Kieft kijkt naar Ajax - Liverpool: 'Voorzichtigheid is geboden'

JesseTH, 16-10-2020 om 20:35, 6269 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Voor Wim Kieft is het nog een groot vraagteken wat Ajax gaat laten zien tegen Liverpool. De opstelling van de Amsterdammers is nog een grote puzzel en dus weet de oud-spits niet echt wat hij van zijn oude club kan verwachten in de Champions League.

'Verdedigend is Ajax met Blind, Mazraoui en in mindere mate Tagliafico kwetsbaar en ook Schuurs biedt achterin geen garanties. Voorzichtigheid is geboden', zo benadrukt Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Bouwt Ten Hag geen zekerheid in op het middenveld met Klaassen en Alvarez of Martinez en laat hij twee van de drie posities bezetten door Promes, Gravenberch en/of Kudus, dan roep je tegen Liverpool de problemen over jezelf af.'

Ook voorin zijn de puzzelstukjes nog niet in elkaar gevallen, zo weet Kieft. 'Op de rechterflank laat Antony zien dat er een topspeler in hem schuilt, maar hij is jong, onervaren en speelt zijn eerste Champions League-wedstrijd. Promes is zoals gezegd uit vorm, Labyad komt tekort en Neres wordt omgeven door vraagtekens. Bijna een jaar geleden raakte hij geblesseerd tijdens Chelsea-Ajax en sindsdien gaat zijn revalidatie met vallen en opstaan.'

'Wat mag je verwachten van dit Ajax?', zo vraagt Kieft zich dan ook af. 'Gaan ze de prijs van het succes betalen? Ze kunnen in Amsterdam wel verkondigen dat ze het vertrek van Ziyech, Dest en Van de Beek moeiteloos hebben opgevangen; in werkelijkheid is dat natuurlijk niet zo.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet dan in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Als je het middenveld gewoon goed neerzet, heb je een top elftal, in ieder geval goed genoeg om de dubbel te pakken en te overwinteren in de CL.
0 0
de-Ajacied
Martinez op het middenveld is echt noodzakelijk als je wat meer balvastheid op het middenveld wil
0 0
Concrete
wellicht hangt er woensdag wel een dikke mist in Amsterdam :)
1 0
ETM
Ik vind de achterste linie juist een sterke linie. Alleen bij Schuurs kun je op dat niveau twijfels hebben. De rest heeft zich dikwijls bewezen.
Echter ben ik het verder met strekking eens. Ik denk niet dat het huidige Ajax ook maar enigzins opgewassen is tegen Liverpool. Dat is als gegeven niet vreemd als je kijkt naar alle kwaliteit die inmiddels over 2 seizoenen uitgesmeerd vertrokken is.
Ik hoop wel van harte dat TH alvast wat anders probeert. Al maakt t voor mijn conclusie niet uit. Ik kan me grotendeels vinden in de analyse van Pieter Zwart. Die ook een stuk genuanceerder is dan het sentiment op dit forum. 2 grote problemen, Ajax heeft niet de gewenste rechter controleur en ook niet de gewenste nummer 10.
Het is nu wel belachelijk kort dag, maar ik hoop dat de punt naar achteren gaat. Dan krijg je imo natuurlijke posities voor Klaassen, Martinez en Gravenberch/ Kudus.
1 0
Schip
Alsof ploegen tegen Liverpool opeens meer kans maken als ze een Klaassen, Alvarez of Martinez opstellen :O

Je komt enkel redelijk voor de dag wanneer je compact blijft bewegen als team en druk op de bal houdt. Dan ben je ook defensief solide. Dat is moeilijk voor een aanvallend team en vereist een ingespeelde ploeg. En wanneer hebben we Ajax voor het laatst zo gezien?

Zelfs in de voorbereiding was dat niet zo. Deze trainer verprutst waardevolle voorbereidingstijd met koekkenbakker experimenten.

Maar ok, wees dan een vent die achter zijn ideeën staat. Heb tenminste dan gewoon ballen. En stel Labyad op 9 op, Promes op 10 en Alvarez op 6. Doen Erik. Laat maar zien wat voor coach we in huis hebben.
2 0
Thaschja
Kieft is gek, auto op slot, naar binnen,dan weer naar buiten,, kijken of auto wel op slot is, 3x over, hoe gek is die man. en die neem je toch niet serieus.
1 -5
Bruno04
Doet niks af aan zijn kijk op voetbal. Prima man met wat mentale problemen. Wil jij toch ook niet op afgerekend worden?
2 -1
Thaschja
Ik heb die mentale en gekke geid niet. kwa voetbal denk beelden , zit hij er ook wel naast .
0 -1
Sjalala
Je kan zelf nog geen correcte Nederlandse zin samenstellen. En dan heb je het lef om Kieft gek te noemen. Gevalletje Dunning-kruger. Die man heeft meer bereikt in zijn kleine teen dan jij ooit zal doen in je hele leven.
0 0
Joseph
Ben bang dat het bij jou een stuk erger is dan een deurtje controleren.
1 0
DonAdam
Daarentegen, wnneer Wijnaldum net als bij Oranje continu de tegenstander aanspeelt, dan komt het wel goed.
3 0
Elayais
Je moet als Ajax zijnde juist nooit met voorzichtigheid spelen maar met vertrouwen vooruit. Het gaat altijd mis als Ajax rondom de eigen 16 gaat hangen, maar met lef en durf vooruit voetballen is meestal de sleutel. Soms loop je dan tegen een zeperd aan, maar je moet juist niet bang zijn om spelers als Kudus te gebruiken.

Liverpool is het gewend om te spelen tegen verdedigende ploegen, en met de kwaliteit voorin vinden ze altijd wel een aantal keer een gaatje. Maar als je ze juist onder druk durft te zetten, en met gedurft voetbal durft te spelen, dan heb je kansen.
3 0
Lello
Wie precies van Ajax heeft gezegd, dat we het vertrek van Ziyech, VDB en Dest moeiteloos hebben opgevangen? Ik begin een beetje moe te worden van al die aannames die iedereen verkondigt in hun columns.
2 0
Koekepeer
Precies dit.
0 0
AjaciedRK
Mazraoui blind en tagliafico waren 2 jaar terug wereldtop. Nu moeten we twijfelen aan ze. Nee echt niet.
1 -1
DonAdam
Ik denk dat Kieft bedoelt dat die twee vaak weg zijn en dat daarom de restverdediging bij Ajax niet altijd op orde is, vooral omdat Blind met ruimte in de rug erg kwetsbaar is. Schuurs wil weleens een kortsluitingsmomentje hebben waarbij hij de tegenstander aanspeelt terwijl het team voor de bal staat.

Maar goed, ik ga ervanuit dat Ajax in CL modus schakelt en niet zo beroerde pot als tegen Groningen op de mat legt. Maar dan nog is een wedstrijd tegen Liverpool lastig te winnen, want zij hebben al hun beste spelers uit het seizoen dat ze de CL wonnen nog en wij zijn onze beste 4 spelers uit dat seizoen kwijtgeraakt.
0 0