'Ajax te groot voor Nederland, daarbuiten te klein'

BartVeenstra, 19-09-2020 om 14:15, 13923 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax is te groot voor Nederland en te klein voor het buitenland. Dat is de conclusie van de column van journalist Jaap de Groot in Het Parool. Ajax heeft de ambitie om aan te sluiten bij de nog op te richten Global Super League, waarin alleen de beste clubs ter wereld actief zullen zijn, maar de vraag is of dat gaat lukken.

De Amsterdamse club werkt hard aan haar internationale karakter en dat lijkt voorspoedig te gaan. In Nederland lijkt Ajax inmiddels ver boven de rest te staan. 'Het wordt steeds duidelijker dat spelen in de nationale competitie voor Ajax vooral een kwestie is van het veiligstellen van deelname aan de Champions League', schrijft De Groot, die ziet dat Ajax niet schroomt om de concurrentie te verzwakken door jeugdspelers, trainers en specialisten over te nemen. 'Het wisselgeld zit ’m in de sportieve prestaties. Door te leveren in de Champions League wordt niet alleen de internationale status van Ajax vergroot, tevens krikken de Amsterdammers daarmee het Nederlandse coëfficiënt in de Uefa-ranking op en komen meer clubs in aanmerking voor Europees voetbal.'

Op internationaal niveau vervult algemeen directeur Edwin van der Sar een sleutelrol. 'Als vicevoorzitter van de European Club Association (ECA) kan hij de vinger aan de pols houden bij clubs als Juventus, Real Madrid, Liverpool, Bayern München en Paris Saint-Germain. Of aanschuiven bij onderhandelingen over een nieuw op te zetten FIFA World Cup voor clubs, met een beoogd budget van 1 miljard euro. Het zijn gesprekken waarbij Van der Sar de toegenomen macht van de topclubs ervaart.'

En dat is niet altijd allemaal positief, zo vervolgt De Groot. Hij geeft een voorbeeld. 'Zoals het besluit van de ECA om af te haken, omdat FIFA-president Gianni Infantino onvoldoende garanties bood. De Zwitser redde zijn gezicht toen hij "dankzij" corona de World Cup kon afblazen. Daarna gingen enkele clubs in gesprek met de Amerikaanse miljardair Stephen M. Ross. Dit gebeurde buiten de ECA om en er bestaat een sterk vermoeden dat toen ook de Global Super League is besproken. Op de vraag of ook hij bij Ross aan tafel zat, reageerde Van der Sar: “Daar is Ajax nog niet groot genoeg voor...”', aldus De Groot, die concludeert: 'Dus te groot voor Nederland, maar daarbuiten nog te klein. Vandaar dat in eigen land het doel soms de middelen heiligt.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van RKC Waalwijk? Zet dan in en krijg 6,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Nijmegenaar
De competitie hier is zó zwak dat ook PSV en zelfs Feyenoord van de meeste clubs wel wint. Ook al is het met vieze counters, 90+3 goals en minder weerstand. Dat maakt het voor ons moeilijk om à la Bayern in maart al kampioen te worden.
0 0
Babayaka
Lachwekkend dat mensen hier de eredivisie niet competitief vinden, al jaren is het verschil klein.
Of verwacht men dat nummers 1 tot 10 op 3 punten dtaan. Als nou steeds dezelfde club met 30 punten verschil kamipieon zou worden.
0 -1
JariJari
Zo werkt het nooit want niveau trekt elkaar aan. Dus met kutniveau spelen haalt je niveau naar beneden. Verder moet Ajax altijd veel meer leveren voor zn punten dan onze concurrenten.

In eerlijke competitie zouden wij altijd minimaal 15 punten voorsprong hebben.

Vanaf het momen dat je bij de superleague aan kan sluiten is dat allemaal over en zijn wij per direct een Europese topclub.
0 0
insectenverdelg
Jaap de Groot. Zn naam en omvang is groot maar zowel binnen als buiten Nederland is hij te klein.
1 0
Gonzalez75
Onzin, Ajax toont de laatste jaren aan dat ze Europees bij de betere clubs horen.

Het enige probleem dat speelt is dat de Eredivisie niet sterk en competitief is, dan willen de echte toppers niet heel lang blijven.
1 -1
Schwalbino
Plus dat die kleine eredivisie ook niet genoeg geld genereert. Elke PL club krijgt meer dan 100 miljoen per jaar aan tv rechten. Bij Ajax is dat jaarlijks 10 miljoen. Je kunt dan ook niet concureren met salarissen.
1 0
Cello
Volgens mij krijgt de gehele ED minder dan één club in de PL wbt televisie-gelden.
1 0
Gonzalez75
Onzin, Ajax toont de laatste jaren aan dat ze Europees bij de betere clubs horen.
0 0
4xEC1
De laatste jaren? Alleen in het seizoen '18/'19 heeft Ajax dat laten zien hoor. In '16/'17 was het heel knap dat ze de finale haalden van de EUROPA LEAGUE maar tegen Schalke uit en Lyon uit was het gewoon met de hakken over de sloot, de stuiver kon ook makkelijk de andere kant op gevallen zijn. In tegenstelling tot '18/'19 waar Ajax Real en Juve gewoon de baas was in de uitwedstrijden.
0 0
Koningtoto
Ajax is gewoon DE club voor ieder team om van te winnen. Hele volksfeesten bij een verlies van ons, zelfs een gelijkspel levert een geboortegolf op in het oosten des lands.

Voor ons is het gewoon moeilijker kampioen worden, simpel.
2 0
AlexIbarra
Wij zijn toch die club die tot ca. maart 2018 zo'n 1100 dagen niet bovenaan had gestaan?
Wie hebben wij de laatste jaren bij Fey, Psv of AZ weggehaald om concurrentie te verzwakken?

We hebben de laatste 3 NL prijzen gepakt, dat is top.
Van de 13 prijzen daarvoor hebben we er precies nul gewonnen.
Als ik dan kijk naar PSG, Bayern, Barca of Juve, hebben wij het echt niet zo makkelijk in NL.

Ik zou de stelling eerder omdraaien: In Europa is geen topclub veilig voor ons maar in Nederland zijn Heracles en Groningen-uit al erg lastig.
Waarom rijgen we de titels niet aaneen, of halen we niet een keer 90 punten of meer?

Beetje Grootspraak dit van Jaap...
2 -1
ajaxxcied4life
Niks aan toe te voegen. Ajax is qua resultaten totaal niet te groot voor de Eredivisie bewijzen zij steeds zelf weer. De afgelopen 10 jaar is er geen titel 'makkelijk' behaald. Men schrijft zomaar wat raak.
1 -1
Babayaka
Is Bayern dan te groot voor duitsland ?

Die worden al 30jaar kampiioen daar
0 0
JariJari
Ja dat zijn ze maar de bundesliga is een veel minder grote handicap dat de Eredivisie is.
0 0
ram
Wat een bullshit.
Als we 10x op rij kampioen zijn geworden, zoals Bayern, Celtic, PSG en Juventus, praten we verder...
5 -2
4xEC1
Helemaal mee eens hoor. Laatste 5 jaar 1 keer kampioen geworden, en dan zeggen dat je te groot voor NL bent. Erg overdreven.
0 0
4xEC1
Laat Ajax maar eerst even 5, 6 of 7x achter elkaar kampioen van Nederland worden voordat je zo'n uitspraak kan doen. Vorig seizoen werden we bijna door AZ achterhaald na een grote voorsprong te hebben. En vooralsnog moet blijken of er nog iemand bij komt voor het middenveld of dat de staf denkt dat het huidig materiaal goed genoeg is voor de CL vooral. We zullen zien.
4 -1
Web
Dat heeft te maken met de zwakte van de Nederlandse competitie
Ook PSV kan winnen van iedere ploeg
Zet Ajax en PSV maar eens in de Duitse of Engelse competitie, dan is het verschil heel groot. Dat zie je ook in de CL
2 -2
Alexander40
Spijker op zijn kop!
1 0
4xEC1
Maar juist door de zwakte van de Nederlandse competitie moet je toch jaren achtereen kampioen worden om zo'n uitspraak kracht bij te zetten of niet? Zelfs dát moet Ajax nog maar bewijzen voordat het zo'n stempel kan krijgen.
0 -1
Alexander40
Kijk maar naar vorig seizoen. Ajax en Az waren in Alkmaar gelijkwaardig. Toch won Az door een gelukje/foutje vlak voor tijd. Ajax thuis hadden we niet de vorm, hadden we last van blessures en kon Az lekker counteren. Az won terecht maar er waren wel redenen voor. Niemand vond dat AZ betere spelers had of een beter team had dan Ajax en toch stonden ze gelijk met ons. Nogmaals, dat komt dus door de zwakte van de eredivisie en dus niet omdat AZ even goed is als wij
0 0
Alexander40
Dit lukt dus niet goed vanwege de zwakte van de competitie. Ook dit jaar is de kans dat we kampioen worden denk ik 50-50. Tegelijkertijd zijn we beter dan de rest. Ajax krijgt alleen meer weerstand dan andere ploegen. Maar belangrijker, omdat ook de andere topploegen bijna alles winnen vanwege de zwakte van de tegenstanders heeft in de topwedstrijden de vorm van de dag, blessures en geluk een grote invloed op wie er kampioen wordt.
1 0
Alexander40
Lees nog eens.
0 0
ajaxxcied4life
Eens hoor. De kampioenschappen worden eigenlijk altijd weer met horten en stoten binnen geharkt. Vrijwel nooit gaat het van z'n leien dakje.
2 -1
Ajaxbrl
Is idd waar, domineren lukt gewoon niet..
2 -1
4xEC1
Is toch gewoon de waarheid wat je zegt. Heel makkelijk om een minnetje te geven maar onderbouw dat dan ook.
1 0
GvanderK
Het niveau van de Eredivisie moet serieus omhoog. En anders toch maar kijken voor de Beneliga.
2 -2
trainerdv
Eerst was ik erg tegen zo'n supercompetitie, maar als het puur voor de commercie is en dus zonder uitsluiting van de nationale competitie lijkt het me toch wel prima.. Als je ziet wie wij nu allemaal op bank houden, of in Jong laten 'rijpen' is dat toch eigenlijk doodzonde. Een supercompetitie, opgezet door Nike of zo en een leuke nationale competitie lijkt mij prima. Liverpool stuurde vorig jaar ook een jong hondenteam de PL in tijdens het wk voor clubs. Dat kan prima en is hartstikke leuk, De CL heeft zijn beste tijd ook wel gehad en een nieuw Europees toernooi voor iedereen behalve de 'superteams' is ook prestigieus.
2 0
3*stars*3
Ajax heeft zelfde probleem als clubs als Benfica en Celtic, grote clubs en namen die in een schijtcompetitie spelen.
Tuurlijk werd Benfica laatst uitgeschakeld door PAOK maar niet onderschatten dat het ook een grote club is met heel veel fans wereldwijd.
Celtic idem.

Al ben ik wel bang voor dat ze Ajax niet meenemen.
Focus zal waarschijnlijk vooral liggen bij de top 5 competities...
3 0
Schwalbino
In verhouding met de andere competities genereren de 5 grote zoveel meer geld voor hun clubs dat die competities bijna niet meer te achterhalen zijn. Onze toppers worden weggekocht als ze een of twee seizoenen hebben laten zien dat ze voor elke topper uit die competities een versterking kunnen zijn.
2 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Daarnaast vertrekken onze toppers maar kunnen de grote clubs we jaren achter elkaar een vaste kern behouden en groeien.
En als een grote club een basisklant verkoopt aan een andere grote club/of clubs, dan zijn het Max 1 of 2.
Een grote leegloop zie je niet bij clubs als; Bayern, Real, Barca etc.
1 0
Ajax68
Wát er ook gebeurt, Ajax moet kampioen worden, en Eindhoven goed vóórblijven, net zoals Rotterdam en Alkmaar Utrecht etc etc.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Ja duhhh
0 0
Bertusbowie
Als Ajax in een grotere competitie gaat spelen wordt het een van de grootste clubs ter wereld. Simpel gezegd doordat ze alles hebben wat fans willen historie, eigen spel, shirt, naam/logo etc. Nu nog een competitie met een grote achterban en de cirkel is rond/ het geld komt vanzelf binnen.
8 0
3*stars*3
Wat me vooral opviel tijdens dat mooie CL seizoen.
De reacties vanuit het buitenland van voetbalfans.
Fans die het hebben over “you got to love Ajax”, “Ajax is back”, of gasten die Ajax als hun 2e club zien.

Dat Ajax volgens sommige arrogant is en weet ik veel, is gewoon een excuus om jaloezie proberen te verbloemen.
Zonder Ajax is de ED morsdood, niet arrogant maar een feit.
2 0
mgtow
Ah Japie leest hier dus ook mee. Fijn om te weten pik. Die super league moet er komen. We zijn de eredivisie ontgroeid maar kunnen tegelijkertijd door de zwakte ervan niet geheel weglopen. Je ziet het nu met psv dat weer een ouwe opa koopt om de aansluiting te vinden.
1 -1
AFCAjax
Als die super league komt moet het geen bs league zijn waar de "oprichters" niet mogen degraderen.
1 -1
Ozymandias
Als die Super League er komt zal het zeker zo'n league zijn. Europese topclubs gaan geen league vormen waar ze uit kunnen degraderen.
1 0
7172AFCA7395
De Superleague gaat gevormd worden door de topclubs alleen ?
Of laat men de UEFA dit doen. Hoe zie jij dit tot stand komen dan ?
0 0
Ozymandias
Het idee van een Superleague is tot nu toe vooral gebruikt door de Europese topclubs om de UEFA onder druk te zetten. Als hij ooit tot stand komt zal dat los staan van de UEFA en zou dat een enorme klap zijn voor de UEFA. De macht die de UEFA nu heeft (ten opzichte van de Europese topclubs) komt voort uit de Champions League maar als er een Superleague komt zou de Champions League zijn waarde verliezen en zou de UEFA daardoor hun macht voor een groot deel verliezen. Het zou vergelijkbaar zijn met hoe de Engelse topclubs de macht grepen in Engeland door de Premier League op te zetten waardoor de FA uiteindelijk door de knieën is gegaan.
1 0
7172AFCA7395
KarlHeinz Rummenigge zei enkele maanden geleden nog
dat hij ook in de toekomst een rol zag weggelegd voor de UEFA en dat Bayern niet stond te springen om een Superleague te gaan vormen. Maar goed, eer het zover is is Kalle met pensioen en gaat Kahn het allemaal regelen.
Er komt nog eerder een BeNeLeague denk ik.
1 0
Ozymandias
Tja, als de rest van de Europese topclubs een Superleague opzetten zal Bayern daar zeker aan meedoen aangezien ze wel zouden moeten. Alle clubs die niet aan zo'n Superleague meedoen zullen tweederangs clubs worden waar de beste spelers niet willen spelen. Ik denk alleen niet dat zo'n Superleague er gaat komen. Zoals ik al schreef is het vooral een stok die de Europese topclubs gebruiken om de UEFA mee te bedreigen als die iets willen doen wat niet goed is voor de Europese topclubs (zoals toen ze een jaar of vijf geleden de TV inkomsten van de Champions League eerlijker wilde verdelen).
2 0
7172AFCA7395
Niet voor 2025. Helaas.
1 0
Soccerskins
Ik vraag me af hoe Ajax ervoor zou staan als ze de komende 5 jaar meedoen in de premier league. Met het huidige beleid denk ik dat ze na 5 jaar mee zullen draaien met de top. Talenten van Ajax zijn nu al meer waard dan de gemiddelde talenten, laat staan wanneer ze in de PL zou voetballen.
5 0
Hollister
PL weet ik niet maar in Frankrijk, Duitsland en Italie zullen we ieder jaar minimaal in de top 4 staan dus een CL plek hebben verdiend
0 0
Soccerskins
Momenteel niet nee, maar ik denk wel dat wanneer Ajax een aantal seizoenen in de PL actief is geweest ze zodanig zijn doorgegroeid dat ze mee kunnen met de top. Dat is dan wel met het huidige beleid van (vooral) Menno, Marc en Edwin.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, als Ajax in de Premier League zou spelen zouden ze vanaf hun eerste seizoen meer dan 100 miljoen euro meer te besteden hebben (per seizoen) dan nu in de Premier League door TV inkomsten.
1 0
Ozymandias
Stel je voor dat Ajax in een competitie zou spelen waar ze hun beste spelers kunnen behouden. Als dat zo was had Ajax nu een opstelling kunnen hebben met bijvoorbeeld Onana; Sánchez, Alderweireld, De Ligt, Tagliafico; Eriksen, Blind, De Jong; Ziyech, Suárez en Neres. Met zo'n opstelling zou Ajax elk seizoen in de top acht van de favorieten horen om de Champions League te winnen.
2 0
31xAjax
Misschien wel de 11 beste spelers (al vind ik zelfs dat niet) maar zeker niet een sterk team. Veel van hetzelfde, weinig diepgang vanaf en weinig balans op het middenveld. Had ik niet van jou verwacht.....
0 0
Ozymandias
Met Suárez en Neres voorin is er volgens mij meer dan voldoende diepgang en met dat soort aanvallers heb je geen diepgaande middenvelders nodig maar heb je meer aan middenvelders die de aanvallers diep kunnen sturen.
0 0
31xAjax
Suarez gaat echt niet veel diep en Neres is helemaal meer van de combinatie. Wel 3 middenvelders die aanvallers diep kunnen sturen maar dat moet je wel echte diepgang hebben. Jouw middenveld bevat geweldig veel voetballend vermogen maar ook te veel. De balans ontbreekt daar. Verder is Sanchez geen RB en al zeker geen RB zoals hij hier vaak schrijft wat die zou moeten kunnen. En veel trainers hebben graag een rechts en linkspoot centraal. 11 goede spelers maken lang niet altijd een goed team.
0 0
Ozymandias
Suárez gaat veel vaker diep dan Tadić en Neres is goed in de combinatie maar heeft zelf ook relatief aan andere buitenspelers van de afgelopen jaren (zoals Ziyech en Lang) veel diepgang. Samen hebben die twee voldoende diepgang. Zeker als er daarachter spelers staan die allen goed in de combinatie zijn.

Sánchez heeft natuurlijk maar een paar wedstrijden (sinds hij naar Europa is gekomen) op rechtsback gespeeld maar hij is kwalitatief zo veel beter dan de andere opties voor op rechts (waarbij Mazraoui en Dest misschien wel de beste opties zijn) dat hij zelfs als rechtsback meer zou toevoegen.

"En veel trainers hebben graag een rechts en linkspoot centraal."

Veel trainers zijn idioten maar als je Alderweireld en De Ligt ter beschikking hebt dan zal elke goede trainer die beide opstellen omdat het beide geweldige centrale verdedigers zijn. Dat duo zou één van de beste centrale duo's zijn in de wereld.

"11 goede spelers maken lang niet altijd een goed team."

Inderdaad, maar een team wat uit elf spelers bestaat die qua voetballend vermogen superieur zijn aan de tegenstander en daardoor een baltempo kan hanteren wat de tegenstander niet bij kan houden zal het betere team zijn.
0 0
31xAjax
Tja, als je Suarez met Tadic vergelijkt om proberen aan te tonen dat hij veel diep zou gaan, dan is dat echt een slap argument. Suarez gaat veel minder vaak diep dan Dennis Rommedahl, dat zegt toch ook niet veel?

Sanchez is totaal geen moderne RB, verdedigend prima maar erg weinig voetballend vermogen en geen voorzet.

Veel trainers zijn idioten maar de goede geven de voorkeur aan een links en rechtspoot als ze uit zoveel potentieel kunnen kiezen.

Jij hebt veel te veel spelers die de bal willen hebben en niet complementair zijn....
0 0
trooop
Zelfs in je dromen weet jij nog met kutopstellingen te komen. Sanchez rechtsback? Alderweireld basis? Blind op het middenveld? Suarez spits? Twee jaar geleden waren we al beter dan dit, en dat was niet eens een droom.
0 -4
Ozymandias
Wie zou je dan op rechtsback zetten? Sánchez zou zelfs als rechtsback beter zijn dan de spelers die Ajax op rechtsback heeft gehad en nu nog actief zijn. Natuurlijk zou Alderweireld in de basis staan. Die is nog steeds één van de beste centrale verdedigers van de Premier League. Natuurlijk zou ik Suárez in de spits zetten. Wie zou jij dan in de spits zetten? Blind is de beste '6' die Ajax heeft gehad en nog actief is.
0 -1
JariHeijden
In jouw opstelling zou ik Alderweireld rechtsback zetten en Sanchez centraal.

En Suarez in de spits? Natuurlijk! Daar heeft ie de afgelopen jaren geweldig gespeeld bij Barcelona.
0 0
trooop
Backs zijn tegenwoordig halve spelmakers. Als je wil opbouwen van achteruit en je zet een back neer die niet kan voetballen, heb je als tegenstander alvast 1 kant die je lekker open kan laten. Ik zou nog eerder veltman dan sanchez daar neerzetten. Ik heb alle backs van de laatste jaren even niet zo snel voor ogen, maar doe mij nous maar gewoon.

Alderweireld heb ik nooit zo fantastisch gevonden (net als van dijk trouwens, volgens mij is het vooral aan de organisatie van klopp te danken dat van dijk zo weinig in de problemen komt). Blind en de ligt vind ik wel fantastisch, die 2 samen is het beste Ajax-centrum wat ik ooit heb gezien. Als blind rustig z'n gang kan gaan kan hij prima op 6, maar onder hoge intensiteit met een overtal aan fel jagende tegenstanders is het geen goede middenvelder meer. En dat is in mijn ogen het ultieme soort tegenstand dat Ajax moet willen kunnen weerstaan. Frenkie is de beste 6 die Ajax heeft gehad, ik denk ooit. Suarez is versleten en nog slordiger geworden, tadic daarentegen is van wereldklasse als draaipunt voorin. En anders zie ik dolberg daar het liefst.
0 0
Ozymandias
"Backs zijn tegenwoordig halve spelmakers. Als je wil opbouwen van achteruit en je zet een back neer die niet kan voetballen, heb je als tegenstander alvast 1 kant die je lekker open kan laten."

Als je een speler van een uitzonderlijk kaliber ter beschikking hebt dan zorg je ervoor dat je die in kan passen. Sánchez is een veel betere speler dan de andere spelers die Ajax daar ter beschikking heeft.

"Alderweireld heb ik nooit zo fantastisch gevonden (net als van dijk trouwens, volgens mij is het vooral aan de organisatie van klopp te danken dat van dijk zo weinig in de problemen komt)."

Tja, dan verschillen we daar totaal van mening over. Alderweireld was twee seizoenen de beste centrale verdediger van de Premier League (tot Van Dijk die titel overnam).

"Frenkie is de beste 6 die Ajax heeft gehad, ik denk ooit."

De Jong speelde niet als "6", hij speelde als linkercentrale middenvelder. Ik weet dat mensen opeens doen alsof dat dezelfde rol is maar feitelijk klopt daar helemaal niets van. De rol van "6" is totaal anders. Een "6" moet ziet positietrouw zijn en De Jong is een speler die je juist een enorme positionele vrijheid geven.

"Als blind rustig z'n gang kan gaan kan hij prima op 6, maar onder hoge intensiteit met een overtal aan fel jagende tegenstanders is het geen goede middenvelder meer."

Toen Blind bij Ajax op "6" speelde deed hij het fantastisch en doordat hij het vermogen heeft om regelmatig het eerste aanspeelpunt over te slaan om direct het aanspeelpunt of derde aanspeelpunt in te spelen is hij ongelofelijk moeilijk om onder druk te zetten.

"Suarez is versleten en nog slordiger geworden, tadic daarentegen is van wereldklasse als draaipunt voorin."

Suárez hoort nog steeds bij de wereltop en Tadić hoort daar zeker niet bij.

"En anders zie ik dolberg daar het liefst."

Jij vind Dolberg beter dan Suárez?! Tja, dan kijken we echt totaal anders naar Suárez.
0 0
trooop
Sanchez is niet van een uitzonderlijk kaliber, dat was hij destijds alleen voor Ajax. Als een speler 'moeten inpassen' betekent dat je niet fatsoenlijk op kunt bouwen, dan moet je hem niet inpassen. Dat is juist een van de dingen die Ajax onderscheidt van bijna alle clubs ter wereld. Dat ten hag daar schijt aan heeft doet daar niks aan af.

Strikt genomen heb je ongetwijfeld gelijk over die 6, maar eigenlijk is het een onzindiscussie. Dit is niet het louis van gaal-tijdperk meer, met z'n stijve definities. De betekenis van '6' is geëvolueerd. Voor mij, en ik denk inmiddels voor de meeste mensen (en dat is hoe officiële definities veranderen), staat '6' voor de speler die de baas in die zone is en er het vaakst opduikt. Als die even weg is neemt een andere speler zijn verdedigende taken gewoon eventjes over. Voetbal is wat dat betreft nog net zo simpel als altijd. Als 2 spelers elkaar in die rol afwisselen, dan noem je het gewoon 2 zessen. In die termen spreekt ten hag er zelf ook over.

Als blind geen afspeelmogelijkheden heeft verandert hij van een geweldige voetballer in een kluns. Daar ga je compleet aan voorbij. Je kunt daar op hoog niveau geen speler hebben staan die zichzelf niet kan redden, niet als onder felle druk uitvoetballen iets heiligs is. Wat het bij Ajax zou moeten zijn.

Jij laat algemene standaarden en de publieke opinie kennelijk liever voor jou bepalen wie wereldtop is dan dat je zelf het onderscheid maakt. Tadic mag dan geen beroemde speler zijn, slechts van southampton komen en maar in de eredivisie spelen; ik heb meer dan genoeg voetbal in m'n leven gezien om te kunnen zeggen dat wat hij als Ajax-spits liet zien van het allerhoogste kaliber is. Een kaliber wat suarez al een tijdje niet meer haalt, op hier en daar nog wat hoogstaande stuiptrekkingen na.

Ik vind dolberg niet beter dan suarez maar ik zie hem wel liever in een Ajax-elftal. Mooi voetbal = secuur voetbal, in mijn ogen. Gerommel en gekluts is niet des Ajax.
0 0
jogabonito
Eerst maar een paar keer achter elkaar kampioen worden voordat deze praat komt
2 -2
Hollister
Komende 5 jaar minimaal 4 x kampioen worden en 3 x Cl overwinteren en je komt een heel eind met plaatsing voor die Super League
1 0