'Ajax gaat Veltman heel erg missen'

BartVeenstra, 03-08-2020 om 14:50, 6502 views, NOS Voetbalpodcast |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax gaat het vertrek van Joël Veltman behoorlijk voelen, zo verwacht NOS-commentator Frank Snoeks. De verdediger vertrok vorige week naar Brighton & Hove Albion en zodoende is Ajax een ervaren en multifunctionele verdediger armer.

'Het is een groot verlies voor Ajax. Hij is inzetbaar in het centrum en als back. Kijk wat ze nu nog overhouden als backs', vertelt Snoeks tijdens de NOS Voetbalpodcast. Hij noemt Sergiño Dest, Nicolás Tagliafico en Noussair Mazraoui. 'Voor een club als Ajax met haar ambities is dat niet heel veel keuze. Veltman zou een goede zijn geweest om erbij te hebben.'

Het vertrek van Veltman bij Ajax was aan de andere kant te verwachten, zo weet ook Jeroen Stekelenburg. 'Veltman wilde vorig jaar al weg. Toen hebben ze gevraagd of hij wilde blijven en dat heeft hij gedaan', zegt de verslaggever, die zag dat Veltman meer een lieveling was van de trainers dan van het publiek. 'Bosz koos bijvoorbeeld voor Veltman in plaats van Tete. Er was altijd wel een reden om hem op te stellen. Ik heb Bosz er eens uitgebreid over gesproken en hij vindt Veltman gewoon beter.'

De vraag is of Ajax - met de huidige selectie - met een gerust hart aan het seizoen kan beginnen. 'Nee, dat kan niet', is Snoeks duidelijk. Hij vindt dat er te veel vraagtekens zijn in de huidige selectie. Tijdens de podcast worden alle linies doorgenomen en daaruit concluderen de commentatoren dat er in iedere linie nog een speler bij moet. Daarbij geven de verslaggevers aan er wat betreft de posities voorin vooral vraagtekens zijn bij de spitspositie, op de flanken is men bij Ajax wél voorzien. Tot slot: 'Gaan ze Veltman missen in de selectie? Ja, die gaan ze heel erg missen', concludeert Snoeks.

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Ajax mist Frenkie, Zyech en De Ligt ook heel erg. Verder nog wat?
0 0
Deepblue
Gaan hem wel missen, naast Blind moet gewoon een matige voetballer maar stabiele verdediger staan. Dat was Veltman. Andere stabiele verdedigers hebben we eigenlijk niet naast Nico (en wellicht Martinez - maar dan ook al aan de linkerkant). Zowel Nous, Dest, Schuurs en Alvarez vind ik geen stabiele verdedigers.
1 -2
gi0vanni
Veltman was goed maar niet stabiel.
1 0
Elayais
Scherpe analyse van onze aanval die duidelijk kwaliteit te kort komt. Emmen zou het nog niet eens aandurven met spitsen zoals Huntelaar, Tadic, Traoré en Brobbey. Je hebt verder ook geen multifunctionele spelers die dat op hun eigen manier kunnen invullen in geval van nood.

We staan er slecht voor...
2 -3
LangeTermijn
Emmen zou geen speler van ons willen hebben. Die Frank Snoeks is echt een Analist...
0 0
Hagmag
Frank Snoeks moet zich bezig houden met zijn verhalen als commentaar.
Minder RODE kaarten en strafschoppen.
Versterking voor hart defensie lijkt mij niet overbodig.
1 -1
Van Reenen
Veltman gaan we heel erg missen? We zullen er ook aan moeten wennen dat Ajax minder strafschoppen terugkrijgt. Maar daarover lullen ze dus niet. Vreemd volk bij die praatprogramma's.
2 -2
JohnTB
Gaan hem helemaal niet missen....
1 -2
AFCAMM
Ik denk dat hij gelijk zal krijgen over Joël. Nu hij er niet meer is zullen we pas echt gaan merken wat die jongen allemaal deed.
5 -1
RuffRhythim
Veltman is een soort verdediger waarvan er meer dan zat van rondlopen op aarde. Hij heeft geen exceptionele kwaliteiten als verdediger. Wie dit ontkent moet eens even heel goed bij zichzelf te rade gaan. Veltman is een hele normale gewone verdediger waarvan het spelen bij Ajax zijn absolute top was.

Dit soort verdedigers mis je niet....die vervang je.
2 -3
Van Reenen
Bijvoorbeeld door Van der Hoorn, of toch niet?
2 -1
Drukwerk1968
Voor al die zeikerds op Veltman: jullie hebben er blijkbaar meer kijk op dan de Boer , Bosz, keizer en ten Hag. Waarom zou hij zoveel wedstrijden hebben gespeeld?
3 -1
ajaxxcied4life
Toch wel meer dan normaal de app aan het refreshen om nieuws te lezen als: "Ajaxtalenten tekenen bij" "Of in de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger is Ajax uitgekomen bij van der Ven van Volendam" hahaha. Toch wel een spannende tijd die transferperiode.
1 0
Babayaka
Ach welnee, die gast kon er geen klote van.
1 -1
Schwalbino
Gezeur. Met deze selectie wordt je kampioen.
1 -5
Schip
Net als vorig jaar. Met Ziyech er nog bij. En Nico, Onana en Donny.
1 0
Schwalbino
Ook zonder die spelers hou je nog genoeg kwaliteit en routine over in vergelijking met de concurrenten.

Vorig seizoen was een rommeltje. Ten Hag joeg de droom van het seizoen ervoor na en overschatte zich zelf en zijn vermogen om aan het elftal te sleutelen. Ik hoop dat hij daarvan heeft geleerd anders moet hij maar even goed door Bogarde onderhanden worden genomen.
0 -1
Mozzer
Van Luxemburg misschien.
1 -3
Web
Ajax gaat Veltman missen zegt Frank de ouwehoer ( wat is die erg onder een wedstrijd )
Natuurlijk gaat Ajax Veltman niet missen, hij word hier veel beter gemaakt dan hij is
Omdat Schuurs en Alvarez niet voldeden is Veltman de redder?
3 -4
DT10
We gan Joel zeker missen, maar niet in het veld. We hebben Alvarez, Schuurs en Timber als RCV en Nous en Dest als RB. Daarvan zal er toch wel één beter zijn dan Veltman, met alle respect..

Daarnaast hebben we Tadic, Traoré, Huntelaar, Hansen en Brobbey voor de spitspositie. Snoeks moet beter zijn huiswerk doen!
2 -3
wendoo9
Heb ik wel gemekt de laatste wedstrijden toen we helemaal ondersteboven gepeeld werden door Grunn, Az en consorten dat we helemaal Veltman niet nodig hadden !!
0 0
Ar
Tadic, Huntelaar, Traoré, Brobbey en zelfs Ekkelenkamp kan in de spits, maar nee joh dat is wel een probleem positie hoor.
Dest, Mazraoui, Timber, Tagliafico, Schuurs, Alvarez, Blind, Martinez; nee achterin moet er ook wel echt iemand bij hoor. Ja, een extra linksback zou wel gewenst zijn. Zeker als Nico vertrekt.
Van de Beek, Ekkelenkamp, Gravenberch, Eitingh, Marin, eventueel Lang en Kudus, en dan nog de opties Martinez en Alvarez. Nee, ook op het middenveld moet er duidelijk iemand bij.
Gaan we Veltman missen?
Ja, ik denk het wel. Erg onderschatte verdediger. Maar voor hun ontwikkeling zullen Schuurs en Timber speelminuten en vertrouwen moeten krijgen naast Blind. En hebben we Alvarez ook nog.
0 0
Ajax114
Goede teksten van Snoeks. Vaak praat hij maar onzin maar in dit geval niet. Toen Veltman wegviel kwamen Schuurs en Alvarez in de plaats en we hebben toch allemaal gezien dat met name Schuurs tekort kwam en uitgerekend in die speler hebben ze bij Ajax het volste vertrouwen. Dan zie je nu al de problemen aankomen.
2 -1
Joseph
Wie bedoel je met allemaal? Ik en veel anderen zien de potentie van Schuurs en zien dat hij vertrouwen nodig heeft. Alvarez is een ander verhaal, die schiet op veel vlakken tekort, maar je hoopt dat dit te maken heeft met zijn privé situatie.. Problemen die kunnen ontstaan is geen enkele speler het vertrouwen geven naast Blind, dat heeft ten Hag zelf in handenm
0 0
Web
Schuurs gewoon 5 wedstrijden laten staan, mist vertrouwen
En niemand heeft het meer over Veltman
Want volgens jou maakt Veltman geen fouten?
0 0
Ar
Schuurs maakte echt niet veel andere of grotere fouten dan Matthijs de Ligt. Maar De Ligt kwam er mee weg (lees het werd hem vergeven want heel erg jong en eigen kweek) en bleef vertrouwen houden en krijgen. De opvallendste fout van Schuurs was het opkomen en geven van een risicovolle pass tegen Getafe in de blessuretijd van de wedstrijd waardoor we er nog eentje tegen kregen. Maar tegelijkertijd zochten we ook nog de gelijkmaker. Dan kan het balletje goed of fout rollen. Van zo’n fout moet je leren. De Ligt ging bij Oranje bij zijn debuut flink in de fout en bij Juventus begon het ook niet van een leien dakje. Dus Schuurs moet wat mij betreft vertrouwen krijgen en niet na een fout meteen naar de bank verwezen. Dat stuivertje wisselen tussen Alvarez en Schuurs heeft hen beiden qua vertrouwen geen goed gedaan. Maar wie weet wordt Timber ook wel gewoon beter. Schuurs heeft als nadeel dat hij geen mandekker en pure verdediger is, maar meer een libero, type Koeman. Opkomend sterk, sterk aan de bal, goede pass, geweldige trap. Maar door zijn lengte en fysiek ziet iedereen een laatste man, een type Stam in hem. Ik denk dat dat een misvatting is.
0 0
OdjePils
Ik ben het wel met je eens hoor in je verdere uiteenzetting maar je verhaal over Schuurs tegen Getafe is bullshit. Hadden moeten consolideren, Ajax creëerde geen moer, dus onzin dat we op zoek waren/moesten naar een goal....door die blunder waren we thuis eigenlijk kansloos....
0 0
Joseph
Als het op dat moment goed had uitgepakt, had iedereen vol lof gesproken over een echte Ajax verdediger. Ajax is altijd op zoek naar een goal, spelen onze wedstrijden niet in Eindhoven he.
0 0
OdjePils
Uhuh...als me tante klootjes had was het mijn oom geweest....
0 0
Ozymandias
Elk talent wat zonder wedstrijdritme in een slecht draaiend elftal wordt gezet doet het slecht. Die mindere wedstrijden van Schuurs zeggen mij dus helemaal niets.
2 0
Lazell
Idd. Maakte vooral tegen Getafe een belachelijke en cruciale misser, maar had toen moeten blijven staan. Dan geef je zo'n jongen vertrouwen. Volgens mij stond de volgende wedstrijd Alvarez erin (of dat was na een andere fout van Schuurs). Dat vind ik dan slap van TH. Van Alvarez word je niet sterker, Schuurs heeft duidelijk het meeste potentieel van die 2. Laat hem dan in het elftal groeien.
1 0
Lazell
De conclusie dat ze Veltman gaan missen ben ik eens. Maar als ik dan naar de beargumentatie kijk, dat Ajax bij de backs hem gaat missen... Wil Snoeks hem linksback gaan zetten ofzo? Op rechts hebben we Timber, Mazraoui en Dest.
2 0
AlexIbarra
Jouw reactie scheelt mij weer typen. ;)
We komen idd 1-2 linksbacks tekort maar dat heeft niks met Veltman te maken.
Rechtsback hebben we genoeg opties en brengt Joel voetballend heel weinig.

Het is aan Schuurs en Alvarez om te laten zien of we Veltman gaan missen. Vorig jaar was Joel nog de beste keus. Qua leeftijd en gewenningstijd bij Ajax zouden ze nu beiden klaar moeten zijn om te knallen, en kan het een mooie strijd worden.
1 0
Lazell
Denk dat qua postionering, intercepties en timing (tackles, koppen) ze allebei niet in de buurt komen van Veltman dit seizoen. Schuurs heeft meer potentieel, maar heeft nog een flinke weg te gaan. Maarja, we kunnen niet altijd aan Veltman vast blijven houden, hoop dat Schuurs mag blijven staan ookal maakt hij een paar foutjes.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
eens
3 -1
Cello
Dit soort van nieuwsitems krijg je, wanneer je van voetbalverslaggevers en commentatoren op radio/tv opiniemakers gaat maken. Dan kun je net zo goed links en rechts mensen van straat plukken die regelmatig wedstrijden bezoeken en hun meningen officieel laten ventileren.
En dan gaan we er ondanks alles ook nog vaak serieus op in.

Kijk....zijn het insiders bij de clubs, zijn het oud-spelers of -trainers, kortom mensen die direct uit het voetbalwereldje zijn dan kan je er enige waarde aan hechten. Immers, die zouden kunnen weten waar ze het over hebben. Dat heb ik nu helemaal niet bij verslaggevers of commentatoren. Dat is dezelfde praat als dat we doorgaans op de vele fora van de vele clubs tegenkomen. Overigens niets mis mee, maar lang niet genoeg om een publiek podium te gaan bieden.
1 0
migilo
Voor Frank Snoeks is het hele leven een groot vraagteken.
0 -2
Ajaxxxisdebeste
Veltman heeft zichtbaar in de CL enorme fouten gemaakt die ons de kop hebben gekost.
3 -4
jutter
Die Snoeks heeft er erg veel kijk op, maar niet heus. Was vroeger een plaatsgenoot van Veltman, dus vandaar mogelijk die vriendelijke woorden, maar de realiteit leert ons dus wat anders. Snoeks was niet bepaald een goede verslaggever, zijn oeverloos gelul met name irriteerde velen en op het spelletje zelf had hij ook al niet veel kijk, daarom is hij door die NOS nu ook min of meer buitenspel gezet, althans voor de echt grote wedstrijden. Snoeks, die vroeger aan de hand van ene Reitsma het vak inrolde is eigenlijk de tegenpool van diezelfde Reitsma, aan de ene kant dus de aartsleuteraar en aan de andere kant een emotieloze man, die al een tijdje van zijn pensioen aan het genieten is, en alleen nog af entoe bij Telstar te zien is, net zoals imitator Leo Driessen trouwens. Is het toeval dat ze allemaal oorspronkelijk, inclusief Veltman, uit de IJmond regio komen?.
0 -1
DeKenner
De gemiddelde journalist heeft niet zo’n duidelijk beeld van wat er allemaal net achter zit/eraan komt vanuit de jeugd. Zoals Ten Hag het al zei: alleen op de linksback positie zijn we dun bezet. Wat dat betreft is het extra zuur dat juist linksback Salah-Edine vandeweek geblesseerd is weggevallen.
0 0
Joseph
Timber kan de rol van Veltman wel overnemen als centrale verdediger/back. Daarnaast heb je op de back positie ook nog Martinez als serieuze optie.

Ik verwacht Schuurs naast Blind en als Timber dat wordt heeft hij zich geweldig ontwikkeld. Ik zie geen groot probleem ontstaan met het vertrek van Veltman, wat mij betreft hoeft Ajax daarvoor niet de markt op. Tagliafico zou een ander verhaal zijn, dan is Martinez opeens niet meer inzetbaar als CV, mocht het nodig zijn.
1 0
Juichtoon
Frank Snoeks de nieuwe Paniek Piet.
1 -3
ajaxxcied4life
Voorin moet er dus kennelijk ook een speler bij volgens deze uit de staatsruif etende kletsmajoren. Wat een onnozelheid jongens.
2 -2