'Als Kudus de vrijheid krijgt, kan hij internationale topper worden'

BartVeenstra, 26-09-2020 om 09:10, 8719 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Flemming Pedersen, trainer van FC Nordsjaelland, heeft er het volste vertrouwen in dat Mohammed Kudus gaat slagen bij Ajax. De oefenmeester maakte Kudus de afgelopen jaren van dichtbij mee en zodoende weet hij hoe het beste uit de Ghanees gehaald kan worden. 'Als Kudus de vrijheid krijgt om te laten zien wat hij kan, kan hij snel een fanfavoriet worden.'

Dat Kudus - die deze zomer overkwam van FC Nordsjaelland - in zijn officiële debuutwedstrijd van Ajax direct werd verkozen tot 'King of the Match' is volgens Pedersen nog maar het begin, zo zegt hij tegenover de NOS. 'Voor mij zijn Ajax en hij een perfecte match. Ik ken de club goed, heb er een paar goede vrienden zitten, en in Amsterdam ligt net als bij ons de focus op ontwikkelen', zegt Pedersen, die wel vindt dat Kudus nog volwassener moet worden als voetballer. 'Maar als hij de vrijheid krijgt, en die krijgt hij in het Ajax-systeem, dan ontwikkelt hij zich heel snel en kan hij een internationale topspeler worden bij een van de grote Europese clubs.'

Als persoon omschrijft Pedersen Kudus als bescheiden en verlegen. 'Hij is heel bescheiden, praat niet zoveel', zegt de trainer, die wel aangeeft dat Kudus weet wat hij wil. 'Als je met hem praat, heeft hij zijn eigen mening. Hij schreeuwt het alleen niet van de daken, nee.'

Pedersen vergeleek Kudus weleens met een kat. 'Hij heeft veel zelfdiscipline, maar houdt er ook van om zijn eigen gang te gaan. Zeker op het veld. Soms doet hij zeer onverwachte dingen, dat maakt hem uiteraard een hele speciale speler. Onvoorspelbaar', aldus Pedersen, die vervolgens ingaat op het feit dat katten soms ook het liefst zo weinig mogelijk doen. 'Soms wordt hij verkeerd begrepen. Dan loopt hij over het veld en denken mensen dat hij lui is, maar dat is niet het geval.'

Denk jij dat Antony tijdens Ajax - Vitesse twee of meer goals scoort? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
insectenverdelg
Favoriete opstelling:

Onana
Nous, TMF / Schuurs/ Timber ( plek ben ik nog niet uit) , Blind, Nico
Kudus, Gravenberch
Lang
Antony tadic neres/ promes
1 0
Ruudje74
Als er dus een middenvelder gehaald wordt, eentje met toegevoegde waarde...dan zal ongetwijfeld Alvarez eruit gaan. Maar ook Martinez blijft er dan naast en zal Ekkelenkamp minder speeltijd krijgen.
Wel zie ik een middenveld Gravenberch, Klaassen en Kudus wel zitten. Klaassen is wel de leider, een aanjager en heeft scorend vermogen.
Persoonlijk zie ik Tadic banken, is echt te traag. Heel technisch, een aanjager, maar veel te traag.
Ik zou graag een fantastische spits zien komen, een balvaste, snelle en kopsterke spits.
Zou ook niet inzetten op Blind, was gisteren ook weer dramatisch (heeft toch een mentale tik gehad), en wat doet ie als ie weer klachten krijgt...
Botman had nooit weg moeten gaan...Bakker ook niet, jongens van de club en goede spelers.
0 0
insectenverdelg
Ik zie liever een goede CV komen idd. Met gravenberch , Kudus, Martinez, Ekkelenkamp en Taylor heb je voldoende opties o voor decdubvele 6 ( of 6 en 8 optie) kudus en Ekkelenkamp kunnen ook op 10, maar zie lang daar ook graag nog is spelen. Volgens mij moet je daar een seizoen mee door kunnen komen. Zeker als Alvarez ook nog steeds bij Ajax speelt voor uiterste nood gevallen.

TMF wordt over gesproken en daar kan ik wel inkomen.
0 0
036AFCA97
Ik weet niet waarom, maar Kudus geeft me ook het gevoel dat zodra er weer een betere club voorbij komt hij heel snel weer weg is. Lijkt me verder een grappige gast, maar bij Antony heb ik dat eerste gevoel weer een stuk minder.
0 -5
3*stars*3
Voor de “juiste prijs” zeggen 90% van de spelers momenteel na 1 jaar al gedag.
Niet vergeten dat De Ligt na seizoen 17/18 al aan het twijfelen was om te gaan.
Geval Kluivertje en Dest kennen we nu al en hoe het ging met Sánchez was ook bizar.

Zou mooi zijn als we langer van onze spelers kunnen genieten maar Ajax heeft in 3 jaar ook 2 uitstekende seizoen gedraaid en dit is dan nadeel voor de club.

On-topic-maar Kudus is er weer 1 hoor.
Zelfs als hij zonder bal rondsjokt, straalt hij iets uit.
Een krijger en kan alleen maar beter worden.
0 0
036AFCA97
Ja eens hoor. Dat is toch het verschil met de absolute top. Daar spelen de toppers gewoon hun halve carriere.
0 0
3sterrenAjax1
geweldenaar. speelt helaas max 2 jaar bij ons. gaan we 50 miljoen plus voor vangen.
0 0
Web
Klopt, daar komen de grote ploegen voor
Niet alleen goed, maak ook zo mooi
0 -1
De Stift
Ik hoop dat Ten Hag gaat variëren met zijn opstelling. Die dubbele zes was op het lijf geschreven van Frenkie en Lasse. Maar nu hebben we eigenlijk een selectie waarbij je beter een controleur kan hebben. Bijvoorbeeld Alvarez of Martinez. Dan kan je Kudus en Gravenberch meer vrijheid geven op dat middenveld, met Tadic als extra inzakkende man. Voorin moet Promes/Lang en Antony/Neres voor de acties en diepte zorgen.

Nu loopt met name Promes als 10 er wat verloren bij. In het gebied waar hij aan de bal moet komen, is het al heel vol, met spelers met vergelijkbare kwaliteiten als hijzelf.

Die dubbele zes werkt vooral als je twee verdedigende middenvelders hebt die extreem goed aan de bal zijn. Die twee zorgen dan voor de opbouw en het balbezit op het middenveld. Het Ajax van Frenkie en Schone werkte zo goed, omdat Ajax bijna altijd onder de druk kon uitkomen. Dan ontstond er ruimte voor de aanval. Die handelingssnelheid en techniek heeft Alvarez simpelweg niet. Haal je Henrique erbij, dan kan het weer wel. Met Kudus en Gravenberch op de dubbele zes heb je wel de voetballende kwaliteiten aan de bal, maar ook twee spelers die vooral aanvallend zijn ingesteld. Dat is te risicovol tegen topploegen.
4 -1
OpaVerteld
Talent van de buiten categorie.
Ook eentje die niet uit de typische Ajax opleidings-mal komt.
Zo snel mogelijk en zo veel mogelijk opstellen, want deze jongen zal helaas niet lang in A'dam spelen.
2 0
31xAjax
Dan heb ik slecht nieuws voor je want de trainert zag vorige nog een heleboel verbeterpunten terwijl Alavarez de perfect match speelde....
0 -1
Web
Appels met peren vergelijken
Jij denk echt dat Ten Hag niet het verschil ziet tussen die twee spelers?
Uit deze inbreng blijkt weer eens, praat aub niet over voetbal

Wat ben ik blij dat de trainer nog verbeter punten ziet, zul jij wel niet zien?
2 -1
Joseph
Met Alvarez en Promes hebben we 2 spelers waarvan iedereen zegt dat ze niet op het middenveld horen, dit betekend waarschijnlijk dat ten Hag er nog maanden aan vast gaat houden.

Gravenberch en Kudus is iedereen het over eens dat die er in horen, maar ik acht de kans klein dat de koppige zijn fout snel zal erkennen. 1 van de 2 zal op de bank komen.
1 -3
ajaxinho
Gravenberch moet het nu laten zien!

Kudus moet dan op rechts spelen.
Driehoek Mazra, Antony en Kudus wordt geniaal.

Driehoek Nico, Neres en Gravenberch kan ook wel wat worden.
Dan moet Tadic weer in de punt.

Ik denk niet dat TH naar mij luistert.
Ik ben maar een supporter ;)
0 0
Joseph
Natuurlijk moet Tadic weer in de spits, dat ziet iedereen. Ten Hag ziet dat ook, maar zijn eigen gelijk is belangrijker dan goed voetbal.
0 0