'Stugge houding Ajax kan wel eens voor botsingen zorgen'

NickOoms, 30-09-2020 om 11:35, 15219 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Tegenover Voetbal International laten zaakwaarnemers Michael Jansen, Fulco van Kooperen en Revien Kanhai zich uit over de houding van Ajax tijdens onderhandelingen. De zaakwaarnemers merken een verschil bij Ajax sinds het introduceren van een nieuw beleid.

Michael Jansen, zaakwaarnemer van Maarten StekelenburgNoa Lang, Sontje Hansen en oud-Ajacied Joël Veltman, merkt dat de Amsterdammers tijdens de onderhandelingen stugger zijn geworden. 'Ajax heeft een sterke financiële positie en kan zodoende de poot stijf houden als het een speler niet wil laten gaan. Die luxe hebben ze zelf gecreëerd, maar voor de andere partij is dat niet altijd even makkelijk. De stugge houding van Ajax kan weleens voor botsingen zorgen.'

Fulco van Kooperen, zaakwaarnemer van Edson Álvarez en Sven Botman, merkt dat Ajax tegenwoordig steeds beter haar huiswerk doet als zij geïnteresseerd zijn in nieuwe spelers. 'Ik heb wel het gevoel dat Ajax de laatste jaren haar huiswerk beter op orde heeft. Al in een vroegtijdig stadium brengt Overmars met de scouting alle opties in kaart, vaak reduceren ze het tot drie goede opties per positie. Ze vergaren veel informatie en weten zodoende alles over de mogelijke versterkingen. Ik heb dat zelf bij de komst van Edson Álvarez ervaren.'

Revien Kanhai, zaakwaarnemer van David Neres, Lassina Traoré en Jurriën Timber, merkt dat de onderhandelingen er hard, maar fair aan toe gaan. ‘Het gaat er in mijn optiek professioneel en soms stevig, maar fair aan toe. Beide partijen hebben natuurlijk altijd hun eigenbelang, we zoeken wel telkens naar de meest logische oplossing. En als je dat voor ogen hebt, kom je er vaak goed uit.’

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kunstgrasmaaier
Ja hallo moeten we nu ook al voor Sinterklaas gaan spelen
0 0
Bapinho
Stugge houding maar wel 8 miljoen voor klaiber neerleggen
3 0
Hans Kraay Jr.
Volgens mij ligt het bedrag ergens rond de 5 en kan het Max oplopen tot 7. Overdrijven is ook een vak.
0 0
tyzinho
Hahahah
0 0
Kingoffdatoilet
Ik vind dit stuk aardig positief vergeleken met de titel.
4 0
geDaante
Je gaat zo wel talenten kwijtraken, als je zowel moeilijk doet bij onderhandelingen, én ze steeds minder perspectief gaat bieden, want voor vrijwel elke vacante positie, wordt voor een aankoop gekozen boven eigen jeugd.

Ajax is alweer een koopclub te noemen. Er wordt ook weer ervaren middelmaat verkozen boven veel beter talent. In die zin gaat het weer terug naar af.
4 -5
Hans Kraay Jr.
Door deze transfer lijkt dat idd wel zo ja.

Maar ik vind dat wel te makkelijk om dit na 1 transfer al te roepen. Kudus en Antony zijn wel gewoon echt versterkingen gebleken voor Ajax. En vorig seizoen Promes en Martinez ook.

Daar tegen over heb je dan weer Marin en Alvarez, waarbij de eerste met een beetje geluk na een jaar zonder verlies al weer geloosd is.

En zo zijn er idd een aantal aankopen geweest die niet te verklaren zijn, maar daar tegenover staan ook legio aan top aankopen.

Dus om Ajax nou een koop club te noemen vind ik onzin als je kijkt wat er aan eigen jeugd is verkocht de afgelopen jaren; de Jong, de Ligt, Botman, Veltman, Kluivert, Dest, Donny en Klaassen. Ben je ook wel genoodzaakt af en toe wat terug te kopen.

En als je ziet wat voor prachtige lichting er weer aankomt, dan ben ik toch van mening dat je het allemaal wel iets rooskleuriger mag bekijken.
0 0
Godenzoon24
Eens! Zeker in een geval als Klaiber of Klaassen!
1 0
DrD3k
Onzin, ze willen spelen voor geld en bij een club die europees meedoet.
Dat er dan een Tadic of Blind of Onana of Antony enz. voor je staat slik je dan echt wel.
Als Ajax spelers langer vasthoud en daarmee de prestaties dan blijft er veel geld.
Ze krijgen kansen zat als ze het niveau eenmaal hebben. Daarmee bedoel ik dat ze altijd minimaal een 6 moeten spelen om aanspraak te maken op een basisplaats. Niet even 20 minuten alles geven en leuke dingen doen.
1 -1
Schwalbino
Terwijl het eigenlijk ook anders kan zonder dat je iets hoeft te veranderen aan je ambities.

Van spelers als Lang, Eiting, Ekkelenkamp weet je nog steeds niet waar hun plafond ligt ondanks dat ze al 2 of meer seizoenen bij de selectie zitten.

Zou je die spelers meteen na Jong verhuren voor een of twee seizoenen dan zie je veel sneller wie wel en wie niet doorgroeit. En de spelers die zich in die verhuur het beste ontwikkelen haal je vervolgens bij de selectie.

Beter voor de ontwikkeling van spelers (want die komen aan spelen toe) en beter voor de trainer (omdat het niveau van een speler die wordt teruggehaald beter aansluit bij wat er wordt gevraagd).
1 0
geDaante
'Ze weten zodoende alles over de mogelijke versterkingen'. En dan onder meer Alvarez aantrekken ;). Heel leuk het professioneel aanpakken, maar als je geen oog voor talentherkenning en visie hebt, heb je daar helemaal niks aan.
2 -1
Ajax27
Alle 3 de zaakwaarnemers zijn eigenlijk erg positief... Ajax is hard, maar fair. En wat krijg je als titel "Stugge houding kan voor botsingen zorgen". Pff... clickbait.

Diezelfde stugge houding bij Bayern, om spelers aan hun contract te houden, zorgde ervoor dat Lewandowski niet weg kon, ze de CL afgelopen jaar pakte en weer aan de Europese top staan.
2 0
trainerdv
Tot 5 jaar geleden was het een feest om met Ajax te onderhandelen. Dit klinkt me als muziek in de oren eerlijk gezegd
1 0
RuffRhythim
Ik lees op zich hier niet zoveel rare dingen hoor, alleen maar goed deze houding.
11 0
Deepblue
Ook niet, en een keer botsen is ook niet erg.
1 0
El Mas Mejor
De kop van dit artikel is dan ook onzinnig gekozen.
2 0
Beachboy
Ik ben bang dat deze kop voornamelijk is gekozen voor zoveel mogelijk clicks.
4 0
Meerkoet
Hmm ik lees het meer als dat de clubs (die hun huiswerk doen) terrein winnen op de spelers makelaars.
Corona gaat de voetballerij serieus resetten.
7 0
rood-wit-hart
Volgens mij heeft Ajax zich de laatste jaren juist redelijk coulant opgesteld mbt het vertrek van haar sleutelspelers. Het beleid is kraakhelder; als je niet na 1 jaartje in Ajax 1 wilt vertrekken en bereidt bent om een sterk verbeterd contract te tekenen, dan worden er prima afspraken gemaakt omtrent een vertrek naar een grote club als die zich meldt. Tot nu toe houdt Ajax zich daar volgens mij prima aan zijn alle partijen meer dan tevreden.

Dat niet meer zomaar elke speler voor een appel en een ei de deur uit wordt gedaan zou dan tot wrijving (kunnen) leiden? Nou prima, maar misschien ook een keer beter nadenken voordat je een langdurig contract tekent. Lijkt soms wel alsof die contracten niks voorstellen en Ajax maar moet verkopen omdat de speler wat anders wil. Ook prima, maar teken dan geen langlopend contract met je volle verstand.
6 0
FWAjacied
'Ik heb dat zelf bij de komst van Alvarez ervaren.'

Nou, volgens mij is die informatie over Alvarez toch niet helemaal goed binnengekomen bij Ajax.
7 0
AjaxDaniel
Is ook helemaal geen middenvelder.
1 0
JariHeijden
Dat was wel zijn voornaamste positie in Mexico.
0 0
FWAjacied
Een verdediger voor Ajax ook niet.
2 0
ajaxxcied4life
Naja, laten we eerlijk zijn. Als centrale verdediger heeft hij op zich best wel wat kwaliteiten. Zijn passing is best goed, hij kan aardig koppen en is niet bang in duels. Dus ik snap wel dat Ajax hem heeft gescout.
6 -1
FWAjacied
Nou, dat zijn toch niet echt kwaliteiten die ik per se voor een verdediger voor Ajax als essentieel zie. Snelheid, inzicht, positionering, passing (vind ik vrij matig bij hem) zie ik eerder bij hem als minpunten dan pluspunten.
3 0
Godenzoon24
Met t spel voor zich en tijd is zijn passing prima. Maar onder druk en met zijn rug naar de goal kan hij niks.
0 0
FWAjacied
Met het spel voor mij en zonder druk kan ik ook ineens heel veel beter voetballen.
0 0