'Misschien helpt de F-Side als enige hun club wel het meest'

NickOoms, 23-09-2020 om 12:50, 7377 views, Trouw |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

John Graat, journalist van Trouw, vindt dat de F-Side misschien de enige supportersgroep is in Nederland die hun club het meeste helpt, zo schrijft hij in zijn column in Trouw. Na de wedstrijd van afgelopen zondag tussen Feyenoord - FC Twente is er weer vol ophef rondom supporters op de tribunes. 

De Britse regering was van plan om per 1 oktober fans toe te laten, maar eerder deze week kwam men terug op dat besluit. In eerste instantie mochten duizend supporters weer in de Engelse stadions komen, maar vanwege een stijging van het aantal coronabesmettingen is dit teruggedraaid. 

Graat vindt dan ook dat in Nederland de bal ligt bij de supporters. 'Als de anderhalve ­meter echt niet kan worden gehandhaafd, lijkt Eredivisievoetbal achter gesloten deuren een reële optie. De fanatieke F-Side van Ajax besloot de thuisduels voorlopig te boycotten. Misschien helpen zij hun club wel het meest. Het lot van het voetbal ligt meer dan ooit in handen van de fans.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sjakio
capootjes, gassies zonder shirt en knulletje met trommeltje als redder des vaderlands... HOE MOOI!
0 0
mickey2602
Ben trouwens wel benieuwd hoe het in Rotterdam zal gaan.
Gister bij Jinek die Aboutaleb,nog 1 keer deze taferelen en we doen wedstrijden zonder bezoekers.
En dat met Feyenoord-ADO voor de boeg...
0 0
mickey2602
Zoals ik dit lees veronderstelt die journalist dat de F side niet naar de wedstrijden gaat omdat de anderhalve meter niet gewaarborgd kan worden.
Volgens mij was het toch dat de F side niet naar de wedstrijden gaat omdat ze niet gedwongen willen worden om maar 1 bepaalde wedstrijd te kunnen zien omdat ze voor die wedstrijd uitgeloot worden?
Dat is nogal een verschil...
0 0
Joseph
Zou goed zijn om de plekjes op de F-side te verdelen onder supporters van Ajax, in plaats van leden van een fanclub.
0 -2
Bjorn
F-side boycot pakt op deze manier nog verstandig uit inderdaad, maar dat was niet de gedachten achter de boycot.
0 -2
korem
Hoezo niet ? Ze kunnen hun manier van voetbal beleving op dit moment niet beleven en daarom juist een keurige actie ! In begin iedereen het maar belachelijk vinden maar mede door hun kunnen gezinnen nu en hopelijk de komende tijd lekker wedstrijdje kijken
1 -1
Bennyben
Als de f side wel aanwezig was kon je er donder op zeggen dat het fout zou zijn gegaan, complimenten aan de f side.
4 -1
ram
Beetje een raar statement. De F-side boycot de boel om een heel andere reden. Maar het pakt toevallig goed uit voor ons aangezien het bij ons niet zo'n zooi is als bij Feyenoord, Ado en Twente.
1 -2
SilverHaze
Dat is juist wat hij bedoelt met die uitspraak. Dat de F-side, ondanks hun eigen simplistische denken en doen, de club, voetbal en iedereen en enorme dienst bewijzen door vooral afwezig te blijven.
3 -2
ram
Hmm, zo las ik het niet helemaal. Maar zou best kunnen dat je gelijk hebt inderdaad.
1 -2
Arek Milik
Iemand die er wel kijk op heeft dan sommige leeghoofden hier en op de F-Side zitten te fitten!
3 -5
Ferd
De leeghoofden zitten juist op de f-side met hun zielige dreigementen en hun ‘Wall of shame’.
1 -3
SilverHaze
Snap je dan niet dat dit eigenlijk een subtiele sneer is richting de F-side? Dat ze door afwezig te blijven in ieder geval geen schade aanrichten, zoals de kakkerlakken wel keurig gedaan hebben? Ze bewijzen de overige ajaxcieden een dienst door weg te blijven.
3 -2
Sanalologo
Lachwekkend dat er in Engeland niet eens 1000 man naar binnen mag in een stadion waar normaal 50k man in zit. Alsof, daar het probleem ligt. Hoe groot is de kans op besmetting? 1.5 meter lijkt me vrij gemakkelijk en je zit in de buitenlucht.
0 -5
Libero
Heb je gezien hoe ze er in de Kuip bij stonden zondag?
Gaat niet om de hoeveelheid ruimte, maar om hoe ze ermee omgaan.
Ik zag beelden van de UK toen de kroegen weer open gingen. Echt geen mm social distancing he? Uitgaansstraten, terrassen en kroegen hutje mutje helemaal afgeladen, niemand die een greintje eigen verantwoordelijkheid nam. Kan je het hebben over open lucht maar als iemand die pal tegen je aan staat moet hoesten of niezen kan je mij niet wijsmaken dat er geen druppeltjes bij of nog erger: in jou terechtkomen.
De Britse overheid weet gewoon wat voor vlees ze in de kuip hebben.
1 -2
Sanalologo
Klopt, maar ondertussen blijven die uitgaanstraten toch gewoon allemaal open? In Nederland idem. Alsof er in Cafe's 1,5 m afstand wordt gehouden.
Maar dat zeg ik, voetbal is altijd zo makkelijk om te cancelen.
0 -1
Libero
Komt ook verandering in: horeca tot 22u open en alleen nog maar table service.
Maar je hebt wel gelijk, voetbal is een makkelijk slachtoffer.
1 -1
johan_afca
Het gaat natuurlijk niet alleen om supporters. Er moet ook stadionpersoneel opgetrommeld worden, er moet gehandhaafd worden binnen en buiten het stadion, het bewegingsverkeer van en naar het stadion, enzovoorts. Je moet even iets verder kijken dan puur die 90 minuten voetbal.

Je rotsvaste vertrouwen in het naleven van de 1,5m is ook wat naïef. Het feit dat het kan, betekent niet dat ze zich er aan houden.
We hebben zelf al kunnen zien dat het gewoon niet lukt.
2 -2
Sanalologo
Ja maar alsnog, het probleem ligt echt niet bij die 1000 man in een stadion. Er zijn zoveel andere zaken die eerst aangepakt kunnen worden. Voetbal is altijd maar zo makkelijk om aan te pakken.
0 -1
Babangida83
Ze helpen Ajax omdat ze zo niet voor problemen zorgen. Anderzijds heeft juist nu Ajax hun inkomsten en steun hard nodig en zouden ze gewoon eens moeten accepteren dat ze zich dienen te gedragen voor één keer in hun leven omdat het even niet anders is. En dat is niet uit luxe, want straks hebben we te weinig capaciteit in de ziekenhuizen. Als jij dan met een hartinfarct of wat dan ook komt, ben je gewoon de Sjaak. Nog even afgezien van het feit dat het zorgpersoneel zelf ook risico loopt omdat alles met bloedspoed gaat.
2 -2
Libero
Er is maar een beperkt aantal toeschouwers mogelijk, dus dat die inkomsten hard nodig zijn slaat nergens op. De plekken die zij niet innemen gaan naar andere fans.
Zitten er te allen tijde meer fans dan bij enige andere club, dus qua gebrek aan steun (hoe dan, als je niet mag schreeuwen en zingen?) is ook geen sprake.
0 -1
Joker
Ik moet dus van jouw wat gaan doen, waar ik geen zin plezier en tijd voor heb.
Van jou moet ik dus 6 uur vrije tijd inleveren betalen en mijn bek houden.

en zelf ga jij ? er is plek zat..
1 -1
Babangida83
Je moet van mij niks, hoor. Maar boycotten lijkt me weer net iets te vergaan. Als je er geen plezier aan hebt, ga dan vooral iets anders doen. Maar als je naar t stadion gaat, probeer dan inderdaad ook je gewoon aan de regels te houden. Ben de laatste die van regels houdt, maar ze hebben een functie en consequenties voor anderen als je er niet aanhoudt. Maar natuurlijk is t lastig je in te houden als Ajax in blessuretijd de winnende maakt. Maar ietsje ingetogener juichen, helpt al.
0 0
Deepblue
Tsja, dat is dan een beetje als een kapotte klok die 2 x de juiste tijd aangeeft.
De beweegredenen zijn geheel anders.
8 -4
Libero
Iemand schreef hier laatst zoiets als "We weten van tevoren dat we ons niet aan die regels kunnen houden, dus blijven we liever weg", dus zo geheel anders zijn die beweegredenen niet.
1 -1
booya4afca
Dat is niet wat zij naar buiten brengen.. Zij gooien de boycot op "saamhorigheid".. Als mijn buurman niet kan, dan ga ik ook niet.

Dat is allemaal niet erg, in tegendeel.. Maar ga niet andere supporters, die wel er voor kiezen om een wedstrijd te bezoeken en toevallig op Zuid staan, dreigen met een wall of shame.. Want owee als je op een foto vastgelegd wordt en je staat op Zuid... Niets is groter dan de F-Side, zelfs Ajax niet.. Werd er gezegd.
1 -1
Libero
Ben ik met je eens hoor, vinden zichzelf wel heel belangrijk die capo'tjes.
Maar het is kennelijk niet beperkt tot alleen die (geforceerde) saamhorigheid.
1 -1
Mentir
klopt maar we staan niet zo voor lul als in rotterdam, dus ene kant wel goed dat ze van zichzelf weten dat ze niet aan de regels kunnen houden en dan maar wegblijven
3 -1