Jansen pleit voor middenvelder: 'Schöne, Klaassen of Pröpper'

ThijsZwagerman, 16-09-2020 om 16:30, 17911 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International, vindt dat Ajax zich moet versterken met een controlerende middenvelder die direct een meerwaarde kan zijn. Jansen pleit dan ook voor het aantrekken van een speler met ervaring en noemt Davy Klaassen, Lasse Schöne en Davy Pröpper als mogelijke opties. 

Jansen vindt dat het Ajax-middenveld na het vertrek van Razvan Marin en het mogelijke vertrek van Carel Eiting wat dun bezet is en pleit daarom voor het aantrekken van een extra controlerende middenvelder. Deze extra middenvelder moet volgens de Ajax-watcher dan wel een directe versterking zijn. ‘Ajax moet sowieso zoeken naar spelers die er direct kunnen staan. Dan moet je op zoek naar spelers in een categorie waarvan je zeker weet dat ze er direct staan. Dan kom ik bij Schöne, Klaassen of Pröpper uit. In die hoek zou ik het dan zoeken’, stelt de journalist, die dus gelijk drie concrete opties noemt. 

Klaassen, oud-aanvoerder van Ajax en tegenwoordig speler van het Duitse Werder Bremen, wordt door Jansen nog iets nader uitgelicht. ‘Davy Klaassen kan als verdedigende middenvelder spelen, maar zou eventueel ook nog als nummer 10 kunnen spelen. Ik vind hem dan ook geen gekke optie.’

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Als we deze jongens wilden halen hadden we wel wat eerder actie ondernomen lijkt me.

Pröpper evt. in de Veltman-deal betrekken, of een belangrijke speler van Werder weghalen vóór het begin vh seizoen ipv wanneer ze al aan de competitie begonnen zijn.
0 0
MosesD
Hoorde van een Telegraaf journalist dat ze toch bezig zouden zijn met Klaassen. Ik zie veel liever Pröpper, maar die is vermoedelijk onbetaalbaar. Een andere favoriet blijft Eduard Altuesta. Ik vrees echter dat er geen middenvelder mee bij komt. En dat zou ik onverstandig vinden.
0 0
DS
Van deze 3 zou ik alleen voor Pröpper gaan.
Schöne is als een held en legende vertrokken, die kan alleen aan glans afdoen met een terugkeer op het veld.
0 0
FissaDeGekste
Had eerder het idee dat Freekie even 3 tikjes snelle in zijn neus gegooid had voor deze podcast. Arco kreeg geen tijd om uit te praten.
Een ding weet ik zeker, Schone en Propper staan niet op het lijstje bij Overmars op dit moment. Klaassen misschien op de schaduwlijst. Al is Klaassen wmb gewoon welkom hoor. Daar worden we nooit minder van.
1 0
Hans Kraay Jr.
Tjonge jonge jonge.... Dan is het je vak om de hele dag met voetbal bezig te zijn en dan kom je met een lijstje aan namen voorbij Ajax op het middenveld van Klaassen, Schone en Propper. Wat een ontzettend brevet van onvermogen is dit zeg.
0 -1
Joseph
Zie ik toch liever een middenveld met Martinez, Gravenberch en Kudus.

Ik ben het eens dat het middenveld zwak bezet is, maar met een aankoop moet je die wel versterken. Breedte aankopen zijn we als club nooit beter van geworden.
2 0
krachtpatser66
Onzin. Alle 3 niks?. Dan ga ik het als 1e voor Lasse. Je weet wat je aan hem hebt. En als 2e: Pröpper. Als ik hem in het Ned. Elftal zie, vind ik hem beter dan de Roon.
1 -1
Jeugd
Nee Freek jij hebt het niet begrepen. Alle drie niks.
4 -4
RayJordaan
Dan nog het liefst Pröpper
5 0
4-3-3
Als Ajax echt geen RCM gaat halen, dan moet Gravenberch maar op de plek spelen waar Ajax hem nodig heeft. Dan kan Martinez gewoon ernaast, met Taylor als back-up. Dat betekent wel dat Ajax nog een goede linksback nodig zal hebben. zeker als ook Dest vertrekt. Labyad gewoon op 10 waar hij hoort, Tadic in de spits waar hij het meest belangrijk kan zijn voor het team. Met Huntelaar als breekijzer op de bank. Antony lijkt het niet uit te maken of hij links of rechts speelt, dus zou ik Neres op zijn sterkere rechter kant neerzetten. Maar ik hoop vooral dat Onana en Tagliafico nog een jaartje blijven.
3 -1
PetrosQ
Ajax heeft iemand nodig die kan voetballen, maar het verdedigende werk ook niet schuwt. Iemand die de schakel kan zijn in balbezit, maar ook de restverdediging in de gaten houdt. Laten we die speler nou net in huis hebben, Lisandro "Licha" Martinez.

Maar Martinez is ook de back-up voor LCV en LB en wordt daar misschien wel eerste keus als Blind fysieke ongemak heeft of Tagliafico nog vertrekt. Daarnaast heb ik mij laten vertellen dat Gravenberch liever aan de linker kant speelt. Dus een vergelijkbare speler als Martinez, die misschien iets meer vooruitgeschoven is, zou niet misstaan.

Overigens voldoen geen van genoemde spelers daar aan. Ook Joey Veerman niet. Veerman met Gravenberch is verdedigend te zwak.
7 0
Schip
Dat laatste vermoed ik ook.
0 0
DrD3k
Het probleem is dat Ryan en Licha allebei LCM als beste positie hebben. Je wilt een RCM type Mattheus, een type Schöne met veel peper in zijn reet.
1 0
Web
Drie andere types. Schone was ik echt fan van. Die voetbalde zo makkelijk. Vooral in grote wedstrijden, daarom was het ook onzin dat hij het niet kan belopen. Schone zijn probleem was dat hij tegen de mindere clubs het vaak te makkelijk op nam
Maar die is wel behoorlijk aan de leeftijd, gaat het niet meer worden vrees ik?
1 0
DrD3k
Dan geven ze hun eigen fout toe en dat doen veel mensen liever niet. En wil Schöne dat nog wel? Zou lekker in het zonnetje blijven ballen als ik hem was, hier 1 mindere wedstrijd en hij is weer afgeschreven. Lekker bij Genoa in de luwte en spelers om je heen met eenzelfde leeftijd.
1 0
ricky10
Joey Veerman
0 -4
GvanAchteren
Ik zou het wel zien zitten met Busquets. Misschien te ruilen voor Dest of Nico. Beetje zoals vroeger met Gabri.
0 0
PeterVKV
die is klaar
3 0
DrD3k
Nee niet goed genoeg (meer)

Liever een kuitenbijter met goede techniek, overzicht en loopvermogen.
Er loopt nog iemand van 22 bij Gremio die aan dit profiel voldoet.
3 0
dumperPattiruhu
Denk dat er een te hoog prijskaartje aan zit daarbij denkend aan 25 a 30 miljoen euro.
0 0
DrD3k
Ben er ook bang voor maar hij heeft met zijn leeftijd wel een hele hoge restwaarde en zal je altijd voor redelijk veel geld weer kunnen verkopen. Pröper kost meer aan salaris, tekengeld of transfer zonder restwaarde.
0 0
dumperPattiruhu
Ik zou zijn komst zeker toejuichen. Alleen denk ik niet dat Ajax in deze tijd zo’n investering gaat doen.
Het is ook nog maar de vraag of er überhaupt iemand bijkomt voor op het middenveld.
1 0
Turbo
Mag wel wat ambitieuzer. Klaassen hebben we weinig aan, Dan kun je net zo goed Ekkelenkamp gebruiken, die doet in principe hetzelfde maar is sneller en jonger.

Schone is een leuke kerel maar louter bruikbaar voor de breedte. Dan kun je dus net zo goed Eiting houden die qua speelstijl en zwakke punten nogal op Lasse lijkt.

Propper is de meest interessante optie van de 3 maar heb ik persoonlijk altijd te traag gevonden om echt een goede speler te zijn. Liever hij dan Alvarez natuurlijk, maar je moet ook gewoon een speler kunnen vinden wiens plafond wat hoger ligt en die zich nog kan ontwikkelen.

Vorig jaar hebben we de boot gemist. Terwijl wij 28 miljoen euro neer kwakte voor Marin en Alvarez ging in de rest van Europa de ene interessante middenvelder na de andere naar clubs van ons kaliber. Guimaraes voor 20M naar Lyon, Weigl voor 20M naar Benfica, Palacios voor 18M naar Leverkusen.

Is Guendouzi al buiten de boot gevallen bij Arsenal? Dat zou een fantastische optie zijn. Gilmour van Chelsea? Zambo-Anguissa van Fulham? Huren is wat mij betreft ook een optie gezien de noodzaak van een directe versterking.
2 -1
Web
Heb nou niet het idee dat iedere goede voetballer in Nederland wil spelen. Blind en Tadic komen ook omdat ze iets met Ajax of Nederland hebben. Dat kunstgras er ook nog eens bij
Wij weten niet wie er allemaal nee gezegd hebben
0 -1
dumperPattiruhu
Naja niet geschoten is altijd mis en informeert Ajax er wel naar? Bij dat soort spelers of geven ze bij voorbaat al op? We zullen blijven gissen.
0 0
PeterVKV
een fantatische optie die buiten de boot valt bij Arsenal......
0 -2
Turbo
Onze aanvoerder speelde jarenlang enigzins onopvallend bij Southampton. Onze vice-aanvoerder zat op de bank bij United. Onze topscorer van vorig seizoen zat op de bank bij Sevilla. Wat is je punt?
2 0
PeterVKV
Mijn punt is dat Ajax beter is dan Arsenal.
2 -1
Turbo
Ajax is ook beter dan Southampton en doet niks onder voor het huidge United of Sevilla. Je legt jezelf onnodig limitaties op. Het heeft niks te maken met het wel of niet goed genoeg zijn van een Arsenal speler. Lacazette, Saliba, Ozil, Ceballos, Maitland-Niles etc zitten daar ook op de bank.
0 0
vdhaas
Tadic ben ik het niet over eens. Blind speelde de meeste wedstrijden gewoon (behalve in het seizoen waar hij drie maanden geblesseerd was). Promes speelde 33 wedstrijden in la liga in zijn seizoen bij sevilla. Dus het klopt niet helemaal wat je zegt
0 -2
Turbo
Jawel hoor, klopt gewoon. Promes heeft 15x in de basis gestaan bij Sevilla, geen 33. Daley heeft 4x in de basis gestaan tijdens zn laatste Man U seizoen en 20x in het seizoen ervoor. Tadic werd gezien als een luie momenten-voetballer bij Southampton.
2 0
ram
Dus iedereen die bij Arsenal buiten de boot valt (deze situatie is iets genuanceerder, maar okay) is per definitie ongeschikt voor Ajax?
1 0
vdhaas
8 van de 10 keer wel ja. Soms heb je pech en staat er een topper voor je, maar daarvan heeft arsenal er niet veel meer.
0 -2
TomAjaciedd
Arsenal zou 100% kampioen worden in NL
0 0
ram
Mwah, 100% gaat wat ver. Ik denk dat het een mooie battle zou zijn tussen Ajax en Arsenal.

En daarbij hebben we het over spelers die buiten de boot vallen bij hen en dus niet goed genoeg zijn voor Arsenal.
0 0
ram
Hmm... Misschien heb je gelijk. Maar in het geval van Guendouzi gaat die vlieger natuurlijk totaal niet op.
0 0
Schip
Precies dat eerste. Klaassen is geen 6, maar kan er bij gelegenheid spelen. Prima als hij al bij je selectie zit, maar als je iemand haalt, haal dan een specialist. Schone zou echt een totaal gebrek aan visie zijn. Je laat hem gaan, omdat je meer wilt op die plek. Nogmaals, als hij hier nog selectielid zou zijn, zou hij spelen.

Propper is een prima voetballer en heeft nu ook veel ervaring in een hoge intensiteits competitie. Zou kunnen. Maar liefst een atletisch sterke 6 die echt dominant is in het controlerende werk en goed kan opbouwen. Ja, is duur, maar dat kunnen we denk ik wel aan. De vraag is meer of zo'n speler naar de eredivisie wil.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Ik kijk alleen Ajax, hoe goed is die Veerman, waar is die mee te vergelijken?
3 -1
PeterVKV
met Taylor
3 -1
Ajacied33
Propper! Altijd al gecharmeerd van geweest
3 -2
trodat4030
Lijkt me dan op de eerste plaats handig te bepalen wat voor type speler je wilt voor je 3 namen noemt van 3 totáál verschillende typen spelers. Het moet niet zo zijn dat als je Schone niet kunt halen, dat je dan opeens voor Klaassen zou gaan, dat is ronduit belachelijk. In mijn ogen iig. Ga eerst eens kijken wat je reeds in huis hebt en wat daarop dan echt een aanvulling is die je nodig hebt. Nu worden gewoon blindelings 3 oud-eredivisiespelers gedropt, zonder ook maar enig idee erachter.
0 0
TomAjaciedd
Ik vind Schöne en Pröpper niet totaal verschillende types hoor. Alleen de ö is al een vergelijking ;)
0 0
trodat4030
Volgens mij is Propper dynamischer, stúkken sneller (maar wie is dat niet?) en dribbelt hij wat vaker. Van alle 3 vind ik hem het meest compleet. Maar Klaassen steekt iig ontzettend schril af bij de 2 anderen, hoop energiek gehol, maar dat is t dan wel zo'n beetje..
4 0
ram
Haha, jezus... Je hebt scouts met het bord op schoot maar ook journalisten met het bord op schoot. Ongelooflijk dat je met deze namen durft te komen. En waarom uberhaupt met namen komen? Echt lachwekkend.

Ik vind ook dat er een controlerende middenvelder bij zou kunnen. Prima. Maar Schone... Kom op... Hij staat in de top 5 van mijn favoriete Ajacieden ever. Maar die gast is op leeftijd en natuurlijk niet meer geweldig. Klaassen is totaal geen controlerende middenvelder en, in mijn ogen, sowieso totaal niet wenselijk. Propper zou ik zeker mooi vinden maar die heeft net zijn contract verlengd.
4 -3
Bruno04
Middenvelder is absoluut noodzakelijk. Je kunt het talent nog steeds rustig brengen maar je kunt niet alles laten afhangen of een 18 jarige Gravenberch het blijft trekken en kudus die nog veel te leren heeft. Over alvarez maar niet te spreken. Die is zo makkelijk vast te zetten in de opbouw. Plus Gravenberch gaat ook zijn dip krijgen en dan zijn je alternatieven ekkelenkamp en eiting. Die blinken in jong nog niet eens uit. Rest van de selectie hardstikke prima en genoeg opties. Middenveld Cl onwaardig en heel moeilijk om daarmee het gewenste ajax spel op hoog niveau te kunnen blijven spelen.
3 0
DeMeervanweleer
Iedereen ziet dit, nou de RVC nog. Ik denk dat Overmars nog op groen licht wacht, of dat e.e.a. al in gang is gezet maar niet uitlekt, naar een nieuwe traditie.
1 0
de-Ajacied
Klaassen en Pröpper hebben wél de kwaliteit en de ervaring die nodig is om de junioren Gravenberch, Taylor en Kudus te ondersteunen. Nu we in pot 2 zitten en meer kansen hebben om langer in de CL te spelen is een bredere selectie met iets meer ervaring echt nodig
En, ja Coutinho en de Bruyne zijn beter, maar onhaalbaar
3 -1
DrFootball
Ik blijf mijzelf herhalen: Joey Veerman.
1 -4
oudzuid2
heeft net verlengd tot 2024
1 0
DrFootball
Ajax had ook aktie moeten ondernemen voor die verlenging in juli. Nu is hij duurder, maar niet onhaalbaar.
0 -1
Mbaku
Veerman. Volgens mij op te halen voor 5 miljoen heerlijk technische speler met inzicht, karakter en persoonlijkheid.
1 -2
DrFootball
Heeft in juli net zijn contract verlengd t/m 2024. Ajax had voor die tijd al aktie moeten hebben ondernomen. Nu kan Heerenveen vragen wat ze willen.
1 -1
De Stift
Proper is de enige die echt meerwaarde zou hebben van dit drietal. Ik zie hem graag komen hoor, maar liever zie ik dat de oplossing intern wordt gezocht. Een middenveld met Martinez-Gravenberch-Kudus bijvoorbeeld of Taylor-Gravenberch-Promes. Er is zoveel talent al in huis: geef hen de kans. Want ook Eiting, Ekkelenkamp, Unuvar, Giovanni, Lang, Tadic, Neres en Labyad kunnen er allemaal spelen. Worden we beter van de komst van Propper? Ja. Is het nodig? Nee.
4 -1
Alexander40
Als we er beter van worden is het ook nodig.
1 0
3sterrenAjax1
alleen propper zou ik wel blij mee zijn. we hebben een creatieve 6 nodig. iemand die comfortabel aan de bal is, vooruit speelt en daarmee openingen kan vinden. alleen propper zou dit van het rijtje kunnen. maar is relatief duur en erg tevreden bij brighton. die gaat niet weg daar.
5 0
Ajaxxxisdebeste
Schone is een Ajacied maar kom op die kan het niet meer bijbenen internationaal niveau
6 -2
Koscar
Van Ekkelenkamp, Eiting, Kudus en Alvarez (en Gravenberch) weten we evenmin of die het bij kunnen benen. Die moeten zelfs nog maar kunnen laten zien of ze Schöne's behaalde niveau van Ajax überhaupt aan kunnen tikken. Alleen al voor het stuk ervaring (en de 'herkenning') zou ik hem er al bij halen.
1 0
N-ajax
Dit zie ik alleen gebeuren als Nico vertrekt en Martinez naar linksback verhuist. Want ga je anders Alvarez, Gravenberch, Kudus, Ekkelenkamp, Eiting allemaal op de bank zetten?
1 -1
036AFCA97
Neehoor, Gravenberch RCM, Kudus of Noa Lang op 10 en dan een goede LCM erbij halen. Alvarez, Ekkelenkamp en Eiting zouden terechte bankzitters zijn.
2 -2
Turbo
Gravenberch is 30% minder vanaf rechts. Zelfde verhaal als met Frenkie.
1 0
036AFCA97
Wow, letterlijk een typfout. Bedoel natuurlijk Gravenberch LCM.
0 -1
Cesc8
Haal Moussa Dembele nog maar een jaartje op uit China, 33 jaar ja ik weet het maar is nog steeds een ongelooflijke topper. Is de ideale 6 in mijn ogen voor Ajax, niet van de bal af te krijgen en kan ook nog is geweldig voetballen.
4 -1
3sterrenAjax1
als die nog op niveau is, zou t idd een geweldige oplossing zijn. maar geen idee hoe hij ervoor staat nu. wat baal ik dat hij nooit bij ons gespeeld heeft. erg onderschatte speler altijd geweest bij het publiek, echter medespelers en tegenstanders noemen hem altijd als 1 van de beste.
1 0
Gonzo
De echte Dembele :-)
4 0
4xEC1
Dat gevoel heb ik ook altijd gehad; heel jammer dat hij niet bij ons heeft gespeeld. Echt fan van hem.
3 0
036AFCA97
Midtsjo, Klaassen, Propper, Schone... Lijd ik aan grootheidswaanzin of zijn dit niet de spelers waar je als Ajax zijnde achteraan moet gaan? Klaassen en Schone zijn enorme helden, maar hoeven wat mij betreft niet terug te komen.
6 -3
iammike
Zou eerder zeggen: Propper, Midtsjo of Schone.
Klaassen is toch totaal niet het type wat we zoeken.
1 -1