Kraay jr. voorspelt: 'Kudus op tien, Promes links en Tadić spits'

JesseTH, 21-09-2020 om 22:10, 14036 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Hans Kraay jr. verwacht dat Ajax binnenkort in een andere opstelling zal aantreden dan het tijdens de eerste twee competitiewedstrijden deed. De analist ziet enkele spelers niet op hun beste positie spelen en het lijkt hem dan ook een kwestie van tijd voordat dat verandert.

Aan tafel bij Veronica Inside legt Kraay zijn visie erop uit. 'Kudus is het best als tien, Promes heeft het vorig seizoen aan de linkerkant goed gedaan en Tadić heeft het in de spits goed gedaan. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij (Erik ten Hag, red.) Kudus straks op tien, Promes op links en Tadić als valse spits zet.'

Mede-analist René van der Gijp zag de genoemde Mohammed Kudus uitblinken tijdens zijn officiële debuut voor Ajax, maar een andere middenvelder komt er minder goed vanaf. 'Kudus is een hartstikke leuk voetballertje en dan blijft Ten Hag maar volhouden dat Álvarez zoveel ballen afpakt op het middenveld. Hij voegt niets toe, zie dat nou eens een keer.'

Het is niet de enige middenvelder waarvan Van der Gijp denkt dat hij niet rendeert zoals het zou moeten. In het geval van Quincy Promes lijkt het immers een kwestie van zijn positie op het veld. 'Promes speelt voor de tweede keer bij Ajax op het middenveld en het is de tweede keer dat je hem niet ziet. Dat is een vleugelspeler', meent Gijp.

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kuningast
Hansie Hansie heeft er meer verstand van dan onze trainer
1 0
ProfessorX
oeps vergeet ik Alvarez ;(
0 0
ProfessorX
Ervan uitgaand dat Dest vertrekt en alles 100% fit is ,kom ik tot mijn favoriete 11 en bank.
Onana
Mazzraoui , Schuurs , Blind , Tagliafico
Martinez
Gravenbergh , Kudus ( lopers )
Neres , Tadic , Antony

Stekelenburg , Timber , Promes , Huntelaar , Lang ,Labyad , Traore ,

Spelers uit jong die daar ook mee spelen : Scherpen , Taylor , Rensch , Sallah -Edinne , Hansen , Brobbey , Unavar,Ekkelenkamp .

Wat mij het meeste zorg baart is de l en r vleugel verdediger
2 0
rsvh88
Dit laat helder zien hoe dun bezaait het achterin is
0 0
Prethoofd123
We kunnen speculeren wat we willen. Erik ten Hag gaat Alvarez er niet uit halen voorlopig en hij zal voorlopig vasthouden aan deze voorhoede. Hoe debiel het ook is!
3 -1
ram
Dan vergeet je Neres. Lijkt me niet handig. Lekker zo doen als iedereen fit is:

Eerste team:
Onana;
Mazraoui, Schuurs, Blind, Nico;
Kudus, Martinez;
Neres, Promes, Antony (heel veel van positie wisselen);
Tadic.

Tweede team:
Stekelenburg;
Timber?, Alvarez/Timber, Martinez/Van de Ven, Aankoop;
Aankoop/Alvarez/Ekkelenkamp, Gravenberch/Taylor;
Neres/Antony, Kudus/Labyad/Lang/Ekkelenkamp, Promes/Labyad/Lang (heel veel van positie wisselen);
Huntelaar/Labyad.

Kotarski en Traore verhuren. Eventueel Ekkelenkamp of Lang nog verhuren.
0 -1
036AFCA97
Liever Gravenberch in de basis dan Promes en van de opbrengst van Dest Matheus Henrique halen.

Onana
Mazraoui Schuurs Blind Nico
Henrique Gravenberch
Kudus
Neres Tadic Antony

Dit is toch een heeeerlijk team.
3 -1
ram
Jawel, dat is ook een prima ploeg.

Maar jij wil Martinez en Promes opofferen. Dat vind ik onnodig. Ik vind ze allebei top (ja, Promes op '10' ook). En ik denk dat 'mijn' middenveld meer in balans is.
0 -2
Joseph
Onmogelijk om over balans te spreken met Promes op het middenveld. Totaal ongeschikt.
0 0
Rentokill
Er is niks koppigs aan. Ook het in de verdediging zetten van Frenkie de Jong en het op rechtsbuiten zetten van Ziyech had een doel. Kudus komt echt wel op die key-positie terecht als hij zo doorgaat. Promes idd weer lekker op links. Het is goed dat de boel weer effe opgeschud wordt. Alles weer opnieuw op z’n plek laten vallen. Zonder Ziyech en VdBeek moet je dat sowieso doen. Alle automatismen opnieuw ontdekken.
3 0
EersteAanname
Niet zo realistisch doen Rentokill, Ten Hag is kut en snapt er niks van, oké?
3 -4
Lazell
Ten hag is een goede trainer, dat zullen zelfs de grootste (inhoudelijke) criticasters niet ontkennen. Persoonlijk vind ik hem de beste sinds ik actief Ajax volg, zo'n 15-20 jaar. Maar er mag toch gerust gezegd worden dat Alvarez en Promes verkeerd is, zeker als dat goed onderbouwd is.
3 -1
PJK54
Zolang professor Ten Hag overtuigd is van zijn eigen ideeën zal er bar weinig veranderen dat hebben we de vorige jaren ook gezien wat dat betreft is hij bijzonder eigenwijs. Ik dacht dat Bogarde en Reiziger wel wat invloed zouden krijgen maar zie daar nog niet zo heel veel van helaas.
2 -3
036AFCA97
Ik vind dat koppige gedoe van Ten Hag nog vervelender dan het vertrek van Dest
5 -4
mistermiyagi
Ajax kan beter met een Martinez (controlerend), Gravenberch en een Kudus spelen op het middenveld.
Promes voegt weinig toe aan het spel van Ajax en je haalt er ook weinig er nog uit. (super sub)

Ik zie liever een Neres, Tadic en een Antony voetballen, Neres dient eerst nog op niveau te komen een Noa Lang is een uitstekend alternatief, heeft enorme stappen gezet t.o.v vorig seizoen.
3 0
Juichtoon
Zou best kunnen Hans..
0 -1
Henkjanklaas
Ik herhaal waar blijft de verdedigende middenvelder , een kanjer aub. En liefst ook nog kopsterke CV
0 -3
WouterBerg83
Kudus als controleur met Gravenberch ervoor. Wat is daar mis mee? Met Alvarez en Martinez heb je drie man die als controleur kunnen spelen (hoewel Alvarez op Europees niveau op dit moment niet overeind zal blijven).
0 0
RobertoD
davy Propper
1 -1
SpursAjax
Je zou maar Kudus op 10 en Tadic in de spits hebben. 2 onwijs sterke spelers die de bal vast kunnen houden en waaromheen al onze snelle aanvallers kunnen bewegen. Op de flanken word het dan rouleren tussen Lang, Promes, Antony en Neres. Dan krijg je echt mooie matches. Hoop dat Ten Hag snel de poppetjes op de goede plek zet!
2 0
WZAWZDB14
Volgens mij vergeten ze Neres.

Kraay wil trouwens wel echt in de reet van de feyenoordsupporters kruipen hoor. Hij zat zelfs het schenden van de coronaregels goed te praten..
4 0
vak114
Er zal eerst onnodig puntverlies geleden moeten worden voordat Ten Hag de poppetjes op de juiste plek gaat zetten.
6 0
ajaxinho
Kudus moet in de opbouw blijven.
Dat ziet toch iedereen?
6 0
Jan Doedel
Herstel iedereen behalve ene TH
3 -1
AFCA-B93
Vind ik ook ja. Al is het ook maar vanwege die hele felle onderschepping die vanaf de 10 positie nooit had gekund, waarna hij doorstoomde. Pech voor Gravenberch, maar die heeft er een hele goede (zo niet betere) concurrent bij
1 0
Soccerskins
Kudus kan op 10 ook voor een beter verbinding tussen de controleurs en de aanvallers zorgen. Sinds dat Promes op 10 staat is dat gat redelijk groot.
3 0
Lazell
Idd misschien de beste optie, dat Kudus dan af en toe ietsje inzakt en de bal komt halen zoals Ziyech dat ook wel eens deed. Zo had ik het nog niet bekeken.

Gravenberch heeft de dynamiek om daarin mee te gaan, net zoals vd Beek toen.
0 0
DS
Dat denk ik dus ook. Voetballend vermogen, maar ik vond dat hij het in de omschakeling ook erg sterk deed, zou hem proberen te schaven tot een type Frenkie.
2 0
Schip
Het bizarre is dat het zelf gecreëerde problemen zijn, maar goed. Martinez is beter dan Alvarez op 6, Kudus zal er hopelijk in blijven en Promes op 10 is pure armoede.

En toch zie ik TH er voor aan om zijn koppigheid zwaarder te laten wegen dan de staat van het elftal. Die gaat dit echt niet in een wedstrijd weer terugdraaien.
8 0
Juichtoon
Bv de 3-0 uit in Eindhoven deed toen ook zn ogen openen...
2 0
Schip
Of het puntverlies tegen Heracles, waardoor hij Neres weer een kans ging geven. Waar de meesten hier al een half jaar zich schor om schreeuwden. Maar die volgens TH te weinig rendement zou hebben. En die hem gewoon wedstrijd na wedstrijd redde daarna.
3 0
Spectre
Het bizarre is dat het zelf gecreëerde problemen zijn, maar goed

Klopt helemaal. Iedereen ziet het en iedereen zegt het en toch zet TH ze totaal anders neer, ik vraag me dan echt af waarom hij dat doet, waarlm zou je het jezelf zo moeilijk maken als trainer.
2 0
Hollister
Ben het wel met hem eens...
3 -2
Joseph
Normaal gesproken ziet een trainer vrij snel dat het niet werkt, bij ten Hag duurt het meestal een maand of 2 langer. Hopelijk zijn we dit keer dan niet al uitgeschakeld in Europa.
8 -3
Schip
Nou, zeg maar een half jaar tot een jaar. Zie Neres. Duurde een half jaar. Zie Schuurs. Nou hoor ik Web al weer aan komen galopperen om schuimbekkend mij in het gezicht te gooien, dat Schuurs er nu pas aan toe is...Dat zijn van die beweringen die je niet kunt toetsen. Maar Schuurs was vorig jaar ook al stabiel in de voorbereiding en had enkel tegen AZ een foutje aan het einde van de wedstrijd. Duurde een jaar.

Zie Lang. Zie Ziyech op 10. Duurde ook een jaar. Vond dat een te groot risico. Toen hij het eenmaal noodgedwongen probeerde, zag hij dat Ziyech juist enorm betrouwbaar is in de as door zijn harde werk en gogme.

Ben benieuwd wanneer Alvarez plaats gaat maken. We gaan turven.
3 0
Joseph
Het is ook vaak niet eens dat ten Hag het licht ziet, het is vaak door een blessure, schorsing of verkochte speler dat het opeens goed gaat.

Vorig seizoen stond op 5 november het sterkste elftal op het veld, dat was per ongeluk toch redelijk snel. Daarna waren het natuurlijk ook wel veel blessures.

Dit seizoen gaat het nog heel lang duren, misschien ook wel nooit. Hij heeft al aangegeven dat hij Kudus en Gravenberch samen op het middenveld erg aanvallend vind..
0 0
Ajax4life16
Ik vind alvarez het nu best redelijk doen. Hij kan prima spelen, maar dan moeten Gravenberch en Kudus de andere middenvelders zijn, anders is er te weinig voetbal op het middenveld. Wel moet Martinez een keer de kans krijgen op de positie van Alvarez. Die heeft het vorig jaar te goed gedaan op die positie om hem er zomaar naast te zetten.
5 -3
Lazell
Maar in balbezit voegt hij niks toe, dat kan toch niet voor een Ajax speler. Kudus verzorgde de eerste opbouw en vervolgens komt Alvarez niet meer aan de bal. Zijn verdedigende kwaliteiten worden ook enorm overschat op die positie. Als het een Kante is die alles van tevoren ziet en overal tussenzit, oke. Maar dat doet hij ook niet.
1 0
Joseph
Best redelijk tegen RKC en Sparta, is een beetje hetzelfde als behoorlijk slecht. Ik verwacht dat de eerste problemen zichtbaar zullen worden tegen Vitesse. Het zal niet gebeuren, maar voor de rest van het seizoen zou het dan goed zijn om die te verliezen.. anders zitten we nog maanden vast aan Alvarez, Labyad en Promes op het middenveld. Nu bouwen aan een goed elftal en dan kom je misschien de winter door in Europa.
3 -4
036AFCA97
Onana, Mazraoui, Schuurs, Blind en Nico achterin.

Een middenveld met Gravenberch op 8, Martinez op 6 en Kudus op 10. De punt naar achter gaat eigenwijze Ten Hag toch niet doen. Het liefst nog een hele goede middenvelder erbij voor de 6 positie.

Aanval met Antony en Promes op de vleugels en Neres waarna die weer 100% fit is de concurrentie met Promes aan laten gaan en Tadic in de spits.

En vooral Tadic niet op de flank, Alvarez niet op het middenveld en Promes absoluut niet op 10.

95% van de supporters hier zien het zo. Nu beginnen mensen op tv het ook uit te spreken. Nu Ten Hag nog...
18 -4
Spectre
Gek wordt je ervan, met de juiste oostelling had je al zeker 5 goals meer gehad en een leukere wedstrijd
4 -2
RayJordaan
Helemaal gelijk kerel!
4 -3
RS01
100000% mee eens. Zo eenvoudig..
3 -3
NouridolbergNeres34
Amen! Zo zie ik het ook
3 -2
DonQ
Toch apart dat werkelijk iedereen het ziet behalve Ten Hag. Ik ben altijd wel benieuwd wat daar de beweegredenen achter zijn. Je kan zeggen van Ten Hag wat je wilt, maar hij is niet dom. Is hij stronteigenwijs en houdt ie vast aan dit systeem omdat het seizoen 18/19 zo succesvol was in die formatie? Of het heeft het ermee te maken dat hij bepaalde spelers er gewoon niet naast durft te zetten (Promes, Alvarez, Labyad) omdat hij bang is dat groepsproces wordt verstoort? Laatste optie is dat hij volstrekt incapabel is en echt niet ziet wat iedereen ziet, maar dat lijkt me sterk.
5 -2
Lazell
Vooropgesteld dat ik 100% eens ben met jou/Gijp.

Vorig seizoen was de restverdediging een drama. Met dit systeem komt dat vnl op de controleurs en de centrale verdedigers omdat de backs heel hoog staan. Daar wil je een bepaalde zekerheid en betrouwbaarheid hebben, weinig 'naïviteit' en dat ziet TH in Kudus/Gravenberch sámen niet. Vorig seizoen waren er genoeg wedstrijden waarbij iedereen opeens voorin stond en je met 3 simpele passes onze verdediging open spleet.

TH lijkt me wel een beetje dom in dit opzicht, omdat hij meerdere keuzes heeft dan Alvarez voor deze betrouwbaarheid. Martinez heeft niet op 6 gespeeld in de voorbereiding en Alvarez alles. Martinez is zowel verdedigend sterker en feller, als passend en voetballend 10x beter. Misschien dat als Kudus en Gravenberch bewijzen ook samen te kunnen spelen, hij die optie wel ziet.

Wel jammer dat hij Martinez als back ziet. Die stoomt niet op en houdt het veld niet breed links, dus dan moet de vleugelspeler (Tadic kan dat alleen) dat doen, waar je Tadic liever in de spits ziet. Als je Promes dan niet op links kwijt kan, moet hij op 10 of in de spits.
1 0