar, Traore. Maar sinds een paar weken is Tadic blijkbaar geen spits, Huntelaar te oud en Traore niet goed genoeg.
Ik mag hopen dat de komst van Klaassen ervoor zorgt dat iedereen een plaatsje opschuift en Labyad op de bank beland, Promes op linksbuiten en Tadic in de punt, bij gebrek aan beter ;)
3 0
cantharel
Ik denk Neres op links want hij kan echt beter ballen dan Promes. Je kan hem toch niet alleen als invaller voor Anthony gebruiken.Kon hem verkopen voor 50 mln en 20 voor Anthony betaald is bij elkaar 70 mln voor 1 plek. Te gek voor woorden.
1 0
Adam24
Ik ga ervan uit dat Neres nog niet als helemaal fit wordt gezien. Daarnaast vind ik Neres op rechts veel beter dan op links hetzelfde geldt voor Antony. Maar Neres op links kan prima, als Promes maar niet op 10 komt te staan.
1 0
Godenzoon24
Kunnen veel switchen in een wedstrijd he! Ik zou ook altijd Neres en Anthony opstellen!
1 0
mickey2602
Maar je wordt juist fitter als je iedere week wat meer minuten maakt. En tot nu speelt Neres standaard een kwartiertje hooguit.
Uitgezonderd de oefenwedstrijd tegen AZ,daar speelde hij 90 minuten. Dus wie weet start ie morgen wel in de basis(blijven hopen toch?).
0 0
Adam24
Ik hoop het eerlijk gezegd niet omdat ik Ten Hag niet met Promes op de bank zie beginnen en die wil ik echt niet meer oo 10 zien staan
1 0
fanforeffer
Ajax geen spits, de papagaaien V Gelder ,Driessen ,Kieft ,alle media een stukje op AS ;Ajax heeft geen spits ..heb je het al gehoord.
2 -2
Tinus
Tsja, als onze kale alwetende er geen opstelt, dan snap ik dat ze dat denken.
0 0
Ajax114
Traore moet je nooit meer opstellen. Kan er echt niet zoveel van . Gewoon Huntelaar tweede spits en Brobbey doorschuiven als derde spits.
0 0
Aeter
Traoré nooit meer opstellen? Volgens mij snap jij er weinig van. Ja, hij heeft een dipje, maar daarentegen heeft hij ook nog geen hele reeks in de spits mogen voetballen met de juiste spelers op de flanken zodat hij ook kans krijgt om te scoren. Ik denk dat hij nog steeds kan uitgroeien tot een topspits als hij de kans krijgt.
0 0
Ajax114
Geen speld tussen te krijgen. Goed verhaal Jack !
0 -1
Meerkoet
In ons beste jaar onder ten Hag speelde Tadic ook in de spits.
Wat dat betreft kan Cheque beter een sigaar in die dikke kop van hem duwen, komt er ook geen onzin uit.
1 -1
Koningtoto
Dat gezeik om een spits... Toch gek dat Ajax geregeld het meest scoort in Nederland en vrij hoog staat in Europa zo nu en dan. Bij ons hebben we gewoon erg veel scorende spelers, door onze speelstijl. Tuurlijk zou het prettiger zijn met een Kluivert, maar we moeten niet net gaan doen alsof we afhankelijk zijn van een spits, want de aanvoer is sowieso al jaaaaren bagger.
2 -2
cantharel
Dit jaar scoren we niet het meest, wat ik je brom.
0 0
Koningtoto
Dat zeg ik ook niet.
0 0
ajaxxcied4life
Djekkie zegt eens een keer niks geks.
4 -2
Mözil
Als Tadic gewoon vanaf het begin van het seizoen in de spits had gestaan, was er niemand die hierover zou klagen. Nu zet onze trainer daar Labyad neer en komt er terecht discussie
3 0
Dennis129
Van Gelder was altijd een aardige presentator of verslaggever, maar is ook zo erg in zichzelf gaan geloven dat hij overal denkt de analist uit te moeten gaan hangen.
Zelfs bij rondo waar hij de presentator is. Ook echt een karikatuur van zichzelf geworden. Treurig om te zien
6 -3
Bruno04
Zegt hier gewoon de waarheid. Helemaal mee eens
5 -5
Santiago
Heeft hij hier ongelijk dan?
5 -3
Vlieske
Ja. Er liep een geweldige spits rond ( dolberg) en er loopt een geweldige spits rond ( brobbey). Dit heeft ook niks met ajax te maken maar met ten hag.
6 -4
chloorbestendig
Als Dolberg niet zo’n karakterloze onzichtbare muts was geweest had het een leuke speler kunnen worden ja.
3 -1
Santiago
Wat heeft het verleden (Dolberg) met de huidige situatie te maken?

Verder ben ik het met je eens over Brobbey maar als hij vooralsnog niet in aanmerking wordt genomen als optie dan is het gewoon zeer teleurstellend wat we in de spitspositie ter beschikking hebben in de wedstrijden dat Tadic daar niet gebruikt zal worden.
0 -1
gi0vanni
Dolberg was goed maar ook niet een heel seizoen. Ze hadden dat seizoen meer moet wisselen.
3 0
PierreHeno
Dolberg was goed omdat na het vertrek van Milik er geen druk op zat. Zodra er wat van hem verwacht werd in de topwedstrijden was het over met hem. Bijna 2 seizoenen heeft hij de kans gehad. Het zat er gewoon niet in. Goed op de training maar niet in de wedstrijden waarin het echt moest met kers op de taart zijn totale offday in de halve finale CL 2019 thuis tegen Tottenham. Met dank ook aan Ten Hag, onze niet-Ajax coach.
0 0
gi0vanni
Dolberg hebben ze overbelast, van een talent zo veel wedstrijden laten spelen is niet goed, hij was overbelast. En na zijn eerste seizoen is hij er inderdaad niet beter op geworden.
0 0