'De hoogste tijd dat Tadić de trainer een keer apart roept'

JesseTH, 16-10-2020 om 20:25, 5362 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens Mike Verweij is het voor Dusan Tadić hoog tijd om weer eens met Erik ten Hag te gaan zitten. Tijdens het succesvolle Champions League-jaar was een gesprek tussen de twee dé doorbraak en nu de verslaggever de trainer opnieuw ziet ploeteren, zou het uitkomst kunnen bieden.

'Ik weet niet of hij inmiddels weer een aantal uur met Ten Hag in een hotel heeft gezeten, maar ik denk wel dat het de hoogste tijd wordt dat Tadić de trainer een keer apart roept en uitgebreid met hem gaat praten', aldus Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. 'Hij wil zelf wel in de spits spelen, natuurlijk. In München (december 2018, red.) heeft hij met Ten Hag gesproken. Hij ging met 180 km/h een doodlopende straat in en daar heeft Tadic hem hoogstpersoonlijk uit gehaald.'

Vooral het spitsenbeleid in Amsterdam roept vraagtekens op. Ten Hag gaf recent aan nog gehoopt te hebben op een topspits, maar daar snapt ook Valentijn Driessen niets van. Hij hoorde de oefenmeester in een eerder stadium immers zeggen dat Ajax over voldoende goede spitsen beschikt. 'Als je goede spitsen hebt, dan hoef je ook geen andere te zoeken. Vervolgens staat er een middenvelder in de spits en zitten er twee spitsen op de bank. Die komen mondjesmaat aan de bak. En zijn ideale spits laat hij linksbuiten spelen. Er is geen touw aan vast te knopen. Ik denk dat Tadić tegen Heerenveen terugkeert in de spits, want tegen Liverpool zal hij er toch echt moeten spelen.'

Ook Verweij kijkt gek op van het feit dat Ajax nog voor een extra spits ging. 'Je kiest ervoor om Labyad in de spits te zetten, Tadić heeft zich er bewezen en daarnaast heb je Huntelaar en Traoré. In de jeugd loopt met Brobbey ook nog een heel groot talent. Als je nu nóg een spits had gehaald, Brobbey is de enige speler die nog niet heeft bijgetekend (van zijn generatie, red.), wat was zijn perspectief dan? Het is heel gek dat je een zesde spits wilde gaan halen.

Denk jij dat Davy Klaassen scoort en Ajax wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 2,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gronkjaer
Het feit dat onze leider Dusan zich al weken laat misbruiken op linksbuiten zegt toch alles.. die neem ik niet meer serieus daarin.
2 0
PetrosQ
Het is volgens mij niet zo ingewikkeld:

Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Kudus, Martinez; Antony, Tadic, Promes

Met Neres, Gravenberch, Ekkelenkamp, Taylor, Alvarez en Timber heb je een aantal goede wissels achter de hand die iets anders kunnen brengen.
1 -1
EenAjacied
Ik vind eigenlijk dat Neres altijd boven Promes hoort te staan in de basis.
Ben het wel met je eens dat ik met deze selectie het liefst Martinez op het middenveld zie, maar denk niet dat ten Hag daarvoor zal kiezen gezien zijn uitspraken.
2 0
kade88
Met onze selectie moeten we gewoon echt kunnen swingen! Ik hoop zo erg dat Ten Hag het aan de praat krijgt. Dat is toch hetgeen je van een toptrainer mag verwachten? Het potentieel uit zn spelersgroep halen.
Ik word misselijk bij het idee dat we geen kampioen worden. Want we zijn echt beter dan PSV en Feyenoord.
0 -1
Aeter
Vind dat het andersom ook mag. Ten Hag mag best iets meer vragen van zijn aanvoerder. Dat hij bijvoorbeeld zijn team coacht en aanspoort, ipv te gaan liggen huilen tegen tegenstander en scheids. Die band is er niet voor om minder kans op een gele kaart te krijgen.
2 -3
Godenzoon24
Al 2 jaar mvp!
0 -2
Aeter
Valt wel mee. Maar mijn commentaar is helemaal niet op hoe hij het doet als voetballer, maar als aanvoerder. Ik denk dat hij niet de juiste persoon is om die band te dragen.
0 0
Schip
Ben nu Ihattaren aan het bekijken bij Touzani. Gewoon een prima gozer, echt niets mis mee.
2 -2
mickey2602
Tsja Mike,er is zoveel geks aan wat ten Hag doet.
Maar wie weet klopt het wat ik hier van iemand las,wil Tadic zelf niet meer in de spits spelen?
Want Mike,je kan wel zo mooi zeggen dat Tadic natuurlijk in de spits wil spelen maar heb je hem dat ook gevraagd? Indien nee,dan kan je dat ook niet zeggen.
Voor de rest klopt het wel wat je zegt,genoeg spitsen. Maar Huntelaar is niet geschikt voor 90 minuten en moet je ook niet mee aankomen in de CL. Traoré heb ik helemaal niks mee,die moet of verhuurd worden of anders ruilen met Brobbey uit Jong Ajax(wel nadat Brobbey bijgetekend heeft) en Labyad is een middenvelder. En juist die op basis van 1 leuk potje in de voorbereiding tegen Utrecht zet je nu standaard in de spits.
Ik mag inderdaad hopen dat zondag Tadic in de spits staat met oog op volgende week CL,als dat niet zo is dan vrees ik dat ie Tadic ook niet meer in de CL in de spits gaat zetten. Want het is inmiddels al een behoorlijk tijdje geleden dat Tadic in een wedstrijd in de spits heeft gestaan dus voor Liverpool mag je dat dan wel weer eens doen.
1 -2
DeWijsneus
Tadic speelt toch gewoon waar Ten Hag hem neerzet!? Wat is dat voor waanzin.
1 -3