Kieft: 'Al het gevaar kwam uiteindelijk van Blind'

GinoHaverkamp, 16-10-2020 om 09:15, 10238 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Daley Blind maakte op Wim Kieft een erg goede indruk bij het Nederlands elftal in het Nations League-duel met Italië. In een verdediging met vijf spelers was hij de linksback en vanuit die positie creëerde hij veel gevaar voor het Italiaanse doel, waaronder een voorassist bij het doelpunt van Donny van de Beek.

'Wat kunnen we goed voetballen', zegt Kieft bij Veronica Inside. 'Ik heb een paar momenten gezien... Al het gevaar kwam uiteindelijk van Daley Blind en dan is het toch wel lekker dat je daar iemand hebt staan die de bal niet alleen blind voor geeft, maar ook ziet waar die hem geeft. Al met al was het positief.'

Wat betreft bondscoach Frank de Boer, die tussen 2010 en 2016 de eindverantwoordelijke was bij Ajax, heeft Kieft er wel vertrouwen in. Hij beseft dat de oefenmeester het ook niet al te makkelijk heeft. 'Er zijn natuurlijk zo veel praatprogramma's en zo veel kranten. Ze komen veel meer dan vroeger met columns of analyses. Voordat je het weet kan je er helemaal niets meer van als je bondscoach bent. Wij vinden Frank de Boer allemaal een aardige jongen, maar daar gaat het nu niet om. Het gaat erom dat je er moet staan, dat je het overwicht moet hebben en jij bepaalt als baas welke richting we opgaan. We geven hem een kans.'

Denk jij dat Davy Klaassen scoort en Ajax wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 2,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Als al het gevaar van een centrale verdediger moet komen is het wel slecht gesteld met de rest.
0 0
Schip
Een echte back zal hij niet worden, omdat hij net te kwetsbaar is tegen een snelle vleugel en omdat hij niet de hele tijd opkomt, maar overal waar Daley speelt, doet hij dat doordacht en slim. Altijd goeie passjes met inzicht gegeven.
7 -1
Schwalbino
En nog steeds wordt hij onderschat hier en daar. Als zelfs Italie hem niet echt onder controle krijgt zegt mij dat evenveel als een wedstrijd op hoog CL niveau waarin hij uitblinkt. En dit was niet zo maar een wedstrijd voor Italie.
9 -1
DeMeervanweleer
Deze goede wedstrijd bewijst het gelul van trainers als Ten Hag over een gebrek aan voorbereidingstijd om dingen in te slijpen. Zet gewoon je goede voetballers op de juiste plaats.
Trainers maken zichzelf onnodig belangrijker dan ze zijn.
5 -5
AlexIbarra
3 wedstrijden, 0 gewonnen.
Het loopt inderdaad als een tierelier.!

Maar goed, toch weer knap een invalshoek gevonden om TH af te zeiken..
0 0
DeMeervanweleer
De voorgaande 2 wedstrijden van Frank waren drama, mede dankzij de onlogische opstellingen. Trainers en helemaal trainers die iets van tactiek weten verliezen zichzelf soms in acracadabra waar vervolgens onlogische opstellingen vandaan komen, het is zeker met een goede selectie vaak al genoeg om de beste spelers op te stellen op de voor hen meest logische positie. Ik ben geen Ten Hag basher, maar het is toch duidelijk dat mede door zijn eigengereide manier van spelers op posities zetten waar ze niet horen, er is verloren?
0 0
Web
Je hebt wel een punt
Maar vergeet niet dat Italië ook wil voetballen, de volgende wedstrijd tegen een mindere ploeg, krijgen ze het weer lastig met het spel maken
Ploegen die echt inzakken, krijgt dit Oranje het moeilijk tegen
3 0
DeMeervanweleer
Zeker. Goed verwachtingsmanagement moet dan ook een onderdeel zijn van het bondscoachschap.
1 0
Joseph
Ten Hag heeft het hier heel moeilijk mee. Ten Hag is als trainer terecht gewezen door Tadic en doet er nu alles aan om te laten zien dat zijn fouten geen fouten zijn. Ten Hag wilt zo graag belangrijk zijn in het succes van Ajax in 2019, dat hij nu de club in de problemen brengt met zijn koppigheid.

Een coach is absoluut belangrijk, een goede coach ziet namelijk wie de goede voetballers zijn en wat voor hun de juiste plaats is. Promes en Alvarez op het middenveld zijn wat dat betreft het voorbeeld van een falende coach.
1 -3
AgeM
Het is een soort vriendschappelijke wedstrijd geweest tussen de twee landen .
Italië heeft intussen nog steeds niet verloren en had ook deze wedstrijd moeten winnen, Ze kregen een dot van een kans in de tweede helft maar deze werd "gemist"
En Nederland mocht deze keer met alle ruimte voetballen waar met name de jong en Blind (met zn hartproblemen ) gebruik van mocht maken .Het is Daley gunt hoor Maar die "Frenkie", o o wat was hij goed , de puberfans weer lyrisch terwijl hij de ene zaadpot na de andere gespeeld heeft (Sevilla , Mexico .Italie thuis, Bosn Herzo )
Je moet wel heel dom zijn om hier niet doorheen te kijken (Corona?)
Die hele competitie gaat nergens over , behalve voor de show , daar zijn italianen erg goed in ,vooral de tegenstander oppoetsen . Maar rekent u zichzelf vooral rijk , dan heeft u misschien toch nog een beetje een leven in Coronatijd.
1 -4
waayop
Blind speelde met vertrouwen en is weer in vorm. Goed nieuws, nu wachten tot EtH ook in vorm komt.
3 -1
eenamsterdammer
Wat mij opviel was het verschil van handelingings snelheid en de balaanname tussen de door Ajax opgeleide spelers en de andere spelers.
1 -2
Ajaxxxisdebeste
Blind is een baas! Ajacied en Amsterdammer tot op het bot.
0 0
Joseph
Ik zou Blind bij Ajax ook graag wat vaker naar voren zien schuiven, hij ziet zo goed waar de ruimte ligt, heeft een uitstekende pass en is sterk aan de bal. Eigenlijk is hij de beste cvm die we hebben, helaas ook de beste CV die er hebben. Ik zou in de eredivisie Blind op het middenveld zetten, in de CL zou ik hem een linie terug zetten.

Blind en Kudus als dubbele 6 lijkt me een geweldig duo op het middenveld.
3 0
Web
Ik had hem voor de wedstrijd van woensdag al op het middenveld staan
Met Blind kom je aan het voetballen toe, zal nooit een bal zo maar wegtrappen, overal zit een idee en voetbal oplossing achter.
Bij Ajax kun je ook meer kanten met Blind op, maar ik zou hem toch achterin laten
Met Klaassen op 6 kan Blind veel het middenveld in schuiven, Klaassen neemt zijn positie dan wel in, er moet veel gewisseld worden van posities, dat maakt je als ploeg veel beter, en minder kwetsbaar en voorspelbaar
Klaassen en Blind kunnen heel goed de ploeg op sleeptouw nemen
Geen Promes meer op 10, en Tadic in de spits
En je kent Ajax niet terug, er zit dan zoveel voetbal in he elftal
En dan kun je ook nog veel wisselen met Ekkelenkamp, Martinez en Timber, die zitten heel dicht tegen de basis aan. Gravenberch kan en hoeft ook niet alles te spelen
Als ik coach was wist ik het wel
Hopen dat Ten Hag eens wat minder gaat denken, van waar kan ik de tegenstander pijn doen enz. Hij slaat heel erg door in het tactische gedeelte, die man heeft echt wel kijk op het voetbal, maar is de realiteit vaak helemaal kwijt
1 0
Joseph
Die wisselwerking zie ik met Klaassen niet zitten, ten eerste omdat hij geen verdediger is en ten tweede omdat Klaassen ook van toegevoegde waarde is in de aanval. Die wisselwerking zou ik wel graag zien met Martinez, die zet je makkelijk centraal achterin als Blind op komt.

Ik zie Klaassen niet als 6, ik vind Martinez sowieso beter in die rol en als we met een dubbele 6 zouden spelen zou ik daar Kudus naast zetten. Kudus laat dingen zien waar Klaassen als 6 alleen maar van kan dromen.

Voor mij zijn er 2 opties: Gravenberch-Martinez(6)-Kudus of als je met een 10 zou spelen met dubbele 6: Blind/Martinez - Klaassen/Gravenberch(10) - Kudus
0 -1
Ajax567
De ideale opstelling voor ons op dit moment is gewoon

neres tadic antony
kudus
martinez/gravenberch klaassen
nico blind schuurs nous
onana

promes is nu gewoon hopeloos uit vorm en het is om het even bij martinez en gravenberch, martinez is meer een breker en gravenberch meer een voetballer
4 0
Web
Helemaal eens, en dan kun je ook Timber en Ekkelenkamp veel minuten laten maken, er komen zoveel wedstrijden aan
Tenminste laten wij dit hopen?
Want aan de andere kant, leven wij in een onzekere tijd.
0 0
3*stars*3
Het is dat we geen goede back up CV hebben, anders had ik Blind graag weer als 6 gezien.
Maar hij speelde woensdag echt weer goed.
3 -1
BokkieBokstra
En toen schoot de nam Botman door mijn hoofd. Of je moet een paar Blinds hebben.
0 -1
Joseph
Ik zou het nu wel durven met Martinez in de eredivisie. Ik denk dat Schuurs gegroeid is in zijn rol en dat dat nu een minder kwetsbaar duo zou zijn.
1 0