Schuurs en Labyad bij tien smaakmakers Eredivisie

NickOoms, 23-09-2020 om 07:50, 6215 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Perr Schuurs en Zakaria Labyad staan in de top tien smaakmakers van de Eredivisie, zo meldt het Algemeen Dagblad. In de top tien smaakmakers staan spelers die zowel positief als negatief zijn opgevallen in de eerste twee Eredivisie-wedstrijden. 

In de beginperiode van Schuurs bij Ajax was er veel twijfel, zeker toen hij weinig aan spelen toekwam. Nu lijkt het er op dat de verdediger de knop heeft om gezet. 'Het gaat te ver om te stellen dat Matthijs de Ligt al vergeten is in de hoofdstad, maar dat Schuurs ertoe doet is duidelijk en dat is bekroond met zijn uitverkiezing voor Oranje.'

Ook Labyad heeft tegenwoordig een belangrijkere rol binnen de Ajax-selectie. 'Hij was bij Ajax lang de speler die er alleen inkwam wanneer niemand anders beschikbaar was. Die tijden zijn veranderd. Labyad lijkt eindelijk op weg naar een basisplaats in de Johan Cruijff ArenA. Hij speelt een beetje als valse nummer 9 en dat doet hij vooralsnog boven verwachting. Tegen RKC Waalwijk kon hij laten zien waarom Ten Hag het zo ziet zitten in de volgens velen al afgeschreven aanvaller. Labyad kopte de beslissende 2-0 binnen.'

Wil jij in stijl met een mondkapje over straat? Shop nu het WZAWZDB-mondkapje!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Sterk overdreven dat Labyad smaakmaker is. Schuurs heeft nog nauwelijks weerstand ondervonden.
We kunnen hem pas beoordelen als hij een CL spits tegenover hem vindt.
Labyad is niet CL waardig. Ajax dient een speler altijd op dat niveau beoordelen om uberhaupt door de poul wedstrijden te komen.
0 -4
Legion
''tien smaakmakers 'Eredivisie' '
0 0
stopperspil
Was geen kopbal van Labyad maar een schouderbal
1 -1
VoorOnzePloeg
Hoezo is Schuurs negatief opgevallen in de eerste 2 wedstrijden?
1 -1
Libero
Dat staat er helemaal niet.
0 0
TOOL
In de voorbereiding speelde hij sterk maar in de competitie vind ik het nog niet heel erg overtuigend. Best vreemd want tegen “kleinere” tegenstanders.
0 -1
Schip
Labyad kan beter als 10 uit de voeten. Hij kan het positioneel goed invullen en kan combineren met Tadic, Kudus en Antony bijvoorbeeld. Als spits zie je hem nu al tekort komen in momenten bij de eerste paal, vooracties etc. Doe nou niet zo afgrijselijk kortzichtig. TH probeert hier gewoon een ego punt te scoren: ik kan iets onverwachts doen. Het verschil met Van Gaal is dat hij middelmatige spelers op andere posities tot topspelers maakte. Labyad vult de 9 positie op gogme goed in. Maar zal nooit doorgroeien daar.

Er is ook echt nul reden dit experiment nog langer vol te houden. Tadic op 9, Promes of Neres op links, Antony op rechts. Het is dan een stoelendans op het middenveld, maar dat is prima.
1 -2
Knalpot
In principe maakt hij gewoon 2 pure spitsengoals, eentje wordt er afgekeurd en de ander komt dan met wat geluk tegen zijn schouder maar hij stond er wel. Die pass voorlangs naar Tadic zou een echte spits gewoon op doel knallen maar niet perse een slechte keuze. Afleggen naar links naar Promes was met zoveel 'verkeer' voor hem ook een goede actie en natuurlijk het was maar RKC maar maakt ie er 2 en 2 assists dan is ie gewoon een prima valse spits. Tadic komt heus wel weer centraal te spelen als Neres volledig fit en in vorm is dus doe toch niet zo moeilijk hij kan wat mij betreft alleen maar verrassen.
1 0
Ozymandias
Ik vind nog steeds dat Ajax hem moet verkopen maar moet eerlijk toegeven dat ik hem goed vond spelen. Hij had pech met de VAR want anders had hij na de wedstrijd meerdere doelpunten en assists achter zijn naam staan en had (bijna) iedereen geschreven dat hij een geweldige wedstrijd had gespeeld. Ik vind het zo grappig dat mensen het vreemd vinden dat Labyad als spits wordt gebruikt terwijl Ten Hag hem bij FC Utrecht ook een vrije rol als spits gaf. Natuurlijk was het systeem wat hij daar gebruikte anders maar de rol van Labyad was vergelijkbaar aan de rol die hij nu heeft.
0 -1
Soccerskins
Ik denk dat je meer hebt aan Labyad dan aan Traoré. Zou Lassina daarom verhuren en Labyad gewoon als tweede spits houden. Traorè valt mij dit jaar wat tegen.
1 0
Ozymandias
Ik zou Traoré sowieso verhuren maar zou Tadić in de spits zetten in plaats van Labyad en Huntelaar en Brobbey als back-ups gebruiken.
0 0
MarcoB1971
Wat ik altijd zo grappig vindt aan Ajaxshowtime is dat iedereen het altijd beter weet dan TH.
Zo moest Schuurs vorig jaar van een grote meerderheid maar weg, zou niets worden. Hetzelfde geldt voor Labyad. Al is Labyad nog steeds geen optie voor velen.
TH ziet iedereen elke dag trainen, dat geldt ook voor de andere van de staf. Alvarez bijvoorbeeld moet er zo snel mogelijk uit, maar toch zijn de statistieken in het voordeel van Alvarez. Heel veel denken dat de 11 beste spelers moeten spelen, maar de 11 beste spelers zijn nog geen team. Dus ik denk dat hij heel veel geprobeerd heeft en dat Alvarez voor een balans zorgt die er anders niet is. Ik zie ook het liefst de volgende opstelling, maar dat wil niet zeggen dat dit het beste team is:
Onana
Mazeroui Schuurs Blind Taglifico
Kudus Martinez Gravenberg
Antony Tadic Neres

Maar nogmaals is misschien niet het beste team.
10 -2
FTS95
Ik ben het eens met je opstelling, maar moet ook zeggen dat de meeste hier het inderdaad beter weten dan Ten Hag...
0 -4
Ozymandias
Ik denk dat Martínez niet genoeg voetballend vermogen heeft om op '6' te spelen. De '6' is bij elke opbouw betrokken (meestal door zelf aan de bal te komen) en Martínez lijkt me niet de speler waarvan je wil dat hij bij (bijna) elke opbouw aan de bal komt. In geval van nood is dat misschien een optie maar de meeste wedstrijden heeft Ajax een opbouwend goede '6' nodig. Momenteel lijkt een middenveld met Taylor als '6' mij de minst slechte optie. Het is jammer dat Warmerdam nog niet toe is aan de stap naar het eerste want qua type lijkt dat mij de ideale '6' voor Ajax.
0 -2
Ajax4life16
Daarom staan Gravenberch en Kudus er ook naast. Hoe kan je met dit middenveld nou over voetballend vermogen beginnen..
0 0
Ozymandias
Dat neemt niet weg dat de '6' degene is die bij bijna elke opbouw betrokken is. Wil je nou echt dat Martínez degene is die de opbouw van Ajax vorm moet geven (want dat is de rol van een '6')? De '6' moet eigenlijk de beste opbouwer van Ajax zijn en niet iemand die je eigenlijk zo min mogelijk aan de bal wil hebben.
0 0
MK77
Als de VAR niet ingegrepen had Labyad twee goals gemaakt en een assist gegeven vorige wedstrijd
0 -1