Van Basten: 'Feyenoord en Ajax: een wereld van verschil'

JesseTH, 20-09-2020 om 21:05, 12643 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Marco van Basten ziet bij Ajax een veel hoger niveau dan bij Feyenoord. De oud-spits schetst het onderscheid als het verschil tussen amateur- en profvoetballers en hij is dan ook van mening dat Ajax de enige club is die iets in de Europese competities te zoeken heeft.

'Ik zat eerst Feyenoord te kijken en daarna Ajax: een andere wereld', aldus Van Basten bij Rondo. 'Niet één speler van Feyenoord mag bij Ajax meedoen. Ik vind het echt jammer, want ik vind de competitie leuk als PSV en Feyenoord meedoen. Het is zo’n groot verschil, het lijkt wel het verschil tussen amateurs en professionals.'

'Ajax ziet er goed uit', vervolgt Van Basten vervolgens. 'Ze begonnen goed en het was al snel 2-0. Ik vind dat Ajax fris oogt. Waar ze vorig jaar mee bezig waren, komt er nu weer uit. Ik vind Kudus een goede indruk maken. Antony is soms een beetje slordig, maar hij kan natuurlijk voetballen.'

De voormalig topaanvaller is dan ook van mening dat het niveau van de Ajax-selectie behoorlijk is. 'Ze hebben ook genoeg wissels, dus daarin kunnen ze ook wisselen. Het is een van de weinige clubs in Nederland waarvan ik zeg: die hebben internationaal iets te zoeken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
cantharel
Meest belachelijke was Gullit die niet mee wilde discuseren over AZ omdat zijn zoon daar voetbalt. Wat een klojo zeg.
2 0
Hugoboss92
Dat deed hij ook al toen hij met Dick bij Oranje zat.

Waarom ga je dan aan tafel zitten? Niets is zo irritant voor de kijker als zo'n persoon niets wil zeggen aan tafel.
1 0
PierreHeno
wat dacht je van de centjes......
0 0
jutter
Ik heb van Basten heel hoog zitten, niet alleen als ex-topvoetballer maar nu ook als analist, zonder twijfel de beste in dit land. Vind zijn Ajax Feyenoord vergelijking toch wat overdreven doorslaan naar de Ajax kant. Zeker Ajax heeft meer kwaliteit ook t.o.v. dat PSV overigens, maar het werkelijke verschil in kwaliteit gaan we pas in de loop van het seizoen zien. Daarvoor lijkt het mij nog net iets te vroeg om daar definitieve conclusies aan te verbinden.
0 -2
RJB1979
Als je dit over Feyenoord zegt als Ajacied en je wordt niet bij je enkels afgezaagd op FR12 en veel mensen zijn het zelfs met je eens daar, nou dan ben je een grote hoor!
2 0
RuffRhythim
Ik zit net naar de herhaling van Rondo te kijken. Wilde Marco wel ff op zn praatstoel zien.

Hebben ze echt serieus dat stukje waar Marco zegt dat er van feynoord niemand mag meespelen bij Ajax het woord Ajax weg geblurred, ongelofelijk wat sneu...
2 0
AlexIbarra
Serieus? Dat is wel heel kansloos.. :D

Ik heb trouwens de samenvatting gekeken van Fey en wat me opviel was hoe ze aftrapten. Eerste 3 ballen terug op spelers die 20 meter rondom vrij staan, maar allemaal de bal eerst stilleggen en vanuit stand een andere verdediger aanspelen.
In de voet ipv voor hem, zodat die ook weer de bal eerst stillegt etc.

Ik zeg niet dat je meteen lange bal vanaf de aftrap hoeft te doen of elke verdediger verplicht is altijd om een rush naar voren te maken / kneiterharde inspeelpass naar het middenveld te geven. Maar dit leek wel alsof ze eerst ff 5 minuutjes kwamen kijken wat het publiek op de tribune allemaal te bieden had, ipv andersom.

Ze moeten een beetje uit gaan kijken met de verdedigende instelling van Dickie. Vorig jaar ging het goed maar als je het vooral van strijd ipv kwaliteit moet hebben, kun je beter op de helft vd tegenstander strijden lijkt me.
Zoals vBasten terecht zei: Waarom begin je niet zo fanatiek als dat je eindigt?
0 0
DS
Ben ook wel benieuwd of ze nog iets aan al die tokkies op de tribune die tegen elkaar aan stonden gaan doen.
Rotterdam is een van de ergste brandhaarden, kan toch niet dat gedrag.
7 0
Lazell
Stond ook raar te kijken toen ik het zag. Moet wel een heel groot gezin zijn...
1 0
Raoul14
Je kan aan eencelligen moeilijk vragen zich te gedragen
3 0
Redrum
De supporters zelf zijn zich natuurlijk weer van geen kwaad bewust en wijzen ook naar de andere stadions. Het zijn echt complete imbecielen daar. Ze staan gewoon met zijn allen bovenop elkaar. Hier moet gewoon keihard tegen opgetreden worden. Voorlopig dan maar geen fans naar binnen daar, want zoals verwacht kunnen ze zich niet aan de hele duidelijke en simpele maatregelen houden.
3 0
WeerDinges
Marco stijgt in aanzien, Gullit is echt gekelderd. Sowieso geen hele hoge pet van hem op, maar dit sloeg echt helemaal nergens op. Wat een naar mannetje is dat zeg. 10 minuten doelloos voor je uit staren en betaald je mond houden omdat je zoon bij Az speelt, om vervolgens de commissie Mijnals aan te halen op de vraag of de Boer een goede keuze is. Echt belachelijk!
7 0
mikap74
Bij mij staat Marco al huizenhoog in aanzien. De man heeft vor zijn 28e drie keer de gouden bal gewonnen en is/was bovendien de meest sierlijke en elegante voetballer die ik tot nu toe heb zien spelen.
0 0
3*stars*3
Haha morgen maar naar uitzending kijken van Rondo.
Mooi om te lezen dat Marco niet politiek correcte antwoorden geeft maar echt zijn mening.

Heb trouwens niet hele pot van Fey gezien want deed echt pijn aan de ogen.
6 0
PierreHeno
Marco was weer top vanavond in Rondo. Daar zat ook die verschrikkelijke Youri Mulder weer eens ongenadig dom te lullen en hij vond ook dat AZ volkomen gelijk had om zo in de rode vlekken te schieten wanneer de naam Ajax valt etc etc. Naar mannetje, dit mislukte spitsje die zichzelf in elk voetbalprogramma heeft weten 'te kruiwagen'. Heerlijk dat er dan Marco aan tafel zit die hem volkomen overruled in zo'n beetje alles wat met kennis over voetbal te maken heeft en hem uiteindelijk gewoon links laat liggen omdat Youri er feitelijk de ballen verstand van heeft . Youri ging helemaal af toen hij stelde dat Marco Ziyech niet zag zitten tijdens zijn coachschap bij Heerenveen. Gaf ook even fijntjes aan dat van de NL clubs feitelijk alleen Ajax iets in de Europese toernooien te zoeken heeft en de rest op dit moment gewoon bagger speelt. Ook zet hij clubs als PSV en Feyenoord even netjes weg door aan te geven dat wanneer je ineens in de extra tijd wel veel kansen weet te creeren je dus gewoon helemaal verkeerd aan de wedstrijd bent begonnen en je pas een topteam bent wanneer je vanaf het begin meteen kansen tracht te creëren en doelpunten te maken. En ja hoor....zodra het dan weer even over het Duitse voetbal gaat komt Youri meteen weer aanzetten met zijn bloody obvious flauwekulverhalen over de bundesliga. Zo lekker hoe Van Basten zo'n kulprogramma ineens weer kleur weet te geven want Jack van Gelder kletst ook altijd maar wat uit zijn anti Ajax nek zodra het onderwerp Ajax aan bod komt.
6 0
AlexIbarra
Youri Mulder was echt een aanfluiting idd.
Niet zeggen op basis waarvan AZ dan de CL in had moeten gaan (er is namelijk geen basis) maar wel doen alsof het logisch is dat zij dat vinden.
Volgens mij doelde Marco trouwens op dat AZ per se niemand aan Ajax wil verkopen, en helemaal niet op het 1e plaats / CL verhaal

Marco was lekker op dreef idd en zette Youri stevig op z'n plek, al ging hij daarna iets te fanatiek doorzeiken over de Var.
4 0
mikap74
Het leuke van Marco is dat ondanks dat ik het lang niet altijd met hem eens ben, hij een hele duidelijke meni9ng heeft, niet politiek correct is en vooral onafhankelijk.
0 0
3*stars*3
Jack is een acteur, schuilen achter AFC maar hij is een stiekemerd en een Ajacied hoor.
Zelfde als zijn leerling v Gangelen.
Allemaal Ajacieden die anti Ajax proberen over te komen op TV om kijkers te please.

Maar moet aflevering van gister nog zien.
Erger me trouwens ook altijd aan die Youri, die als een verwend kind overal doorheen zit te schreeuwen en mensen niet laat uitpraten.

Je had hierbeneden trouwens over het Fey publiek.

https://www.telegraaf.nl/video/30917561/onderzoek-naar-besmetting-publiek-in-kuip
3 0
wdeneush
v Gangelen is een kakkerlak
0 0
3*stars*3
Nee man, juist na dat Ajax face gedoe, is hij zich opeens raar gaan gedragen.
Hij riep een keer in een interview, dat Pellè hem in problemen bracht na die uitspraak.

Jan Joost en zijn pa stonden juist jaren bekend als 100% Ajacieden.
1 0
de-Ajacied
Van Gangelen is gewoon een hockeyer die misschien even Ajax successupporter was maar voor een carrière bij FOX direct zijn “clubvoorkeur” heeft ingewisseld voor Feyenoord.
Zo gaat dat bij mensen zonder persoonlijkheid
0 0
Ajacied33
Een rasechte idd
0 0
Deepblue
Ja Marco heeft gelijk.
Vond Feyenoord wel spannender om te zien. Gekke laatste 10 minuten.
0 0
PierreHeno
...en vooral ook al die halve gare Feyenoordfans die overal schijt aan hebben zoalng ze maar kunnen schreeuwen. Corona regels opvolgen? welnee...natuurlijk niet ..WANT WIJ ZIJN FEYENOORD!! ha ha wat een zooitje daar. Maar goed ze komen ook niet voor het voetbal want dat wordt niet gespeeld in De Kuyt. Lekker lallen en schreeuwen en Hugo Borst noemt dat dan 'een lekkerevoetbalsfeer 'i.t.t. het stille theaterpubliek in de JC Arena. Tja ...daar krijg je tenminste waar voor je geld: mooi en aanstekelijk voetbal.
5 0
mgtow
Als de regering corona echt serieus neemt krijgt Feyenoord nu een miljoenenboete. Kunnen ze de tent sluiten.
4 0
de_pitbull
Haha dankje Marco, al zal het zeker weer spannend worden want de knvb doet daar alles aan zoals we vandaag weer gezien hebben ;)
2 0
Schwalbino
Kan me vinden in wat Marco zegt. Toch is het allemaal niet zo makkelijk als het lijkt op basis van voetballende kwaliteiten. Ajax heeft een grote selectie met veel jonge spelers die bijna allemaal goed kunnen voetballen. Maar het aantal routiniers is beperkt. Zoals gebruikelijk bewaart Ajax het beste voor de CL. Dat kan dus in de eredivisie problemen geven.

Maar qua talent hebben wij geen Ihateren, Stengs, Boadu nodig.
1 0
Adam24
Ik vond Ajax vandaag nog niet een hele goede indruk maken eerlijk gezegd. In de voorbereiding heb ik echt betere en energiekere wedstrijden gezien. Het was oké, werd na de afgekeurde goal een beetje nonchalant maar verder goed. Volgende week Vitesse, dat is al een wat meer aansprekende tegenstander. Leuke pot!
3 0
AlexIbarra
Het sprankelde natuurlijk niet maar RKC had niets in te brengen.
Dat is 'logisch' bij RKC-thuis maar je moet het nog wel even doen. Vorige week rood kaartje en een rotveld, deze week afgekeurde goal en geen penalty. Het maakt allemaal niet uit omdat we genoeg creeren en toch controle houden.

Psv, Fey en AZ hebben het tot de 90e minuut lastig gehad in thuiswedstrijden tegen ook niet al te grootse tegenstanders. Wij kunnen 16 man speeltijd gunnen, aan details schaven en transferperikelen afhandelen terwijl we winnen.
3 0
Lazell
Dat vooralsnog wel. Maar Ajax wil overwinteren in de CL en daarvoor is het spel op het middenveld te voorspelbaar en weinig creatief. Ben benieuwd of en hoe snel TH het licht gaat zien.
0 0
JOHANisGOD
Ik blijf erbij, psv is een gevaarlijke concurrent.
6 0
JariJari
Daarom jammer dat ze nog winnen vandaag.
0 0
Ajacied33
De enige echte concurrent ook. Eigenlijk niks nieuws sinds mensenheugenis
1 0
3*stars*3
Fey gaat ook nog genoeg punten pakken hoor.
Puur op opportunisme, geluk en gunfactor.
Die Geertruida verdiende vandaag op z’n minst een hele kaart in de 1e helft maar VAR liet niets meer van zich horen.
1 0
insectenverdelg
Dat was iidd een vreemd besluit. Maarcik snap ook niet waarom de 2-0 bij Ajax wel door de VAR werd afgekeurd en bij PSV dex2-1 niet. Vergelijkbaar vergrijp wat er aan vooraf gaat. Net als dat t vreemd is dat Kramer er met maar slechts geel vanaf komt.

Var maakt het soms nog willekeurige.
2 0
Tinus
Die gele kaart van Kramer vond ik eigenlijk nog het meest schandalig. Zuivere rode kaart van een zuivere recidivist.
2 0
Lazell
Eens, wat is het toch een ongelofelijke smeerlap die Kramer.
0 0
mickey2602
Vooral als ze doorgaan zoals gister(en de afgelopen seizoenen) door in de laatste minuut alsnog te winnen of een punt te pakken.
0 0
roodwit007
zo ik zei al eerder SAn Marco heeft er verstand van die zie het spelletje heel goed waar de andere 1 of 2 pingels nodig hebben doen ze het bij Ajax gewoon zoals het hoort scoren via een combi , verder zal waarschijnlijk de knvb gaan ingrijpen want de corona regels werden met de voeten betreden
3 0
JariJari
In Oostenrijk kreeg een team 6 punten aftrek eind vorige competitie voor overtreden van de Corona regels. Vond ik zelf onzin maar het kan dus wel.
1 0
mickey2602
Heb je Advocaat niet gehoord bij de NOS?
Volgens hem was er niks aan de hand in de Kuip want de belangrijkste coronaregel was toch wel de anderhalve meter en die werd goed nageleefd........................
Euhm ja,denk dat wij dan ander publiek hebben gezien als Dickie...
10 0
KingJames23
Ik denk dat Dickie niet over de reclameborden kan kijken
7 0
AlexIbarra
ik zag het ja, op die manier krijg je de publieke opinie niet echt mee als het om supporters toelaten gaat..

Maar goed, Feyenoord en intelligentie gaat sowieso niet echt samen.
6 0
Boer Gijs
Beetje raar dat trainer zich druk moet maken om de 1,5 meter. Dick kan zich beter druk maken om het spel. Niet het benodigde niveau. Maar in de eredivisie komen ze er alsnog ver mee vermoed ik
1 0